holowey wrote:apropo zatamnjivanja hrt2, jasno mi je sto se zatamne sportski sadrzaji, ali zasto se zatamni kanal 24 sata?
otkud taj kanal?
Moderator: Benq
holowey wrote:apropo zatamnjivanja hrt2, jasno mi je sto se zatamne sportski sadrzaji, ali zasto se zatamni kanal 24 sata?
nije kanal "24 sata" nego zatamne hrt2 cijeli dan (24 sata, kontas?)kakavdanakneiskustvu wrote:holowey wrote:apropo zatamnjivanja hrt2, jasno mi je sto se zatamne sportski sadrzaji, ali zasto se zatamni kanal 24 sata?
otkud taj kanal?
@kakavdanakneiskustvukakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,vi baš nećete da odgovorite na moje pitanje?
holowey wrote:nije kanal "24 sata" nego zatamne hrt2 cijeli dan (24 sata, kontas?)kakavdanakneiskustvu wrote:holowey wrote:apropo zatamnjivanja hrt2, jasno mi je sto se zatamne sportski sadrzaji, ali zasto se zatamni kanal 24 sata?
otkud taj kanal?
Telemach wrote:@kakavdanakneiskustvukakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,vi baš nećete da odgovorite na moje pitanje?
Zahtjev da se zatamne pojedinih kanali ili programskog sadržaja podnosi emiter. S obzirom da od strane TV kuće HRT 2 jeste prispio zahtjev za zatamnjenje sportskog TV sadržaja, prinuđeni smo da ih ispoštujemo, iako to nije u interesu kompanije Telemach. Dužnost kompanije Telemach da zatamni sadržaj na zahtjev TV kuće HRT 2, odnosno emitera, objašnjena je u "Uslovima poslovanja", Članom 5 pod naslovom "Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV". Zaključno ovome, želimo spomenuti da je sadržaj zatamnjen na osnovu zahtjeva TV kuće HRT 2 i samim tim mi nismo obavezni umanjiti iznos pretplate.
Ljubazno Vas molimo za razumijevanje.
Srdačan pozdrav,
za vrijeme trajanja olimpijade, pod izgovorom otkupa prava za emitovanje sportskih sadrzaja iz sochija, hrt2 je bio zatamnjen cijeli dan, bez obzira ima li sporta na programu ili ne... hs recimo nije zatamnjivao ostali sadrzaj pa me interesuje zasto je telemach tako postupaokakavdanakneiskustvu wrote:aha,ja jedem pa na brzinu ovo pregledam,gdje to rade,ne znam za toholowey wrote:nije kanal "24 sata" nego zatamne hrt2 cijeli dan (24 sata, kontas?)kakavdanakneiskustvu wrote:
otkud taj kanal?
Pa zasto ne zatamnite u Mostaru ako ste dobili dopis od HRT-a 2. Znaci ne postujete zahtjev od HRT-a, ali ga ispostujete u Sarajevu. Pa Vas iskreno molimo da ako Vec morate da ispostujete zahtjev da ga ispostujete na cijeloj teritorij BiH.Telemach wrote:@kakavdanakneiskustvukakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,vi baš nećete da odgovorite na moje pitanje?
Zahtjev da se zatamne pojedinih kanali ili programskog sadržaja podnosi emiter. S obzirom da od strane TV kuće HRT 2 jeste prispio zahtjev za zatamnjenje sportskog TV sadržaja, prinuđeni smo da ih ispoštujemo, iako to nije u interesu kompanije Telemach. Dužnost kompanije Telemach da zatamni sadržaj na zahtjev TV kuće HRT 2, odnosno emitera, objašnjena je u "Uslovima poslovanja", Članom 5 pod naslovom "Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV". Zaključno ovome, želimo spomenuti da je sadržaj zatamnjen na osnovu zahtjeva TV kuće HRT 2 i samim tim mi nismo obavezni umanjiti iznos pretplate.
Srdačan pozdrav,
holowey wrote:nije kanal "24 sata" nego zatamne hrt2 cijeli dan (24 sata, kontas?)kakavdanakneiskustvu wrote:holowey wrote:apropo zatamnjivanja hrt2, jasno mi je sto se zatamne sportski sadrzaji, ali zasto se zatamni kanal 24 sata?
otkud taj kanal?
za vrijeme trajanja olimpijade, pod izgovorom otkupa prava za emitovanje sportskih sadrzaja iz sochija, hrt2 je bio zatamnjen cijeli dan, bez obzira ima li sporta na programu ili ne... hs recimo nije zatamnjivao ostali sadrzaj pa me interesuje zasto je telemach tako postupao[/quote]kakavdanakneiskustvu wrote:aha,ja jedem pa na brzinu ovo pregledam,gdje to rade,ne znam za toholowey wrote:nije kanal "24 sata" nego zatamne hrt2 cijeli dan (24 sata, kontas?)kakavdanakneiskustvu wrote:
otkud taj kanal?
kakaljin wrote:Pa zasto ne zatamnite u Mostaru ako ste dobili dopis od HRT-a 2. Znaci ne postujete zahtjev od HRT-a, ali ga ispostujete u Sarajevu. Pa Vas iskreno molimo da ako Vec morate da ispostujete zahtjev da ga ispostujete na cijeloj teritorij BiH.Telemach wrote:@kakavdanakneiskustvukakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,vi baš nećete da odgovorite na moje pitanje?
Srdačan pozdrav,
Korisnici placaju da gledaju medju ostalim kanalima i HRT 2, tako da umanjenje cijene ima osnova jer nepostujete zahtjev HRT-a u cijelom Vasem sistemu Vec kako se Vama prohtije. Clan pet kaze za analognu kablovsku tv, zato vi onima kojima je zatamljen na digitalnoj HRT-2 umanjite racun.
Pozdrav
kakavdanakneiskustvu wrote:znam,problem je što ne zatamnite to u svim gradovima,i nisam ni postavio pitanje zatamnjivanja programa nego smanjenja računa onima kojima zatamnite te programske sadržaje za razliku od vaših pretplatnika u pojedinim gradovima kojima ne zatamnite te programske sadržaje,drugim riječima imate pretplatnike koji mogu gledati određene sportske prenose i one koji to ne mogu a plačaju istu cijenu,je li sad išta jasnije?Telemach wrote:@kakavdanakneiskustvukakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,vi baš nećete da odgovorite na moje pitanje?
Srdačan pozdrav,
Kolega @Telemach vi konstantno izbjegavate odgovor na konkretna pitanja...sve OK "morate" zatamniti određeni sadrzaj...pitanje korisnika a koji sebe smatraju zakinutim (OPRAVDANO) je zasto vrsite DISKRIMINACIJU korisnika u Sarajevu,Zenici itd... u odnosu npr. na Mostar, zatamnjujuci SAMO njima HRT2 ali NE i MostaruTelemach wrote:Zahtjev da se zatamne pojedinih kanali ili programskog sadržaja podnosi emiter. S obzirom da od strane TV kuće HRT 2 jeste prispio zahtjev za zatamnjenje sportskog TV sadržaja, prinuđeni smo da ih ispoštujemo, iako to nije u interesu kompanije Telemach. Dužnost kompanije Telemach da zatamni sadržaj na zahtjev TV kuće HRT 2, odnosno emitera, objašnjena je u "Uslovima poslovanja", Članom 5 pod naslovom "Mjesečna naknada za održavanje KKS i praćenje analogne kablovske TV". Zaključno ovome, želimo spomenuti da je sadržaj zatamnjen na osnovu zahtjeva TV kuće HRT 2 i samim tim mi nismo obavezni umanjiti iznos pretplate.
a jeli zahtjev tv kuce hrt2 bio da se u potpunosti zatamni taj kanal? ili samo sportski sadrzaji?Telemach wrote:
@kakavdanakneiskustvu
Sadržaj je zatamnjen na osnovu zahtjeva TV kuće HRT 2 i samim time mi nismo obavezni umanjiti iznos računa.
Srdačan pozdrav,
kakavdanakneiskustvu wrote:znam,problem je što ne zatamnite to u svim gradovima,i nisam ni postavio pitanje zatamnjivanja programa nego smanjenja računa onima kojima zatamnite te programske sadržaje za razliku od vaših pretplatnika u pojedinim gradovima kojima ne zatamnite te programske sadržaje,drugim riječima imate pretplatnike koji mogu gledati određene sportske prenose i one koji to ne mogu a plačaju istu cijenu,je li sad išta jasnije?Telemach wrote:@kakavdanakneiskustvukakavdanakneiskustvu wrote:@Telemach,vi baš nećete da odgovorite na moje pitanje?
Srdačan pozdrav,
Telemach wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:znam,problem je što ne zatamnite to u svim gradovima,i nisam ni postavio pitanje zatamnjivanja programa nego smanjenja računa onima kojima zatamnite te programske sadržaje za razliku od vaših pretplatnika u pojedinim gradovima kojima ne zatamnite te programske sadržaje,drugim riječima imate pretplatnike koji mogu gledati određene sportske prenose i one koji to ne mogu a plačaju istu cijenu,je li sad išta jasnije?Telemach wrote:[
@kakavdanakneiskustvu
Srdačan pozdrav,
@kakavdanakneiskustvu
Sadržaj je zatamnjen na osnovu zahtjeva TV kuće HRT 2 i samim time mi nismo obavezni umanjiti iznos računa.
Srdačan pozdrav,
Telemach wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:znam,problem je što ne zatamnite to u svim gradovima,i nisam ni postavio pitanje zatamnjivanja programa nego smanjenja računa onima kojima zatamnite te programske sadržaje za razliku od vaših pretplatnika u pojedinim gradovima kojima ne zatamnite te programske sadržaje,drugim riječima imate pretplatnike koji mogu gledati određene sportske prenose i one koji to ne mogu a plačaju istu cijenu,je li sad išta jasnije?Telemach wrote:[
@kakavdanakneiskustvu
Srdačan pozdrav,
@kakavdanakneiskustvu
Srdačan pozdrav,
To je neosoprno, vec Trazimo odgovor na pitanje zasto telemach ne postuje odluku HRT-a da se na cijelom podruciju BiH zatamni sadrzaj za koji HRT 2 nema otkupljena prava za Bosnu i Hercegovinu.Mustang1 wrote:Ma ok su oni svi u u kompletu uvijek hoce pomoci i ovaj @Telemach pogotovo uvijek rijesi sve u roku prije nego kada zoves .. I tehnicari su odlicni .. Ali problem je programska shema i slicno na sta oni ne mogu utjecati ..
Slazem se.Mustang1 wrote:Ma ok su oni svi u u kompletu uvijek hoce pomoci i ovaj @Telemach pogotovo uvijek rijesi sve u roku prije nego kada zoves .. I tehnicari su odlicni .. Ali problem je programska shema i slicno na sta oni ne mogu utjecati ..
van helsing wrote:Ako ce vam biti sta lakse,HRT 2 se zatamnjuje i u Kiseljaku.
Sent from my iPhone using Tapatalk
kakaljin wrote:To je neosoprno, vec Trazimo odgovor na pitanje zasto telemach ne postuje odluku HRT-a da se na cijelom podruciju BiH zatamni sadrzaj za koji HRT 2 nema otkupljena prava za Bosnu i Hercegovinu.Mustang1 wrote:Ma ok su oni svi u u kompletu uvijek hoce pomoci i ovaj @Telemach pogotovo uvijek rijesi sve u roku prije nego kada zoves .. I tehnicari su odlicni .. Ali problem je programska shema i slicno na sta oni ne mogu utjecati ..