nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kabal1337

#11576 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

ovo_mi_je_nick wrote:
amar1994 wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:
... i šta ćemo sada ?
nista , svako malo cemo dirati kocnicu pogotvo niz brdo(time ugrijat kocnicu do neupotrebljivoti 8-) ) , jer ili ne znaju voziti ili im ne valjaju auta , a prije ce bit ovo prvo
A grije li se kočnica sa jurnjavom od semafora do semafora gdje nabije 90 pa onda u 10 metara na crveno staje ?
ne, tada se kocnica ne grije jer se prolazi na zeleno :lol:
amar1994

#11577 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

hahaha :lol: :lol:
Naslovnica

#11578 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

ovo_mi_je_nick wrote:
amar1994 wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:
... i šta ćemo sada ?
nista , svako malo cemo dirati kocnicu pogotvo niz brdo(time ugrijat kocnicu do neupotrebljivoti 8-) ) , jer ili ne znaju voziti ili im ne valjaju auta , a prije ce bit ovo prvo
A grije li se kočnica sa jurnjavom od semafora do semafora gdje nabije 90 pa onda u 10 metara na crveno staje ?
Ko je spominjao 90km/h?!
Ja govorim o min 55-60 km/h po gradu. A ti govoriš o 40km/h. Ja ću sa 55-60 proći kroz svaki semafor, najnormalnije, ti ćeš sa 40 stajati na svakom, i svi iza tebe. Ali džaba kada tebi zeleni val tebi ništa ne predstavlja...
kabal1337

#11579 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

pa vise ce mi se grijati kocnice ako ti vozis 30/40, a ja imam namjeru negdje da stignem. Pa moram da se prestrojam lijevo desno, pa da kocim iza nekog i sve tako.
Brate izadji kasno kada nema ljudi kruzaj vozi 30/40. Nemoj molim te preko dana kada ljudi koji voze imaju cilj da dodju od A do B
Ako su toliko uslovi losi po tvojoj procjeni, a vidis kolonu iza sebe ljudi koji zele brze. Pa iskljuci se na moment pusti da prodju, ili pomjeri se u stranu daj desni
Ma joj sam znam kad ga vidim da vozi 40 km/h koja mu je namjera, vuce muda gleda trebe. Imam saobracajnu kulturu, necu se ljepit, cekam svoje i zaobilazim ali me u podsjesti nervira kada to radi gdje usporava sve zivo oko sebe i krci.
Last edited by kabal1337 on 22/09/2017 15:32, edited 1 time in total.
Naslovnica

#11581 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

Logovan wrote:Trola vas frajer. :D
Ne vjerujem. Mislim da veze nema i to je to.
tempuser

#11582 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

ovo_mi_je_nick wrote:Gdje to piše da se mora voziti koliko piše na znaku ?

Bitno je da se ne ide ispod 30 km/h znači dosta 40. Iskoristiti onda taj kapacitet mozga koji žive od dnevnice u automobilu pa lagano preticati do mile volje.
Ne pise nigdje jer je to nemoguce zakonski definisati, ali kad vec pominjes kapacitete mozga upotrebi isti.
Po zakonu je ogranicenje brzine u naseljenim mjestima 50, zasto je na sarajevskim longitudinalama 60????
Zasto je zeleni val kalibriran na 60 kmh????
Da ti olaksam, zato sto je predvidjena brzina odvijanja saobracaja na sarajevskim longitudinalama u normalnim uslovima ujedno i maksimalna dopustena tj 60 kmh.
Ako su otezani uslovi, magla, snijeg, led ti sa manje od 30 kmh uopste ne moras da usporavas saobracaj ukoliko svi oko tebe voze priblizno tom brzinom, medjutim ako svi oko tebe voze 60 kmh i ako uslovi dozvoljavaju da vozis 60 kmh, a ti vozis 40 i pri tome nisu u desnoj traci ti krsis zakon. Ako ti nije jako kako i zasto, evo ti zakon pa citaj:

Član 39.
(1) Vozač je dužan da se kreće vozilom desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja.
(2) Vozač je dužan da drži vozilo u kretanju što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uslove saobraćaja i stanje i osobine puta, ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i sebe ne izlaže opasnosti.
(3) Izuzetno od odredbe stava (2) ovog člana, na putu u naselju s kolovozom na kojem za saobraćaj vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne trake za kretanje vozila, vozač može da koristi i saobraćajnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.
ovo_mi_je_nick

#11584 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ovo_mi_je_nick »

A grije li se kočnica sa jurnjavom od semafora do semafora gdje nabije 90 pa onda u 10 metara na crveno staje ?[/quote]
Ko je spominjao 90km/h?!
Ja govorim o min 55-60 km/h po gradu. A ti govoriš o 40km/h. Ja ću sa 55-60 proći kroz svaki semafor, najnormalnije, ti ćeš sa 40 stajati na svakom, i svi iza tebe. Ali džaba kada tebi zeleni val tebi ništa ne predstavlja...[/quote]

Hočeš da kažeš da ti npr. u 3 sata ujutro, prođeš kroz grad sa brzinom od 60 km/h kroz svaki semafor na zeleno od Baščaršije do Ilidže ?
Naslovnica

#11585 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

ovo_mi_je_nick wrote:Sve rejseri :lol: :lol:
Eki rejser ako voziš 55-60 po gradu?!
:lol: :lol: :lol:
tempuser

#11586 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

ovo_mi_je_nick wrote:Sve rejseri :lol: :lol:
Bolje bit rejser s mozgom nego palamudolog bez mozga.
Naslovnica

#11587 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

ovo_mi_je_nick wrote:A grije li se kočnica sa jurnjavom od semafora do semafora gdje nabije 90 pa onda u 10 metara na crveno staje ?
Ko je spominjao 90km/h?!
Ja govorim o min 55-60 km/h po gradu. A ti govoriš o 40km/h. Ja ću sa 55-60 proći kroz svaki semafor, najnormalnije, ti ćeš sa 40 stajati na svakom, i svi iza tebe. Ali džaba kada tebi zeleni val tebi ništa ne predstavlja...[/quote]

Hočeš da kažeš da ti npr. u 3 sata ujutro, prođeš kroz grad sa brzinom od 60 km/h kroz svaki semafor na zeleno od Baščaršije do Ilidže ?[/quote]
Ne. Fino pročitaj kako sam napisao. 55-60. I proći ću ih više nego ti koji voziš 30-40.
Pod uslovom da su semafori sinhronizovani za zeleni val (a često nisu).
tempuser

#11588 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

ovo_mi_je_nick wrote:
Hočeš da kažeš da ti npr. u 3 sata ujutro, prođeš kroz grad sa brzinom od 60 km/h kroz svaki semafor na zeleno od Baščaršije do Ilidže ?
Ako postoji vikend, nocni i praznicni rezim hoces, ako ne postoji neces iz prostog razloga jer je zeleni val na vise mjesta namjenski prekinut radi smanjena priliva na opterecene raskrsnice, npr. Otoka i Skenderija.
Dope_Man

#11589 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

ovo_mi_je_nick wrote: Hočeš da kažeš da ti npr. u 3 sata ujutro, prođeš kroz grad sa brzinom od 60 km/h kroz svaki semafor na zeleno od Baščaršije do Ilidže ?
Prosao sam bar 10tak puta, posljednji put u srijedu navece, negdje oko pola 12, jos je bilo pofino auta na ulici. Ukljucio sam se na glavnu sa mosta kod Vijecnice, sacekao tu zeleno i odatle prosao bez stajanja sve do Energoinvesta, dakle ulaz na Ilidzu, a i to bih prosao da nisam tim dijelom usporio jer mi se nije zurilo pa sam digao nogu sa gasa i od BM pumpe do tu prakticno isao bez gasa pa se prebacilo. Da sam se drzao ranije brzine od 60 prosao bih i taj bez problema kao sto sam i dosta puta ranije. Jedino kada ne uspijem je kada se nadju trojica tvojih jaran u tri trake, jedan pored drugog.

Naravno, morao sam se par puta prebaciti i tad iz jedne trake u drugu da obidjem tvoje jarane koji su vjerovatno prolazili 20 km/h kod kampusa dok sam ja kretao sa tog semafora kod Energoinvesta.

A spominjao sam gore kako sam ''divljao'' prema gradu sa svojih 60-65 par sati ranije. I da dodam, ovo je desetak puta samo zato sto veoma rijetko idem u te izlaske u grad, a ako odem cesto i prenocim u gradu. Tako da je tih 10 zapravo nekih bar 80tak % mojih nocnih voznji kroz grad. U ostalim bi stao na max 1 semafor, a i to zahvaljujuci tvojoj raji.
ovo_mi_je_nick

#11590 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ovo_mi_je_nick »

Dope_Man wrote:
ovo_mi_je_nick wrote: Hočeš da kažeš da ti npr. u 3 sata ujutro, prođeš kroz grad sa brzinom od 60 km/h kroz svaki semafor na zeleno od Baščaršije do Ilidže ?
Prosao sam bar 10tak puta, posljednji put u srijedu navece, negdje oko pola 12, jos je bilo pofino auta na ulici. Ukljucio sam se na glavnu sa mosta kod Vijecnice, sacekao tu zeleno i odatle prosao bez stajanja sve do Energoinvesta, dakle ulaz na Ilidzu, a i to bih prosao da nisam tim dijelom usporio jer mi se nije zurilo pa sam digao nogu sa gasa i od BM pumpe do tu prakticno isao bez gasa pa se prebacilo. Da sam se drzao ranije brzine od 60 prosao bih i taj bez problema kao sto sam i dosta puta ranije. Jedino kada ne uspijem je kada se nadju trojica tvojih jaran u tri trake, jedan pored drugog.

Naravno, morao sam se par puta prebaciti i tad iz jedne trake u drugu da obidjem tvoje jarane koji su vjerovatno prolazili 20 km/h kod kampusa dok sam ja kretao sa tog semafora kod Energoinvesta.

A spominjao sam gore kako sam ''divljao'' prema gradu sa svojih 60-65 par sati ranije. I da dodam, ovo je desetak puta samo zato sto veoma rijetko idem u te izlaske u grad, a ako odem cesto i prenocim u gradu. Tako da je tih 10 zapravo nekih bar 80tak % mojih nocnih voznji kroz grad. U ostalim bi stao na max 1 semafor, a i to zahvaljujuci tvojoj raji.
Nikad nećeš sve semafore proći na zeleno ako se držiš 60 km/h :)

Pozdrav za tvoju raju, nervozne rejsere 1.9 TDI dizlo
Dope_Man

#11591 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Kao sto rekoh vec sam ih prolazio, sve od vijecnice do Energoinvesta koji je zadnji. Jednom i od Cumurije. Ti sebi opravdavaj svoje razvlacenje, ali samo te molim da se sklonis u stranu dok se ja ''trkam'' sa svojih 60. Za tebe smo ocito mi koji bi samo da vozimo normalno rejseri. Kako li se tek snalazis na autoputu, ako uopste smijes izaci na njega. Ima divljaka tamo i po 100 na sat voze :-)
ovo_mi_je_nick

#11592 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ovo_mi_je_nick »

Dope_Man wrote:Kao sto rekoh vec sam ih prolazio, sve od vijecnice do Energoinvesta koji je zadnji. Jednom i od Cumurije. Ti sebi opravdavaj svoje razvlacenje, ali samo te molim da se sklonis u stranu dok se ja ''trkam'' sa svojih 60. Za tebe smo ocito mi koji bi samo da vozimo normalno rejseri. Kako li se tek snalazis na autoputu, ako uopste smijes izaci na njega. Ima divljaka tamo i po 100 na sat voze :-)
Ja opet kažem da gdje je ograničenje 60 km/h možeš voziti od 40-60, ne mora biti striktno 60.

A zašto mislite da sam baš ja od tih što kao voze 30 po gradu. Mislim čemu vrijeđanje, nervoza uzdizanje sebe i ponižavanje drugih. Govorim da je bolje doći 10 minuta kasnije nego se zabiti u nekoga ili obratno (valjda vi kao iskusni vozači znate kakva bude šteta i pri 40 km/h kad auto udari u statični objekat)

I gdje je ograničenje npr 60 uvijek se napomene se brzina opet prilagodi uslovima na putu.

Čovjek koji je svjestan da ima loše gume, naravno da će voziti sporije nego inače (izvinjavam se onim koji mjenjaju gume svako 3 mjeseca i to continental sport 3).

Mislim čemu nervoza, izvršiš preticanje i ćao. Gužva u gradu znači samo krivicu onih koji voze 40 umjesto 60, nema utjecaja semafor, čepovi.

Mene strah na autoput i kad odem vozim max 80 :lol:
tempuser

#11593 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

ovo_mi_je_nick wrote:
Ja opet kažem da gdje je ograničenje 60 km/h možeš voziti od 40-60, ne mora biti striktno 60.

Mislim čemu nervoza, izvršiš preticanje i ćao. Gužva u gradu znači samo krivicu onih koji voze 40 umjesto 60, nema utjecaja semafor, čepovi.

U slucaju da nisi procitao ili si procitao, a nisi razumio evo ponovo;

Po zakonu je ogranicenje brzine u naseljenim mjestima 50, zasto je na sarajevskim longitudinalama 60????
Da ti olaksam, zato sto je predvidjena brzina odvijanja saobracaja na sarajevskim longitudinalama u normalnim uslovima ujedno i maksimalna dopustena tj 60 kmh.
Ako su otezani uslovi, magla, snijeg, led ti sa manje od 30 kmh uopste ne moras da usporavas saobracaj ukoliko svi oko tebe voze priblizno tom brzinom, medjutim ako svi oko tebe voze 60 kmh i ako uslovi dozvoljavaju da vozis 60 kmh, a ti vozis 40 i pri tome nisu u desnoj traci ti krsis zakon. Ako ti nije jako kako i zasto, evo ti zakon pa citaj:

Član 39.
(1) Vozač je dužan da se kreće vozilom desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja.
(2) Vozač je dužan da drži vozilo u kretanju što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uslove saobraćaja i stanje i osobine puta, ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i sebe ne izlaže opasnosti.
(3) Izuzetno od odredbe stava (2) ovog člana, na putu u naselju s kolovozom na kojem za saobraćaj vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne trake za kretanje vozila, vozač može da koristi i saobraćajnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.

Zakon brani sporu voznju u svim trakama osim desne ako time usporavas ostale vozace, da li je to 55, 50, 40 ili 30 zavisi od brzine okolnog saobracaja. Ako imas lose gume ili iz blio kog razloga ne mozes odrzavati brzinu saobracaja oko tebe mrs u desnu traku pa tamo guslaj.
Last edited by tempuser on 22/09/2017 22:50, edited 1 time in total.
kloniran

#11594 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

tih iskusnih nervoznih svaki dan po dvatri u gepeku tuđih automobila :lol:
Sodom1

#11595 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

Dje su slike :lol: , da se i ja smijem :D
ovo_mi_je_nick

#11596 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ovo_mi_je_nick »

tempuser wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:

Član 39.

Zakon brani sporu voznju u svim trakama osim desne ako time usporavas ostale vozace, da li je to 55, 50, 40 ili 30 zavisi od brzine okolnog saobracaja. Ako imas lose gume ili iz blio kog razloga ne mozes odrzavati brzinu saobracaja oko tebe mrs u desnu traku pa tamo guslaj.
i

To toj logici ja se mogu samo isključivati na desnu stranu :lol: :lol:

Sve dok ne dobijem prekršajnu kaznu od nadležne osobe mogu da vozim 40 gdje je ograničenje 60. Ako se može voziti 100 na mjestu gdje je 60 može vala i 40.
ovo_mi_je_nick

#11597 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by ovo_mi_je_nick »

.
Last edited by ovo_mi_je_nick on 22/09/2017 23:03, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#11598 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

Al kako nemaš želju kad vidiš zeleno da ubrzaš i da prodješ,to mi nije jasno :-)
amar1994

#11599 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Kurati su vozaci koji uspore na 30 kad kisa padne :thumbup:
kloniran

#11600 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

tempuser wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:

Član 39.

i sta sad hamsa ide iz pravca ilidze i hoce recimo u buca potok a vozi ispod 60, po tome bi hamsa trebala da skrene na otoku i onda na otoci da se okrene i raspali prema buca potoku
Post Reply