Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Freamon Lester

#11551 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Zna li neko gdje se mogu naci granice birackih mjesta?
sorted

#11552 Re: Zeničani

Post by sorted »

kamberovica polje wrote:
sorted wrote:
Eborg wrote:NGG "Za Čelik" uspio u namjerama - pokreće se procedura za izmjenu zakona u Parlamentu FBiH!

Ako nije SDA umiješana možeš se nadati nečemu. Sjajan potez! :thumbup:
Ma sjajan da se istopis. :roll: Nista drugo do jeftina predizborna, prvo se hladno pozvase na NS i SDP kao moguce nade i spasioce, pa odmah potom za totalnu depolitizaciju. :-)
Eto sarajevski srbosloven muhamed gracic aka dennis gratz vise voli celik od samih zenicana, i kao spasava ga s tim sto ce uputit prijedlog parlamentu u kojem se marginalna NS pita ko lanjski snijeg, a vecinska SDA&co ce bezbeli poletit da ga prihvati. :lol: Providno i jeftino do bola, ali eto ljudi ne kuze ni osnovno pa se na prvu prime. Pitanje je samo jel ngg s ovim levatski upala na jeftin ns/sdp trik, ili su se sami ovako amaterski slucajno druknuli, ili je konacno nastupio predizborni vakat za izlazak iz ormara?
Nego reci ti nama, kakav je bio paketić?
Jedva dva singla. :(
sorted

#11553 Re: Zeničani

Post by sorted »

@Eborg :thumbup: Ocigledno kapiras jer citas sa razumjevanjem i naravno da si tako morao uocit paradoks koji vrijedja inteligenciju sto je bila i poenta mog komentara, za razliku od ovih default hejtera kojima su za sve krivi alija bakir i sda, od licnog neuspjeha do zemljotresa u skoplju. Ta prica je uglavnom krajnji intelektualni domet jer lakse je rec kako su svi lopovi nego bar pokusati razmislit, i postala je toliko nerealna i isfucana da je vec preslo u patologiju. :roll:
Sto se tice ovog zakona, vidi tebra tako i ja mogu tebe pitat zasto ga crveni nisu mjenjali kad su dobili izbore, i mozemo tako u nedogled. I kroz sam tvoj komentar ocigledno da problem u ovom zakonu lezi na visim instancama od lokalne, a vjerovatno znas da se na tim nivoima ne pitaju sami ni bosnjaci ni sda. Isto tako ne mogu se zakoni mijenjat selektivno kako kome zatreba da bi izvuko firmu ili klub iz dugova, jer ocito da bi tim ugrozio i jos neke interese i lobije. Sad mi mozemo nagadjat koga i gdje, mozda bi se "ugrozio" vitalni interes, preglasavanje, majorizacija bla bla...kao da ne znas kakvo nam je sranje i ustav i zakon i parlament i da u takvom zacaranom krugu nema sanse da jedna strana bilo sta pokrene, a tek koliko je nerealno da nebitne i marginalne ns i sdp to urade je posebna prica. Ngg pravi usporedbe sa nekim klubovima iz njemacke i spanije, a zakoni u eu naucna fantastika za ove tranzicijske vukojebine. Imas tih primjera tzv. tranzicijske pljacke i nereda koliko hoces, eto uzmi da jedna cz duguje preko 50 miliona :shock: a posjeta i sponzori su im fantazija za jedan celik. Cudi me samo kako vec do sad nisu domaci srbosloveni i cetnici sever, inace ideoloska braca, optuzili bakira za bankrot "stuba srpstva". :lol: Dalje da ne spominjem dinamo, ko iole prati zna na koji nacin se mogu rjesavat takve stvari, a da hr u tom momentu nije bila na pragu eu ostali bi i oni u blatu kao i vecina klubova ovamo. Situacija u vezi svega ovoga je znatno kompleksnija, a sve ostalo su manipulacije i politicka prepucavanja, i ovo je u najkracem neka sira slika cisto da ovi srboslaveni i bosnjakofobi ne tripuju da bi bez sda imali svicarski standard i celika u grupnoj fazi lp.

Sto se tice ngg, djelovalo je da su celik i zenica napokon dobili ozbiljnu i jaku kritiku u gradu i upravo zbog politicke neutralnosti vecina gradjana, robijasa, celikovaca prisli su i podrzali iz ljubavi prema klubu i neformalnog gradjanskog bunta, a svi cete priznat da nam je to uvijek falilo, jer bilo je i ranije nekih bojkota zbog losih rezultata pa poslije pobjede u gostima raja se vrati na stadion i sve to izgledalo je smjesno. Medjutim poslije koketiranja sa pojedinim politicarima i strankama dosta ljudi postalo je skepticno. Meni su zasmrdili i ohladili kad su rekli da im smeta ljiljan na grbu, pa poslije ovog zadnjeg izlaska iz ormara mozda postaje jasno odakle takav vjetar puse. Volio bih da grijesim al eto vrijeme ce pokazat.
Eborg

#11554 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Dinamo rjesenje?

NGG koketirao sa strankama i politicarima?

NGG-u smeta ljiljan na grbu?

Necu ti ni odgovarati, sretno!
N.N.

#11555 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Tebi smeta ljiljan na grbu, pisao si vise puta ovdje nekad, na raznim temama, samo malo uljepsano kako ti ono znas.
Eborg

#11556 Re: Zeničani

Post by Eborg »

A sad su moja pisanja po forumu i odraz misljenja stotina ljudi? Dobro. Ljiljan na grbu nije simbol protiv kojeg se bilo koji normalan covjek bori vec je reprezent nametanja i zatupljivanja koji je trebao biti prevazidjen nakon rata. Znamo svi u kakvim je okolnostima "nabijen".

Meni nije normalno da se ljiljan i NK stave da se skloni "cetnistvo" FK i petokraka (hajde ovo zadnje nekako i shvatam). To je zapisavanje teritorije, kluba i uma. Ne zelim vidjeti nista na grbu svog kluba sto je odraz politickog nametanja, ukljucujuci i petokraku. A iste te ljiljane sam sa ponosom nosio dok god je to bila zvanicna zastava ove zemlje.

Hajmo sad momci - dakle citava ova prica oko Celika dvije godine se vrti oko toga da se skloni ljiljan? Udario vam Tops u glavu bas.
Zaitsev

#11557 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

sorted wrote:
Sto se tice ngg, djelovalo je da su celik i zenica napokon dobili ozbiljnu i jaku kritiku u gradu i upravo zbog politicke neutralnosti vecina gradjana, robijasa, celikovaca prisli su i podrzali iz ljubavi prema klubu i neformalnog gradjanskog bunta, a svi cete priznat da nam je to uvijek falilo, jer bilo je i ranije nekih bojkota zbog losih rezultata pa poslije pobjede u gostima raja se vrati na stadion i sve to izgledalo je smjesno. Medjutim poslije koketiranja sa pojedinim politicarima i strankama dosta ljudi postalo je skepticno. Meni su zasmrdili i ohladili kad su rekli da im smeta ljiljan na grbu, pa poslije ovog zadnjeg izlaska iz ormara mozda postaje jasno odakle takav vjetar puse. Volio bih da grijesim al eto vrijeme ce pokazat.
Griješiš i to uveliko prijatelju, ali eto... Docunjaj nekad među raju i vidi kakvi su stavovi, (ne moraš biti dio pokreta, svako ko voli Čelik je dobrodošao i može se uvijek informisati i dobiti uvid u sve, ali apsolutno sve što se radi) šta se tačno priča i radi i zbog čega. Bezveze je nagađati ovako iza tastature čitajući postove, dok momci koji se za to bore gube poslove, dobijaju prijetnje i ostalo, još bilesi bivaju optuženi da skoro 3 godine pripremaju teren i skupljaju političke poene za izbore, sebi ili nekome drugome. Stvar je u tome da smo i predvidjeli da će biti ovakvih komentara i ovakvih nagađanja oko samog pokreta, ali, ono za šta se zalažemo je došlo na Parlament i to ni malo nije mala stvar. Svjesni smo da možda neće biti ništa od toga, ali je svakako veliki iskorak, jer vjeruj, sve je do sad pokušano... NGG i UG "Robijaši 1988 Zenica" su TOTALNO apolitična udruženja, trenutno okupljena oko JEDNOG I SAMO JEDNOG CILJA. Ovo ti životom tvrdim!
belfy

#11558 Re: Zeničani

Post by belfy »

Zaitsev wrote:
sorted wrote:
Griješiš i to uveliko prijatelju, ali eto... Docunjaj nekad među raju i vidi kakvi su stavovi, (ne moraš biti dio pokreta, svako ko voli Čelik je dobrodošao i može se uvijek informisati i dobiti uvid u sve, ali apsolutno sve što se radi) šta se tačno priča i radi i zbog čega. Bezveze je nagađati ovako iza tastature čitajući postove, dok momci koji se za to bore gube poslove, dobijaju prijetnje i ostalo, još bilesi bivaju optuženi da skoro 3 godine pripremaju teren i skupljaju političke poene za izbore, sebi ili nekome drugome. Stvar je u tome da smo i predvidjeli da će biti ovakvih komentara i ovakvih nagađanja oko samog pokreta, ali, ono za šta se zalažemo je došlo na Parlament i to ni malo nije mala stvar. Svjesni smo da možda neće biti ništa od toga, ali je svakako veliki iskorak, jer vjeruj, sve je do sad pokušano... NGG i UG "Robijaši 1988 Zenica" su TOTALNO apolitična udruženja, trenutno okupljena oko JEDNOG I SAMO JEDNOG CILJA. Ovo ti životom tvrdim!
a ja ovdje trebam saznati da si i ti u tom krugu intelektualaca, jel? dobro...
Oi

#11559 Re: Zeničani

Post by Oi »

Nekima biti na budzetu nije zivotni ideal
Freamon Lester

#11560 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

:lol:
Zaitsev

#11561 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

belfy wrote:
Zaitsev wrote:
sorted wrote:
a ja ovdje trebam saznati da si i ti u tom krugu intelektualaca, jel? dobro...
Prvo, nema potrebe za ironijom i sarkazmom, drugo ne moraš ni ti sve znati, isto što ja ne bih znao da dobiješ na Bingu :D
ExNihilo

#11562 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Meni se čini da se belfy i Zaitsev znaju. I da je belfy dobio na bingu, a nije častio. :D
kamen spoticanja

#11563 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Freamon Lester

#11564 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Image

Frontalni napad SDA papanluka po autobuskim stajalištima. :-)
slavemaster

#11565 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

Freamon Lester wrote:Image

Frontalni napad SDA papanluka po autobuskim stajalištima. :-)
Reče neko gore nema zelenih po gradu. Stigo demant. Uzas
Eborg

#11566 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Tek ulaze u grad. Sa sela prvo plakatiraju oko pijace i autobuska stajalista za seoske linije.

Cekamo da osvanu i na pozoristu i biblioteci. :D
Satori

#11567 Re: Zeničani

Post by Satori »

Moj favorit po pitanju plakata je Kasumovic sa svojim "Selo zasluzuje bolje". Goru uvredu nam i nije mogao lansirati. :D
ExNihilo

#11568 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Sve mi se nešto čini da Zenicu treba podijeliti barem na 2 općine. Dosta je ruralni dio nametao vlast urbanom, dosta smo se mi prilagođavali. :oops: Potonula bi SDA u centru k'o vreća govana, što i jeste. Pa eto im Nemila, nek drže poziciju tamo.
Satori

#11569 Re: Zeničani

Post by Satori »

ExNihilo wrote:Sve mi se nešto čini da Zenicu treba podijeliti barem na 2 općine. Dosta je ruralni dio nametao vlast urbanom, dosta smo se mi prilagođavali. :oops: Potonula bi SDA u centru k'o vreća govana, što i jeste. Pa eto im Nemila, nek drže poziciju tamo.
A citavo Babino nek se pripoji Kaknju. :D
Freamon Lester

#11570 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Zaitsev

#11571 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

:lol: :lol: :lol:

I sad će Zeleni nakon Izbora usvojiti odluku da se angažuje strana firma za 100 000 € i da se očiste i srede autobuska stajališta... :lol:

Jeb'o majku ja šege :lol:
kamen spoticanja

#11572 Re: Zeničani

Zaitsev wrote::lol: :lol: :lol:

I sad će Zeleni nakon Izbora usvojiti odluku da se angažuje strana firma za 100 000 € i da se očiste i srede autobuska stajališta... :lol:

Pola kampanje ih nije bilo.uopste a onda su dosli whit style...gangam style :lol:
mada vidim iza dzume da na vecini stajalista vise nema zelenila
Zaitsev

#11573 Re: Zeničani

Post by Zaitsev »

kamen spoticanja wrote:

Pola kampanje ih nije bilo.uopste a onda su dosli whit style...gangam style :lol:
Crv malo akcijao izgleda... :D
kamen spoticanja

#11574 Re: Zeničani

Zaitsev wrote:
kamen spoticanja wrote:

Crv malo akcijao izgleda... :D
ooooj crv :lol:
N.N.

#11575 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Crv je Ramin :mrgreen:

Mada sam ga vidio da i od SBB-a lijepi.
Sumnjam da bi on znao ovako pod konac da cijelu stanicu oblijepi :lol:

Ali brate, ja pravim slalom gradom kada prolazim. Ne mozes izbjeci vise ove programe, one sto nude cestitke za 3 KM, kerove, kao i one kod pijace sa cigarama. Havarija :D
Post Reply