Ukrajina
-
chupacabra
#115151 Re: Ukrajina
Na kraju ce povaliti ove debile iz LNR i DNR za sve svoje neuspjehe i vojne poraze. Narativ se vec polako mijenja. Mi smo samo dosli da zastitimo narod Donbasa sa specijalnom vojnom operacijom, ali oni sami ne zele da se bore za svoje interese. 
-
zigzag
#115152 Re: Ukrajina
Ovo je dobro za rusiju. Još uvijek imaju vremena da se izvuku.
Ako tvrdoglavo nastave , ili čak eskaliraju onda će rusija nestati a putin završiti na vješalima.
Ovako bi imali vremena da krenu novim putem makar i sa željeznom zavjesom.
- Gandalf
#115153 Re: Ukrajina
Ma znao sam ja odma' da su luganjsk i donjeck sve ovo zakuhali
Đe će ba Rusija nekog napast od komšija, gluho bilo, pa nikada se to nije desilo
Guverner luhanjska narkoman
A ovaj iz donjecka čipovan gejcovom vakcinom
Đe će ba Rusija nekog napast od komšija, gluho bilo, pa nikada se to nije desilo
Guverner luhanjska narkoman
A ovaj iz donjecka čipovan gejcovom vakcinom
- ultima_palabra
#115154 Re: Ukrajina
Mogao bi se i Penis Pusilin okliznuti na koru banane blizu otvorenog prozora na 23. spratu...
- tovarish
- Gandalf
#115158 Re: Ukrajina
Soroš drži u šaci ovog lika s Krima, sve će se to saznati uskoro, dobar je putin, ne valjaju ovi oko njega
- Dope_Man
#115159 Re: Ukrajina
liveuamap i mnoge druge ne prikazuju samo Ukrajinu vec ukljucuju Moldaviju i Gruziju kao zone gdje proruski pacenici vrse okupaciju. Jeste malo cudno na prvu, al tako je vjerovatno jer admini zele da naglase da nije Ukrajina jedina po okupacijom.swanfilter wrote: ↑13/09/2022 19:24Glupo su ovo prikazali na mapama. Sve kontam dio Ukr, kad ono rezultat onog rata u Moldaviji ...
-
emirolini
#115160 Re: Ukrajina
Evo stize i Ukrajinska mornarica
Tu ce biti i F16ske za pojacanje avijacije
Tu ce biti i F16ske za pojacanje avijacije
- janje_
#115161 Re: Ukrajina
Nisi cuo za Transnistriju i FC Sheriff Tiraspol?swanfilter wrote: ↑13/09/2022 19:09 A, zasto je teritorij Ukr iz Moldaviju crvene boje?
Kada je to okupirano?
- SanskiBiser
#115162 Re: Ukrajina
Spoiler
Show
"Vladice pomagaj jebu nas"
"nas takođe"
"nas takođe"
- Čitalac
#115163 Re: Ukrajina
U prvom telefonskom razgovoru sa Šolcom od maja, Putin se požalio da Kijev „bez prestanka krši međunarodno humanitarno pravo tako što bombarduje gradove u Donbasu“. Takođe, saopšteno je iz Kremlja, Putin je rekao da je Rusija spremna da svim zainteresovanim zemljama ponudi više žitarica i đubriva te naglasio da Moskva ostaje „pouzdan dostavljač energenata“ te da nema smisla kriviti Rusiju za energetsku krizu.
-
sumirprimus
#115164 Re: Ukrajina
Kakav tred profesionalca, alal vjera majstore kapa dole. Sve sto se treba znati i zasto su ameri to sto jesu. O svemu vode racuna: tempo, zamor, i black swan efekt. Nije tempo za svakog isti.
Zamor posle 4 5 dana vrijeme je za zamjene ili stop. 3ći dan krenu lose odluke zbog nedoststka sna.
I crni labud, nepredvidjene situacije...
-
sumirprimus
#115165 Re: Ukrajina
Ma ja ne sumnjam da su. Druga dimenzija za ostatak planete. Uostalom bili su kod nas godinama imali smo priliku vidjeti ih iz orve ruke. Njihova logistika samo to nema daljeapsidejzi wrote: ↑13/09/2022 18:07A zamisli sad kakvu to poruku salje rusima: poslali smo ovo oruzje, nismo prstom mrdnuli a vi se koprcate. sta mislis sta jos imamo a da nismo poslali?sumirprimus wrote: ↑13/09/2022 15:30
ha jebga, pokri se kolko si dug, oni dugi sta sad..najjaci opstaju.. shit happnes i tako to..imaju sistem koji zasad fercera.
posalju ukrima himars bez da mrdnu i dovedu u pitanje opstanak ruske vojske sunce ti zarko dje to ima nisu mrdnuli goozicom![]()
![]()
-
CrveniKuk
#115166 Re: Ukrajina
Imamo vijesti o eskalaciji sukoba između Azerbejdžana i Armenija i sada se pojavljuju prve vijesti kako i Gruzijci,poslije debakla Rusije u Ukrajini,žele rat.
-
furlan
#115167 Re: Ukrajina
Mozda spremaju za Krim?
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#115168 Re: Ukrajina
Atlantik: Ukrajina je izvela jedan od najvećih strateških majstorskih poteza od Drugog svjetskog rata
Putin nikada nije pomislio da će Bajden okupiti NATO i svijet u odbranu Ukrajine, razotkriti i ozbiljno oslabiti rusku vojsku u tom procesu. Ovo je duboko istorijsko vrijeme i kada se konačna priča bude ispričala, svijet će shvatiti koliko je bilo kritično važno da je Stari Džo spasio Ukrajinu!
Srećom, Putin i njegovi prijatelji oligarsi su korumpirani. Zamislite rusku vojsku da je bila legitimno finansirana. Samo sa novcem koji je Aleksej Navaljni dokazao da je Putin ukrao iz Rusije, ta vojska bi mogla da ima 1.000 dronova, komunikacionu opremu za većinu svoje vojske (kako ne bi morali da koriste nesigurne mobilne telefone), i dovoljno hrane da vojnici ne bi morali da jedu obroke kojima je istekao rok trajanja.
A tu je i jedan oligarh koji zaslužuje posebno priznanje, Jevgenij Prigožin, poznat i kao Putinov šef kuhinje, jer je vodio restoran u Sankt Peterburgu koji je pod pokroviteljstvom Putina.
Prigožin je imao glavni ugovor o obezbjeđivanju sledovanja na terenu za ruske trupe. Ali čekajte, ima još toga - on također vodi plaćeničku Wagner grupu, koja se koristila kao Putinova privatna vojska u Siriji, nekoliko afričkih zemalja i sada u Ukrajini.
Takođe ga traži FBI zbog njegove podrške agenciji za Internet istraživanje sa sjedištem u Sankt Peterburgu, farmi trolova koja se miješala u predsjedničke izbore 2016. u ime Donalda Trumpa. State Department je ponudio nagradu do 10 miliona dolara za informacije o Prigožinu.
Razumijevanje dinamike višeg rukovodstva u ruskoj vojsci
Putin nikada nije pomislio da će Bajden okupiti NATO i svijet u odbranu Ukrajine, razotkriti i ozbiljno oslabiti rusku vojsku u tom procesu. Ovo je duboko istorijsko vrijeme i kada se konačna priča bude ispričala, svijet će shvatiti koliko je bilo kritično važno da je Stari Džo spasio Ukrajinu!
Srećom, Putin i njegovi prijatelji oligarsi su korumpirani. Zamislite rusku vojsku da je bila legitimno finansirana. Samo sa novcem koji je Aleksej Navaljni dokazao da je Putin ukrao iz Rusije, ta vojska bi mogla da ima 1.000 dronova, komunikacionu opremu za većinu svoje vojske (kako ne bi morali da koriste nesigurne mobilne telefone), i dovoljno hrane da vojnici ne bi morali da jedu obroke kojima je istekao rok trajanja.
A tu je i jedan oligarh koji zaslužuje posebno priznanje, Jevgenij Prigožin, poznat i kao Putinov šef kuhinje, jer je vodio restoran u Sankt Peterburgu koji je pod pokroviteljstvom Putina.
Prigožin je imao glavni ugovor o obezbjeđivanju sledovanja na terenu za ruske trupe. Ali čekajte, ima još toga - on također vodi plaćeničku Wagner grupu, koja se koristila kao Putinova privatna vojska u Siriji, nekoliko afričkih zemalja i sada u Ukrajini.
Takođe ga traži FBI zbog njegove podrške agenciji za Internet istraživanje sa sjedištem u Sankt Peterburgu, farmi trolova koja se miješala u predsjedničke izbore 2016. u ime Donalda Trumpa. State Department je ponudio nagradu do 10 miliona dolara za informacije o Prigožinu.
Razumijevanje dinamike višeg rukovodstva u ruskoj vojsci
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
-
zigzag
#115170 Re: Ukrajina
Sramota je da karina ovo postavlja.
-
sumirprimus
#115171 Re: Ukrajina
Ovo oko zaporozja i vuledara , svi znaju da je formirana nova udarna gruoa samo je pitanje kad i gdje idu. Nece vjecno cekati. Vjerovatno u nardenih par dana
-
Crvene_brigade
#115172 Re: Ukrajina
Himarsiranje po agresorsko-okupatorskih položaja...
Last edited by Crvene_brigade on 13/09/2022 21:09, edited 1 time in total.
- drug_profi
#115173 Re: Ukrajina
Moje sluzenje JNA, 1986 je vrijeme kad sam otprilike poceo razbijati iluzije.toska wrote: ↑12/09/2022 14:24 i sva ova oklopna tehnika koju Ukrajinici nalaze napuštenu,
tačno se uklapa u moje dojmove služeći JNA pri oklopnoj brigadi A ranga, pisao sam.
ta tehnika ne može izdržati više od par mjeseci dejstava i pokreta bez većih havarija na vozilima.
nema šansi.
zato Rusi i ostavljaju već nepokretnu imovinu
Kad sam poceo shvacati da je sve laz, predstava, licemjerje, od vojske pa do politickog sistema.
U JNA su me htjeli primiti u SKJ krajem mog roka.
Ja sam to tada odbio. Treba znati da tada to jos uvijek nije bio bas pametan ni bezazlen potez.
Ali ipak bezgranicno sam cijenio partizansku borbu naroda Jugoslavije, a nakon sto sam upoznao "demokrate", poceo sam izuzetno cijeniti i sistem koji je prije njih vladao u Jugoslaviji.
Dakle sve je to ista skola. Dansa i Srbi izmisljaju price da su im cetnici bili antifasisti, da su oni sami organizovali NOP i partizansku borbu, itd.
Od JNA su pravili papirnog tigra, sto je imalo i svoje razloge i treba ih razumjeti u kontekstu blokovske podjele u kojoj moras odvracati neprijatelja, a nemas ekonomiju dovoljnu za to.
Međutim Rusija... mogu imati sta hoce. Ali su odlucili da potkradaju i da lazu. I na kraju se sve urusava.
Veliko je pitanje da li su im ICBM ispraven, da li je i koliko N glava funkcionalno, kad pogledamo koliko je tenkova, aviona i ostale slozene tehnike koja trazi odrzavanje zapravo zapusteno i neupotrebljivo.
-
Registarska tablica
#115174 Re: Ukrajina
Jos i mi da se trznemo, pa da Bakira prvo maknemo... I onda da se cisti drzava polako, da postane ovo ipak pozeljna, lijepa i bogata zemlja. Kao sto i jeste, samo su je fasist iz sda unistili
-
sumirprimus