Ukrajina

Post Reply
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#11576 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Mislim da Putin još uvijek konta šta ovo bi.
Kaligula I

#11577 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Ja Sam Odavle wrote:
Kaligula I wrote:https://twitter.com/cjchivers/status/466514461311127552

...rekoh malo prije da Ameri sami sebi polagano 'zabijaju'...oni vrlo revnosno rade na svojoj eliminaciji iz Ukrajine...no, mene to ne čudi od pripadnika naroda koji se ponose intelektualnom jednostavnošću i koji za sebe kažu 'nismo nešto naročito pametni, ali smo jaki, imamo svega i baš nas briga za sve'... :shock:...gest Bidenovog sina je potvrda ovih navoda...baš njega i tate briga za posljedice...bitan je profit... :-x
Gdje si nasao ovaj navod? Moze li u originalu, ako ti nije mrsko, ko je rekao i kada. Hajd ziv bio. Ili opet lazes i izmisljas u svojoj proputinskoj histeriji.
...neće mi biti mrsko...ovo su riječi Aleksandra Hemona...ne znam kada ih je izgovorio...ne znam ni to da li u nekoj od svojih knjiga ili intervjua...ali ih je izgovorio...i hvala na uljudnom dijalogu... :D...
sluga_okupatora

#11578 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Sta je ovo ljudi? :lol:

Znaci nije bitno jel' direktor ili je portir, vazno je da je glavni - skolski primjer samoubistva zdravog razuma :lol:

Radi krize u Ukrajini postavlja se velika dilema pred nejac - da li prvo krenuti na Knin ili na Kosovo - koju svetu zemlju prvo osloboditi? :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#11579 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

Challenger__

#11580 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Od "arapskog" do američkog proljeća: Operation American Spring to hit D.C. to oust Obama, Biden, Boehner, Holder

- Official site

Ko zna, karma je kurava, žešća, možda dobijemo novu temu, "američko proljeće"... :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Challenger__

#11581 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Misija njemačkog ministra vanjskih poslova u Kijevu:

Image

- njegov pokušaj da pokrene unutar-ukrajinski dijalog između Kijeva i proruskih snaga na jugoistoku zemlje je završio debaklom. Aktuelni Kijev je odbio sve njegove prijedloge. Njemačkoj ne polazi za rukom da deeskalira situaciju - Diplomatska katastrofa Štajnmajera u Ukrajini
GAU8

#11582 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Challenger__ wrote:Od "arapskog" do američkog proljeća: Operation American Spring to hit D.C. to oust Obama, Biden, Boehner, Holder

- Official site

Ko zna, karma je kurava, žešća, možda dobijemo novu temu, "američko proljeće"... :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Sanjaj....

Prosječnom Amerikancu je bitno zadržati "American Way of Life" po svaku cijenu, i to "Ju_Es Gavrnment" odlično zna.
Boli Amerikanca ona stvar za poginulim stotinama ljudi širom svijeta.
Deklarativno će reći, "Det's horibl" ali zapravo zaboli ih ona stvar za bilo šta....
Challenger__

#11583 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

GAU8 wrote:Sanjaj....
- Ne sanjam ništa, samo prenosim vijesti i dajem svoj komentar.
Prosječnom Amerikancu je bitno zadržati "American Way of Life" po svaku cijenu
- Oni koji su ovo pokrenuli misle da aktuelna administracija ruši taj san i da američko društvo treba vratiti svojim ustavnim osnovama. Šta će i da li će išta uraditi, vidjećemo.

_____

"Zaboravite sankcije Rusiji" - "Forget Sanctions Over Ukraine: Russia Scores Massive Gas Pipeline Deal With China"

Read more: http://www.ibtimes.com/china-russia-ene ... z31mtGhyxz[/url]
McMoy

#11584 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Biće gadno kad taj "American way of Life" bude ozbiljno uzdrman.
Ne govorim ni o kakvoj teoriji zavjere, niti da će se to sutra desiti, ali istorija je puno starija od Amerike.
Carstva nastaju, vladaju po 1.000 godina i onda puknu kao previše napuhan balon.

Posljednjih 100 godina svijet je strašno puno ubrzao sa tehnološkim napretkom, čitave tehnologije mijenjaju se svakih nekoliko godina, a sve to svakako utiče na ostale društvene procese.

Nego, gdje nam je to kolega @jefferson? Da nije i on dobio kakav posao savjetnika u Ukrajini?
Kaligula I

#11585 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

sluga_okupatora wrote:Sta je ovo ljudi? :lol:

Znaci nije bitno jel' direktor ili je portir, vazno je da je glavni - skolski primjer samoubistva zdravog razuma :lol:

Radi krize u Ukrajini postavlja se velika dilema pred nejac - da li prvo krenuti na Knin ili na Kosovo - koju svetu zemlju prvo osloboditi? :D
...u, jebo li te miš, jesi mi duhovit :-) ...naravno da za Bidenovog sina nije bitno je li direktor ili portir, jer je on babin sin, a uz to sve babo Amer...a to nije mala stvar :lol: ...jer on nije došao da stanje popravi nego da pljačka...'Dalton' hoće sve, od njega ne smije niko imati više...inače beng, beng :shock: ...
McMoy

#11586 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Kaligula I wrote:
sluga_okupatora wrote:Sta je ovo ljudi? :lol:

...u, jebo li te miš, jesi mi duhovit :-) ...naravno da za Bidenovog sina nije bitno je li direktor ili portir, jer je on babin sin, a uz to sve babo Amer...a to nije mala stvar :lol: ...jer on nije došao da stanje popravi nego da pljačka...'Dalton' hoće sve, od njega ne smije niko imati više...inače beng, beng :shock: ...

Stvar je vrlo providna i ujedno toliko ljigava da me baš iznenadilo.
Mislio sam da se samo kod nas tako zapošljavaju babini sinovi.
Isto tako, imamo i mi direktora BH Telecoma, Elektroprivrede BiH isl. JP-a. Imaju ljudi veliku menadžersku platu,
ali da se oni pitaju o raspodjeli dobiti, tenderima i fondovima tih preduzeća, a ne stranke iz kojih dolaze, u tu priču više ne vjeruju ni djeca u obdaništu.

A to ko se šta pita u Ukrajini, bio je već više puta citiran snimak Nulandove kako određuje ko će biti vlast.
Ni pišati oni ne smiju bez odobrenja. Al' jka Sam ne šalje gotova rješenja, već samo puca zadatke.

Neshvatljivo u šta se sve budale upuste radi malo (prividne) vlasti?! :?
harunn

#11587 Re: Ukrajina

Post by harunn »

Kaligula I

#11588 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.kyivpost.com/content/ukraine ... 47687.html

...pa naravno, pošto 'korisni idioti', Desni sektor, nisu izvršili postavljeni zadatak svojih sponzora, a on je slamanje antivladinog otpora, oni moraju na smeće povijesti...

...da, ovo je dobra prilika za Ruse da ih pridobiju za svoj interes...
Challenger__

#11589 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Način "glasanja" u Radi:

:lol: :lol: :lol:

_____

Koga obavezuje ova nakaza od "parlamenta"? Nikoga, naravno.
Kaligula I

#11590 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.dailynewsen.com/politics/bid ... 91668.html

...ako Ukrajinci nemaju sposobnijeg savjetnika od Bidenovog sina onda :shock: ...žalosno...neka im je Biden na pomoći i sv. Kwasniewski...
Cyrax

#11591 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

Trebali bi i mi 'vako kad nasi parlamentarci ne dodju, ko sto ne dolaze nikad, usvojili bi 100 zakona dnevno. :D
Challenger__

#11592 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Cyrax wrote:Trebali bi i mi 'vako kad nasi parlamentarci ne dodju, ko sto ne dolaze nikad, usvojili bi 100 zakona dnevno. :D
Htjeli su Obuma, Kerry i Biden da ovako donesu "odluku" o nogiranju Rusije sa Krima i ustupanju istog USA, ali *urac moj... Sad krešte o "agresiji" i traže od planete da im uvedu sankcije... :lol:
The Strategic Targets

NATOs violent, high-risk seizure of the Ukraine was driven by several strategic military objectives. These included:

1.) The ousting of Russia from its military bases in Crimea – turning them into NATO bases facing Russia.

2.) The conversion of the Ukraine into a springboard for penetrating Southern Russia and the Caucasus; a forward position to politically manage and support liberal pro-NATO parties and NGOs within Russia.

3.) The disruption of key sectors of the Russian military defense industry, linked to the Ukrainian factories, by ending the export of critical engines and parts to Russia.

4. The military encirclement of Russia with forward NATO bases in the Ukraine matching those from the Baltic to the Balkans, from Turkey to the Caucasus and then onward from Georgia into the autonomous Russian Federation.
izvor - The Kiev Putsch: Rebel Workers Take Power in the East
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11593 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

gnjev

#11594 Re: Ukrajina

Post by gnjev »

Četo internacionale
zilog

#11595 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Challenger__ wrote:Htjeli su Obuma, Kerry i Biden da ovako donesu "odluku" o nogiranju Rusije sa Krima i ustupanju istog USA, ali *urac moj... Sad krešte o "agresiji" i traže od planete da im uvedu sankcije... :lol:
Za ovaj RASIZAM si se, nakon ranijeg upozorenja, korigovao, pa si poceo ispravno pisati.
Ne mozes reci da nisi znao, jer si odmah poceo pisati OBAMA.
Sada opet...
Svaka ti cast na hrabrosti...
KAMI666

#11596 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

zilog wrote: Za ovaj RASIZAM si se, nakon ranijeg upozorenja, korigovao, pa si poceo ispravno pisati.
Sada opet...
Sta je ovdje rasizam, ne razumijem. Sto jednog predsjednika amerike nazivati nekakvim imenima? Onog nitkova i dobioca "nobelove nagrade" za mir? On je sprdnja sa svijetom danas, najveci vic.

Bas je pravi Obuma. To isto govore i zapadnjaci ovdje po zapadu, gdje imas demokratsko pravo reci svakoj licnosti ono sto mislis. I sta znaci Obuma prevedeno?
Nemojmo samo mi Bosanci da se hvatamo demokratije i rasizma svega vam, mi smo par godina iza drugih sto se toga tice.
Objektivni navijac

#11597 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

KAMI666 wrote:
zilog wrote: Za ovaj RASIZAM si se, nakon ranijeg upozorenja, korigovao, pa si poceo ispravno pisati.
Sada opet...
Sta je ovdje rasizam, ne razumijem. Sto jednog predsjednika amerike nazivati nekakvim imenima? Onog nitkova i dobioca "nobelove nagrade" za mir? On je sprdnja sa svijetom danas, najveci vic.

Bas je pravi Obuma. To isto govore i zapadnjaci ovdje po zapadu, gdje imas demokratsko pravo reci svakoj licnosti ono sto mislis. I sta znaci Obuma prevedeno?
Nemojmo samo mi Bosanci da se hvatamo demokratije i rasizma svega vam, mi smo par godina iza drugih sto se toga tice.
Sto se tice demokratije,tu smo daleko iza ostalih a sto se tice rasizma,tu smo u top 5 u svijetu. Koristenje izraza 'Obuma'
je teski rasizam. Kritika odredjene osobe je sasvim u redu,cak i neopravdana kritika je u redu ali koristenje naziva kojima se ismijava necija rasa,sigurno nije.
Challenger__

#11598 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

To nema blage veze sa rasizmom. Lik je notorni nitkov koji u godinu dana svijet dva puta dovodi na rub katastrofe. On i njegova administracija zaslužuju, ne pogredne nazive, nego električnu stolicu.

______
GAU8

#11599 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Challenger__ wrote:To nema blage veze sa rasizmom. Lik je notorni nitkov koji u godinu dana svijet dva puta dovodi na rub katastrofe. On i njegova administracija zaslužuju, ne pogredne nazive, nego električnu stolicu.

______
Pogrdno da, ali rasistički, ne. Vrlo licemjerno s tvoje strane osuđivati neonaciste, a dati nekome naziv koji asocira na njegovo afričko porijeklo. Možeš poricati do sutra, ali "Obuma" je totalno rasistički motivisano.
AleksoMKD

#11600 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Ha, a ja mislio da je nesto ko oh, bummer zbog gresaka koje je pravio.
Post Reply