Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
joint union

#11576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Mister Yes wrote:
joint union wrote:
Legendo, puno ce jos Miljacke proteci do tih reformi, a pogotovo promjene Dejtona.
A kad si vec tu, ko je po tebi taj koji bi nas kroz "ustavne reforme i promjenu Daytona" najbolje proveo?
Po mogućnosti neko izrazito pametan i izrazito nepošten (jedno praktično garantuje drugo). Neko bezobrazan i đubre. Takvi su uvijek najbolji za pregovore.
Ima li ime taj? Neko kao Dodik?
Mister Yes

#11577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

joint union wrote:
Mister Yes wrote:
joint union wrote:
Legendo, puno ce jos Miljacke proteci do tih reformi, a pogotovo promjene Dejtona.
A kad si vec tu, ko je po tebi taj koji bi nas kroz "ustavne reforme i promjenu Daytona" najbolje proveo?
Po mogućnosti neko izrazito pametan i izrazito nepošten (jedno praktično garantuje drugo). Neko bezobrazan i đubre. Takvi su uvijek najbolji za pregovore.
Ima li ime taj? Neko kao Dodik?
Ne bih da sugerišem. Ko je onako baš đubre? Pokvaren do srži? Licemjer, kukavica, ubica, lopov? Takav nam treba.
joint union

#11578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Mister Yes wrote:
Ne bih da sugerišem. Ko je onako baš đubre? Pokvaren do srži? Licemjer, kukavica, ubica, lopov? Takav nam treba.
Pa jedno 90% trenutne politicke scene. I jedno 100% politicara na vlasti.
Znaci u koga kod usmjeris prst, neces pogrijesiti.
palermo

#11579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Mister Yes wrote:
:thumbup: dobro si opisao traženu ličnost.Znamo i ti i ja da postoji. Ima i ime i prezime.

I zaista takav treba za pregovore. Mislim, treba srpskoj i hrvatskoj politici.Očajnički ga traži.

Bježi bolan, gospar, prodaješ ovdje fore....imao si vala i boljih dana
joint union

#11580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

palermo wrote:
Mister Yes wrote:
:thumbup: dobro si opisao traženu ličnost.Znamo i ti i ja da postoji. Ima i ime i prezime.

I zaista takav treba za pregovore. Mislim, treba srpskoj i hrvatskoj politici.Očajnički ga traži.

Bježi bolan, gospar, prodaješ ovdje fore....imao si vala i boljih dana
Pa nije covjek nista fulio, fino je napisao: "Takav nam treba." :D
webby-x

#11581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

Kakav je glupko ovaj Komšić.
Je li ovaj kandidat Anto onaj bivši HDZ-ovac?

:D
zippoo87

#11582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

joint union wrote:
Mister Yes wrote:
ovo je ona parola "svi su isti",namjerno iskrivljeno da se zamazu cinjenice
ipak nisu svi isti,ima izuzetaka a i komsic je izuzetak,iako on nema nikakvu politicku moc i nije autoritet

ali nas narod kada glasa nikada i ne gleda STVARNO stanje...narodu "hljeba i igara" (cevapa i kolo) i oni onaku umackani mascu sutradan na izbore da zaokruze svog "dragog" kandidata a onda opet 4 godine kukanja (ili ti ga dvije)

da ljudi razmisljaju...ne bi ni komsic bio u igri,jer je bio godinama u prijedsjednistvu i corak,nista...nikakvog diplomatskog uspjeha...ne znam zasto neko misli da ce biti bolji u parlamentu ili sta vec znam gdje
svaka osoba ima svoje granice i ogranicenja a njegova gornja granica u politickom smislu je dokucena a sami probajte skontati koji su to "uspjesi" iza njega ;)
btw.zasto se samo komsic spominje,on je jedan od desetine kandidata na listama...sta je sa ostalim ljudima ili je DF=ZK i to je to
joint union

#11583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

zippoo87 wrote:
joint union wrote:
Mister Yes wrote:
ovo je ona parola "svi su isti",namjerno iskrivljeno da se zamazu cinjenice
ipak nisu svi isti,ima izuzetaka a i komsic je izuzetak,iako on nema nikakvu politicku moc i nije autoritet

ali nas narod kada glasa nikada i ne gleda STVARNO stanje...narodu "hljeba i igara" (cevapa i kolo) i oni onaku umackani mascu sutradan na izbore da zaokruze svog "dragog" kandidata a onda opet 4 godine kukanja (ili ti ga dvije)

da ljudi razmisljaju...ne bi ni komsic bio u igri,jer je bio godinama u prijedsjednistvu i corak,nista...nikakvog diplomatskog uspjeha...ne znam zasto neko misli da ce biti bolji u parlamentu ili sta vec znam gdje
svaka osoba ima svoje granice i ogranicenja a njegova gornja granica u politickom smislu je dokucena a sami probajte skontati koji su to "uspjesi" iza njega ;)
btw.zasto se samo komsic spominje,on je jedan od desetine kandidata na listama...sta je sa ostalim ljudima ili je DF=ZK i to je to
Pa naravno da su svi isti, jer u to kolo ne mozes uci bez preporuke (citaj rodbinske i/ili taldzijske veze), a onda si "duzan". Oni su ti bolan k'o borgovi. Imas li ti mozda neko ime koje nije?
Corto Maltese

#11584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Sa druge teme, ali s istom snagom: Image
The BEN10

#11585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Samo da priupitam, nakon što se počelo laganini raskrinkavati lik i djelo ŽK, jel to još uvijek grijeh pitati radi čega je dobio zlatnog ljiljana. Eto, najozbiljnije pitanje - jel moguće da niko živ ne zna...
zippoo87

#11586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zippoo87 »

Pa naravno da su svi isti, jer u to kolo ne mozes uci bez preporuke (citaj rodbinske i/ili taldzijske veze), a onda si "duzan". Oni su ti bolan k'o bogovi. Imas li ti mozda neko ime koje nije?
imam naravno...ako zelis cuti,kazes mi iz koje si izborne jedinice i nabacim ti par imena ;)
Corto Maltese

#11587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

The BEN10 wrote:Samo da priupitam, nakon što se počelo laganini raskrinkavati lik i djelo ŽK, jel to još uvijek grijeh pitati radi čega je dobio zlatnog ljiljana. Eto, najozbiljnije pitanje - jel moguće da niko živ ne zna...
Ja znam.
A, opet, ne znam.
weredsf

#11588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Corto Maltese wrote:
The BEN10 wrote:Samo da priupitam, nakon što se počelo laganini raskrinkavati lik i djelo ŽK, jel to još uvijek grijeh pitati radi čega je dobio zlatnog ljiljana. Eto, najozbiljnije pitanje - jel moguće da niko živ ne zna...
Ja znam.
A, opet, ne znam.
Taj herojski cin se krije zbob Haga :D
Corto Maltese

#11589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Neki dan bila sjednica Sarajevskih nositelja najviših ratnih priznanja.
Pekinuta nakon pola sata.
Umal' se on i Branković ne pobiše oko toga ko je svog Ljiljana bolje naplatio.
Rađo ih jedva rastavio.
weredsf

#11590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Corto Maltese wrote:Neki dan bila sjednica Sarajevskih nositelja najviših ratnih priznanja.
Pekinuta nakon pola sata.
Umal' se on i Branković ne pobiše oko toga ko je svog Ljiljana bolje naplatio.
Rađo ih jedva rastavio.
Ne bih se zacudio da i on ima veze sa tunelom, na tom tunelu su mnogi hajrovali ljiljana
Corto Maltese

#11591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Jebeš to, ta priča je passé.
Sve i da je zubima kidao tenkovske cijevi, ostaje činjenica da nakon 16 godina boravka na državnoj sisi, u načelnikoj, predsjedničkoj i ambasadorskoj fotelji, čovjek nema šta drugo da potegne nego orden od prije 20 godina.
16 godina života i rada i titula, a prazna rupa u biografiji.
weredsf

#11592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Corto Maltese wrote:Jebeš to, ta priča je passé.
Sve i da je zubima kidao tenkovske cijevi, ostaje činjenica da nakon 16 godina boravka na državnoj sisi, u načelnikoj, predsjedničkoj i ambasadorskoj fotelji, čovjek nema šta drugo da potegne nego orden od prije 20 godina.
Pa nisam siguran da i on vise mase sa tim ljiljanom ali njegovi fanovi to koriste kao posljednju liniju odbrane casti i postenja ZK, mada niko ne zna zasto ga je dobio.
Generalno sa porastom njegove politicke ili bolje receno stranacke odgovornosti opadaju iluzije oko njegovih mogucnosti i kapaciteta i to je dobro, to je pocetak kraja
biske

#11593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

weredsf wrote:
Pa nisam siguran da i on vise mase sa tim ljiljanom ali njegovi fanovi to koriste kao posljednju liniju odbrane casti i postenja ZK, mada niko ne zna zasto ga je dobio.
Generalno sa porastom njegove politicke ili bolje receno stranacke odgovornosti opadaju iluzije oko njegovih mogucnosti i kapaciteta i to je dobro, to je pocetak kraja
početak kraja ezdea i ezdepea. zvuči primamljivo. :izet:
palermo

#11594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

biske wrote: početak kraja ezdea i ezdepea. zvuči primamljivo. :izet:
i početak silovitog uspona esbeb(l)eaaaaaaaaaaa :izet:
drug_profi

#11595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ljudi, ovo je svakako sve otislo u qurac jos u Dejtonu, pa je svejedno ko ce biti zagondzija.
Licno, rado bih vidio neke stare u novoj ulozi risivera....
weredsf

#11596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

biske wrote:
weredsf wrote:
početak kraja ezdea i ezdepea. zvuči primamljivo. :izet:
Vjeruj mi da njima ovakav ZK samo pomaze
palermo

#11597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

weredsf wrote:
Al naprosto je tužno kako se to ne vidi. Ozbiljno razmišljam da je ŽK zapravo samo tajni igrač jal SDA jal SDP-a.....
joint union

#11598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

zippoo87 wrote:
Pa naravno da su svi isti, jer u to kolo ne mozes uci bez preporuke (citaj rodbinske i/ili taldzijske veze), a onda si "duzan". Oni su ti bolan k'o bogovi. Imas li ti mozda neko ime koje nije?
imam naravno...ako zelis cuti,kazes mi iz koje si izborne jedinice i nabacim ti par imena ;)
Novo Sarajevo.
Da cujem...
Corto Maltese

#11599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

palermo wrote:
weredsf wrote:
Al naprosto je tužno kako se to ne vidi. Ozbiljno razmišljam da je ŽK zapravo samo tajni igrač jal SDA jal SDP-a.....
Vidi se, nema ugla iz kojeg to nije očigledno.
Naročito sad, od kada se izdvojio iz SDP mase, i nema oko njega partijskih sjena koji su mu sakrivale mane.
Ali, naši ljudi su toliko željni da budu prevareni, da ih očinji vid u toj želji ne može spriječiti.
Tužno je, zaista.
joint union

#11600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Corto Maltese wrote:
Vidi se, nema ugla iz kojeg to nije očigledno.
Naročito sad, od kada se izdvojio iz SDP mase, i nema oko njega partijskih sjena koji su mu sakrivale mane.
Ali, naši ljudi su toliko željni da budu prevareni, da ih očinji vid u toj želji ne može spriječiti.
Tužno je, zaista.
Ma ne zude ljudi da budu prevareni, previse su varani vec decenijama. Nada u neko bolje sutra je ono sto vodi te ljude (nas jel'), te u toj nadi skloni su idealiziranju nekih osoba (a nije da imamo siroku lepezu osoba koje uopste mozemo idealizirati). Dodaj tu totalitarne rezime koji ovdje vladaju stotine godina, i koji su upravo "gurali" tu ideologiju jednog lica (marsal, kralj, car, sultan...) i imas to sto imas. Kad ljudi pocnu cijeniti rad osobe koja ih predstavlja, a ne ime i prezime, i kad skontaju da oni postavljaju i skidaju te ljude, a ne ti ljudi njih, moze se nadat nekim pozitivnim promjenama. No jos ce dosta vremena proci do toga, jer za ljude u sistemu (cije predstavnike mozemo vidjeti i ovdje), on je nesto najbolje sto im se desilo, te se svim snagama bore protiv bilo kakve promjene. Kako ti ljudi (zajedno sa svojim porodicama) cine veliki postotak glasackog tijela, te uzevsi u obzir nakaradno Dejtonsko uredjenje drzave, da se zakljuciti da je stanje jednostavno "zakljucano". Zato izludjeni ljudi i "lete" ka politicarima koji prikazu i mrvu odstupanja od cementiranog sistema, usput kupeci razne karikature, kukavicja jaja i mazgove.
Post Reply