Logosoft
Moderator: Benq
-
Sakazulu
#11552 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kod susjeda - Terrakom Super Trio:
ŠTO SUPER TRIO PAKET DONOSI KORISNICIMA?
Nakon provjere dostupnosti usluga na željenoj lokaciji, korisnici će dobiti informaciju o tome koju uslugu mogu zatražiti (OPTIK ili ADSL). Pritom se Super TRIO na OPTIK-u odnosi na:
INTERNET - Neograničeni (flat) podatkovni promet brzina od 70 do 100 Mbps (download) te 14 do 20 Mbps (upload)
TELEVIZIJA - 70+ digitalnih TV programa na jednom prijemniku + multi.tv usluga
TELEFON - Neograničeno telefoniranje prema svim domaćim fiksnim i mobilnim mrežama te fiksnim mrežama unutar EU za 0 kn/min
Za Super TRIO paket na optičkoj infrastrukturi (OPTIK) potrebno je izdvojiti 1 kunu u prva tri mjeseca, dok je cijena tijekom ostalih mjeseci 239 kn/mj, umjesto dosadašnjih 289 kn/mj.
Nakon provjere dostupnosti usluga na željenoj lokaciji, korisnici će dobiti informaciju o tome koju uslugu mogu zatražiti (OPTIK ili ADSL). Pritom se Super TRIO na OPTIK-u odnosi na:
INTERNET - Neograničeni (flat) podatkovni promet brzina od 70 do 100 Mbps (download) te 14 do 20 Mbps (upload)
TELEFON - Neograničeno telefoniranje prema svim domaćim fiksnim i mobilnim mrežama te fiksnim mrežama unutar EU za 0 kn/min
Za Super TRIO paket na optičkoj infrastrukturi (OPTIK) potrebno je izdvojiti 1 kunu u prva tri mjeseca, dok je cijena tijekom ostalih mjeseci 239 kn/mj, umjesto dosadašnjih 289 kn/mj.
-
kakaljin
#11553 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ovo mi nije jasno sto neki od nasih operatera ne pocne ovo uvoditi za telefon/mobitel, jer sa ostalim smo vec tu negdje.Sakazulu wrote:Kod susjeda - Terrakom Super Trio:
-
Sakazulu
#11554 Re: Logosoft ALL ABOUT
A zato, jer smo mi najpametniji!
-
moke_31
#11555 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zvao sam opet LOL i provjerili su moje stanje uploada. Sad kažu kako je LOL-ovo ostrvo predaleko od mene i sa ADSL tehnologijom najviša moguća brzina uploada koju mogu postići je 1,2 mbts. Trenutno maksmilano dobacim do 0,90 mbtsMTV wrote:Polako prijateljumoke_31 wrote:
Opet da ih zovem? Zvao sam jednom 20 dana ili više nakon što su povećali brzine i lik mi reče da će oni puštati nove brzine uploada postepeno, kao još stabiliziraju uslugu i sl. foluške.
Od tada prošlo 3 mjeseca a oni i dalje ništa![]()
Da li ima još neko od forumaša sa Alfa paketom da potvrdi da li je upload povećan ili je isti? Jesu li povećavali upload i za druge pakete i da li je zaista povećan?![]()
Kad sam presao sa starog Trio Light na Logo trio svi su se novi kanali pojavili na resiveru medjutim internet je bio po starom 10/1. Rekli su mi 2-3 dana ce biti povecana brzina medjutim nista. Nakon 5 dana ih zovnem kazem tad i tad potpisano, proslo 5 dana internet po starom. Resetovali su u centrali nesto router se resetovao i brzina 30/3.
Kad su zadnji put podizali brzinu citav dan nisam imao interneta. Zovem njih oni resetuju svasta nesto. Nepomaze. Opet ih zovem oni imaju postavke za stari bijeli zyxel sa antenom. Onda im objasnim da nemam taj vise od 2 godine i da imam crni zyxel bez antene. ciko resetovao ponovo nazvao na mobitel jer je morao router resetirati. Proradi sve sa brzinom 48/3 od 50/3. Paket koji koristim su samo download povecali dok upload nisu.
P.S. Ako recenica nema smisla to je zato sto sam brzo pisao
To ostrvo je udaljeno od mog stana nekih 200 metara, ja na broju 40 a ostrvo na broju 13. Još kaže da je ograničenje ADSL tehnologije na maksimalnih 2mbts za upload
Jedina mogućnost je da pošaljem mail LOL-u da mi daju VDSL modem pod izgovorm da sa ADSL modemom ne mogu postići ugovornu brzinu. Kaže momak iz podrške da to ne bi trebao biti problem pa bum vidil.
Jedino je problem što vjerovatno nikad ne otvaraju onaj mail što su stavili kao kontakt. Bar prije nikad nisu.
- MTV
#11556 Re: Logosoft ALL ABOUT
Trebao si momka pitat da on izda nalog za zamjenu modema pod tim istim razlogom.
Takodjer mislim da nikad ni ne otvore mail [email protected] ili je sad [email protected]
Nego danas prvi dan od komplet nove opreme (router i kabl) 20 puta je nestalo konekcije. Prvo pocnu moje omiljene kockice na ekranu a onda cap nema nicega pa opet tako. Nekad se samo kocka 20 minuta pa onda lijepa slika.
Ili je do parice, slobog signala, njihove kutije (koja je udaljena 10 metara od ulaza), Telemacha, bh telecoma, gremlina, vanzemaljaca, polozaja zvijeda u svemiru, mjeseceve mijene, vidovite dzemile, milan tarota, farme, parova ne znam.
Malo je rec da me ovo nervira.
Takodjer mislim da nikad ni ne otvore mail [email protected] ili je sad [email protected]
Nego danas prvi dan od komplet nove opreme (router i kabl) 20 puta je nestalo konekcije. Prvo pocnu moje omiljene kockice na ekranu a onda cap nema nicega pa opet tako. Nekad se samo kocka 20 minuta pa onda lijepa slika.
Ili je do parice, slobog signala, njihove kutije (koja je udaljena 10 metara od ulaza), Telemacha, bh telecoma, gremlina, vanzemaljaca, polozaja zvijeda u svemiru, mjeseceve mijene, vidovite dzemile, milan tarota, farme, parova ne znam.
Malo je rec da me ovo nervira.
- Praetorious
#11557 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni je u zadnja dva sata dva puta nestajalo konekcije na po par minuta. Nije (pre)veliki zijan, ali kad sam u sred streama, onda ne mogu a da ne primijetim. Možda je bilo i više prekida koje nisam primijetio.
Možda nešto rade, možda ih neko 'odrađuje', ali - danas im nije sve kako treba.
- MTV
#11558 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvala mislio sam da opet nije neki problem kod mene.Praetorious wrote:Meni je u zadnja dva sata dva puta nestajalo konekcije na po par minuta. Nije (pre)veliki zijan, ali kad sam u sred streama, onda ne mogu a da ne primijetim. Možda je bilo i više prekida koje nisam primijetio.
- Praetorious
#11559 Re: Logosoft ALL ABOUT
To se ne može znati. Meni sada radi kako treba, ali ko zna jel' kod drugih OK. A konekcija može opet misteriozno nestati ...
Ko zna šta se iza brda valja ...
(a nije da ne znamo - vidi sliku)

Ko zna šta se iza brda valja ...
(a nije da ne znamo - vidi sliku)
- MTV
#11560 Re: Logosoft ALL ABOUT
Juce sve ko po loju. Danas konekcija ima-nema. Slika tu i tamo ako nastavi sutra opet im se na kosti navaljujem.
Gremlini definitivno.
Gremlini definitivno.
- MTV
#11561 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jel netko zna kako pristupiti u postavke ovog bijelog ZTE routera?
-
Libertas
#11562 Re: Logosoft ALL ABOUT
isti je password kao i za ostaleMTV wrote:Jel netko zna kako pristupiti u postavke ovog bijelog ZTE routera?
- semirsar
#11563 Re: Logosoft ALL ABOUT
a to bi bilo?Libertas wrote:isti je password kao i za ostaleMTV wrote:Jel netko zna kako pristupiti u postavke ovog bijelog ZTE routera?
- MTV
#11564 Re: Logosoft ALL ABOUT
Hvala obojici al nijedan ni drugi pass neodgovaraju. Sa username sam probao admin, user, username i ove gore passworde al nepomaze.semirsar wrote:a to bi bilo?Libertas wrote:isti je password kao i za ostaleMTV wrote:Jel netko zna kako pristupiti u postavke ovog bijelog ZTE routera?
Moram ih opet zvat al sa mobitela je imam ekskluzivno po cijele dane kockice i prekide konekcije.
-
The BEN10
#11565 Re: Logosoft ALL ABOUT
I tako znači, SK od 1.6...
- karanana
#11566 Re: Logosoft ALL ABOUT
izvor?The BEN10 wrote:I tako znači, SK od 1.6...
- Qler
#11567 Re: Logosoft ALL ABOUT
od tetkinog svalera bratic, pa njegov momak saznao od svoje djevojke, kojoj je rekao jedan sto sara sa njim...
- MTV
#11568 Re: Logosoft ALL ABOUT
kad dodje 01.06. onda ce biti od 01.08. pa 01.09. pa ce se doci do 01.01.2017. al se netreba sekirati ima jos dosta dana, mjeseci, godina na izbor al kanala nece biti. Biti ce samo puni racuni. Nekima ce zajebavati televizija iako im je upuceno po 20 poziva bez rijesena a robovlasnicki ugovor ce jos trajati i trajati... Drugima ce tek zezati konekcija, trecima internet, cetvrtima ce pak sve raditi ko svicarski sat (blago njima). Bice tu jos mega giga svaka mahala TV, slonova, zenica, tuzli, kvazi kids kanala, vipova, kvazi HD kanala koje nitko nije trazio. A ono sto se trazi je genericki odgovor ako ga i dobijes, a za sada na svako pitanje sam dobio odgovor.
- MTV
#11569 Re: Logosoft ALL ABOUT
Za ocekivati je da cemo uskoro dobiti Discovery Turbo Xtra. Kako Logosoft ima sve Discovery kanale u HD formatu/tehnici u HD paketu bi se mogao pojaviti i Discovery Turbo Xtra HD.
Taj kanal ce od sutra biti dostupan u BiH preko blic.net kablovske.
http://www.blic.net/latn/?page=6&kat=3&vijest=717
Za sada se ne zna da li ce se ugasiti Discovery World kojeg Discovery zapostavlja. Bez prevoda i stari 4:3 format slike.
Za sada se ne zna da li ce se ugasiti Discovery World kojeg Discovery zapostavlja. Bez prevoda i stari 4:3 format slike.
- crnivrag
#11570 Re: Logosoft ALL ABOUT
Izgleda da je taj kanal definitivno došao na naše tržište, jer ga je jučer u ponudu ubacio i Telemach Slovenija.MTV wrote:Za ocekivati je da cemo uskoro dobiti Discovery Turbo Xtra. Kako Logosoft ima sve Discovery kanale u HD formatu/tehnici u HD paketu bi se mogao pojaviti i Discovery Turbo Xtra HD.
- Maharadza
#11571 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma vjerovatno leti taj World i zamjenjuju ga sa Turbo Xtra, koji btw ima zanimljivu šemu, evo sa neke poljske stranice:MTV wrote:Za ocekivati je da cemo uskoro dobiti Discovery Turbo Xtra. Kako Logosoft ima sve Discovery kanale u HD formatu/tehnici u HD paketu bi se mogao pojaviti i Discovery Turbo Xtra HD.
http://www.teleman.pl/program-tv/stacje ... Turbo-Xtra (upalite google translate
O autima, mafiji, sportu itd. Me like!
- Sanjarko
#11572 Re: Logosoft ALL ABOUT
Jel ovaj Go Free Logosoftov.
Pise na stranici im Logosoft.doo
- MTV
#11573 Re: Logosoft ALL ABOUT
Za sada ga niko nije izbacio medjutim u mnogim zemljama je zamijenjen i izbacen i slijedi mu sudbina Iskljuci komp iz struje.Maharadza wrote: Ma vjerovatno leti taj World i zamjenjuju ga sa Turbo Xtra, koji btw ima zanimljivu šemu, evo sa neke poljske stranice:
http://www.teleman.pl/program-tv/stacje ... Turbo-Xtra (upalite google translate)
O autima, mafiji, sportu itd. Me like!
Kao i stari Discovery ID jos uvijek radi na nekim podrucjima i najvjerovatnije ce biti kad sve zamijene ugasiti ga.
Bilo bi dobro da su nam jos namijenili i Discovery Family/Discovery Family HD. Pa da uzitak za korisnike bude potpun.
Da dolazi, samo ne znam jel prevedencrnivrag wrote: Izgleda da je taj kanal definitivno došao na naše tržište, jer ga je jučer u ponudu ubacio i Telemach Slovenija.
- MTV
#11574 Re: Logosoft ALL ABOUT
Da, mada je to sve mtel-ovo. Njihova mreza, sim kartice.Vizionar 1985 wrote:Jel ovaj Go Free Logosoftov.
Router koji sam nedavno dobio jer je onaj stari bio pred kraj pise mtel.
- crnivrag
#11575 Re: Logosoft ALL ABOUT
Na stranici Telemach-a SI piše da nema slovenske "podnapise", a ne vjerujem da je preveden jer je tek stigao na naše tržište.MTV wrote: Da dolazi, samo ne znam jel preveden