izvor, izvor, nismo djeca.sarajevoxxxx wrote:120 poginulih pripadnika Hezbollaha u Kusajru
Sirija
- Challenger__
#11551 Re: Sirija
- Co0l
#11552 Re: Sirija
Ako su prekrsili neki nas zakon bice uhapseni ako se vrate.vrbas1979 wrote:Zna li ko objasniti šta čeka, ukoliko prežive rat u Siriji, naše džukele rata?
- Klavikula
#11553 Re: Sirija
ma da, prisila, prijetnje itd. meni samo nije jasno ko prijeti ljudima pod oruzjem koji se bore za Siriju. sto ne pobjegnu, sto se svi ne okrenu protiv "krvolocnog rezima". garant ne smiju od debelog generalaOpetja033 wrote:Ovakvi su bili protesti podrske Saddamu takodje. Iako znamo na koji su nacin sudionici na proassadovim protestima vrbovani, kao i u svim diktaturama: novcem, prijetnjama i ucjenama. Dodje ti direktor neke fabrike/firme i kaze: "danas idemo svi da damo podrsku Jedinom Vodji". Pa malo je ljudi koji bi rekli "necu" ili "ne mogu" kada znas cemu bi vodio takav principijelan stav.Klavikula wrote:predjimo na proteste podrske Basaru al Assadu u Damasku. ja ne vidjeh slicne proteste podrske tzv. opoziciji dok je jos bilo mirno. iako znamo da su se sudionici vrbovali novcem, tako da su za jedan dan mogli zaraditi finu svotu. Sirijcima je ocigledno draza Sirija nego americki kes.
- Co0l
#11554 Re: Sirija
Najbolje mi je kad onaj ruski sajt sa hrvatskom adresom advance.hr nakon svega kaze da se Hezbolah navodno bori sa Asadovim djecoubicama:

Opozicija tvrdi kako je u sukobu ubijeno 30 pripadnika libanonskog Hezbollaha, koji se navodno zajedno sa sirijskom vojskom bori protiv pobunjenika.
-
gorgonzola
#11555 Re: Sirija
Opet ja, hajde ovako. Srbi u bosni su imali legalno pravo da se pobune protiv vlasti u sarajevu.zbog preglasavanja na referendumu. Ili ti uzimas teorije koje samo tebi odgovaraju.
Saljem sa posla
Saljem sa posla
-
sarajevoxxxx
#11556 Re: Sirija
Zamisli Celi jos kazu da je poginuo prvi covjek do onog zivce Hasana Nasrallaha izvjesni Naim Kasim, ali to jos nije provjereno sto jest jestChallenger__ wrote:izvor, izvor, nismo djeca.sarajevoxxxx wrote:120 poginulih pripadnika Hezbollaha u Kusajru
http://www.islammemo.cc/akhbar/syria-al ... 72650.html
- Co0l
#11557 Re: Sirija
gorgonzola wrote:Opet ja, hajde ovako. Srbi u bosni su imali legalno pravo da se pobune protiv vlasti u sarajevu.zbog preglasavanja na referendumu. Ili ti uzimas teorije koje samo tebi odgovaraju.
Saljem sa posla
- Chisum
#11558 Re: Sirija
E'o ga opet!basar wrote:
hahahahahha, to vam reko onaj vaš učitelj adnan ili kako se već zove, jel misliš na ovo?
Barbarossa mi je novi idol na ovoj temi...
Gdje vehabije vise pronalaze ove karikature? Pa ovo je k'o Peter Sellers na vrhuncu svoje zajebancije.
- Klavikula
#11559 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:120 poginulih pripadnika Hezbollaha u Kusajru
mislim da ni opservatorija iz londona nije izrekla slicne lazi. fakat ne kontam.
ljudi na terenu govore o 12 poginulih pripadnika Hezbollaha, 5 SAA i 22 ranjena, i preko 100 mrtvih terorista. (al-Mayadeen)
-
sarajevoxxxx
#11560 Re: Sirija
Co0l wrote:Najbolje mi je kad onaj ruski sajt sa hrvatskom adresom advance.hr nakon svega kaze da se Hezbolah navodno bori sa Asadovim djecoubicama:
Opozicija tvrdi kako je u sukobu ubijeno 30 pripadnika libanonskog Hezbollaha, koji se navodno zajedno sa sirijskom vojskom bori protiv pobunjenika.
Zivopodjecaju na onaj nenadjebivi sajt Istina o Libiji koji je plasirao samo istinu po Gadafijevim mjerilima. Kad su ganjali Gadafiju po onom odvodu isti taj dan se sajt ugasio, nestade Istine ko da je nikad nije bilo.
- Opetja033
#11561 Re: Sirija
gorgonzola wrote:Opet ja, hajde ovako. Srbi u bosni su imali legalno pravo da se pobune protiv vlasti u sarajevu.zbog preglasavanja na referendumu. Ili ti uzimas teorije koje samo tebi odgovaraju.
Saljem sa posla
Kakvo poredjenje
Bosna i Hercegovina je dobila svoju samostalnost na demokratskom referendumu, voljom vecine gradjana ove drzave: Srbi se nisu slozili sa tim i pokrenuli su agresiju.
U Siriji, od sticanja njene samostalnosti, nisu odrzani slobodni i demokratski izbori (dakle nekih 60-tak godina). 40 godina je na vlasti porodica Assad. Dakle nemaju nikakav legitimitet za razliku od slobodnog i demokratskog referenduma koji je odrzan u BiH i ciju je samostalnost podrzalo preko 60% njenih gradjana.
Imas li jos sta da usporedimo kada te vec ovako krenulo sviju ti?
- Opetja033
#11562 Re: Sirija
Te cifre navode samo i iskljucivo mediji bliski rezimu i Hizbollahu. I onda ti ismijavas necije izvore.Klavikula wrote:sarajevoxxxx wrote:120 poginulih pripadnika Hezbollaha u Kusajru![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mislim da ni opservatorija iz londona nije izrekla slicne lazi. fakat ne kontam.
ljudi na terenu govore o 12 poginulih pripadnika Hezbollaha, 5 SAA i 22 ranjena, i preko 100 mrtvih terorista. (al-Mayadeen)
-
sarajevoxxxx
#11563 Re: Sirija
Jooj molim te, pa on je za Hasana Nasrallaha mala maca. Nasrallah u naletu inspiracije tj kad ga krene stvara stomacne probleme od kolicine deranja i mlataranja rukama.Chisum wrote:E'o ga opet!basar wrote:
hahahahahha, to vam reko onaj vaš učitelj adnan ili kako se već zove, jel misliš na ovo?
![]()
Barbarossa mi je novi idol na ovoj temi...![]()
Gdje vehabije vise pronalaze ove karikature? Pa ovo je k'o Peter Sellers na vrhuncu svoje zajebancije.
Svi su oni u pet deka.
- Co0l
#11564 Re: Sirija
Jos samo fali da u duhu ljubavi prema liku i djelu sirijskog cetnika Asada pocnu pisat kako je Kosovo Srbija 
- Klavikula
#11565 Re: Sirija
bolji izvor sa terena je?Opetja033 wrote:Te cifre navode samo i iskljucivo mediji bliski rezimu i Hizbollahu. I onda ti ismijavas necije izvore.Klavikula wrote:sarajevoxxxx wrote:120 poginulih pripadnika Hezbollaha u Kusajru![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
gorgonzola
#11566 Re: Sirija
Opetja033 wrote:gorgonzola wrote:Opet ja, hajde ovako. Srbi u bosni su imali legalno pravo da se pobune protiv vlasti u sarajevu.zbog preglasavanja na referendumu. Ili ti uzimas teorije koje samo tebi odgovaraju.
Saljem sa posla
Kakvo poredjenje![]()
![]()
![]()
Bosna i Hercegovina je dobila svoju samostalnost na demokratskom referendumu, voljom vecine gradjana ove drzave: Srbi se nisu slozili sa tim i pokrenuli su agresiju.
U Siriji, od sticanja njene samostalnosti, nisu odrzani slobodni i demokratski izbori (dakle nekih 60-tak godina). 40 godina je na vlasti porodica Assad. Dakle nemaju nikakav legitimitet za razliku od slobodnog i demokratskog referenduma koji je odrzan u BiH i ciju je samostalnost podrzalo preko 60% njenih gradjana.
Imas li jos sta da usporedimo kada te vec ovako krenulo sviju ti?
O njima trebalo 40 godina da se pobune. Ja ne vidim pobune u damasku. Izgleda da je volja vecine uz vlast u siriji.
Ne vidim radost oslobodjenih od placenika.
Saljem sa posla
- Challenger__
#11567 Re: Sirija
Pogledajte samo onu bolest od "komentara"... Sad, fakat, ona "cool" pojava ide na trajni ignore.
- Challenger__
#11568 Re: Sirija
Klavikula wrote:sarajevoxxxx wrote:120 poginulih pripadnika Hezbollaha u Kusajru![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Malo ga ponijelo...
- Opetja033
#11569 Re: Sirija
Pa druga strana je podjednako adekvatan izvor. Na kraju krajeva i oni su sa terena, zar ne?Klavikula wrote:Opetja033 wrote:bolji izvor sa terena je?Klavikula wrote:Te cifre navode samo i iskljucivo mediji bliski rezimu i Hizbollahu. I onda ti ismijavas necije izvore.
Ti ovdje prodajes muda sa bubrege sa proassadovskim izvjestajima sa terena a onda se bunis i sav si u nevjerici kada neko citira izvore Oslobodilacke Vojske Sirije - koji su isto tako sa terena. Licemjerno do bola.
-
sarajevoxxxx
#11570 Re: Sirija
Evo najnovije provale Hezbollaha: Izraelsko borbeno auto vidjeno u Kusajru

- Klavikula
#11571 Re: Sirija
dakle, ne postoji mediji koji se moze uzeti kao relevantan, jer su svi ili za teroriste ili za Siriju.Opetja033 wrote: Pa druga strana je podjednako adekvatan izvor. Na kraju krajeva i oni su sa terena, zar ne?![]()
Ti ovdje prodajes muda sa bubrege sa proassadovskim izvjestajima sa terena a onda se bunis i sav si u nevjerici kada neko citira izvore Oslobodilacke Vojske Sirije - koji su isto tako sa terena. Licemjerno do bola.
- Opetja033
#11572 Re: Sirija
Pa vidi se da nemas pojma niti blage veze o historiji Sirije pod Assadovim rezimom kada tvrdis da je ovo prva pobuna. Bile su demonstracije i u Damasku ali ih je rezim ubrzo srusio (sto je i logicno, radi se o srcu rezima). Mozemo malo gledati onda i sa druge strane: Oslobodilacka vojska Sirije i kurdske snage kontrolisu mnogo veci dio Sirije nego sto kontrolise Assad. Dakle vecina stanovnika te zemlje ne zeli Assada.gorgonzola wrote:O njima trebalo 40 godina da se pobune. Ja ne vidim pobune u damasku. Izgleda da je volja vecine uz vlast u siriji.
Ne vidim radost oslobodjenih od placenika.
Saljem sa posla
Mozemo se mi ovdje prepucavati do sutra - da li ga vecina podrzava ili ne. Nemamo tacne podatke. Ko je jedini krivac za to? Pa sam Assad i njegov otac jer nikada nisu dozvolili slobodne i demokratske izbore. Valjda oni najbolje znaju zasto to nisu uradili.
- Co0l
#11573 Re: Sirija
Po koji put,drugi,treci,cetvrti?Pomislicu,ne daj Boze,da nisi covjek od rijeciChallenger__ wrote:Pogledajte samo onu bolest od "komentara"... Sad, fakat, ona "cool" pojava ide na trajni ignore.
Sto se komentara tice potpuno je primjeren obzirom na podrsku koju je sirijski kasapin davao onom balkanskom dok su ravnali gradove po BiH.Modus operandi je i danas isti u Siriji.
- Klavikula
#11574 Re: Sirija
malo viseChallenger__ wrote:Klavikula wrote:sarajevoxxxx wrote:120 poginulih pripadnika Hezbollaha u Kusajru![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Malo ga ponijelo...
a pazi logike, protiv cionista za mjesec dana ratovanja poginulo par puta vise Hezbollahovaca nego sto je naveo, a sad kao 120 u dva dana, kad su u potpunosti superiorni u odnosu na neprijatelja. mislim ono.
- Challenger__
#11575 Re: Sirija
S obzirom ko mu je izvor, to tako ide. Večeras je 120, a ujutru, kada izvrše update biće 36, pa naveče 200, pa ujutro 47.Klavikula wrote: malo vise![]()
a pazi logike, protiv cionista za mjesec dana ratovanja poginulo par puta vise Hezbollahovaca nego sto je naveo, a sad kao 120 u dva dana, kad su u potpunosti superiorni u odnosu na neprijatelja. mislim ono.
Tako to ide.