Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote: ↑14/09/2022 17:56
Stize laka konjica mad max tiktok don armija jehe
Koliko li ce ovi potrajat
Mašala, stiže svježe đubrivo. Dabogda se ni jedan ne vratio živ, Kadirov crkni gmazu
Dakako, niti jedan.
Imam Shamil se prevrce u grobu k'o ventilator kad vidi ove izrode.
Za Kadirova su, analizirajuci njegove izjave i ponasanje, psiholozi utvrdili da se radi o osobi ciji je IQ na granici debiliteta. Ali meni su gori ovi sto ga slijede.
Ova operacija je izgleda iznenadila I UA, jer se jos nisu presabrali da idu dalje sa jacim snagama, a orci vec postavljaju odbranu, zbog rasputice svaki dan je sve teze raditi ovakve brze prodore van asfalta
mali off al Norilsk je jedan od prijasnjih zatvorenih USSR gradova zbog svog znacaja , grad gdje polarna noc traje skoro dva mjeseca, gdje je citav grad izgradjen na permafrostu i gdje je najvece zagadjenje na svijetu, redovnost kiselih kisa i zagadjenja je tamo dobar dan
vee-jay wrote: ↑14/09/2022 18:00
Znam da na ovoj temi misljenja iz nisu popularna.
Ali sam htio dvije stvari da podijelim:
1. Ovdje Egon Ramms govori da ovaj uspjeh Ukrajinaca nije prekretnica.
Prekretnica bi bila da su Ukrajinci uzeli i Herson.
Prije nego ga napadnete -- on je i te kako za to da se tesko naoruzanje posalje u Ukrajinu.
Gospodine Ramms,prekretnica je napravljena 24.februara. Ukrajinci su još uvijek u Ukrajini i bore se za nju.
Slava Ukrajina!
Slava herojima!
Ako kojim slučajem, nekad u nekom ZOO vrtu,vidite ruskog vojnika,zatvorenog u jednom od kaveza,nemoj te se zbuniti,oci vas ne varaju. Da,u pitanju je životinja i to prava,jer prema novoj klasifikaciji,trenutno ruski vojnik je najbrža životinja na svijetu.
Last edited by CrveniKuk on 14/09/2022 19:02, edited 2 times in total.
Retired Marshal of the Royal British Air Force Edward Stringer believes that with a probability of 30-40%, the Russian army may collapse, and Ukrainian can win by Christmas (i.e. the end of December).
"In my opinion, Russia will no longer be able to restore its armed forces in order to seize the initiative and launch an offensive again. So now we are watching the unfolding of events and, I hope, Zelensky will be in that position to start negotiations on favorable terms and, perhaps, even to defeat all Russian forces that have invaded his country," the military said.
Stringer acknowledged that he had previously considered the most likely option in which Russia's full-scale war against Ukraine would drag on until next year, but recent events at the front have changed the situation.
"I don't want to be the one who says that all this will be over by Christmas, but I think now it is possible that the Russian armed forces may collapse... The probability is 30-40%, and this calls into question the future of Putin and Putinism, and the West should carefully consider what the world will be like in the post-Putin era," Stringer added.
lajkujMe wrote: ↑14/09/2022 18:03
Rybar objavio novu mapu, ko fol Ukrajinci se povlace iz mostobrana (nije istina) ali je usput objavom pokazao da su Ukrajinci daleko dalje dogurila nego predhodno znano.
Po njemu oslobodjene su lokacije Chkalove, Stepove, Vyshneve juzno od Bezimene.
To sam predpostavio prije 3 dana jer je bio izvjestaj u Ruskoj kontri koj je neuspjesno prosla i da su Ukrajinci odmah pokrenuli kontranapad na Chkalove.
Ostalo jos 33 Km do Kahovke. Evo i moje mape
Mislim da nece ici do Kakhovke dok ne uzmu Bruskinske i odsjeku Davidov Brod. To su pokusali jos na pocetku ofanzive i nije proslo, ali nastavljaju napadati.
Ne znam,u zadnje vrijeme meni u oci upada, išaranost vozila,tenkova,oklopnih transportera u Ruskoj vojsci. Kod Ukrajinaca toga ima malo ili nikako. Po meni,u tome se može vidjeti razlika u disciplini kod te dvije vojske,kao i kontroli koju ima komande/štabovi Ukrajinskih jedinica u odnosu na komande/štabove Ruskih jedinice.