SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hopi

#11526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hopi »

koliko vidim ovaj bmw se nije sudario s nekim, nego je sam od sebe pukao taj pojačivač za brzinu (šta god to bilo :? ) i onda je nastala ova šteta?
cappy_tempo

#11527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

ovo je turbo vrisno garant. Ode M3 motor na otpad :D
vnm

#11528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vnm »

http://en.wikipedia.org/wiki/Nitrous_oxide

evo kljucni citat, da ne bi trazili:

"One of the major problems of using nitrous oxide in a reciprocating engine is that it can produce enough power to damage or destroy the engine. Very large power increases are possible, and if the mechanical structure of the engine is not properly reinforced, the engine may be severely damaged or destroyed during this kind of operation."
baklava2

#11529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by baklava2 »

posebno ih želio skrenuti pažnju na komentare ispod članka o ovom bmw. toliko se neko trudi sakriti sve komentare protiv vlasnika ovog bmw-a da je to za nepovjerovat.
FreeSol

#11530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

Najjaci su ovi doktori nauka pored auta, sto vec utvrdjuju stetu, trenerka, torbica, a konj parkiran u/na Buca Potoku :lol: :lol:
Industrialyzer

#11531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Industrialyzer »

Jedan od najljepsih primjeraka u gradu. Steta stvarno , ali napravice njega Struja 8-)
Jeff Bingham

#11532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Jeff Bingham »

ako je ovo lijepo ja sam tramvaj
Skyfox

#11533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Skyfox »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
saabsa wrote:BMW se raspao na cesti, pukao pojačivač za brzinu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 11025125#4
Radim u blizini - eksplodiralo ko' bomba. :shock:
Ja sam cekao na semaforu da skrenem u Grbavicu... prvo sam pomislio da je neko bacio bombu, a onda da je puknuo plin...
chuchumbamayumbe

#11534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by chuchumbamayumbe »

Ma nema šanse da je palio NOS po gradu, ovo je izgleda do montaže.
amrica

#11535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Pjevač Koke sarađivao s Turkovićem i pratio Keljmendija
Zijad Turković bio je spreman aktivirati bombu koja bi, osim Nesera Keljmendija, ubila još stotine ljudi na svadbi Keljmendijevog sina Elvisa u hotelu "Radon Plaza".

Kazao je ovo u utorak u sudu BiH Isljam Kalender, svjedok pokajnik, na suđenju zločinačkoj organizaciji Zijada Turkovića. Kalender je bio blizak Turkovićev saradnik i vjenčani kum, a danas je kazao kako je Turkoviću informaciju o svadbi u "Radon Plazi" prenio pjevač Semir Cerić Koke. Kalender je rekao da je Keljmendi trebalo biti ubijen na vjenčanju svog sina Elvisa, i to detonacijom bombe koja je bila teška oko 14 kilograma. Ovu tačku optužnice Turković je priznao.

"Zijad je od Koketa saznao za svadbu jer je Koke trebalo da pjeva na toj svadbi. Kasnije je Koke imao zadatak da porukom javi da li se na svadbi pojavio Stari, tako smo zvali Nasera Keljmendija. Koke je Zijadu poslao SMS u kojem je kazao da je Stari na svadbi", kazao je Kalender, istakavši da je Koke javljao i tačno vrijeme kad će se svadba završiti, pišu Nezavisne novine.

Turković "pojačao" bombu

Bombu, koju je iz Bijeljine donio Željko Đurić zvani Brko, koji je sa Tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice, Turković je "pojačao" tako što je donio dvije kutije metalnih kuglica za jače djejstvo eksplozije. Bombu je u "Radon Plazu", pored Keljmendija ili pored njegovog automobila, trebalo da postavi Rajko Milovanović, koji je kasnije ubijen u Janji. A aktivirati ju je trebao aktivira Milenko Lakić, jedan od optuženih. "Brko je rekao da od bombe može stradati 150 ljudi, ali i Lakić i Turković su bili spremni na to. Ja sam znao da je Rajko trebalo da bude ubijen u toj eksploziji i rekao sam mu to. On je sabotirao ovaj pokušaj, i tako je to propalo", kazao je Kalender.

Keljmendi je trebao biti likvidiran i u kafiću "Akademija" i u Keljmendijevoj kockarnici na Ilidži. "Dogovor je bio da Rajko donese bombu u 'Akademiju', a da je Laki aktivira. Ja sam vidio da u 'Akademiju' ulaze Naser Keljmendi, advokat Mithat Kočo, njegova supruga i Naser Orić. Zbog nesporazuma, jer je Lakić bio nadrogiran, on je pomiješao kafiće, a ja im nisam htio reći iako sam znao gdje treba ići, tako da je i to propalo", kazao je Kalender, koji je kasnije otišao kod Koče i sve mu ispričao. "Kočo je bio šokiran, htio mi je dati skupi sat, ali sam odbio. Kazao sam da nisam želio da i on strada jer je gospodin čovjek. Kočo me upitao da li sam spreman sve ovo da ispričam Starom. On me odvezao do Keljmendija i ja sam mu sve ispričao", kazao je Kalender.

Prisluškivanje telefona

Prilikom ispitivanja Kalender je opisao i način na koji je Turković želio ubiti Anesa Kurbegovića, Dragana Perišića Bejbija i Mensura Aluičevića zvanog Krme ili Menso Krivih Usta. Sva ova ubistva su propala jer je Rajko Milovanović u jednom slučaju promašio ispalivši zolju u pogrešnu kuću, dok u druga dva slučaja iz pištolja u sačekušama nije uspio ustrijeliti svoje žrtve. "Znali smo kretanje Kurbegovića jer je Turković imao neki specijalni uređaj iz Amerike kojim je prisluškivao telefone. Bilo je potrebno samo da ukuca broj i poruke su dolazile njemu", kazao je Kalender.

On je danas svjedočio i o načinu ubistva Mithata Mekića i njegove trudne djevojke Marije Salas Kortez i njegov iskaz se skoro u potpunosti slagao sa svjedočenjem Seada Dumanjića. U jednom trenutku Kalender je zaplakao u sudnici kada se sjetio kako ga je Turković usred zime tjerao da prepliva rijeku iako je znao da se boji vode, a prijetilo mu je i ubistvo od Mekića. Osim Turkovića, u ovom predmetu optuženi su i Saša Stjepanović, Nijaz Zuban, Muamer Zahitović, Hilmija Mašović, Milenko Lakić, Fadil Aljović i Hajrudin Memović.

Cjenovnik ubistava

Isljam Kalender je kazao da je Zijad Turković nastojao da se izvršioci ubistava, koje je on angažovao, što manje sreću. "To je bio Zijin princip da se ne bi sastajali i razgovarali i da se ne bi znalo kolika je kome cijena. Neko je ubistvo plaćao 10.000, neko 20.000, a neko 30.000 eura", kazao je Kalender. Dodao je da je Rajko Milovanović, čovjek koji je trebalo da izvrši tri ubistva i da pomogne u još jednom, ubijen jer mu je Turković dugovao.

"Zijad je rekao da Rajko treba biti ubijen jer previše zna i jer mu je Turković dugovao novac. Za ubistvo Bejbija obećao mu je 20.000, a za ubistvo Krmeta 30.000 eura", kazao je Kalender i dodao da je Lakić bio "stručnjak za ubistva" i "radi" samo pod uticajem heroina. "Kada sam mu dao heroin, kazao mi je: 'Sad sam spreman i ne vidim nikoga i ako treba pobiću 100 ljudi'", kazao je Kalender.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Velkoski »

pojacivac za brzinu :lol: :lol: :lol:
Qler

#11537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Qler »

Onaj BMW je fakat bio lijep, pogotovo dok dok je bio mat crni. M3 stock, nema seljakluka na njemu. Bas pismen tuning, ali jebi ga, malo ga je pretjerao sa "pojacivacem brzine" :D
drndalo

#11538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drndalo »

Pojacao ju je (brzinu), nema dalje... Nije mi drago vidjeti onako raspadnut BMW, ali nije mi ni zao...

Sta treba, da me pogodi bregasta u glavu jer se neko sjetio da stavlja NOS, gdje i kad ne treba...

Mars na 402m, pa se NOS-iraj... :x
Tvrdokorna mrlja

#11539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Tvrdokorna mrlja »

Industrialyzer wrote:Jedan od najljepsih primjeraka u gradu. Steta stvarno , ali napravice njega Struja 8-)
:thumbup:
mali Ninja

#11540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mali Ninja »

vidi zmigavci mu ispali od POJAČIVAČA BRZINE :sad:
black

#11541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by black »

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111026030#

mozda je i njemu od "pojacivaca brzine" :mrgreen:
mali Ninja

#11542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mali Ninja »

black wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111026030#

mozda je i njemu od "pojacivaca brzine" :mrgreen:

vid' ga plan'o, ja kont'o pao snijeg u radicevu...
tazmaniaBAN4

#11543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by tazmaniaBAN4 »

Muškarac se bacio sa 16. sprata nebodera u Sarajevu

Samoubica je skočio kroz prozor na smetljarniku

Image

Nepoznata muška osoba izvršila je u sarajevskom naselju Grbavica samoubistvo skokom sa nebodera u ulici Behdžeta Mutevelića.

Prema riječima stanara, samoubica je skočio sa 16. sprata kroz prozor na smetljarniku, koji, navodno, nije bio u funkciji. Također, niko od stanara nemože potvrditi da je muškarac živio na ovoj adresi.
SundanceKid

#11544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by SundanceKid »

Znam da je crnjak, al treba gledat Hayat sada...mozda naprave jos jedan interju sa nekim "sosonom" koji ce rec - "pozelio drugi svijet frajer...raspad sistema..."

Eh, isforsirani pokusaj humora, ali na stranu to, strasno je to sto se desava ovih dana...nekad se dvoumim dal da ugasim komp, ne citam ni novine ni portale, i onda je co'ek najrahatniji. Ovako samo se nasekiras....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

šta je kod američke ambasade???
Nespretan

#11546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Nespretan »

Neko pucanje traje već nekoliko minuta..rafali
tazmaniaBAN4

#11547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by tazmaniaBAN4 »

rafal na pofalicima ???
Last edited by tazmaniaBAN4 on 28/10/2011 15:45, edited 2 times in total.
Sunrise00

#11548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Sunrise00 »

dje sta kako?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

nekoliko minuta pucanje iz kalašnjikova
alibaba_i_30_godina

#11550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alibaba_i_30_godina »

tazmaniaBAN4 wrote:rafal na pofalicima ???
:shock: :shock:

Da nisi oni zastitari ''amerikanci'' zapucali na nekoga?! :roll:
Locked