Drago mi je da rezultati istrazivanja pokazuju da "antiLagumdzija" i "antiSDP" glasaci - barem velikom vecinom - nece nama nego SDU dati glasove. Kada ti takvi clanovi inflitriraju stranku to ti je kao da se zabavljas sa curom koja ti stalno prica o svom bivsem momku.
Apsolutno pravilan stav. Profesionalni protivnici SDP-a i Zlatka, vec imaju stranku koja se tako ponasa. Ljudi koji su NS dali svoj glas iskljucivo i samo da bi kontrirali SDP-u koji ih je iz ovih ili onih razloga razocarao, svakako nisu skupina na kojima bi NS trebala graditi svoju pricu.
Ne tako davno i na ovom forumu se javljali pojedinci, a javljaju se i jos, koji su davali otvorenu podrsku NS ali su svaki put kada bi Ns podrzalo nesto sto je predlozio SDP oni horski negodovali i napadali i Pedju i sve ostale iz NS, jer -zasto podrzavaju SDP- ne shvatajuci da niko ne podrzava SDP nego konkretne i precizno definisae stvari, inicijative ili zakone.
E upravo je to ovo sto je Pedja prokomentarisao, a pojedinci to poceli da razvlace i seciraju. I to, skoro do posljednjeg, upravo pojedinci koji su isli nekim svojim rezonima i nerascicenim emocijama, a smatrali su da NS zapravo treba biti kontra SDP-u a ne zaseban i totalno nezavisan politicki subjekt, koji zeli da zadrzi slobodu odlucivanja, pa cak i podrske SDP-u ako je ta stranka pokusala ili uradila nesto konstruktivno i korisno.
A ta anti-protivna stranka svemu sto dolazi od SDP-a ili je blizu SDP-u zapravo vec i postoji

. A moja je neka procjena iz
licnih poznanstava, prica i slicnih reakcija, da je upravo od tih anti-protivnih i plasirana ova prica o "Danisovom Obdanistu", "Pedjinom potkrovlju" i "Dininoj zeni na skolovanju negdje vani"...sto veze sa vezom nema.
Interesuje me jos, ko je pokrenuo postupak protiv Hadzibajrica, a vezano za prostor tog obdanista , a mislim da je u paketu, ili nesto malo kasnije, pokrenuta prica o Hadzibajricu i poplocavanju dijela Ferhadije.
E kada se vidi koja je zapravo stranka iza obije te price, vrlo lako ce se ustanoviti, zbog cega ta stranka je opasno krenula u napad na NS, jer su nicim izazvani utripovali da oni i NS otprilike dijele potencijalno glasacko tijelo. Sto po meni ne stoji ni sekunde.

. Tu negdje lezi razlog pokusaja ovako jeftine i smiesne diskreditacije na licnoj osnovi tri najistaknutija, da se niko drugi iz NS ne uvrijedi

, covjeka NS