Dakle snalazljiv, sto jes jes, na stranu njegove moralne vrijednosti..Tomahawk11 wrote:Uvijek je nešto mutio ili lovio u mutnom.512MB wrote: Pa ako ga znas onda valjda i znas cim se bavi?
Ne znam kako da ti objasnim, ne zna čovjek ništa raditi i neće da radi.
Takav mu ćaća, takav i on.
Kad treba šta zgolubiti, onda se upali lampica, njegov talent je ,recimo, uzeti sve moguće donacije i poslije to prodati.
Garantujem da je nešto uspio izmajmunisati, neku ograničenost da ne može raditi, a ostalo namakne od ovih gospođa, dok ne skontaju ko se krije iza odijela i kravate![]()
Onda ide sistem ambalaža rotira
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- 512MB
#11526 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11527 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To ja od početka govorim.512MB wrote: Dakle snalazljiv, sto jes jes, na stranu njegove moralne vrijednosti..
Sad je li to ispravno, nije, kako, šta...boli me briga.
Njegova stvar.
- 512MB
#11528 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Uglavnom rentat MLa na par dana te kosta milju eura minimum, sad jel to radi da vama komsijama vadi mast il sto voli da vozi siguran i udoban auto po bosanskim vukojebinama, ko ce ga znat...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11529 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa čuj, dođu ljudi iz Amerike, transportuju vozilo, pa ga vrate nazad. Ne bih ulazio u razloge.
Vjerovatno ima i jednog i drugog.
- amidzazeher
#11530 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa kako ce drugacije pokazati da imaju nego tako! Pokazu slike kuce, kazu nije njegova jos je pod kreditom, pokazu slike sa odmora, ih to tamo dzaba, bosnjo jedino u auto vjerujeTomahawk11 wrote:Pa čuj, dođu ljudi iz Amerike, transportuju vozilo, pa ga vrate nazad. Ne bih ulazio u razloge.
- 512MB
#11531 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eto ja cu drugi put rentat tricu golfa da amidzi ne raste pritisak...
- amidzazeher
#11532 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jesam li te ovo potrefio ili si se sam nasao512MB wrote:Eto ja cu drugi put rentat tricu golfa da amidzi ne raste pritisak...
- 512MB
#11533 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ti si meni simpa amidza, sta kazes vid fukare ima kucu pod kreditom i voza MLa na leasing 
- 512MB
#11534 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sto brisete amidzine komentare 
-
Suzie Q
#11535 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evo primjer, ima ovakvih milijun- dođe recimo 4-clana obitelj u Njemacku. Otac se zaposli kod nekog nasrg gazde npr na bausteli, dogovori da ga prijavi na mijimalac cca 1200€ netto mjesecno, ostalo na ruke. Žena s djecom kuci. S prvom ili drugom platnom listom ode u institucije i kaze nemamo za zivot itd. I onda polako krene kapati lova, placa se stan, cesto i rezije, hranu uzimaju u lokalnom "Tafel" itd
Cak su nasi skontali da se i razvodom mogu izvuci pare, par se na papiru razvede, ona s djecom zatrazi pomoc i zastitu. Institucije joj ili daju socijalni stan ili placaju kiriju i svasta nesto. Onda zena taj ili svoj stan iznajmi a svi skupa i dalje zive u jednom stanu. Ja sam se cudila zasto se ljudi toliko razvode kad odu vani dok mi nije susjeda u trač partiji ispricala za to i pokazala primjer u zgradi do nase ljudi rade upravo to.
Pa ovi "Mađari" iz Bijeljine sto sam ih spominjala kad trebaju doci u BiH odu na Jobcentar i traze putne troskove, to je mafija sve i prolazi im. Ja ne bih ni znala ni mogla ali ljudima prolazi. Do kada, ne znam
Cak su nasi skontali da se i razvodom mogu izvuci pare, par se na papiru razvede, ona s djecom zatrazi pomoc i zastitu. Institucije joj ili daju socijalni stan ili placaju kiriju i svasta nesto. Onda zena taj ili svoj stan iznajmi a svi skupa i dalje zive u jednom stanu. Ja sam se cudila zasto se ljudi toliko razvode kad odu vani dok mi nije susjeda u trač partiji ispricala za to i pokazala primjer u zgradi do nase ljudi rade upravo to.
Pa ovi "Mađari" iz Bijeljine sto sam ih spominjala kad trebaju doci u BiH odu na Jobcentar i traze putne troskove, to je mafija sve i prolazi im. Ja ne bih ni znala ni mogla ali ljudima prolazi. Do kada, ne znam
- 512MB
#11536 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Cuj ljudima prolazi, pa valjda je sve to legalno...
- HAVANA
#11537 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eki putne troskove 
- amidzazeher
#11538 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A ti se ponadao da cu u banovice512MB wrote:Sto brisete amidzine komentare
Kako ce biti legalno, dobijas pomoc na koju ustvari nemas pravo! Druga stvar sto je sistem takav da ga moze svaka šuša niskog morala koristiti i sto drugi nemaju muda da takve prijave, jer ne kontaju da se i iz njihovog dzepa izdvaja za takve prevare!512MB wrote:Cuj ljudima prolazi, pa valjda je sve to legalno...
- 512MB
#11539 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Koju pomoc dobiju na koju nemaju pravo 
- amidzazeher
#11540 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I to u iznajmljenom ML-uHAVANA wrote:Eki putne troskove
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11541 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Smisli naš svijet svašta.
Čuli ste za onog što je otišao u Švedskoj psihijatru s kišobranom, a ono sunce upeklo, nigdje oblaka?
Čuli ste za onog što je otišao u Švedskoj psihijatru s kišobranom, a ono sunce upeklo, nigdje oblaka?
-
AlenK
#11542 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pricaj!!!Tomahawk11 wrote:Smisli naš svijet svašta.
- amidzazeher
#11543 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da tebi nije Brankovic sta u rodu512MB wrote:Koju pomoc dobiju na koju nemaju pravo
- 512MB
#11544 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Amidza opet ces brisati komentare 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11545 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Šta ću pričati, uzeo lola kišobran, vani upeklo, u po ljeta, nigdje oblaka i razapeo ga, pa psihijatru.AlenK wrote:Pricaj!!!Tomahawk11 wrote:Smisli naš svijet svašta.
Kaže mu ovaj: - gospodine, šta će Vam taj kišobran? Vidite vi ovo sunce?
- Kakvo sunce, vidiš da pada iz neba i zemlje!
Drž ne daj, ubijedi ti on njega da je budala i ovaj mu propiše neku penziju, socijalu, šta li.
-
AlenK
#11546 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa suncobran!!!Tomahawk11 wrote:Šta ću pričati, uzeo lola kišobran, vani upeklo, u po ljeta, nigdje oblaka i razapeo ga, pa psihijatru.AlenK wrote:Pricaj!!!Tomahawk11 wrote:Smisli naš svijet svašta.
- Kakvo sunce, vidiš da pada iz neba i zemlje!![]()
![]()
Drž ne daj, ubijedi ti on njega da je budala i ovaj mu propiše neku penziju, socijalu, šta li.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11547 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Onda bi pao i ništa od penzije 
- amidzazeher
#11548 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jest svedi samo takve cekaju da im dadnu penziju i socijalu, tomo i ti na te seljacke price padas!Tomahawk11 wrote:Onda bi pao i ništa od penzije
- SaraFina
#11549 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Suzie Q wrote:Evo primjer, ima ovakvih milijun- dođe recimo 4-clana obitelj u Njemacku. Otac se zaposli kod nekog nasrg gazde npr na bausteli, dogovori da ga prijavi na mijimalac cca 1200€ netto mjesecno, ostalo na ruke. Žena s djecom kuci. S prvom ili drugom platnom listom ode u institucije i kaze nemamo za zivot itd. I onda polako krene kapati lova, placa se stan, cesto i rezije, hranu uzimaju u lokalnom "Tafel" itd
Ovo što pišeš je prosto bezveze. Ako žena/djeca ne radi/neće raditi i ovisi/ovisiće o mužu, sa dozvolom boravka, prvo Švabo još u ambasadi u SA.. prilikom spajanja porodice traži da muž ima dovoljna primanja da bi porodica uopće došla u Njemačku. Kad dođu dozvole boravka su ograničene vremenski (logično) i ako se muž spusti na minimalac a iznajmi stan od 1000 eura, te ga ne može plaćati, to će mu utjecati na produženje i radne i boravišne dozvole. O supruzi i djeci da ne govorim.
Ako si pak prijavljen na birou za zapošljavanje, i tkz; Jobcentar "obilaziš" nemaš pravo napuštati državu. Jedino u slučaju da se odjaviš i za vrijeme odjave ne primaš novac i nisi zdravstveno osiguran. Izbivanje iz države biro za zapošljavanje ne tolerira ni po kom osnovu. Bio ti "Mađar" i građanin EU ili Bosanac, Srbin i Makedonac iz tkz "trećih zemalja"..
Ne znam odakle ti informacije? Ali nisu tačne.
Uzgred, ljudi sa mađarskim, slovačkim, bugarskim i sl radnim/boravišnim dozvolama mogu raditi isključivo u firmama u Njemačkoj koje sezonski posluju recimo a imaju sjedišta u Mađarskoj, Slovačkoj ili Bugarskoj.
Za državljanstva tih zemalja potrebno je ispunjavati određene uvjete. (Bračni partner olakotna okolnost).
- 512MB
#11550 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobra prica, evo povjerovo sam odmaTomahawk11 wrote: Šta ću pričati, uzeo lola kišobran, vani upeklo, u po ljeta, nigdje oblaka i razapeo ga, pa psihijatru.
- Kakvo sunce, vidiš da pada iz neba i zemlje!![]()
![]()