Čeli, nemam pretjerano dobro mišljenje o Rusiji kao Rusiji, i znaš koliko se ne slažemo glede perspektive Egipta (ja mislim da Egipat mic po mic preuzimaju selafije ala Saudija i mislim da im je bilo bolje pod Muslimanskom Braćom, al eto), ali ovo što si naveo u prethodnom postu - sve potpisujem od riječi do riječi. Sve.Challenger__ wrote:- Ovo je "perspektiva" koju je Evropi i RF ponudila američka administracija (i njeni mentori): Uništite se međusobno za naš interes. Samo notorni kreten može ne prezreti takvo ponižavanje inteligencije. Zato su Švabe, kao jedan od najobrazovanijih i najinteligentnijih naroda svijeta tako reagovale. Iako, možda savozvanoj "eliti" svijeta pođe za rukom da na neki drugi način promijeni mišljenje Nijemaca, ali, za sada im to ne ide za rukom.
Kome to nije jasno, iz moje perspektive je za duboko žaljenje.
Sve su to "vrijednosti" koje je Evropi nametnuo angloamerički neoliberalizam.A dodatno je razdiru i sve moderne novotarije..metro, gay, pretjerani liberalizam i slično..
Švabe su uvijedle koliko je sati i njihovi mediji polako mijenjaju kurs, polako Majdanska vlast nije više toliko mezimče koliko su bili početkom godine.
Kad malo dublje skontam... Čovječe... Vrlo je moguće da su se cijelo vrijeme pretvarali da su za tu novu Kijevsku vlast, da im utrape dug, jer ustvari kroz dug se namire i osiguraju već postojeći kreditori. Njemačkoj kao najvećem kreditoru (odnosno Nejmačkim bankama) nije u cilju bankrot Ukrajine ili Grčke i zato je sve ovo krvoproliće.
Možda je najveći razlog za rasturanje Ukrajine to da se:
Nije smjelo dozvoliti da Rusija bude ta koja će biti Ukrajini kreditor (onih 17 milijardi ili koliko već), već da to budu neke zapadne banke da bi one uzimale kajmak, a ne Rusija!!!!!!!!!