FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#11526 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

veljaca wrote:Kako to da komijski klub Espanjol igra "na noz" protiv Barcelone a Atletiko komsijski klub unaprijed "skine gace" protiv svoga komsije Reala ?
Mislim da mi cijenjeni 505sCrtom moze na ovo odgovoriti :D .....
Misliš neki copy-paste da ti postavi? :D

A ako misliš da Atletico namjerno skida gaće onda nisi gledao njihove utakmice. Nema utakmice koju bi oni radije pobijedili od te. Njihovi neuspjesi u derbijima su kombinacija slabijeg kvaliteta, prevelike želje i baksuzluka.
erik2

#11527 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

veljaca wrote:Kako to da komijski klub Espanjol igra "na noz" protiv Barcelone a Atletiko komsijski klub unaprijed "skine gace" protiv svoga komsije Reala ?
Meni je najgore što Espanjol unaprijed "skine gaće" protiv Reala. 8)
veljaca

#11528 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

erik2 wrote:
Meni je najgore što Espanjol unaprijed "skine gaće" protiv Reala. 8)
Espanjol kao nas Travnik ( kada igra sa Borcem i Sirokim ) ..... :D

Jos cekam cijenjenog 505sCrtom sa objasnjenjem ....
Tomahawk11
Globalni moderator

#11529 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
Misliš neki copy-paste da ti postavi? :D

A ako misliš da Atletico namjerno skida gaće onda nisi gledao njihove utakmice. Nema utakmice koju bi oni radije pobijedili od te. Njihovi neuspjesi u derbijima su kombinacija slabijeg kvaliteta, prevelike želje i baksuzluka.
Ma kakvo skidanje gaca, mislim da bi u slucaju eventualne pobjede slavili nesto kao City nakon pobjede nad Unitedom. Napad u ovom slucaju i imaju, ali je puno ostalih faktora (izgore od ZeLJE :mrgreen: , u odbrani propuh i jos otvoreno udare). A taj Atletico i protiv Barcelone ima historijske poraze 8-)
Charuga
Globalni moderator

#11530 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Rinus Michels, Totalni fudbal i tiki-taka
Čovjek koji je izmislio igru Barcelone

http://sportsport.ba/ino_fudbal/covjek- ... lone/78225
skenderija04

#11531 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Niko ne skida gace ni Atletico ni Espanyol. Ja jedino sto vidim kao prednost Barcelone je dinamika i svjezina. U subotu su odmorili Busquets,Pique,Xavi i Iniesta dok je Real imao utakmicu u ritmu 200 na sat sa svim igracima u igri. A sad dolazi tobogan srijeda- nedjelja gdje Barca ima laksi raspored. Protiv Getafea opet se mogu sacuvati Alves i naravno Cesc zbog kartona, a Real nije u situaciji sa stedi svoje igrace. Treba pogledati i kartone, znam da su Valdes i Thiago na karton do pauze a za Real ne znam.
Sta god da bude u sljedeca dva kola znamo da je clasico kljuc za ligu. U zadnje tri sezone Barca je morala ici na Bernabeu da osvoji prvenstvo. Ove sezone Madrid mora to isto da napravi n Nou Camp-u.
oridjidji

#11532 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

Plavih_11 wrote:Rinus Michels, Totalni fudbal i tiki-taka
Čovjek koji je izmislio igru Barcelone

http://sportsport.ba/ino_fudbal/covjek- ... lone/78225
tvorac atomskog ajaxa i prvi zagovarac totalnog fudbala, te tika taka igre.
dva puta je vodio barsu, prvi put ih je preuzeo 72 i bio do 75, potom ih je opet preuzeo krajem 76 i vodio do 78 godine. njegov nasljednik u ajaxu je donjeo drugu i trecu titulu u LP-u, bio je to Stefan Kovacs i to 71/72 sezoni i drugu 72/73.

Treba naglasiti i da je Bielsa dobrim djelom uticao na Gvardiolinu fudbalsku filozofiju pored zvucnih imena koji su vodili Barsu, poput Krojfa i Van Hala koji su praktikovali napadacki fudbal i tika taka igru.
ultima_palabra

#11533 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Termin tiki-taka je skovao Javier Clemente i to kao podrugljiv naziv... nakon što su ga novinari prozivali da reprezentacija ne igra dovoljno lijepo, on se ismijavao sa takvim stilom igre i prozvao ga tako :D
didgeridoo

#11534 Re: FC Barcelona

Post by didgeridoo »

ultima_palabra wrote:Termin tiki-taka je skovao Javier Clemente i to kao podrugljiv naziv... nakon što su ga novinari prozivali da reprezentacija ne igra dovoljno lijepo, on se ismijavao sa takvim stilom igre i prozvao ga tako :D
sad se vjerovatno osjeca glupo :D
skenderija04

#11535 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:Termin tiki-taka je skovao Javier Clemente i to kao podrugljiv naziv... nakon što su ga novinari prozivali da reprezentacija ne igra dovoljno lijepo, on se ismijavao sa takvim stilom igre i prozvao ga tako :D
Javier Clemente, da ga nema trebalo bi ga izmisliti. Ima svoj stil i drzi do njega. Fraza " Tvrdite da moji igraci napucavaju loptu? Ne gospodine, vi ne znate nista o fudbalu to sto rade moji igraci zove se dugi pas"
Juce je Emery primjenio prirucnik J. Clementea. Zacementirao sredinu, i flaster na X.Alonsa. Cak mislim da nije stedio nikoga, nego da je utakmicu sa Realom pripremao mjesec dana. Zna da ide i htio je da se predstavi onima koji traze trenera za sljedecu sezonu.
erik2

#11536 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

ultima_palabra

#11537 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:
Javier Clemente, da ga nema trebalo bi ga izmisliti. Ima svoj stil i drzi do njega. Fraza " Tvrdite da moji igraci napucavaju loptu? Ne gospodine, vi ne znate nista o fudbalu to sto rade moji igraci zove se dugi pas"
Juce je Emery primjenio prirucnik J. Clementea. Zacementirao sredinu, i flaster na X.Alonsa. Cak mislim da nije stedio nikoga, nego da je utakmicu sa Realom pripremao mjesec dana. Zna da ide i htio je da se predstavi onima koji traze trenera za sljedecu sezonu.
Clemente sam zaslužuje temu :D

Što se tiče Emeryja, on mi malo baca na Ranierija, Tinkerman i sve to... uvijek blizu vrha i trofeja ali nikad da ih dohvati.
skenderija04

#11538 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Emery, je imao uspon kao malo ko. E sad, problem Valencie kao kluba je taj sto misle da su rame uz rame sa Madridom i Barcelonom . Sad je kriv Emery isto kao sto je bio kriv Quique S.F. Drugi par rukava je Emeryjevo misljenje o samom sebi. Nedavno je objavio knjigu u kojoj je iznio neke podatke po kojima je bolji od Guardiole i Mourinha.
Madrid

#11539 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:
Clemente sam zaslužuje temu :D

Što se tiče Emeryja, on mi malo baca na Ranierija, Tinkerman i sve to... uvijek blizu vrha i trofeja ali nikad da ih dohvati.
Kako ce ga brate i osvojiti pored Barce i Reala ?
Da je to u Engleskoj gdje imaju jos 2 kupa pored lige, pa mozda bi i dohvatio nesta :D
ultima_palabra

#11540 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Pa dobro, ali fanovi Valencije su vrlo zahtjevni... a postoje vala i Copa del Rey i Liga Evrope, i lošije ekipe od Valencije su osvajale ta takmičenja.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#11541 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

p206

#11542 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Image

:)
oridjidji

#11543 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

skenderija04 wrote:Emery, je imao uspon kao malo ko. E sad, problem Valencie kao kluba je taj sto misle da su rame uz rame sa Madridom i Barcelonom . Sad je kriv Emery isto kao sto je bio kriv Quique S.F. Drugi par rukava je Emeryjevo misljenje o samom sebi. Nedavno je objavio knjigu u kojoj je iznio neke podatke po kojima je bolji od Guardiole i Mourinha.
to su mogli misliti u sezonama kada ih je cuper vodio do dva finala za redom u lp-a i potom do dvanaslova u la ligi ali i tada su pokazali da ne mogu da se nose sa barsom i realom.
East_side

#11544 Re: FC Barcelona

Post by East_side »

oridjidji wrote:
skenderija04 wrote:Emery, je imao uspon kao malo ko. E sad, problem Valencie kao kluba je taj sto misle da su rame uz rame sa Madridom i Barcelonom . Sad je kriv Emery isto kao sto je bio kriv Quique S.F. Drugi par rukava je Emeryjevo misljenje o samom sebi. Nedavno je objavio knjigu u kojoj je iznio neke podatke po kojima je bolji od Guardiole i Mourinha.
to su mogli misliti u sezonama kada ih je cuper vodio do dva finala za redom u lp-a i potom do dvanaslova u la ligi ali i tada su pokazali da ne mogu da se nose sa barsom i realom.
Na putu do tog jednog finala, u polufinalu su, čini mi se, izbacili upravo Barcu... i to je razmontirali kvalitetno :mrgreen:

Bilo mi je krivo, nadao sam se da će se ona Barca predvođena Rivaldom ipak domoći finala...

Ali ona generacija Valesije za Mendietom & co. :thumbup: respect do plafona!
skenderija04

#11545 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

oridjidji wrote:
Oni to misle od uvijek, od lige sa Kempesom........Navijaci Valencije misle da su realna alternativa Barci i Realu. Citao sam na jednom njihovom forumu misljenja gdje kazu manje vise da Valenciak lao treca moze gostovati kod Reala koji je lider,ali nikako sa 30 bodova razlike.
oridjidji

#11546 Re: FC Barcelona

Post by oridjidji »

East_side wrote:
oridjidji wrote:
Na putu do tog jednog finala, u polufinalu su, čini mi se, izbacili upravo Barcu... i to je razmontirali kvalitetno :mrgreen:

Bilo mi je krivo, nadao sam se da će se ona Barca predvođena Rivaldom ipak domoći finala...

Ali ona generacija Valesije za Mendietom & co. :thumbup: respect do plafona!
prejaka ekipa, mendijeta, kili gonzales, zahovic,angloma, ajala, pelegrini, baraha, klaudio lopez ... prejaki su bili drama...
Distortion

#11547 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... -best-game?

Ovi nakon svakog kola kukaju na sudjenje, koliko su samo smijesni. Izgube 2 boda kuci i odma sudija kriv.

Ronaldo padavicar :D Pepe osim sto glumi za oskara poceo udarat svoje saigrace :mrgreen:
Entropio

#11548 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

60+ goals/season Europe: Muller (Bayern) 67, Deak (Szentlorinc) 66, Groot (Ajax) 64, Dean (Everton) 63, Messi 60 (still counting).
Entropio

#11549 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

5 0 5

#11550 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

nemam bas neko misljenje o svemu ovome. españyol je klub u kojem igraju isti momci kao i u barceloni. mnogi od njih su odrastali skupa u fudbalskim skolama u gradu. a odnos medju klubovima nije uvijek bio dobar (usput, popravlja se od kad je mourinho dosao u spaniju). znaci, veliki je rivalitet. (isto i medju navijacima)
real madrid je bio uzasno jak u novembru, koliko se sjecam. a i atm nije pobijedio madrid zadnjih 20tak utakmica. mislim da ce biti motivirani sad u srijedu. pogotovo jer madrid mora uzeti. ne vjerujem da su korumpirani. samo nedovoljno dobri. hehe.

par stvari oko sinocne utakmice. da je valencijina stativa usla, sada bi barcelona kontrolirala ligu. toliko je bilo blizu. u tom slucaju mislim da bi pritisak na barcelonu bio veci. jos uvijek barcelona ima veoma male sanse za taj pehar. levante i espanyol su dvije kriticne utakmice. na kraju mislim, samo levante ustvari. u slucaju da bude isti broj bodova madrid mora pobijediti barcelonu najmanje 3:1 (hehehe). koliko vidim madrid je poprilicno umoran tim i izgleda mi pomalo kao barcelona na pocetku godine. (dobro, ne bas toliko lose). ako gledamo madrid kao na madrid iz okt nov dec onda ce sigurno osvojiti ligu. ali mislim da to vise nije isti tim.

ako barcelona pobijedi sve utakmice (i kiksa jednom 2 boda) a madrid pobjedi sve utakmice do kraja osim clasica, onda bi se liga rjesavala u bilbau. a ako bi bilbao pobijedio, barca i madrid bi na kraju imali isti broj bodova (94). nerijeseno bi za madrid bilo dovoljno. (95-94). ako barcelona i madrid uzmu sve utakmice do kraja (clasico barcelona), madridu bi trebala pobjeda u bilbau. tako, da, lev-bcn bcn-esp bcn-rmd i atb-rmd su utakmice koje ce odluciti (osim ako madrid ne ostavi sta i za sevillu, kako im je krenulo, ko zna).

eto, ne morate me sad napadati i ismijavati. ovo je neka moja instant "analiza" ako se tako uopste moze nazvati. nije lako pobijediti sve utakmice (za bilo koga). barcelona vec ima niz od devet. jos je tu i cl. vidjet cemo.
Post Reply