Hakiz wrote:
Opet ti. Ja maloprije rekoh da bog nikako ne može biti prevarant, šta god da uradi.
Uostalom, da ga ima i da me pozove kod sebe, rekao bih mu. "Svakako je sve tvoja volja, tako da se tu nema ništa reći."
Eto, vjernici bi se nešto vadili, opravdavali, nadali se, molili ga.
Ja, ateista, bih mu se prepustio u tom, najvažnijem, trenutku za bilo čiju dušu, sa punim povjerenjem bih mu prepustio odluku šta da sa mnom uradi.
Ko tu više poštuje boga, ja ateista ili vjernici koji bi se sa njim raspravljali?
Opet ti. Ja maloprije rekoh da bog nikako ne može biti prevarant, šta god da uradi.
imas jako zahrdjalu logiku, i mora ti ici na popravni
jer reci da Bog nemora odrzati obecanje, je na silu Boga predstaviti prevarantom, obeca pa slaze i jos kaze ma nije on onda prevarant, Bog je pa moze tako, ama nemoze ba...jer je to ne bozanska osobina.
Eto, vjernici bi se nešto vadili, opravdavali, nadali se, molili ga.
nece trebati pravdati se kad bude na sudjenju, jer ce se postaviti zastor kad vjerniku se budu djela izlagala, pa ce samo Bog i vjernik to vidjeti, pa kad Bog izlozi djela, covjek ce se postidjeti nekih djela ali Bog ce mu reci oprostio sam ti idi u dzennet.
dok kod ateista, nema pregrade kod izlaganja djela, tako da vidi cijelo covjencastvo njegova djela , mozes misliti kakva je to bruka onda i sramota kad se pocnu sramotna djela izlagati
Ja, ateista, bih mu se prepustio u tom, najvažnijem, trenutku za bilo čiju dušu, sa punim povjerenjem bih mu prepustio odluku šta da sa mnom uradi.
da da , bit ces prepusten, jer nema ti druge, nemoze nikuda bjezati, nego smao suti i slusaj sta ti ima reci...
neces ti nesto se pravdati mozda, nego vise ce to biti , eto vidio sam i cuo sam sad, sad vjerujem, mozemo li se vratiti nazad na zemlji da radim po tvom naredjenju....
NOPE