Ukrajina

Post Reply
Kaligula I

#11551 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...dan prije napada i masakra u Odesi MMF rekao, ako hunta ne bude imala istok u svojim rukama nema kredita... linkova :

http://www.zerohedge.com/news/2014-0...st-or-no-money
http://www.cnbc.com/id/101631226

...i to nešto govori o zadnjem pokušaju ovladavanja istokom zemlje...zeleni sto je njihov maksimum...ali ako sada ko htjedne sjesti na suprotnu stranu...no, bilo kako bilo unitarnoj Ukrajini je odzvonilo za sva vremena...
grizly91

#11552 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

Havatar wrote:
Nikolaj Stavrogin wrote:
Havatar wrote:Nepoznata ovim koji kao pozivaju na pomirenje a nisu jos prestali da mrze ni slovo h a kamoli druge nacije , vjere, rase.
ne radi se o slovu h covjece sta ti buncas? ti kazes hin i kada bi trebao reci njih. njih, dakle i u ispravnoj rijeci ima h.

radi se samo o tome da si nepismen i to na seljacki nacin. jer tako pricaju cobani sa brda - bez obzira na nacionalnost. i zato nam je svima to smijesno.

back to topic - ukrajinski nacionalisti protiv nezavisnosti kosova i onaj transparent "kosovo je srbija" odozgo je novi. a ovde je link za jos jedan. http://www.untp.org.ua/images/serbia/8.jpg

izgleda da neonacisti u ukrajini ne rezonuju kao nasi domaci rusofobi, koji su za ukrajinske naciste samo zato sto je toboze rusija na strani srbije :-)

kakva ironija.
To sto ti koristis su kafanske provokacije koje se koriste kada hoce da se izazove svadja tako sto ispravljas druge kako govore i taj primitivni nivo komunikcije ostavi za tamo odakle si ispuzao. Vidi se da nemas pojma sta znaci posto him znaci im samo sto su ovi h-fobi h izbacili. Sto se tice ove slike nema nikakve veze sa ovom temom posto i Rusi imaju iste ovakve parole i razlog zbog cega su Bosnjaci protiv ruske politike je sto se po nicemu ne razlikuje od Miloseviceve i zato vise ne postavljajte ovakve slike posto pokazujete samo svoje neznanje.
Drug, prelistaj pravopis Bosanskog jezika, autor Senahid Halilović. To H nikad nije postojalo u toj zamjenici. Mada moji rođaci kažu hudovica, halka i još neke h-riječi. :mrgreen:
grizly91

#11553 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

Havatar wrote:Nepoznata ovim koji kao pozivaju na pomirenje a nisu jos prestali da mrze ni slovo h a kamoli druge nacije , vjere, rase.
Ti si fakat napaćen :-) :-) :-)
Cyrax

#11554 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

H-fobi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jastuk1

#11555 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

grizly91 wrote:
Ti si fakat napaćen :-) :-) :-)
Izvini napaćen si ti. I to teško napaćen. Rugati se načinu izražavanja, pogotovu kad razumijerš govornika. To ti je osnovno lingvističko pravilo - sve je ispravno što je razumljivo. Ne izmišljam, stvarno je tako. Razimiješ hina?

Znači pored savršenog him imamo i dražesno, živopisno hina. ;-)

Jedino lektori, a samo u cilju jednoobraznosti imaju pravo da dotjeruju tekst. Sve ostalo je egoizam.

Dok se drugi narodi trude iz petnih žila da obogate riječnik, fašistički jezički puristi streme ka jezičkom nihilizmu. Ma hajde ba.

I to je nešto kao egoizam ovih koji u Ukrajini opravdavaju tenkove na civile na istoku Ukrajine.

Sorry Havatar, volim tvoj način izražavanja :thumbup: i generalno se dosta slažemo, ali ne po pitanju Ukrajine. Rusi generalno niš nevaljaju (a koji to narod valja, anyway) i imaju puno fašista koji u Rusiji ubijaju neRuse "na bir hak," (znači iz gole obijesti - za one koji ne znaju Bosanski), ali u Ukrajini su definitivamente istočni Ukrajinci (i Rusi i Ukrajinci) potpune čiste žrtve. Ko to nemere da vidi jednostavno nije pravedan. Nije faking pravedan...
Havatar

#11556 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Ahmetov je javno i licno istupio i iznio svoje vidjenje situacije u Donbasu.

Otvoreno je protiv secesije ili pripajanja Rusiji. Takodje se zalaze za sto siru decentralizaciju.

Rinat je ponudio cetiri scenarija:

1) Sve ostaje kao sto jeste - centralizovana Ukrajina. On to odbacuje.

2) Nezavisna DNR - on to odbacuje.

3) Pripajanje Donbasa Rusiji - on to odbacuje.

4) Decentralizacija jedinstvene ukrajinske drzave, vise ekonomskih nadljeznosti regionima. Donbas ostaje u Ukrajini.

On smatra da je to jedini izlaz.

Ovaj govor moze biti odlucujuci trenutak krize i jedna realna izlazna strategija za sve, te sprecavanje full scale war i okoncanje ovog iscrpljujuceg rata legitimnih ukrajinskih vlasti protiv terorista, koji su podrzani od strane Moskve.

Dakle, kljucno u Rinatovom govoru jeste to, da on pominje decentralizaciju i ustavnu reformu, sto je na liniji novih vlasti u Kijevu, koje se u nevjerovatno teskoj situaciji, sjajno snalaze.

On ni jednom rijecju nije pomenuo federalizaciju i politicku samostalnost regiona.
Izgleda da je optimizam Hodorovskog kada je Rinat u pitanju, imao pokrice.
Haustorče

#11557 Re: Ukrajina

Post by Haustorče »

Jel se kaže tu ili tudne, ovdje ili vodje, budi ili bidni, htjeo ili stjeo, čisto da znam :oops:
Kaligula I

#11558 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Co0l wrote:
Kaligula I wrote:
...otkud Bidenov sin na čelu najveće ukrajinske plinske tvrtke?...
Jel na celu tvrtke ili pravnog odjela tvrtke?
...na čelu tvrtke...
jastuk1

#11559 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

heh heh heh

Smart Rinat. Gledajte samo kako bira strogo NAJSTROŽE sredinu da ga ni jedni ni drugi ne mogu optužiti da je protiv njih. :thumbup: Naravno, pripajanje jednoj od strana bi značilo veliki rizik za njegovu majušnu finansijsku aktivu od 11 milijardi dolaz. Neće Rinat da mu neko zamrzava njegovu ass. Izvinjavam se assets.

Dunjetsk i Lugansk će biti Novarusija. I to ne zato što oni to hoće - oni bi prvi prije bili u Ukrajini, već zato što federalizaciju neće dozvoliti zapadni kontroleri hunte u Kijevu.

Zapadnim kontrolerima hunte u Kijevu treba Ukrajina cijela, radi maksimalnog servisiranja duga. Zapadu ne odgovara federalizacija Ukrajine - nemaju nikakav finansijski hajr od federalizacije. Ustvari, više im onda odgovara nova država od istočnih pokrajina - nju mogu fino, maksimalno zaduživati jer su ogromni resursi na istoku Ukrajine. Vrijednost kolaterala u istočnoj Ukrajini je ogromna. A u glupom Lavovu recimo nema kolarerala, al zato ima fašista. Zar ne!!!!
Kaligula I

#11560 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Havatar wrote:Ahmetov je javno i licno istupio i iznio svoje vidjenje situacije u Donbasu.

Otvoreno je protiv secesije ili pripajanja Rusiji. Takodje se zalaze za sto siru decentralizaciju.

Rinat je ponudio cetiri scenarija:

1) Sve ostaje kao sto jeste - centralizovana Ukrajina. On to odbacuje.

2) Nezavisna DNR - on to odbacuje.

3) Pripajanje Donbasa Rusiji - on to odbacuje.

4) Decentralizacija jedinstvene ukrajinske drzave, vise ekonomskih nadljeznosti regionima. Donbas ostaje u Ukrajini.

On smatra da je to jedini izlaz.

Ovaj govor moze biti odlucujuci trenutak krize i jedna realna izlazna strategija za sve, te sprecavanje full scale war i okoncanje ovog iscrpljujuceg rata legitimnih ukrajinskih vlasti protiv terorista, koji su podrzani od strane Moskve.

Dakle, kljucno u Rinatovom govoru jeste to, da on pominje decentralizaciju i ustavnu reformu, sto je na liniji novih vlasti u Kijevu, koje se u nevjerovatno teskoj situaciji, sjajno snalaze.

On ni jednom rijecju nije pomenuo federalizaciju i politicku samostalnost regiona.
Izgleda da je optimizam Hodorovskog kada je Rinat u pitanju, imao pokrice.
...a što je drugo bio cilj proruskih Ukrajinaca, nakon nasilnog instaliranja proameričke, fašističke hunte, nego federalna i izvan NATO-a njihova zemlja...čuj ovo, 'sjajno se snalaze' :lol: :lol: :lol: ...i ja kažem, ali kao lutke u karađozu...

...to je kao prvo, a kao drugo, hajde budi iskren, pa nam reci da li bi fašisti uopće razmišljali o pregovorima da im je pošlo za rukom da proruse privedu svome 'kućnom redu'?...što im drugo preostalo?...budimo iskreni, ništa...u ovim prilikama, za njih, puna šaka brade...
Kaligula I

#11561 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...Oleg Carev je u danasnjoj zajednickoj dekalraciji dvije republike izabran za koordinatora u pisanju federalnog ugovora o ujedinjenju Donetske i Luganske Republike u Federalnu Republiku Novorusiju...U pripremi su i prijedlozi za zastavu kao i ustav nove drzave...

http://en.itar-tass.com/world/731497
grizly91

#11562 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

Haustorče wrote:Jel se kaže tu ili tudne, ovdje ili vodje, budi ili bidni, htjeo ili stjeo, čisto da znam :oops:
"Pravnilno je sve što razumiješ", kako jedan vrli forumaš kaže, koji elementarnu nepismenost pokušava prikriti ovom izjavom :D
jastuk1

#11563 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Kaligula I wrote:...i ja kažem, ali kao lutke u karađozu...
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Kaligula I

#11564 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

https://twitter.com/cjchivers/status/466514461311127552

...rekoh malo prije da Ameri sami sebi polagano 'zabijaju'...oni vrlo revnosno rade na svojoj eliminaciji iz Ukrajine...no, mene to ne čudi od pripadnika naroda koji se ponose intelektualnom jednostavnošću i koji za sebe kažu 'nismo nešto naročito pametni, ali smo jaki, imamo svega i baš nas briga za sve'... :shock:...gest Bidenovog sina je potvrda ovih navoda...baš njega i tate briga za posljedice...bitan je profit... :-x
jastuk1

#11565 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

grizly91 wrote:
Haustorče wrote:Jel se kaže tu ili tudne, ovdje ili vodje, budi ili bidni, htjeo ili stjeo, čisto da znam :oops:
"Pravnilno je sve što razumiješ", kako jedan vrli forumaš kaže, koji elementarnu nepismenost pokušava prikriti ovom izjavom :D
U duhu Karađoza... Ma šta to moje mubarek okice pročitaše. 8) Ne brini se ti za moju nepismenost. Ja sam ipak po profesiji profesor, pa nek sam i nepismen. :D

Helem, nisam ja to prvi rekao (da je pravilno sve što razumiješ) već sam to čuo od mog nekadašnjeg profesora - jednog od najboljih lingvističara u bivšoj Jugoslaviji - Midhata Riđanovića. Tako da znam o čemu govorim.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Midhat_Ri%C4%91anovi%C4%87
Last edited by jastuk1 on 14/05/2014 20:13, edited 1 time in total.
sluga_okupatora

#11566 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Kaligula I wrote:
Co0l wrote:
Kaligula I wrote:
...na čelu tvrtke...

Koji fail :lol:

Haj' procitaj opet vijesti, znam da vam se pricinjavaju zli imperijalisticki planovi al' bas ovoliko :lol:

"head of legal affairs" :-)
Kaligula I

#11567 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://rt.com/news/158804-latvia-nato-occupiers-mayor/

...pripadnici 'izuzetne nacije' imaju pravo na sve, pa čak i jednu zemlju, kao što je Latvija, smatrati američkom selendrom... :D
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#11568 Re: Ukrajina

Post by corolla02 »

Kaligula I

#11569 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=847675

...op trt gevesen sein...da sankcije nisu bumerang davno bi one bile uvedene...
Co0l

#11570 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Kaligula I wrote:
Co0l wrote:
Kaligula I wrote:
...na čelu tvrtke...
Lose znanje engleskog ili samo sirenje dezinformacija.E sad,posto neko ranije napisa da su ovi rusofobi slabije obrazovani (mozda to cak ti i napisa) onda ispada da je samo namjerno dezinformisanje:
R. Hunter Biden will be in charge of the Holdings’ legal unit and will provide support for the Company among international organizations.
Dakle,nije na celu tvrtke nego pravnog odjela,takodjer je clan upravnog odbora na cijem je celu
The Chairman of the Board of Directors of Burisma Holdings, Mr. Alan Apter...
Taj bi valjda trebao da je na celu firme.

A sad nastavi-rusofobi,fasisti,nacisti...
Kaligula I

#11571 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1184152

...ovdje piše da je direktor...ali nebitno je da li je Biden u funkciji direktora, voditelja pravnih poslova ili portira, on je tu došao da bude glavni i da obere 'kajmak'...najlakše je pažnju skrenutu s bitnog na sporedno...

...i što, još, primjećujem kod rusofoba?...da žive za gaf suprotne strane kako bi sebi priuštili i minimalno zadovoljstvo, pošto ga sebi ne mogu priuštit na samoj temi...to je odraz nemoći...nisko, vrlo nisko...
Avetinho

#11572 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Kaligula I wrote:https://twitter.com/cjchivers/status/466514461311127552

...rekoh malo prije da Ameri sami sebi polagano 'zabijaju'...oni vrlo revnosno rade na svojoj eliminaciji iz Ukrajine...no, mene to ne čudi od pripadnika naroda koji se ponose intelektualnom jednostavnošću i koji za sebe kažu 'nismo nešto naročito pametni, ali smo jaki, imamo svega i baš nas briga za sve'... :shock:...gest Bidenovog sina je potvrda ovih navoda...baš njega i tate briga za posljedice...bitan je profit... :-x
Gdje si nasao ovaj navod? Moze li u originalu, ako ti nije mrsko, ko je rekao i kada. Hajd ziv bio. Ili opet lazes i izmisljas u svojoj proputinskoj histeriji.
Last edited by Avetinho on 14/05/2014 21:12, edited 1 time in total.
McMoy

#11573 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Je li neko zna kad je raspisan konkurs za ovo mjesto?
Head of legal unit and will provide support for the Company among international organizations.
Kud nisam znao da se i ja prijavim. :-)

Mlađahni Biden će ugovarati poslove sa drugim državama.
Ima da uživa, namješta povoljne ugovore i ubire kajmak.
Puno manje odgovornosti, a vjerovatno veći uticaj nego nominalni direktor kompanije.
I to sasvim slučajno u Ukraini. :-) :lol: :lol:
Co0l

#11574 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Kaligula I wrote:http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1184152

...ovdje piše da je direktor...ali nebitno je da li je Biden u funkciji direktora, voditelja pravnih poslova ili portira, on je tu došao da bude glavni i da obere 'kajmak'...najlakše je pažnju skrenutu s bitnog na sporedno...

...i što, još, primjećujem kod rusofoba?...da žive za gaf suprotne strane kako bi sebi priuštili i minimalno zadovoljstvo, pošto ga sebi ne mogu priuštit na samoj temi...to je odraz nemoći...nisko, vrlo nisko...
Ma ne pise ti ni tu da je direktor nego clan upravnog odbora.A ostalo,sta je u toj vijest bitno a sta ne,je samo tvoj zakljucak.Otprilike ima veze sa realnoscu kao i prethodni da je ovaj na celu tvrtke.

Ne znam kakvi su ti tvoji 'rusofobi' koji ti se haman priviđaju na sve strane,ali,sudeci po tebi,rusofili su takvi da kad ih neko uhvati u lazi odmah ga proglase rusofobom :-)

Sto se tice same teme,nema se tu sta puno reci osim navijanja a sto vam dobro ide.Jedina cinjenica koja se ne moze osporiti je da je Rusija izvrsila aneksiju dijela teritorija suverene i nezavisne drzave kojoj je sama bila garant suvereniteta.Ostalo je samo puko naprđivanje i trazenje opravdanja za taj agresorski cin.
Renta

#11575 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Co0l wrote:
Kaligula I wrote:http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1184152

Što se tice same teme,nema se tu sta puno reci osim navijanja a sto vam dobro ide.Jedina cinjenica koja se ne moze osporiti je da je Rusija izvrsila aneksiju dijela teritorija suverene i nezavisne drzave kojoj je sama bila garant suvereniteta.Ostalo je samo puko naprđivanje i trazenje opravdanja za taj agresorski cin.

To je u principu to, što se tiče međunarodnog prava, a to je ono što me i po profesiji interesira....zato i ne pišem puno jer je sve rečeno.
Post Reply