TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- diablobih
#11576 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To je i fazon, dok ne dodju kako treba, imas druge brandove sto valjaju, a ne philipse, tesle, grundige i takve uzimati i govoriti, hajde boga ti.
Svakako da ih mozes uzeti, ali neces nikad biti zadovoljan kao sto bi bio da uzmes regularne televizije, mozes samo misliti da si zadovoljan, jer ne znas za bolje.
Svakako da ih mozes uzeti, ali neces nikad biti zadovoljan kao sto bi bio da uzmes regularne televizije, mozes samo misliti da si zadovoljan, jer ne znas za bolje.
- pepeljara
#11577 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nije los ovaj tcl...
https://allhomecinema.com/review-tcl-55 ... by-vision/
ne vidim koja je godina proizvodnje, haman 2018..
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#11578 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Vjeruj mi da nisi u pravu ali uvijek je bilo koliko para toliko muzike. Ja znam ljude koji dugo vec voze Teslu i prezadovoljni su ali njima ne sluzi televizor da bi vrsili testove na njemu i gledali je li 1200 ppi ili 2400 nego za gledanje televizije u HD rezoluciji.diablobih wrote: ↑18/02/2020 15:13 To je i fazon, dok ne dodju kako treba, imas druge brandove sto valjaju, a ne philipse, tesle, grundige i takve uzimati i govoriti, hajde boga ti.
Philips je uvijek u brand grupi prozivoda jer to sto se sklapa u Kini je aposlutno nevazna cinjenica jer svi sklapaju u Kini vazno je da li jos uvijek nisi ime Philips.
Moj prvi TV LCD je bio LG i evo radi i dan danas bez greske preko 10 godina...malo mu je izbljedila slika ali boze moj....drugi je jedan od najboljih Samsung TVa u to vrijeme UE49H6400 i do nedavno se prodavao po istoj cijeni za koju sam ga ja kupio 2014 i neki dan flashlighting na ekranu. Imas iskustva ljudi sa Philipsom koji radi kao sat godinama....ja recimo vozim Xiaomi mobitel i osjecao bi se kao totalni kreten kad bi pljunu jos tri puta toliko za Samsunga istih karakteristika.
Evo ovaj TCL je treca firma po prozivodnji TV-a na svijetu a ti kazes da je ovaj stara tipa a uzmes karakteristike tog TV-a i recimo nekog od RU serije Samsunga iz 2019 i sta ustanovis??? Da je ovaj bolji od pola tih osim QLED i RU8002
- Cossack
#11579 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovaj TV je vrh!pepeljara wrote: ↑18/02/2020 15:26 Nije los ovaj tcl...
- hrasno38
#11580 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma u biti za koliku cijenu se prodaje jeste dobar ali svaki ima poneku manu. Meni recimo nije jasno da vec odavno u televizorima nije standard podrska za 5 GHz mrezu. Zatim da nema makar jedan USB 3.0...ima vazda tih sitnica ali generalno gledajuci sliku i zvuk ovaj TV je extra.Cossack wrote: ↑18/02/2020 15:52Ovaj TV je vrh!pepeljara wrote: ↑18/02/2020 15:26 Nije los ovaj tcl...
ne vidim koja je godina proizvodnje, haman 2018..![]()
- bower
#11581 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
hrasno38 wrote: ↑18/02/2020 15:40Vjeruj mi da nisi u pravu ali uvijek je bilo koliko para toliko muzike. Ja znam ljude koji dugo vec voze Teslu i prezadovoljni su ali njima ne sluzi televizor da bi vrsili testove na njemu i gledali je li 1200 ppi ili 2400 nego za gledanje televizije u HD rezoluciji.diablobih wrote: ↑18/02/2020 15:13 To je i fazon, dok ne dodju kako treba, imas druge brandove sto valjaju, a ne philipse, tesle, grundige i takve uzimati i govoriti, hajde boga ti.
Philips je uvijek u brand grupi prozivoda jer to sto se sklapa u Kini je aposlutno nevazna cinjenica jer svi sklapaju u Kini vazno je da li jos uvijek nisi ime Philips.
Moj prvi TV LCD je bio LG i evo radi i dan danas bez greske preko 10 godina...malo mu je izbljedila slika ali boze moj....drugi je jedan od najboljih Samsung TVa u to vrijeme UE49H6400 i do nedavno se prodavao po istoj cijeni za koju sam ga ja kupio 2014 i neki dan flashlighting na ekranu. Imas iskustva ljudi sa Philipsom koji radi kao sat godinama....ja recimo vozim Xiaomi mobitel i osjecao bi se kao totalni kreten kad bi pljunu jos tri puta toliko za Samsunga istih karakteristika.
Evo ovaj TCL je treca firma po prozivodnji TV-a na svijetu a ti kazes da je ovaj stara tipa a uzmes karakteristike tog TV-a i recimo nekog od RU serije Samsunga iz 2019 i sta ustanovis??? Da je ovaj bolji od pola tih osim QLED i RU8002
Philips se sklapa u Polskoj. I drugi televizori drugih proizvođača, se sklapaju u Evropi. Recimo Lg isto u Polskoj, Samsung i Sony na Slovaškom, i Panasonic u Češkoj. Tu se sklapaju televizori koji se prodavaju u Evropi. A ovdje si može svaki pogledat što se tiče Philipsa.
https://youtu.be/sKEvZe8jsSY
- hrasno38
#11582 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://en.tab-tv.com/?p=18397bower wrote: ↑18/02/2020 16:21hrasno38 wrote: ↑18/02/2020 15:40Vjeruj mi da nisi u pravu ali uvijek je bilo koliko para toliko muzike. Ja znam ljude koji dugo vec voze Teslu i prezadovoljni su ali njima ne sluzi televizor da bi vrsili testove na njemu i gledali je li 1200 ppi ili 2400 nego za gledanje televizije u HD rezoluciji.diablobih wrote: ↑18/02/2020 15:13 To je i fazon, dok ne dodju kako treba, imas druge brandove sto valjaju, a ne philipse, tesle, grundige i takve uzimati i govoriti, hajde boga ti.
Philips se sklapa u Polskoj. I drugi televizori drugih proizvođača, se sklapaju u Evropi. Recimo Lg isto u Polskoj, Samsung i Sony na Slovaškom, i Panasonic u Češkoj. Tu se sklapaju televizori koji se prodavaju u Evropi. A ovdje si može svaki pogledat što se tiče Philipsa.
https://youtu.be/sKEvZe8jsSY
- mirsek
#11583 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Moze li preporuka za tv 65 inca, IPS, do 2000 KM ?
-
Affinity
#11584 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Svaka četvrta stranica ista rasprava.
- Abate Fetel
- diablobih
#11586 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sve to super, ali ti mislis da ja govorim ja TCL los, niposto nije, nego govorim da je kod nas mnogo skuplji nego sto bi trebao da bude, a dok ne bude, treba kupovati ono sto valja od ostatka ekipe ili uzeti stari model TCLa. Ono sto ne valja se zna, ali izgleda nedovoljno dobro se zna.hrasno38 wrote: ↑18/02/2020 15:40Vjeruj mi da nisi u pravu ali uvijek je bilo koliko para toliko muzike. Ja znam ljude koji dugo vec voze Teslu i prezadovoljni su ali njima ne sluzi televizor da bi vrsili testove na njemu i gledali je li 1200 ppi ili 2400 nego za gledanje televizije u HD rezoluciji.diablobih wrote: ↑18/02/2020 15:13 To je i fazon, dok ne dodju kako treba, imas druge brandove sto valjaju, a ne philipse, tesle, grundige i takve uzimati i govoriti, hajde boga ti.
Bolje dodati pare i uzeti samsungov QLED, nesto u tom rangu od Sonya, Panasonica ili ako treba IPS od LGa. Ako se nema para dovoljno, onda jbg, imas izbor, ti iz RU serije ili nesto kao ovaj tcl iz EP serije. Mislim da ne vrijedi stediti mnogo na stvarima koje trebaju da ti traju barem 5 godina, jer se za mobitel da slican iznos, a koristis ga maksimalno 3 godine, jer ti dosadi ili mu se nesto drugo desi.
- hrasno38
#11587 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Evo da te demantujem i za cijenu....diablobih wrote: ↑18/02/2020 16:58Sve to super, ali ti mislis da ja govorim ja TCL los, niposto nije, nego govorim da je kod nas mnogo skuplji nego sto bi trebao da bude, a dok ne bude, treba kupovati ono sto valja od ostatka ekipe ili uzeti stari model TCLa. Ono sto ne valja se zna, ali izgleda nedovoljno dobro se zna.hrasno38 wrote: ↑18/02/2020 15:40Vjeruj mi da nisi u pravu ali uvijek je bilo koliko para toliko muzike. Ja znam ljude koji dugo vec voze Teslu i prezadovoljni su ali njima ne sluzi televizor da bi vrsili testove na njemu i gledali je li 1200 ppi ili 2400 nego za gledanje televizije u HD rezoluciji.diablobih wrote: ↑18/02/2020 15:13 To je i fazon, dok ne dodju kako treba, imas druge brandove sto valjaju, a ne philipse, tesle, grundige i takve uzimati i govoriti, hajde boga ti.
Bolje dodati pare i uzeti samsungov QLED, nesto u tom rangu od Sonya, Panasonica ili ako treba IPS od LGa. Ako se nema para dovoljno, onda jbg, imas izbor, ti iz RU serije ili nesto kao ovaj tcl iz EP serije. Mislim da ne vrijedi stediti mnogo na stvarima koje trebaju da ti traju barem 5 godina, jer se za mobitel da slican iznos, a koristis ga maksimalno 3 godine, jer ti dosadi ili mu se nesto drugo desi.
https://pricespy.co.uk/audio-video/tvs/ ... --p5135933
https://www.amazon.co.uk/TCL-50EP680-50 ... B07SQXWCDG
https://www.idealo.de/preisvergleich/Of ... onics.html
- bower
- avaks
#11589 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Lineup je 2019ta tj jos nema novijih modela za nase trziste.Cossack wrote: ↑18/02/2020 15:52Ovaj TV je vrh!pepeljara wrote: ↑18/02/2020 15:26 Nije los ovaj tcl...
ne vidim koja je godina proizvodnje, haman 2018..![]()
Ja sam isti platio 1070KM (regulare sa fiskalnim) i ide 5 godina garancije a kao poklon dobio i wireless slusalice.
Za sada zadovoljan odnosom ulozeno/dobiveno.
Za malo ne kupih XF9005 mada mi je bilo puno za protegnuti se jbg, skoro dupla cijena.
- pepeljara
#11590 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Uvjek moze skuplji. KAd krenes ono gledat moze ovaj, 100 maraka skuplji, 100+100 odes na duple pare...
- hrasno38
#11591 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ovo bi trebalo da je najjaci Samsung prije QLED televizora i ovdje mu je odlicna cijena s obzirom da ga jos prodaju i po 2000 KM.
https://www.televizori.ba/samsung-telev ... crni-14557
a dobra je i cijena ovog QLED-a
https://www.televizori.ba/samsung-55q60 ... smart-crni
Ovo su meni se cini najpovoljniji sto se tice cijena
a dobra je i cijena ovog QLED-a
https://www.televizori.ba/samsung-55q60 ... smart-crni
Ovo su meni se cini najpovoljniji sto se tice cijena
- Nadzornik
#11592 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa ovako,kineski znaci da je potpuno kineski proizvod,pocevsi od dijelova,produkcije i ono najvaznije kontrole.hrasno38 wrote: ↑18/02/2020 14:35
Volio bih da mi pojasnis termin "kineski" i da li si ikada otvorio neki televizor, laptop ili ozbiljniji elektornski uredjaj. Pa na pola elektronike pise Made in China. Jel ti fakat mislis da je Samsungov telefon bolji od najjacih kineskih marki??? Pa Sony se sklapa u Kini a cini mi se i Samsung.
Da,Sony,Samsung i mnoge druge marke se proizvode u Kini ali u produkciji i kontroli rade i kroz halu spartaju strogi i namrsteni Japanci i Koreanci.
Ni jedan proizvod ne odlazi na trziste bez njihove viseslojne kontrole i potpisa glavnog i odgovornog kontrolora.
Uzimajuci to u obzir,moramo da razumijemo i cijene njihovih proizvoda i da razumijemo renome odredjene marke i dobar glas koji ih prati.
Kineski proizvodi drze koliko toliko kvalitet ali samo na USA trzistu a zasto je to tako,to je vec druga prica.
Philips recimo u USA i Everopi nije isti proizvod,samo imaju isto ime...
- hrasno38
#11593 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I o cemu onda pricamo kad su svi kljucevi u Kini i svi brand name prozivodi imaju rigorozne kontrole. Isto tako prozivodi koji idu na zapad Evrope i istok Evrope nisu isti ako cemo bas ici do detalja i ovi koji idu na Zapad prolaze puno puno rigoroznije kontrole. Medjutim vec odavno Kian je velesila sto se tice ovih pitanja tako da i kad gvorimo o cisto Kinsekim proizvodima a tu posebno mozemo izdvojite neke kompanije koje prozivode mobilne telefone a onda i TCL kompaniju oni su odavno u svjetskoj kremi prozivoda po kvalitetu jedino sto im nedostaje "sminka" u kontekstu imena.Nadzornik wrote: ↑19/02/2020 11:18Pa ovako,kineski znaci da je potpuno kineski proizvod,pocevsi od dijelova,produkcije i ono najvaznije kontrole.hrasno38 wrote: ↑18/02/2020 14:35
Volio bih da mi pojasnis termin "kineski" i da li si ikada otvorio neki televizor, laptop ili ozbiljniji elektornski uredjaj. Pa na pola elektronike pise Made in China. Jel ti fakat mislis da je Samsungov telefon bolji od najjacih kineskih marki??? Pa Sony se sklapa u Kini a cini mi se i Samsung.
Da,Sony,Samsung i mnoge druge marke se proizvode u Kini ali u produkciji i kontroli rade i kroz halu spartaju strogi i namrsteni Japanci i Koreanci.
Ni jedan proizvod ne odlazi na trziste bez njihove viseslojne kontrole i potpisa glavnog i odgovornog kontrolora.
Uzimajuci to u obzir,moramo da razumijemo i cijene njihovih proizvoda i da razumijemo renome odredjene marke i dobar glas koji ih prati.
Kineski proizvodi drze koliko toliko kvalitet ali samo na USA trzistu a zasto je to tako,to je vec druga prica.
Philips recimo u USA i Everopi nije isti proizvod,samo imaju isto ime...![]()
-
jarobot
#11594 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ko vrši kontrolu u Huaweiu,Xiaomiu,OPPo,oneplus....Japanci...Nadzornik wrote: ↑19/02/2020 11:18Pa ovako,kineski znaci da je potpuno kineski proizvod,pocevsi od dijelova,produkcije i ono najvaznije kontrole.hrasno38 wrote: ↑18/02/2020 14:35
Philips recimo u USA i Everopi nije isti proizvod,samo imaju isto ime...![]()
De bogati svi Kineski proizvodi od jednog proizviđača su isti bili za Evropsko ili Američko tržište. Svi prolaze rigoroznu kontrolu pogotovo poznatiji brendovi. Samo u BiH ima ona priča " nemoj kupovati telefon ili tv kod nas na odeđenim mjestima eto nevalja" ko da prodavači prave uređaje..
Mislim na nove regularne uređaje uvezene preko zastupnika.....
- pepeljara
#11595 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Od sutra na ekupi visa kartica daje dosatnih 10%.. tcl vrhunski ide u kucu hvala na savjetima ekipa.
- pepeljara
#11596 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Od sutra na ekupi visa kartica daje dosatnih 10%.. tcl vrhunski ide u kucu hvala na savjetima ekipa.
- Nadzornik
- Cossack
#11598 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Congrats!
BTW TCL u USA opasno napada Samsung
https://www.businessinsider.sg/tv-sales ... us-market/
-
vnm
#11599 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam na onom proslom visa snizenju na ekupi uzeo TCL 50EP660 za oko 700KM. Na deklaraciji pise "Assembled in Poland".
Sve u svemu dobar televizor, android lijepo radi, 5 godina garancije, navodno VA panel, mada se ja u to razumijem okvirno toliko koliko ovdje na temi procitam.
Mislim za te pare da je odlican za manje zahtjevne korisnike.
Sve u svemu dobar televizor, android lijepo radi, 5 godina garancije, navodno VA panel, mada se ja u to razumijem okvirno toliko koliko ovdje na temi procitam.
Mislim za te pare da je odlican za manje zahtjevne korisnike.
- hrasno38
#11600 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nisam siguran da ti se vise isplati uzimati ne ekupi ali sam sracunaj. Medjutim definitivno ovaj macak je bolji od TCL i 100 KM skuplji.....
doduse 2 godine garancije su.
Ovdje imas odlicnu recenziju na kojoj moze ukljuciti i hrvatski titl za taj TCL...
a ovdje imas za ovog Samsunga pa dobro izvagaj...ne kupujes to svaki dan