veljaca wrote:Kako to da komijski klub Espanjol igra "na noz" protiv Barcelone a Atletiko komsijski klub unaprijed "skine gace" protiv svoga komsije Reala ?
Mislim da mi cijenjeni 505sCrtom moze na ovo odgovoriti

.....
nemam bas neko misljenje o svemu ovome. españyol je klub u kojem igraju isti momci kao i u barceloni. mnogi od njih su odrastali skupa u fudbalskim skolama u gradu. a odnos medju klubovima nije uvijek bio dobar (usput, popravlja se od kad je mourinho dosao u spaniju). znaci, veliki je rivalitet. (isto i medju navijacima)
real madrid je bio uzasno jak u novembru, koliko se sjecam. a i atm nije pobijedio madrid zadnjih 20tak utakmica. mislim da ce biti motivirani sad u srijedu. pogotovo jer madrid mora uzeti. ne vjerujem da su korumpirani. samo nedovoljno dobri. hehe.
par stvari oko sinocne utakmice. da je valencijina stativa usla, sada bi barcelona kontrolirala ligu. toliko je bilo blizu. u tom slucaju mislim da bi pritisak na barcelonu bio veci. jos uvijek barcelona ima veoma male sanse za taj pehar. levante i espanyol su dvije kriticne utakmice. na kraju mislim, samo levante ustvari. u slucaju da bude isti broj bodova madrid mora pobijediti barcelonu najmanje 3:1 (hehehe). koliko vidim madrid je poprilicno umoran tim i izgleda mi pomalo kao barcelona na pocetku godine. (dobro, ne bas toliko lose). ako gledamo madrid kao na madrid iz okt nov dec onda ce sigurno osvojiti ligu. ali mislim da to vise nije isti tim.
ako barcelona pobijedi sve utakmice (i kiksa jednom 2 boda) a madrid pobjedi sve utakmice do kraja osim clasica, onda bi se liga rjesavala u bilbau. a ako bi bilbao pobijedio, barca i madrid bi na kraju imali isti broj bodova (94). nerijeseno bi za madrid bilo dovoljno. (95-94). ako barcelona i madrid uzmu sve utakmice do kraja (clasico barcelona), madridu bi trebala pobjeda u bilbau. tako, da, lev-bcn bcn-esp bcn-rmd i atb-rmd su utakmice koje ce odluciti (osim ako madrid ne ostavi sta i za sevillu, kako im je krenulo, ko zna).
eto, ne morate me sad napadati i ismijavati. ovo je neka moja instant "analiza" ako se tako uopste moze nazvati. nije lako pobijediti sve utakmice (za bilo koga). barcelona vec ima niz od devet. jos je tu i cl. vidjet cemo.