Sirija vol. 2

Locked
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#115001 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

handžar88 wrote:
arman1 wrote: Tvoj riječnik, ogledalo tvog obraza. Ako si ti kao noj zabio glavu u g...cu imamoviću, bosniću i sl neki od nas nisu. Meni glava služi za pametnije stvari( tu ne mislim na frizuru).
Vidimo tvoj obraz... prvo lazes da neko glorifikuje izrael, a sad izmisljas da imam ikakve veze sa pomenutim. Dobar ti je obraz :thumbup:
Vidim da si se prepoznao u mojim riječima što dovoljno govori ko laže. Aferim mumine!!!
Foe
handžar88

#115002 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

DaysleepeR wrote:lik optužuje druge za fašizam
SS Handzar Division (88) was a nazi division started at 1. march 1943 and ended in may 1945. It was formed by
Bosniaks (Muslim and Catholics), Bosnian Croats and was a mountain infantry used to conduct operations in Croatia against the Yugoslav Partisans in the Independent State of Croatia. The recruits were only Bosniaks and Croats because bothethnic groups were killed by Serbian Nazi Chetniks.
Niste spominjali moj nik dok smo puhali u istu tikvu, sto znaci da ste licemjeri i da vam ne smeta sve dok se ne prica protiv uvazenog monstruma.. mozete i s cetnicima i s nacistima, sve moze :thumbup:
A moj nik je u to vrijeme bila glupa furka, pisao sam vec... i nemam nikakve veze nit podrzavam ni naciste ni handzar diviziju, ali vrijedi napomenuti da je oformljena kako bi se narod odbranio od cetnika pa i partizana, u to vrijeme se drukcije gledalo na Njemacku i nije bilo naznaka kakvo zlo cine po Evropi.. a kad se saznalo sta rade, handzar divizija je jedina formacija u Evropi koja se pobunila protiv rajha, procitaj sta ako ne znas.
handžar88

#115003 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

arman1 wrote:
handžar88 wrote:
arman1 wrote: Tvoj riječnik, ogledalo tvog obraza. Ako si ti kao noj zabio glavu u g...cu imamoviću, bosniću i sl neki od nas nisu. Meni glava služi za pametnije stvari( tu ne mislim na frizuru).
Vidimo tvoj obraz... prvo lazes da neko glorifikuje izrael, a sad izmisljas da imam ikakve veze sa pomenutim. Dobar ti je obraz :thumbup:
Vidim da si se prepoznao u mojim riječima što dovoljno govori ko laže. Aferim mumine!!!
Foe
Kako sam se prepozno.. pitam te sto lazes? Svaka budala zna da niko u Bosni ne glorifikuje izrael a pogotovo ne ti na koje ti mislis.
muhafuca

#115004 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote:
muhafuca wrote:
handžar88 wrote:Idolopoklonici i obozavaoci najveceg zlocinca 21. stoljeca.. koji bi da im se da prilika "deratizirali" sve one koji nece da obozavaju njihovog idola.
Bush? Obama? Trump mozda mada tek je godinu izgurao (?)

Natanjahu? MBS - mada je i on nafrisko (?)

De malo to preciznije ... na koga mislis?
I kod Busha, i kod Obame, i kod Natanjahua i kod MBS-a imaš i imao si više slobode nego prije rata tj prije marta 2011. u Asadovoj Siriji.

U režimskoj ili Asadovoj vojsci nisi smio imati Kur'an, nisi smio klanjati, morao si kriti da postiš.

Ljudi su saslušavani od strane režimske obavještajne službe samo ako te primjeti da si klanjao ili obavljao namaz.

Morao si se potpisati da nećeš klanjati :-) jer je tako tražila neka Asadova budala.
Upit je bio o tome ko je generalno najveci zlocinac 21 stoljeca - jer kolega nije imenovao - pa me interesovalo.

Malo ti pjesnicke slobode uzeo vidim - al nista novo od tebe.
Novosti

#115005 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

handžar88 wrote:
SS Handzar Division (88) was a nazi division started at 1. march 1943 and ended in may 1945. It was formed by
Bosniaks (Muslim and Catholics), Bosnian Croats and was a mountain infantry used to conduct operations in Croatia against the Yugoslav Partisans in the Independent State of Croatia. The recruits were only Bosniaks and Croats because bothethnic groups were killed by Serbian Nazi Chetniks.
Niste spominjali moj nik dok smo puhali u istu tikvu, sto znaci da ste licemjeri i da vam ne smeta sve dok se ne prica protiv uvazenog monstruma.. mozete i s cetnicima i s nacistima, sve moze :thumbup:
A moj nik je u to vrijeme bila glupa furka, pisao sam vec... i nemam nikakve veze nit podrzavam ni naciste ni handzar diviziju, ali vrijedi napomenuti da je oformljena kako bi se narod odbranio od cetnika pa i partizana, u to vrijeme se drukcije gledalo na Njemacku i nije bilo naznaka kakvo zlo cine po Evropi.. a kad se saznalo sta rade, handzar divizija je jedina formacija u Evropi koja se pobunila protiv rajha, procitaj sta ako ne znas.

Imas kakav link za tu pobunu protiv rajha
Novosti

#115006 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

SAA i saveznici zauzeli nekoliko zgrada, džamiju i policisku stanicu.

https://mobile.twitter.com/CivilWarMap/ ... 37/photo/1
handžar88

#115007 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Novosti wrote:
http://bosnae.info/index.php/pobuna-13- ... ss-ogranku
sarajevoxxxx

#115008 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

U Hag stigli uzorci hemijskog napada na Doumu, rezultati za nekoliko sedmica:

https://www.enabbaladi.net/archives/226280

- Aktivista Halil Al Mikdad: Isil je krajem marta ove godine u kvartu Qidem u Damasku razmijenio 126 tijela režimskih vojnika za desetine žrna kohe su se nalazile u zarobljeništvu.Prije nekoliko dana SDF jd oslobodio 70 žena u zamjenu za tijela poginulih vojnika i nekoliko zarobljenih oficira. Danas je razmijenio tijela 74 vojnika za 126 zarobljenih žena.

- Navodno Isil je danas u kontranapadu povratio kontrolu nad kvartom Hadžer El Esved na jugu Damaska, 19 režimskih vojnika je poginulo.

https://www.facebook.com/groups/2096595 ... 391682811/
apsidejzi wrote: U komentarima neki kreten stavio sliku i zaokruzio dio na preponama, kao upisao se. Ne konta kreten da mokraca izadje iz svakog ko umre kad se misici opuste. I iz njega ce kad odapne jednog dana.
Bio je video izgleda da su ga uklonili.
Novosti

#115009 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

https://www.bellingcat.com/news/mena/20 ... civil-war/

Dosta dobra stranica koga detaljnije zanima koja je koja vojna formacija.

UPOZORENJE: Jedna slika je 18+
aratet

#115010 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

handžar88 wrote:
Ne podrzavam naciste ali
sarajevoxxxx

#115011 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nove slike i imena desetina poginulih režimskih vojnika u jučerašnjim i današnjim borbama na jugu Damaska.

https://m.facebook.com/groups/196912919 ... 3039467131

Od početka režimske ofanzive na jug Damaska preko 500 Asadovih vojnika je poginulo.
Matzan

#115012 Re: Sirija vol. 2

Post by Matzan »

Pancir prsluk za ISIL-ovce

Image

:mrgreen:
Young Erotica

#115013 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

SAA punom parom, a neki su pričali kako je to istrošena vojska :thumbup:

https://syria.liveuamap.com/en/2018/5-m ... e-district
Novosti

#115014 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Pa bez paravojnih formacija, Irana i Rusa bi bil goli kurac.
dragma
Vozim: Pješe

#115015 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

handžar88 wrote:
handžar88 wrote:
Novosti wrote:
http://bosnae.info/index.php/pobuna-13- ... ss-ogranku
Pročitaj ti pažljivo tekst sa linka koji si postavio pa ćeš vidjeti da razlozi i pobuna opisana u pomenutom tekstu nemaju veze sa ovim o čemu ti pričaš.
Last edited by dragma on 05/05/2018 18:22, edited 1 time in total.
Young Erotica

#115016 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Novosti wrote:Pa bez paravojnih formacija, Irana i Rusa bi bil goli kurac.
Da nije bilo pomoći sa svih strana pobuna bi bila ugušena za 4ć3 meseca, tako da ti ne stoji teza.
insomnia78

#115017 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Young Erotica wrote:
Da nije bilo pomoći sa svih strana pobuna bi bila ugušena za 4ć3 meseca, tako da ti ne stoji teza.
Pa nije bas na pocetku bilo pomoci
Young Erotica

#115018 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

insomnia78 wrote:
Young Erotica wrote:
Pa nije na početku bilo ni Iranaca, Hezbollaha, rusa.
zrakomlat

#115019 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

boltonaza wrote:Ladno sam juce bio na i formativnom razgovoru zbog linkova koje ostavlja ovaj savoxxx...
Gde li samo nalazis ovaj Isilovski olos?
Image

đe to
Young Erotica

#115020 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

zrakomlat wrote:
boltonaza wrote:Ladno sam juce bio na i formativnom razgovoru zbog linkova koje ostavlja ovaj savoxxx...
Image

đe to
Sinoc dok je spavao :D
handžar88

#115021 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

dragma wrote:
Pročitaj ti pažljivo tekst sa linka koji si postavio pa ćeš vidjeti da razlozi i pobuna opisana u pomenutom tekstu nemaju veze sa ovim o čemu ti pričaš.
Nije tema da o tome raspravljamo.. ovo u tekstu su samo nagadjanja. Postavio sam prvi na koji sam naisao, nisi nam sad bitne tacne historijske cinjenice.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#115022 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

zrakomlat wrote:
Image

đe to
evo gdje
ioannes

#115023 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

insomnia78 wrote:
Young Erotica wrote:
regime change bez pomoći ?
u kojem ti paralelnom univerzumu živiš
insomnia78

#115024 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kani me se labat’
Ti si cojk odvojen od realnosti
muhafuca

#115025 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

insomnia78 wrote:Kani me se labat’
Ti si cojk odvojen od realnosti
2005. se u Americi otvoreno pricalo o smjeni Sirijskog rezima a da do 2011 ne bude potpuno izorganizovan i pokrenut

cuj nije bilo pomoci ispocetka :-)

ne da je bilo pomoci nego ga izorganizovali i zapoceli u punom kapacitetu

A planovi za obaranje 7 drzava bliskog istoka postoje jos od 9/11 (vjerovatno i prije) 2001.

Locked