Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
AleksoMKD

#11576 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by AleksoMKD »

Smrcak15 wrote:
Umjesto da se trznes da kazes, hocu iskreno da trazim dokaze o Bogu iBoze ako stvarno postoji uputi me sebi....siguran sam da te nece ostaviti na cjedilu, jer se On vise obraduje tvom povratku njemu nego sto se ti obradujes tom cinu.

Ti kad njemu ides oni ide prema tebi trceci sto bi se reklo.
Opet se vracamo na ono da nas je on napravio takvim kakvi smo i tu nista nismo krivi.

Zar nije on zatvorio nasa srca za verovanje? Kako mogu ja smrtnik protiv volje svemoguceg da ja ne verujem?
Hakiz

#11577 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Smrcak15 wrote:
Hakiz wrote: Ne. On je bog. Nema ljudske atribute. Ne podliježe ljudskoj ocjeni. Zato kada i ne izvrši dato obećanje nije prevarant. Bog ne može biti lažov, prevarant itd, šta god da uradi ili ne uradi. Zar nije tako što se vjernika tiče? Nepogrešiv, sve šta uradi ili ne uradi napravio je jer tako treba biti, čaki iako ljudi u tom procesu pate. Zar to nije jedan od atributa boga? Ono šta bi se kod čovjeka smatralo za laž, kada to uradi bog to nije laž jer bog ne može slagati. Ima viši cilj koji ljudima ne mora biti dokučiv.
ovakvo nakradno razmisljanje te moze kostati spasa :-)

ti na silu njega hoces da predstavis kao nekog prevaranta , koji vara narod, zapitaj se onda kad se osamis, sta ti stvarnohoces , sta je to cemu tvoja dusa tezi....onako dok si sam u mraku...ti kad u dubini srca odlucis vrsiti napade na njega , da ga ocrnis na neki nacin....znaj da si izabrao sam put koji vodi u propast...

pa kad dodjes kod njega na sudnjem danu, on upita, jesi li kad mi se obratio iskreno iz dubine srca za uputu, pa da me podstaknes da te priblizim sebi....Nisam...

a sta si ono ti radio na zemlji???

Pa eto malo se zahebavao sa smrletom na forumu na tvoj racun pokusavao te ocrniti nekom svojom logikom, pokusao od Tebe napraviti prevaranta...i tako to, ma nista strasno, ja se samo salio.... :-)

Svako neka se zapita gdje je on u odnosu na Boga....dali tvoje srce dok si sam u mraku i razmisljas, jesi li ti sretan sa vjerovanje da nema Boga, dali tvoje srce tezi ka tome da bolje da nema nego da ga ima....dali srce tvoje zeli dokaze vise o njegovom ne postojanju nego o postajanju... itd

Zar mislite da Bog to ne vidi sta mi svi nosimo u srcima...pa kad vidi da neko naginje ka tome da mu je draze nevejrovanje nego vjerovanje...bogami neznam onda sta da se izleze iz toga.
Nego, Smrčak, ovakve riječi meni kažu slijedeće:

Ljudi koji tako govore, u stvari, ne vole boga. Oni ga se plaše. Ne možeš voljeti ono čega se plašiš i, takođe, ne možeš se plašiti onoga šta voliš. Razmišljati o tome kako bi te bog kaznio ako ga zaniječeš govori o strahu, ne o ljubavi.

A razmišljati o nagradi ako ga potvrdiš govori o koristoljublju, ličnom interesu, ne o ljubavi.

Ne govorim ja uzalud, religije tjeraju ljude na blasfemiju. Što je neko religiozniji, to je više u blasfemiji.
Last edited by Hakiz on 01/02/2018 16:23, edited 1 time in total.
Smrcak15

#11578 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Hakiz wrote:
Opet ti. Ja maloprije rekoh da bog nikako ne može biti prevarant, šta god da uradi.

Uostalom, da ga ima i da me pozove kod sebe, rekao bih mu. "Svakako je sve tvoja volja, tako da se tu nema ništa reći."

Eto, vjernici bi se nešto vadili, opravdavali, nadali se, molili ga.

Ja, ateista, bih mu se prepustio u tom, najvažnijem, trenutku za bilo čiju dušu, sa punim povjerenjem bih mu prepustio odluku šta da sa mnom uradi.

Ko tu više poštuje boga, ja ateista ili vjernici koji bi se sa njim raspravljali?
Opet ti. Ja maloprije rekoh da bog nikako ne može biti prevarant, šta god da uradi.
imas jako zahrdjalu logiku, i mora ti ici na popravni

jer reci da Bog nemora odrzati obecanje, je na silu Boga predstaviti prevarantom, obeca pa slaze i jos kaze ma nije on onda prevarant, Bog je pa moze tako, ama nemoze ba...jer je to ne bozanska osobina.

nece trebati pravdati se kad bude na sudjenju, jer ce se postaviti zastor kad vjerniku se budu djela izlagala, pa ce samo Bog i vjernik to vidjeti, pa kad Bog izlozi djela, covjek ce se postidjeti nekih djela ali Bog ce mu reci oprostio sam ti idi u dzennet.

dok kod ateista, nema pregrade kod izlaganja djela, tako da vidi cijelo covjencastvo njegova djela , mozes misliti kakva je to bruka onda i sramota kad se pocnu sramotna djela izlagati :-)
Ja, ateista, bih mu se prepustio u tom, najvažnijem, trenutku za bilo čiju dušu, sa punim povjerenjem bih mu prepustio odluku šta da sa mnom uradi.
da da , bit ces prepusten, jer nema ti druge, nemoze nikuda bjezati, nego smao suti i slusaj sta ti ima reci...

neces ti nesto se pravdati mozda, nego vise ce to biti , eto vidio sam i cuo sam sad, sad vjerujem, mozemo li se vratiti nazad na zemlji da radim po tvom naredjenju....

NOPE :kiss:
Smrcak15

#11579 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Hakiz wrote:
Smrcak15 wrote:
Hakiz wrote: Ne. On je bog. Nema ljudske atribute. Ne podliježe ljudskoj ocjeni. Zato kada i ne izvrši dato obećanje nije prevarant. Bog ne može biti lažov, prevarant itd, šta god da uradi ili ne uradi. Zar nije tako što se vjernika tiče? Nepogrešiv, sve šta uradi ili ne uradi napravio je jer tako treba biti, čaki iako ljudi u tom procesu pate. Zar to nije jedan od atributa boga? Ono šta bi se kod čovjeka smatralo za laž, kada to uradi bog to nije laž jer bog ne može slagati. Ima viši cilj koji ljudima ne mora biti dokučiv.
ovakvo nakradno razmisljanje te moze kostati spasa :-)

ti na silu njega hoces da predstavis kao nekog prevaranta , koji vara narod, zapitaj se onda kad se osamis, sta ti stvarnohoces , sta je to cemu tvoja dusa tezi....onako dok si sam u mraku...ti kad u dubini srca odlucis vrsiti napade na njega , da ga ocrnis na neki nacin....znaj da si izabrao sam put koji vodi u propast...

pa kad dodjes kod njega na sudnjem danu, on upita, jesi li kad mi se obratio iskreno iz dubine srca za uputu, pa da me podstaknes da te priblizim sebi....Nisam...

a sta si ono ti radio na zemlji???

Pa eto malo se zahebavao sa smrletom na forumu na tvoj racun pokusavao te ocrniti nekom svojom logikom, pokusao od Tebe napraviti prevaranta...i tako to, ma nista strasno, ja se samo salio.... :-)

Svako neka se zapita gdje je on u odnosu na Boga....dali tvoje srce dok si sam u mraku i razmisljas, jesi li ti sretan sa vjerovanje da nema Boga, dali tvoje srce tezi ka tome da bolje da nema nego da ga ima....dali srce tvoje zeli dokaze vise o njegovom ne postojanju nego o postajanju... itd

Zar mislite da Bog to ne vidi sta mi svi nosimo u srcima...pa kad vidi da neko naginje ka tome da mu je draze nevejrovanje nego vjerovanje...bogami neznam onda sta da se izleze iz toga.

Ljudi koji tako govore, u stvari, ne vole boga. Oni ga se plaše. Ne možeš voljeti ono čega se plašiš i, takođe, ne možeš se plašiti onoga šta voliš. Razmišljati o tome kako bi te bog kaznio ako ga zaniječeš govori o strahu, ne o ljubavi.

A razmišljati o nagradi ako ga potvrdiš govori o koristoljublju, ličnom interesu, ne o ljubavi.

Ne govorim ja uzalud, religije tjeraju ljude na blasfemiju. Što je neko religiozniji, to je više u blasfemiji.
Ne možeš voljeti ono čega se plašiš
nije tacno, pa dok si dijete , roditelje i volis i plasis se (ako bi kakav zijan uradio da ne dobijes degenek)

tako isto, ti kad dodjes na nivo da imas ljubav i strah od Boga, eh znaj da si krenuo putem koji vodi u Raj.
Hakiz

#11580 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Smrcak15 wrote:
Hakiz wrote:

Uostalom, da ga ima i da me pozove kod sebe, rekao bih mu. "Svakako je sve tvoja volja, tako da se tu nema ništa reći."

Ko tu više poštuje boga, ja ateista ili vjernici koji bi se sa njim raspravljali?
imas jako zahrdjalu logiku, i mora ti ici na popravni

jer reci da Bog nemora odrzati obecanje, je na silu Boga predstaviti prevarantom, obeca pa slaze i jos kaze ma nije on onda prevarant, Bog je pa moze tako, ama nemoze ba...jer je to ne bozanska osobina.

nece trebati pravdati se kad bude na sudjenju, jer ce se postaviti zastor kad vjerniku se budu djela izlagala, pa ce samo Bog i vjernik to vidjeti, pa kad Bog izlozi djela, covjek ce se postidjeti nekih djela ali Bog ce mu reci oprostio sam ti idi u dzennet.

dok kod ateista, nema pregrade kod izlaganja djela, tako da vidi cijelo covjencastvo njegova djela , mozes misliti kakva je to bruka onda i sramota kad se pocnu sramotna djela izlagati :-)
da da , bit ces prepusten, jer nema ti druge, nemoze nikuda bjezati, nego smao suti i slusaj sta ti ima reci...

neces ti nesto se pravdati mozda, nego vise ce to biti , eto vidio sam i cuo sam sad, sad vjerujem, mozemo li se vratiti nazad na zemlji da radim po tvom naredjenju....

NOPE :kiss:
Ne može prevariti onaj koji ne mora održati obećanje. Dakle, ne pravim ga ja prevarantom, to ti radiš.

Nema sramotnih djela. Sve je božija volja, pa je svako djelo božije. Čovjek koji ga radi je samo instrument koji provodi božiju volju. A božija djela ne mogu biti sramotna.

A kada se ode pred boga, nema koristi reći sad vjerujem mogu li se vratiti nazad da radim po tvom naređenju. Naime, ako se ode pred njega, onda se zna da ga ima, nema se šta vjerovati ili ne. A i u kojem obliku bih se vratio, pred njega se ide kada je tijelo već istrulo. A drugo tijelo nisam više ja.

Usput, ovo za vraćanje na zemlju. To ti naginješ ka budizmu? Vraćanje na zemlju je reinkarnacija, a toga u abrahamskim religijama, pa time i u islamu, nema.
Bloo
Globalna šefica

#11581 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Dragi Smrcak,
iskreno imam osjećaj da ili uopšte ne čitaš šta ti pišemo ili jednostavno percipiraš to kako tebi odgovara da bi replicirao u svom stilu.
Jako je zamorno, jer iako ti npr. Hakiz više puta direktno napiše jedno, ti ideš dalje po svom. Hakiz nije boga nigdje nazvao prevarantom, jer je to ljudska osobina. Ali ti nastavljas da vodis diskusiju u sustini sam sa sobom.
S obzirom da je tema Ateizam, ima više nego dovoljno tema u na dunjaluku Religije gdje možeš razglabati o ID, svom Bogu itd., ako već ne možeš da ostvariš dvosmjerni dijalog.

Ja sam iskreno umorna malo od pokušaja komunikacije sa tobom. Povremeno se stiče utisak da si na nekom bezumnom križarskom ratu (koji je islamski pandan ovoga?) i srljaš naprijed slijep i gluh na sve.

Eto toliko od mene umorne.
Hakiz

#11582 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Smrcak15 wrote:
Hakiz wrote:

Ne možeš voljeti ono čega se plašiš
nije tacno, pa dok si dijete , roditelje i volis i plasis se (ako bi kakav zijan uradio da ne dobijes degenek)

tako isto, ti kad dodjes na nivo da imas ljubav i strah od Boga, eh znaj da si krenuo putem koji vodi u Raj.
Psiholozi bi to bolje objasnili, ali: Kada si malo dijete, roditelje ne voliš. Mala djeca poznaju dvije emocije: Strah i sebičnost.

Ako je strah put u raj, onda neka sve ide do šejtana.
Hakiz

#11583 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Bloo wrote:Dragi Smrcak,
iskreno imam osjećaj da ili uopšte ne čitaš šta ti pišemo ili jednostavno percipiraš to kako tebi odgovara da bi replicirao u svom stilu.
Jako je zamorno, jer iako ti npr. Hakiz više puta direktno napiše jedno, ti ideš dalje po svom. Hakiz nije boga nigdje nazvao prevarantom, jer je to ljudska osobina. Ali ti nastavljas da vodis diskusiju u sustini sam sa sobom.
S obzirom da je tema Ateizam, ima više nego dovoljno tema u na dunjaluku Religije gdje možeš razglabati o ID, svom Bogu itd., ako već ne možeš da ostvariš dvosmjerni dijalog.

Ja sam iskreno umorna malo od pokušaja komunikacije sa tobom. Povremeno se stiče utisak da si na nekom bezumnom križarskom ratu (koji je islamski pandan ovoga?) i srljaš naprijed slijep i gluh na sve.

Ma, OK je Smrčak. Malo misionari, to mu je, koliko mi se čini, obaveza kao vjerniku.

Mislim da je dobro svjestan šta mu se napiše, ali mu to ne odgovara, pa radi po svom, ali nije to strašno. Svi mi navodimo vodu na svoj mlin.
Bloo
Globalna šefica

#11584 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Znaci da nastavimo sa uzajamnim vrijedanjem inteligencije :lol:

I am too tired for this shit
Hakiz

#11585 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Bloo wrote:Znaci da nastavimo sa uzajamnim vrijedanjem inteligencije :lol:

Ma jok. Nego kakvih nas ima na ovom forumu, Smrčak je samo tvrdoglav. Misli da će mu pristup donijeti korist. Svako ima pravo na svoje zablude.

A možda čovjek ima potrebu da kaže to to šta hoće. Pa, da mu izađemo u susret, damo mu šlagvort, on odradi svoju tiradu i svi sretni :)
Bloo
Globalna šefica

#11586 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Hakiz wrote:
Bloo wrote:Znaci da nastavimo sa uzajamnim vrijedanjem inteligencije :lol:

Ma jok. Nego kakvih nas ima na ovom forumu, Smrčak je samo tvrdoglav. Misli da će mu pristup donijeti korist. Svako ima pravo na svoje zablude.

A možda čovjek ima potrebu da kaže to to šta hoće. Pa, da mu izađemo u susret, damo mu šlagvort, on odradi svoju tiradu i svi sretni :)
Prestat cu se uzivljavat...
L u c i f e r

#11588 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by L u c i f e r »

:thumbup:
MarlboroGold

#11589 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by MarlboroGold »

Smrcak15 wrote:tako isto, ti kad dodjes na nivo da imas ljubav i strah od Boga, eh znaj da si krenuo putem koji vodi u Raj.
Religija nije ništa drugo nego čista manipulacija u vidu plašenja naroda nekom vječnom kaznom ako ne rade onako kako im se kaže. Svaka se zasniva na strahopoštovanju. Kakva ljubav prema svevišnjem... to je mit. Ne moraš biti vjernik da bi bio dobar čovjek. Moral i etika su sasvim dovoljni sa dovoljno samokritičnosti i samokontrole.
Smrcak15

#11590 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Hakiz wrote: Ne može prevariti onaj koji ne mora održati obećanje. Dakle, ne pravim ga ja prevarantom, to ti radiš.

Nema sramotnih djela. Sve je božija volja, pa je svako djelo božije. Čovjek koji ga radi je samo instrument koji provodi božiju volju. A božija djela ne mogu biti sramotna.

A kada se ode pred boga, nema koristi reći sad vjerujem mogu li se vratiti nazad da radim po tvom naređenju. Naime, ako se ode pred njega, onda se zna da ga ima, nema se šta vjerovati ili ne. A i u kojem obliku bih se vratio, pred njega se ide kada je tijelo već istrulo. A drugo tijelo nisam više ja.

Usput, ovo za vraćanje na zemlju. To ti naginješ ka budizmu? Vraćanje na zemlju je reinkarnacija, a toga u abrahamskim religijama, pa time i u islamu, nema.
Ne može prevariti onaj koji ne mora održati obećanje. Dakle, ne pravim ga ja prevarantom, to ti radiš.
ovo je u fazonu, nije govono nego se pas posrao, cuj to, obecam ti ali posto nemoram izvrsiti iznevjerim te, znaci slazem te namjerno, prevarim te namjerno, posto eto kazes nemoram odrzati obecanje....kakva je ovo logika pobogu si???

nije tacno, Bozija volja da dopusti da uradis a nije ti on naredio i natjerao te na to....kad krivis boga za svoja nedjela, znaj da si pod ruku krenuo zajedno sa sejtanom, jer on je svoju gresku svalio na Boga, dok je adem svoju gresku pripisao sebi....

pa ti vidi skim bi pod ruku, sa sejtanom ili sa ademom u ovom slucaju

Usput, ovo za vraćanje na zemlju. To ti naginješ ka budizmu? Vraćanje na zemlju je reinkarnacija, a toga u abrahamskim religijama, pa time i u islamu, nema
nema vracanja na zemlju vise, nego to je nesto sto ce nevjernici govoriti Allahu da ih vrati nazad na zemlju, pa da rade po njegovim zapovjedima...ali tu nema vise lijeka, sto si radio radio si...

ali ce biti vracenje duse nazad u ponovo stvorena tijela koja ce niknuti iz zemlje kao bilje u proljece, to ce biti na sudnjem danu a ne na ovom dunjaluckom zivotu.
Smrcak15

#11591 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Hakiz nije boga nigdje nazvao prevarantom,
drugim rijecima, nije rekao da je govno, nego je rekao da se pas posrao :-)

de vrati se i procitaj ponovo sta je on napisao....

jasno je rekao, da Bog nemora ispuniti svoja obecanja, znaci da iznevjeri , kaze jedno uradi drugo....to je varanje i laz ujedno...
Smrcak15

#11592 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Hakiz wrote: Psiholozi bi to bolje objasnili, ali: Kada si malo dijete, roditelje ne voliš. Mala djeca poznaju dvije emocije: Strah i sebičnost.

Ako je strah put u raj, onda neka sve ide do šejtana.
Psiholozi bi to bolje objasnili, ali: Kada si malo dijete, roditelje ne voliš.
nije tacno, koliko puta meni djeca od 3 i 4 godine kazu, babo ja tebe volim punoooo, i jos zagrle :D
Ako je strah put u raj, onda neka sve ide do šejtana
nada/ljubav i strah su kao dva krila ptice, ako su prisutna i zdrava , ptica ce doci do odredista, ako jedno od ta dva krila otkines ptica ce uginuti brzo.

tako je i kod covjeka po pitanju boga.

strah je nesto sto te blokira da cinis djela koja te vode prema dzehenemskoj vatri, nije to strah koji te izludjuje i psihicke probleme zadaje, nego pozitivan strah, strah koji daje samokontrolu u zivotu.
Smrcak15

#11593 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

MarlboroGold wrote:
Smrcak15 wrote:tako isto, ti kad dodjes na nivo da imas ljubav i strah od Boga, eh znaj da si krenuo putem koji vodi u Raj.
Religija nije ništa drugo nego čista manipulacija u vidu plašenja naroda nekom vječnom kaznom ako ne rade onako kako im se kaže. Svaka se zasniva na strahopoštovanju. Kakva ljubav prema svevišnjem... to je mit. Ne moraš biti vjernik da bi bio dobar čovjek. Moral i etika su sasvim dovoljni sa dovoljno samokritičnosti i samokontrole.
kako ti mozes reci mit, jesi li ti ikad vidio ili dozivio to, strah ili ljubav prema Bogu, nisi, kako uopste mozes reci mit a vjernici osjecaju i strahopostovanje i nadu/ljubav

Mi kazemo, Od Allaha bjezi Allahu.

kako mozes reci manipulacija, ako to plasenje meni koristi na ovom svijetu?
Kakva ljubav prema svevišnjem... to je mit.
vi tu ljubav ne poznajete, niti mozete zamisliti sta je to sto vjernik osjeca....ta ljubav cista koju vjernik osjeca prema svom stvoritelju koji vidi blagodati njegovu svuda oko sebe, kada srce zatreperi, a oci zarose u tminama noci kada se sjetis njegove milosti i dobrote i masa blagodati kojima nas je opskribio....tesko moze jedan nevjernik da razumije ovakav hal vjernika, to je jedna od najvecih uzivancija na ovome svijetu....

Kada se uspostavi ova ljubav izmedju vjernika i BOga, vjerniku je vec raj na zemlji, pa makar tmurni oblaci bili cijelo vrijeme nad njegovim gradom...jer Allah kaze recet za srecu u Kuranu, pa kad covjek to primjeni, znas i osjetis nda sta je prava istinska sreca. i ne samo to, nego bOg cak dadne takav osjecaj u dusi, sjecam se jedne godine nekoliko dana me takav hal drzao, osjecaj srece i toliko bio izrazajan bez da se nesto posebno desilo u mom zivotu osim sto sam mal ovise se posvetio bio vjeri, takav fantastican osjecaj da sam ja letio dok sam hodao gradom, takva sirokogrudnost prsa, osjecaj smirenosti i srece takvu uzivanciju u zivotu nije prije ni poslije nisam osjecao, dali mi je to Bog dao barem da osjetim kako je ljudima u Raju, nezma , mozda, ali jedno je sigurno, ako se tako ljudi osjecaju u Raju cijelo vrijeme, vrijedilo bi se boriti za takav raj i rukama i nogama.
Ne moraš biti vjernik da bi bio dobar čovjek. Moral i etika su sasvim dovoljni sa dovoljno samokritičnosti i samokontrole
nemoras, ali vjera te podstice na dobrotu, i cisti namjere u covjeku, sa vjerom covjek kapitalizuje svoju dobrotu, dok nevjernik nezna raditi biznis sa Allahom, dok vjernik zna
Bloo
Globalna šefica

#11594 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Image
Hakiz

#11595 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Smrcak15 wrote:ali vjera te podstice na dobrotu, i cisti namjere u covjeku...
Rekoše uglas Thomas de Torquemada i Abu Bakr al Baghdadi...
Smrcak15

#11596 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Hakiz wrote:
islam je kao toplota sunca, pada i na ruzu i na govno, ako padne na ruzu sirit ce ljepotu oko sebe mirisom i izgledom i davat ce med, a ako padne toplota na govno, i sirit ce se smrad i poganluk....

eh sad ti prokontaj jeli bagdadi ruza ili govno :wink:
Hakiz

#11597 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Smrcak15 wrote:
Hakiz wrote:
islam je kao toplota sunca, pada i na ruzu i na govno, ako padne na ruzu sirit ce ljepotu oko sebe mirisom i izgledom i davat ce med, a ako padne toplota na govno, i sirit ce se smrad i poganluk....

eh sad ti prokontaj jeli bagdadi ruza ili govno :wink:
Ti si eksplicitno rekao da vjera podstiče na dobrotu i da čisti namjere u čovjeku.

Ja sam to komentarisao.

A onda si uradio ono zbog čega je čak i Bloo izgubila volju da sa tobom polemiše. Skočio na nešto sasvim treće.

Ali, ja ću to prihvatiti i shvatiti na način da si odustao od tvrdnje da vjera podstiče na dobrotu i da čisti namjere u čovjeku. Izgleda da ni ti u to ne vjeruješ.
Smrcak15

#11598 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Hakiz wrote: Ali, ja ću to prihvatiti i shvatiti na način da si odustao od tvrdnje da vjera podstiče na dobrotu i da čisti namjere u čovjeku. Izgleda da ni ti u to ne vjeruješ.
pa odakle ti to druze moj solidni...kako, pa kako si to zakljucio??

cuj odustao :-)
Hakiz

#11599 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Smrcak15 wrote:
Hakiz wrote: Ali, ja ću to prihvatiti i shvatiti na način da si odustao od tvrdnje da vjera podstiče na dobrotu i da čisti namjere u čovjeku. Izgleda da ni ti u to ne vjeruješ.

Nakon moje kritike tvoje tvrdnje da vjera podstiče na dobrotu i da čisti namjere u čovjeku, nisi se osvrnuo na tu moju kritiku, nego si uveo sasvim novu tvrdnju.

Iz toga zaključujem da nemaš šta prigovoriti mojoj kritici. A to naprosto znači da priznaješ da je tvoja tvrdnja pogrešna.
Smrcak15

#11600 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Hakiz wrote:
Smrcak15 wrote:

Nakon moje kritike tvoje tvrdnje da vjera podstiče na dobrotu i da čisti namjere u čovjeku, nisi se osvrnuo na tu moju kritiku, nego si uveo sasvim novu tvrdnju.

Iz toga zaključujem da nemaš šta prigovoriti mojoj kritici. A to naprosto znači da priznaješ da je tvoja tvrdnja pogrešna.
ja sam svaki tvoj post odgovorio, mora da si profulao, pogledaj proslu stranicu.
Post Reply