Ima li ime taj? Neko kao Dodik?Mister Yes wrote:Po mogućnosti neko izrazito pametan i izrazito nepošten (jedno praktično garantuje drugo). Neko bezobrazan i đubre. Takvi su uvijek najbolji za pregovore.joint union wrote:
Legendo, puno ce jos Miljacke proteci do tih reformi, a pogotovo promjene Dejtona.
A kad si vec tu, ko je po tebi taj koji bi nas kroz "ustavne reforme i promjenu Daytona" najbolje proveo?
Demokratska fronta Željko Komšić
- joint union
#11576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Mister Yes
#11577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne bih da sugerišem. Ko je onako baš đubre? Pokvaren do srži? Licemjer, kukavica, ubica, lopov? Takav nam treba.joint union wrote:Ima li ime taj? Neko kao Dodik?Mister Yes wrote:Po mogućnosti neko izrazito pametan i izrazito nepošten (jedno praktično garantuje drugo). Neko bezobrazan i đubre. Takvi su uvijek najbolji za pregovore.joint union wrote:
Legendo, puno ce jos Miljacke proteci do tih reformi, a pogotovo promjene Dejtona.
A kad si vec tu, ko je po tebi taj koji bi nas kroz "ustavne reforme i promjenu Daytona" najbolje proveo?
- joint union
#11578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa jedno 90% trenutne politicke scene. I jedno 100% politicara na vlasti.Mister Yes wrote:
Ne bih da sugerišem. Ko je onako baš đubre? Pokvaren do srži? Licemjer, kukavica, ubica, lopov? Takav nam treba.
Znaci u koga kod usmjeris prst, neces pogrijesiti.
-
palermo
#11579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mister Yes wrote:
Ne bih da sugerišem. Ko je onako baš đubre? Pokvaren do srži? Licemjer, kukavica, ubica, lopov? Takav nam treba.
I zaista takav treba za pregovore. Mislim, treba srpskoj i hrvatskoj politici.Očajnički ga traži.
Bježi bolan, gospar, prodaješ ovdje fore....imao si vala i boljih dana
- joint union
#11580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa nije covjek nista fulio, fino je napisao: "Takav nam treba."palermo wrote:Mister Yes wrote:
Ne bih da sugerišem. Ko je onako baš đubre? Pokvaren do srži? Licemjer, kukavica, ubica, lopov? Takav nam treba.dobro si opisao traženu ličnost.Znamo i ti i ja da postoji. Ima i ime i prezime.
I zaista takav treba za pregovore. Mislim, treba srpskoj i hrvatskoj politici.Očajnički ga traži.
Bježi bolan, gospar, prodaješ ovdje fore....imao si vala i boljih dana
- webby-x
#11581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakav je glupko ovaj Komšić.
Je li ovaj kandidat Anto onaj bivši HDZ-ovac?

Je li ovaj kandidat Anto onaj bivši HDZ-ovac?
-
zippoo87
#11582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ovo je ona parola "svi su isti",namjerno iskrivljeno da se zamazu cinjenicejoint union wrote:Pa jedno 90% trenutne politicke scene. I jedno 100% politicara na vlasti.Mister Yes wrote:
ipak nisu svi isti,ima izuzetaka a i komsic je izuzetak,iako on nema nikakvu politicku moc i nije autoritet
ali nas narod kada glasa nikada i ne gleda STVARNO stanje...narodu "hljeba i igara" (cevapa i kolo) i oni onaku umackani mascu sutradan na izbore da zaokruze svog "dragog" kandidata a onda opet 4 godine kukanja (ili ti ga dvije)
da ljudi razmisljaju...ne bi ni komsic bio u igri,jer je bio godinama u prijedsjednistvu i corak,nista...nikakvog diplomatskog uspjeha...ne znam zasto neko misli da ce biti bolji u parlamentu ili sta vec znam gdje
svaka osoba ima svoje granice i ogranicenja a njegova gornja granica u politickom smislu je dokucena a sami probajte skontati koji su to "uspjesi" iza njega
btw.zasto se samo komsic spominje,on je jedan od desetine kandidata na listama...sta je sa ostalim ljudima ili je DF=ZK i to je to
- joint union
#11583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa naravno da su svi isti, jer u to kolo ne mozes uci bez preporuke (citaj rodbinske i/ili taldzijske veze), a onda si "duzan". Oni su ti bolan k'o borgovi. Imas li ti mozda neko ime koje nije?zippoo87 wrote:ovo je ona parola "svi su isti",namjerno iskrivljeno da se zamazu cinjenicejoint union wrote:Pa jedno 90% trenutne politicke scene. I jedno 100% politicara na vlasti.Mister Yes wrote:
ipak nisu svi isti,ima izuzetaka a i komsic je izuzetak,iako on nema nikakvu politicku moc i nije autoritet
ali nas narod kada glasa nikada i ne gleda STVARNO stanje...narodu "hljeba i igara" (cevapa i kolo) i oni onaku umackani mascu sutradan na izbore da zaokruze svog "dragog" kandidata a onda opet 4 godine kukanja (ili ti ga dvije)
da ljudi razmisljaju...ne bi ni komsic bio u igri,jer je bio godinama u prijedsjednistvu i corak,nista...nikakvog diplomatskog uspjeha...ne znam zasto neko misli da ce biti bolji u parlamentu ili sta vec znam gdje
svaka osoba ima svoje granice i ogranicenja a njegova gornja granica u politickom smislu je dokucena a sami probajte skontati koji su to "uspjesi" iza njega
btw.zasto se samo komsic spominje,on je jedan od desetine kandidata na listama...sta je sa ostalim ljudima ili je DF=ZK i to je to
- Corto Maltese
#11584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sa druge teme, ali s istom snagom: 

-
The BEN10
#11585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo da priupitam, nakon što se počelo laganini raskrinkavati lik i djelo ŽK, jel to još uvijek grijeh pitati radi čega je dobio zlatnog ljiljana. Eto, najozbiljnije pitanje - jel moguće da niko živ ne zna...
-
zippoo87
#11586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
imam naravno...ako zelis cuti,kazes mi iz koje si izborne jedinice i nabacim ti par imenaPa naravno da su svi isti, jer u to kolo ne mozes uci bez preporuke (citaj rodbinske i/ili taldzijske veze), a onda si "duzan". Oni su ti bolan k'o bogovi. Imas li ti mozda neko ime koje nije?
- Corto Maltese
#11587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja znam.The BEN10 wrote:Samo da priupitam, nakon što se počelo laganini raskrinkavati lik i djelo ŽK, jel to još uvijek grijeh pitati radi čega je dobio zlatnog ljiljana. Eto, najozbiljnije pitanje - jel moguće da niko živ ne zna...
A, opet, ne znam.
-
weredsf
#11588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Taj herojski cin se krije zbob HagaCorto Maltese wrote:Ja znam.The BEN10 wrote:Samo da priupitam, nakon što se počelo laganini raskrinkavati lik i djelo ŽK, jel to još uvijek grijeh pitati radi čega je dobio zlatnog ljiljana. Eto, najozbiljnije pitanje - jel moguće da niko živ ne zna...
A, opet, ne znam.
- Corto Maltese
#11589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neki dan bila sjednica Sarajevskih nositelja najviših ratnih priznanja.
Pekinuta nakon pola sata.
Umal' se on i Branković ne pobiše oko toga ko je svog Ljiljana bolje naplatio.
Rađo ih jedva rastavio.
Rađo ih jedva rastavio.
-
weredsf
#11590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne bih se zacudio da i on ima veze sa tunelom, na tom tunelu su mnogi hajrovali ljiljanaCorto Maltese wrote:Neki dan bila sjednica Sarajevskih nositelja najviših ratnih priznanja.
Rađo ih jedva rastavio.
- Corto Maltese
#11591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jebeš to, ta priča je passé.
Sve i da je zubima kidao tenkovske cijevi, ostaje činjenica da nakon 16 godina boravka na državnoj sisi, u načelnikoj, predsjedničkoj i ambasadorskoj fotelji, čovjek nema šta drugo da potegne nego orden od prije 20 godina.
16 godina života i rada i titula, a prazna rupa u biografiji.
Sve i da je zubima kidao tenkovske cijevi, ostaje činjenica da nakon 16 godina boravka na državnoj sisi, u načelnikoj, predsjedničkoj i ambasadorskoj fotelji, čovjek nema šta drugo da potegne nego orden od prije 20 godina.
-
weredsf
#11592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa nisam siguran da i on vise mase sa tim ljiljanom ali njegovi fanovi to koriste kao posljednju liniju odbrane casti i postenja ZK, mada niko ne zna zasto ga je dobio.Corto Maltese wrote:Jebeš to, ta priča je passé.
Generalno sa porastom njegove politicke ili bolje receno stranacke odgovornosti opadaju iluzije oko njegovih mogucnosti i kapaciteta i to je dobro, to je pocetak kraja
- biske
#11593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
početak kraja ezdea i ezdepea. zvuči primamljivo.weredsf wrote:Pa nisam siguran da i on vise mase sa tim ljiljanom ali njegovi fanovi to koriste kao posljednju liniju odbrane casti i postenja ZK, mada niko ne zna zasto ga je dobio.Corto Maltese wrote:Jebeš to, ta priča je passé.
Generalno sa porastom njegove politicke ili bolje receno stranacke odgovornosti opadaju iluzije oko njegovih mogucnosti i kapaciteta i to je dobro, to je pocetak kraja
-
palermo
#11594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
i početak silovitog uspona esbeb(l)eaaaaaaaaaaabiske wrote: početak kraja ezdea i ezdepea. zvuči primamljivo.
- drug_profi
#11595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ljudi, ovo je svakako sve otislo u qurac jos u Dejtonu, pa je svejedno ko ce biti zagondzija.
Licno, rado bih vidio neke stare u novoj ulozi risivera....
Licno, rado bih vidio neke stare u novoj ulozi risivera....
-
weredsf
#11596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vjeruj mi da njima ovakav ZK samo pomazebiske wrote:početak kraja ezdea i ezdepea. zvuči primamljivo.weredsf wrote:Pa nisam siguran da i on vise mase sa tim ljiljanom ali njegovi fanovi to koriste kao posljednju liniju odbrane casti i postenja ZK, mada niko ne zna zasto ga je dobio.Corto Maltese wrote:Jebeš to, ta priča je passé.
-
palermo
#11597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Al naprosto je tužno kako se to ne vidi. Ozbiljno razmišljam da je ŽK zapravo samo tajni igrač jal SDA jal SDP-a.....weredsf wrote:
Vjeruj mi da njima ovakav ZK samo pomaze
- joint union
#11598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Novo Sarajevo.zippoo87 wrote:imam naravno...ako zelis cuti,kazes mi iz koje si izborne jedinice i nabacim ti par imenaPa naravno da su svi isti, jer u to kolo ne mozes uci bez preporuke (citaj rodbinske i/ili taldzijske veze), a onda si "duzan". Oni su ti bolan k'o bogovi. Imas li ti mozda neko ime koje nije?
Da cujem...
- Corto Maltese
#11599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi se, nema ugla iz kojeg to nije očigledno.palermo wrote:Al naprosto je tužno kako se to ne vidi. Ozbiljno razmišljam da je ŽK zapravo samo tajni igrač jal SDA jal SDP-a.....weredsf wrote:
Vjeruj mi da njima ovakav ZK samo pomaze
Naročito sad, od kada se izdvojio iz SDP mase, i nema oko njega partijskih sjena koji su mu sakrivale mane.
Ali, naši ljudi su toliko željni da budu prevareni, da ih očinji vid u toj želji ne može spriječiti.
Tužno je, zaista.
- joint union
#11600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma ne zude ljudi da budu prevareni, previse su varani vec decenijama. Nada u neko bolje sutra je ono sto vodi te ljude (nas jel'), te u toj nadi skloni su idealiziranju nekih osoba (a nije da imamo siroku lepezu osoba koje uopste mozemo idealizirati). Dodaj tu totalitarne rezime koji ovdje vladaju stotine godina, i koji su upravo "gurali" tu ideologiju jednog lica (marsal, kralj, car, sultan...) i imas to sto imas. Kad ljudi pocnu cijeniti rad osobe koja ih predstavlja, a ne ime i prezime, i kad skontaju da oni postavljaju i skidaju te ljude, a ne ti ljudi njih, moze se nadat nekim pozitivnim promjenama. No jos ce dosta vremena proci do toga, jer za ljude u sistemu (cije predstavnike mozemo vidjeti i ovdje), on je nesto najbolje sto im se desilo, te se svim snagama bore protiv bilo kakve promjene. Kako ti ljudi (zajedno sa svojim porodicama) cine veliki postotak glasackog tijela, te uzevsi u obzir nakaradno Dejtonsko uredjenje drzave, da se zakljuciti da je stanje jednostavno "zakljucano". Zato izludjeni ljudi i "lete" ka politicarima koji prikazu i mrvu odstupanja od cementiranog sistema, usput kupeci razne karikature, kukavicja jaja i mazgove.Corto Maltese wrote:
Vidi se, nema ugla iz kojeg to nije očigledno.
Naročito sad, od kada se izdvojio iz SDP mase, i nema oko njega partijskih sjena koji su mu sakrivale mane.
Ali, naši ljudi su toliko željni da budu prevareni, da ih očinji vid u toj želji ne može spriječiti.
Tužno je, zaista.