Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sakazulu

#11526 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Evo javljam :)

Nazvah sinoć oko 22h. Čikac sa druge strane fino nešto isklikao, pa nazvao da i ja sa svoje strane u postavkama uradim upgrade i to je to... Fontovni čisti ko suza!

MTV wrote:
Sakazulu wrote:ovo već traje duži period nego nisam imao vremena ni da njih zovem, a kamoli ovdje da pitam. Ali izgelda da ću morati zvati!
Javni kako ce se situacija rijesiti.
afannedim

#11527 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Mijenjam kockice za grah :lol:

Edit: Ukinut World Fashion HD. Ukupno 34 HD kanala u lol ponudi. Medjutim vip hd jos uvijek nema slike kod mene.
World fashion HD uredno se emituje. Na starom sam paketu trio paketu. Upravo provjerio
MTV

#11528 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:

Edit: Ukinut World Fashion HD. Ukupno 34 HD kanala u lol ponudi. Medjutim vip hd jos uvijek nema slike kod mene.
World fashion HD uredno se emituje. Na starom sam paketu trio paketu. Upravo provjerio
Kod mene je bio na mjestu 131 i trenutno mi je tu "rupa" Logo Trio Osnovni paket. Sad jel premjesten u plus ili HD paket to ne znam jer nemam te pakete.

PS. Kockica ima jos uvijek al puno puno manje a i taj novi VIP HD jos uvijek mi neradi.
febo_acm

#11529 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by febo_acm »

Siri li se ovaj LOL ikako u zadnjih 5 godina? Oni izgleda stali na par naselja u Sarajevu... Najzadovoljniji sam bio njihovom uslugom i onda sam se preselio u drugi dio grada i valjda nekad dodju u moju mahalu.
MTV

#11530 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Slabo, onaj jedan period su se bili zadali a sad haman nista.
semirsar

#11531 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:
afannedim wrote:

World fashion HD uredno se emituje. Na starom sam paketu trio paketu. Upravo provjerio[ quote]
Kod mene je bio na mjestu 131 i trenutno mi je tu "rupa" Logo Trio Osnovni paket. Sad jel premjesten u plus ili HD paket to ne znam jer nemam te pakete.

PS. Kockica ima jos uvijek al puno puno manje a i taj novi VIP HD jos uvijek mi neradi.
Slijedom tvojih info odem da pogledam i skontam da su dvije rupe u mojoj listi, lista kanala slozena po mom cejfu, znaci da su dva kanala off, valjda napravili mjesta za ova novopridosla dva.
P.S. VIP HD citav dan bio negledljiv zbog kockica... si ti to nesto meni car'o, haaa :evil: :mrgreen:
P.P.S. VIP HD off totalno (Kanal nije dostupan! Reset kanala za 9, 8, ... itd :mrgreen:
MTV

#11532 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

semirsar wrote: Slijedom tvojih info odem da pogledam i skontam da su dvije rupe u mojoj listi, lista kanala slozena po mom cejfu, znaci da su dva kanala off, valjda napravili mjesta za ova novopridosla dva.
P.S. VIP HD citav dan bio negledljiv zbog kockica... si ti to nesto meni car'o, haaa :evil: :mrgreen:
P.P.S. VIP HD off totalno (Kanal nije dostupan! Reset kanala za 9, 8, ... itd :mrgreen:
Opet ja, znam dosadan sam :mrgreen:

Ja cu pretumbat kanale kasnije al sad za sad mi fali samo World Fashion HD. Jel ga ti imas?
Nego koji ti TV paket imas osnovni, plus, HD ili sve?

TV mi je danas puno bolji nego juce, popravlja se. Da hoce biti kao kad su mi zalemili pa 20 dana bez ijedne kockice. Prekida u netu nema od ponedjeljka jedino kad ga ja resetujem da vidim hoce li se kockice smanjiti.

P.S. Nisam car'o nista. :mrgreen: Kod sebe jesam sve pregnjavio zice. Pari mi se da router za.ebaje.
P.P.S. na vipu HD kod mene sad nema zvuka uopste. Slike nikad nisam ni imao :lol: Mislim da ga nisu uopste prilagodili za AirTies HD. Taj jedino imam u kuci.
semirsar

#11533 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote: Opet ja, znam dosadan sam :mrgreen:

Ja cu pretumbat kanale kasnije al sad za sad mi fali samo World Fashion HD. Jel ga ti imas?
Nego koji ti TV paket imas osnovni, plus, HD ili sve?

TV mi je danas puno bolji nego juce, popravlja se. Da hoce biti kao kad su mi zalemili pa 20 dana bez ijedne kockice. Prekida u netu nema od ponedjeljka jedino kad ga ja resetujem da vidim hoce li se kockice smanjiti.

P.S. Nisam car'o nista. :mrgreen: Kod sebe jesam sve pregnjavio zice. Pari mi se da router za.ebaje.
P.P.S. na vipu HD kod mene sad nema zvuka uopste. Slike nikad nisam ni imao :lol: Mislim da ga nisu uopste prilagodili za AirTies HD. Taj jedino imam u kuci.
1.Nemam taj i jos jedan, a koji je taj drugi ne'am pojma :zoka:
2. 8)
3. Dobar ti je tv, nije do njega, siguran sam 100% :lol:

P.S. Mozda bi dobro bilo pored AirTies HD imati i jedan MAG 254, ako nes' nece tamo oce vamo :thumbup:
MTV

#11534 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

1. Moze biti neki iz plus paketa
2. Ima se moze se 8-)
3. Slazem se :lol: :lol:
4. Hvala ti
5. Dosta me za danas
6. Je.em im kockice
7. Laku noc
semirsar

#11535 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

MTV wrote:1. Moze biti neki iz plus paketa
2. Ima se moze se 8-)
3. Slazem se :lol: :lol:
4. Hvala ti
5. Dosta me za danas
6. Je.em im kockice
7. Laku noc
Sanjaces... kockice kako preskacu jedna drugu :lol:
radiša

#11536 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

Ovaj vip tv hd ni meni ne radi,kakva li im je furka pustit nesto sto ne radi?Sta emituje taj kanal?
MTV

#11537 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

radiša wrote:Ovaj vip tv hd ni meni ne radi,kakva li im je furka pustit nesto sto ne radi?Sta emituje taj kanal?
Samo zvuk radi i to isprekidano. I na Elti kanal trza stalno (procitao na drugom forumu). Izgleda da nisu sposobni kanal napraviti kako treba to mislim na Vip.
MTV

#11538 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Proradio VIP HD i na AirTies HD resiveru. Povremeno se zakocka dok mi ostali kanali normalno rade. Naletih na telemach.si reklamu za mobilni telefoniju.
radiša

#11539 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

nije los kanal,ako nista dobra je slika :D
Sakazulu

#11540 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

VIdim da ima još neki problem sa Hayat HD kanalom, kad na njega prebacim potraje dok se prikaže...
MTV

#11541 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sakazulu wrote:VIdim da ima još neki problem sa Hayat HD kanalom, kad na njega prebacim potraje dok se prikaže...
Nebi rekao da je to problem, koliko se sjecam i eurosport HD kad sam imao i njega je sporo ucitavao. Inace slika je kod njih vrh vrhova.
rizibizi

#11542 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Ja samo da se odjavim kao aktivan korisnik. Nek vam je svima sa srecom. Ne dajte se.
moke_31

#11543 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

Samo da prijavim da LOL još nije digo upload sa 1mbts na 2mbts :-) :-) :-) Baš papanski :evil:
rizibizi

#11544 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Juce sam cuo od tete na salteru da je brat nekog od uposlenika LoL-a koji radi u RAK-u rekao da ce biti SK od 1.6. 100%, tako da ... eto.
Dzontra_Volta

#11545 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

rizibizi wrote:Juce sam cuo od tete na salteru da je brat nekog od uposlenika LoL-a koji radi u RAK-u rekao da ce biti SK od 1.6. 100%, tako da ... eto.
Jes' i meni je potvrdio brat od tetke od jaranovog rođaka iz Švedske čiji amidža radi kao monter u BH Telecomu, da i kod njih na MojaTV starta 1.6., ali ipak nije siguran 100%, više je nekako da su šanse 78% (u svakom slučaju visok procent). :D
MTV

#11546 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Dzontra_Volta wrote: Jes' i meni je potvrdio brat od tetke od jaranovog rođaka iz Švedske čiji amidža radi kao monter u BH Telecomu, da i kod njih na MojaTV starta 1.6., ali ipak nije siguran 100%, više je nekako da su šanse 78% (u svakom slučaju visok procent). :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
MTV

#11547 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

moke_31 wrote:Samo da prijavim da LOL još nije digo upload sa 1mbts na 2mbts :-) :-) :-) Baš papanski :evil:
Jesi ih zvao?
MTV

#11548 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Dobih novi mtelovski bijeli Zte router. Malo mi zao prethodnog crnog Zyxela, ako nista bio je ljepsi. Brzina ista download, upload preko kompa i wifia. Ping bolji 12-13 prema lolu. Dobih i 20 metara kabla. Mogu i na Bosmal router ponijeti.
moke_31

#11549 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by moke_31 »

MTV wrote:
moke_31 wrote:Samo da prijavim da LOL još nije digo upload sa 1mbts na 2mbts :-) :-) :-) Baš papanski :evil:
Jesi ih zvao?
Opet da ih zovem? Zvao sam jednom 20 dana ili više nakon što su povećali brzine i lik mi reče da će oni puštati nove brzine uploada postepeno, kao još stabiliziraju uslugu i sl. foluške.

Od tada prošlo 3 mjeseca a oni i dalje ništa :evil:

Da li ima još neko od forumaša sa Alfa paketom da potvrdi da li je upload povećan ili je isti? Jesu li povećavali upload i za druge pakete i da li je zaista povećan?
MTV

#11550 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

moke_31 wrote:
Opet da ih zovem? Zvao sam jednom 20 dana ili više nakon što su povećali brzine i lik mi reče da će oni puštati nove brzine uploada postepeno, kao još stabiliziraju uslugu i sl. foluške.

Od tada prošlo 3 mjeseca a oni i dalje ništa :evil:

Da li ima još neko od forumaša sa Alfa paketom da potvrdi da li je upload povećan ili je isti? Jesu li povećavali upload i za druge pakete i da li je zaista povećan?
Polako prijatelju :D
Kad sam presao sa starog Trio Light na Logo trio svi su se novi kanali pojavili na resiveru medjutim internet je bio po starom 10/1. Rekli su mi 2-3 dana ce biti povecana brzina medjutim nista. Nakon 5 dana ih zovnem kazem tad i tad potpisano, proslo 5 dana internet po starom. Resetovali su u centrali nesto router se resetovao i brzina 30/3.
Kad su zadnji put podizali brzinu citav dan nisam imao interneta. Zovem njih oni resetuju svasta nesto. Nepomaze. Opet ih zovem oni imaju postavke za stari bijeli zyxel sa antenom. Onda im objasnim da nemam taj vise od 2 godine i da imam crni zyxel bez antene. ciko resetovao ponovo nazvao na mobitel jer je morao router resetirati. Proradi sve sa brzinom 48/3 od 50/3. Paket koji koristim su samo download povecali dok upload nisu.

P.S. Ako recenica nema smisla to je zato sto sam brzo pisao :mrgreen:
Post Reply