i jos uvijek cekam da mi dodje...
Bio kod nadleznih u posti i rekli mi : "Nama zna doci i po tri vrece posiljki, strpi se malo i ja cekam mjesec i po dana." I postar mi potvrdio da nema nikakvih posiljki za mene.
Moderator: anex

Koji cemer... za 7 dana dodje od Kine do BiH...a od Zenice cekas mjesec... hahahaha. Nek oni uvedu da mozes doci licno po paket... ja bih radije to uradio nego ih cekao ahaha.AmerDurmo wrote:
Bio kod nadleznih u posti i rekli mi : "Nama zna doci i po tri vrece posiljki, strpi se malo i ja cekam mjesec i po dana." I postar mi potvrdio da nema nikakvih posiljki za mene.U medjuvremenu mi treba doci jos jedno 5-6 paketa od kojih ni traga ni glasa.
Koristim 17track i btw u Zenici i zivim haha. Jesem ti cekanje viseskafiskafsnjak wrote:Koji cemer... za 7 dana dodje od Kine do BiH...a od Zenice cekas mjesec... hahahaha. Nek oni uvedu da mozes doci licno po paket... ja bih radije to uradio nego ih cekao ahaha.AmerDurmo wrote:
Bio kod nadleznih u posti i rekli mi : "Nama zna doci i po tri vrece posiljki, strpi se malo i ja cekam mjesec i po dana." I postar mi potvrdio da nema nikakvih posiljki za mene.U medjuvremenu mi treba doci jos jedno 5-6 paketa od kojih ni traga ni glasa.
Ps: koju app koristis za pracenje ?
Pa smijesno ali eto...bas sto neko spomenu, kao da cuvaju ,da ti stigne jos nesto pa da bude preko 50km... meni ce se to desiti..narucio sam prije 10 dana stvar od 48km. Ima mjesec , narucene stvari od 5 i 7km.... taman zajedno preko 50... hahaha.AmerDurmo wrote: Koristim 17track i btw u Zenici i zivim haha. Jesem ti cekanje vise
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
https://packageradar.com/courier/yuntrackAmerDurmo wrote:
Druze, ko sad strajkuje ?Mehemed wrote:08.11.2016 | Bosnia and Herzegovina Arrive at Bosnia and Herzegovina airport. ()
i još je nema, naručena 01.11. i navodno stigla za 7 dana u BiH, ali 40 dana poslije toga nakon što je "stigla na BH aerodrom" još nije stigla...
Uz ovu tu su još i
12.11.2016 | Arrival at international place of exchange (Guangzhou International Place Of Exchange ) naručena 09.11.
21.11.2016 | Arrival at international place of exchange (Guangzhou International Place Of Exchange ) naručena 12.11.
kao i još jedna od 13.11. koja nema ni ovaj tracking iz Kine. Ove dvije izgleda neće za 100 godina krenuti iz Kine, to je vjerovatno zato što oni konjevi štrajkuju, e jesu našli kad će štrajkovati...
I ja sam odlucio da vise ne pratim nista hahaha.skafiskafsnjak wrote:Ma ovo je bolje ne pratiti ... kad dodje - doslo je. Ako ne dodje u roku od 45dana ili kad je vec napisano na ebayu, otvoris case - salji ponovo ili refund i to je to .
evo druze da ti bude lakse, ni jedna od ovih posiljki mi nije stiglaMehemed wrote:08.11.2016 | Bosnia and Herzegovina Arrive at Bosnia and Herzegovina airport. ()
i još je nema, naručena 01.11. i navodno stigla za 7 dana u BiH, ali 40 dana poslije toga nakon što je "stigla na BH aerodrom" još nije stigla...
Uz ovu tu su još i
12.11.2016 | Arrival at international place of exchange (Guangzhou International Place Of Exchange ) naručena 09.11.
21.11.2016 | Arrival at international place of exchange (Guangzhou International Place Of Exchange ) naručena 12.11.
kao i još jedna od 13.11. koja nema ni ovaj tracking iz Kine. Ove dvije izgleda neće za 100 godina krenuti iz Kine, to je vjerovatno zato što oni konjevi štrajkuju, e jesu našli kad će štrajkovati...

Ne.victom wrote:da li se gleda ukupna vrijednost robe ili artikal po artikal.
Ako imam 10 artikala i svaki je ispod 50 KM, da li to znaci da po pravilu ne bi trebao platiti carinu ni za jedan od njih ?
hvala.
Hvala puno._Reds_ wrote:Ne.victom wrote:da li se gleda ukupna vrijednost robe ili artikal po artikal.
Ako imam 10 artikala i svaki je ispod 50 KM, da li to znaci da po pravilu ne bi trebao platiti carinu ni za jedan od njih ?
hvala.
Ako dodju u isto vrijeme, velika je vjervatnoca da ces dobiti pismo da dostavis fakture,a onda se sabira.
Cak i ako naručiš u razmaku od 10 dana, često se zna desiti da dodju u isto vrijeme, jer se te pošiljke tamo negdje na nekom aerodromu skupljaju.
Zavisi od estimated time...imas tamo estimated i pogledas kad ti je zadnji datum.Recimo ako je naruceno 21vog 11tog onda bi moglo biti 21.12 - 6.1.2017.marti wrote:pozdrav
da li neko zna koliko se vremenski ceka prije otvaranje case-a ako na posiljci nije naznacen datum dostave artikla. Naruceno 21.11
drug problem je sto nema estimated timeAmerDurmo wrote:Zavisi od estimated time...imas tamo estimated i pogledas kad ti je zadnji datum.Recimo ako je naruceno 21vog 11tog onda bi moglo biti 21.12 - 6.1.2017.marti wrote:pozdrav
da li neko zna koliko se vremenski ceka prije otvaranje case-a ako na posiljci nije naznacen datum dostave artikla. Naruceno 21.11

http://forum.klix.ba/kupio-bih-nesto-sa ... #p13151225marti wrote:drug problem je sto nema estimated timeAmerDurmo wrote:Zavisi od estimated time...imas tamo estimated i pogledas kad ti je zadnji datum.Recimo ako je naruceno 21vog 11tog onda bi moglo biti 21.12 - 6.1.2017.marti wrote:pozdrav
ono sto ja uradim je da pokrenem slucaj, a ako ne mogu pokrenuti pise datum kada mozes, to znaci da je taj datum krajnji.marti wrote:drug problem je sto nema estimated timeAmerDurmo wrote:Zavisi od estimated time...imas tamo estimated i pogledas kad ti je zadnji datum.Recimo ako je naruceno 21vog 11tog onda bi moglo biti 21.12 - 6.1.2017.marti wrote:pozdrav
Ljudi imaju pravo traziti povrat novca nakon sto istekne rok...pozzTRANCE wrote:Što i vi zahebavate s tim refundovima, čim vam ne dođe paket u roku 30-45 dana od narudžbe, otvarate bespotrebno caseove. Poslije kad dobijete lovu nazad i primite paket koji je kasnio zbog praznika i naših uhljupa u pošti koji drže pakete u skladištima sedmicama, onda se naravno ušutite. Rezultat toga je da sve više prodavača ne šalje proizvode u BiH, jer su shvatili s kim imaju posla.
Rok na Paypalu da se otvori case je šest mjeseci, a čak je proces lakši i pouzdaniji nego na Ebayu, što znam iz vlastitog iskustva. Al' jok, Bošnjo traži lovu nazad nakon mjesec, a ovamo krivica do njegove pošte i banana države.
ja nikad ne trazim refund ... ja trazim da ponovo posaljeAmerDurmo wrote:Ljudi imaju pravo traziti povrat novca nakon sto istekne rok...pozzTRANCE wrote:Što i vi zahebavate s tim refundovima, čim vam ne dođe paket u roku 30-45 dana od narudžbe, otvarate bespotrebno caseove. Poslije kad dobijete lovu nazad i primite paket koji je kasnio zbog praznika i naših uhljupa u pošti koji drže pakete u skladištima sedmicama, onda se naravno ušutite. Rezultat toga je da sve više prodavača ne šalje proizvode u BiH, jer su shvatili s kim imaju posla.
Rok na Paypalu da se otvori case je šest mjeseci, a čak je proces lakši i pouzdaniji nego na Ebayu, što znam iz vlastitog iskustva. Al' jok, Bošnjo traži lovu nazad nakon mjesec, a ovamo krivica do njegove pošte i banana države.