Sirija

Locked
Man of steel

#11501 Re: Sirija

Post by Man of steel »

Shahab wrote:Teško je zauzeti stav u ovom haosu u Siriji. Postoji li neki zvanični stav reisa Kavazovića po ovom pitanju? Samo je jedno neupitna istina. U Siriji treba pod hitno zaustaviti rat i besmisleni batoubilački rat. Pozivam sviju da agituju za mir a ne da vještački potpaljuju mržnju. Oba mezheba su muslimani.
A reis Kavazović je osoba čije bi mišljenje trebalo biti relavantno?

Pa ne živimo u Kandaharu pobogu!

U Siriji ne treba zaustavljati rat nego svim mogućim sredstvima i načinima pomoći Assadu da sačuva Siriju i svoj narod.

Svaki drugi način osim totalnog poraza terorizma će biti produženje agonije i ići će u korist neprijateljima Sirije.
basar

#11502 Re: Sirija

Post by basar »

ispravan put, koliku količinu neistina i spletki si ovdje ubacio. Nije mi jasno kako te nije stid i strah od Boga. Prvo nisam spomenuo Homeinija nego Hameneija. A i da jesam ne bih pogriješio. Samo jednu ću staviti fetvu, jer ovo nije religijska tema niti imam vremena: World Shia Leader, Imam Sayyed Ali Khamenei, issued a fatwa, declared unlawful the insulting Prophet's wife Aisha, and any of the Sunni Islamic symbols.Islamic World widely welcomed the fatwa.
Imam Khamenei in response to question announced: "insulting the symbols of the Sunni brothers, including the Prophet Muhammad's wife [Aisha] is forbidden. This includes the women of all prophets and especially the holy Prophet Muhammad (PBUH)."

Kao drugo niko za njega ne tvrdi da je nepogrešiv što je tvoja bezobrazna podvala i podsmijeh aludirajući na neke segmente iz moje religije a ja tvoju nisam vrijeđao niti sam ni u jednom trenutku spomenuo bilo šta što se tiče principa i postavki tvoje religije..
Nasibija i sunija nije isto..

A koliko "vas" mrze pokazali su u zadnjem ratu, i to djelima a ne riječima.
Klavikula

#11503 Re: Sirija

Post by Klavikula »

#Qusair eastern part of city is under #SAA control
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#11504 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

ispravan_put wrote:...
prvo i zadnje upozorenje - tema je Sirija. bez širenja na religiju, i bez širenja na raspravu o sunitsko-šiitskom trvljenju.

za monologe, preporučljiva internetska forma je blog. ovo je forum.

ugodno forumanje
:sax:
It_is_a_Leclerc

#11505 Re: Sirija

Post by It_is_a_Leclerc »

Da budem iskren, do danas sam imao i neke simpatije prema "pobunjenicima", ali kad sam danas na dnevniku vidio kakve face idu iz BiH da se tamo bore protiv, podsjetio bih učesnike u raspravi, legalne vlade međunarodno priznate države, zaključio sam da je podržati Assada stvar od interesa za globalni mir.
graue_maus

#11506 Re: Sirija

Post by graue_maus »

It_is_a_Leclerc wrote:Da budem iskren, do danas sam imao i neke simpatije prema "pobunjenicima", ali kad sam danas na dnevniku vidio kakve face idu iz BiH da se tamo bore protiv, podsjetio bih učesnike u raspravi, legalne vlade međunarodno priznate države, zaključio sam da je podržati Assada stvar od interesa za globalni mir.
ima li gdje da se vide te face online ..........
obmana

#11507 Re: Sirija

Post by obmana »

It_is_a_Leclerc wrote:Da budem iskren, do danas sam imao i neke simpatije prema "pobunjenicima", ali kad sam danas na dnevniku vidio kakve face idu iz BiH da se tamo bore protiv, podsjetio bih učesnike u raspravi, legalne vlade međunarodno priznate države, zaključio sam da je podržati Assada stvar od interesa za globalni mir.
Bravo :thumbup:
I ja sam u početku imao neke simpatije za pobunjenike.
Ne samo da idu,već se da primijetiti i da ih ima na forumu.
Pišu kilometarske postove,umjesto da i oni idu.
Ali malo sutra.....prpa.ba

Asad će u Baraž :mrgreen:

Jedi,pij zvaci orbit.
Man of steel

#11508 Re: Sirija

Post by Man of steel »

hxm wrote:
Teško je zauzeti stav u ovom haosu u Siriji. Postoji li neki zvanični stav reisa Kavazovića po ovom pitanju? Samo je jedno neupitna istina. U Siriji treba pod hitno zaustaviti rat i besmisleni batoubilački rat. Pozivam sviju da agituju za mir a ne da vještački potpaljuju mržnju. Oba mezheba su muslimani.
Na jednoj dzumi kad se prikupljalo za pomoc narodu sirije,IZ BIH je imala jasan stav po pitanju sirije a to je da zlocinacki rezim vrsi stravicne pokolje nad narodom sirije.
Sto se tice alevija istrazi njihova vjerovanja pa vidi jesu li muslimani i jeli dole "bratoubilacki rat" kao sto velis.
Da je tako rat bi davno stao,ali posto nije sumnjam da ce ubrzo doci do zaustavljanja krvoprolica.

ispravan_put

:thumbup:
Islamska zajednica BiH je licemjerna, lažljiva i poltronistička organizacija!

Oni su svoje pravo lice pokazali u slučaju pukovnika Gadafija od kojeg su bez imalo stida uzimali nagrade i novac da bi ga se prvom prilikom odrekli, bez obzira što su obećali da će se buduće sjedište IZ na Kovačima zvati po Pukovniku.

Pare i interesi su njihova zvijezda vodilja, zato ne treba čuditi što se odriču i Assada jer znaju da bi drugačijim stavovima ugrozili priliv novca iz Saudije, Katara, Turske..
Shahab

#11509 Re: Sirija

Post by Shahab »

hxm wrote:A evo dosta textova IZ BIH po pitanju Sirije.

http://www.rijaset.ba/index.php?searchw ... com_search
Stav IVZ je jasan i nedvosmislen. Podržavaju pobunu protiv Assada. Osim što organizira prikupljanje materijalne pomoći, da li IVZ učestvuje u slanju dobrovoljaca u građanski rat u Siriji, na način kako je prikazanoo danas u dnevniku FTV ? Spominje se neka NVO iz Mostara koja učestvuje u prebacivanju dobrovoljaca, a navodno je pod ingerencijom IVZ....
ispravan_put

#11510 Re: Sirija

Post by ispravan_put »

Nemoj me admine banovati, zbog nekih drugih tema koje čitam. Obećavam da neću više posjećivati ovu temu. Ovo je moj zadnji post na ovoj temi, jer mi je postalo zamorno svađati se pristalicama ubica i silovatelja.
basar wrote: što je tvoja bezobrazna podvala i podsmijeh aludirajući na neke segmente iz moje religije
Od ove rasprave barem si priznao da si šija. Neka si vala, samo šta ćeš sad kad se ne možeš pretvarati, ne možeš upotpuniti svoj iman? :lol: Nema veze, kad bude dan Ašure dobro se izudaraj kakvom sabljom po glavi ili preko leđa da upotpuniš svoj iman.

Za sve one koji nisu upoznati, a rado bi se upoznali sa šiizmom, kako bi se sačuvali njega naravno, neka pregledaju Serijal na youtube : Veliki sejtan (ima 4 dijela). Allah mi je svjedok da šije nisu na ispravnom putu i da su veliki licemjeri, a vrijeme će pokazati svoje. Sad hoće li neko to od nas doživjeti ili ne, Allah najbolje zna.

Esselamu alejkum mojoj braći i sestrama, a doviđenja onima koji su pripadnici drugih religija. Ovo je moj zadnji post na ovoj temi.
Shahab

#11511 Re: Sirija

Post by Shahab »

Man of steel wrote:
hxm wrote:
Teško je zauzeti stav u ovom haosu u Siriji. Postoji li neki zvanični stav reisa Kavazovića po ovom pitanju? Samo je jedno neupitna istina. U Siriji treba pod hitno zaustaviti rat i besmisleni batoubilački rat. Pozivam sviju da agituju za mir a ne da vještački potpaljuju mržnju. Oba mezheba su muslimani.
Na jednoj dzumi kad se prikupljalo za pomoc narodu sirije,IZ BIH je imala jasan stav po pitanju sirije a to je da zlocinacki rezim vrsi stravicne pokolje nad narodom sirije.
Sto se tice alevija istrazi njihova vjerovanja pa vidi jesu li muslimani i jeli dole "bratoubilacki rat" kao sto velis.
Da je tako rat bi davno stao,ali posto nije sumnjam da ce ubrzo doci do zaustavljanja krvoprolica.

ispravan_put

Oni su svoje pravo lice pokazali u slučaju pukovnika Gadafija od kojeg su bez imalo stida uzimali nagrade i novac da bi ga se prvom prilikom odrekli, bez obzira što su obećali da će se buduće sjedište IZ na Kovačima zvati po Pukovniku.

Pare i interesi su njihova zvijezda vodilja, zato ne treba čuditi što se odriču i Assada jer znaju da bi drugačijim stavovima ugrozili priliv novca iz Saudije, Katara, Turske..
Ja IVZ gledam kao instituciju duhovnih ljudi koji se skrbe za opstanak muslimana na ovim prostorima. Nije lako donositi odluke po ovome pitanju. Iran je daleko a Turska tako blizu. Osim toga i mi smo sunitskog mezheba a assad je komunjara koji je tokom rata u Bosni podržavao Miloševića...
Last edited by Shahab on 20/05/2013 22:52, edited 1 time in total.
Avetinho

#11512 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Mnoge medjunarodno priznate drzave su imale "legalne vlade" u svojim najmracnijim danima, i ta cinjenica niposto ne bi smjela biti faktor pri odluci o podrsci. Na celu jadne Sirije je manijak asadista koji uvozi strane borce, a gleda kameru u objektiv i laze da se Hezbolah ne tuce u Siriji protiv sirijski civila. Ako to nije klasicna definicija izdaje, ne znam sta jeste. Taj isti manijak nije trepnuao kada su skudovi, artiljerija i avijacija ravnali sirijske gradove i ubijali njihovo stanovnistvo. Da li stanovnistvo ima brade i koji im je stil odijevanja, totalno je nevazno.

100,000 mrtvih, 2,000,000 rastjeranih, stotine hiljada obogaljenih. Za kakvu se drzavu ovaj manijak bori?

Asad je bivsi. Dok je Asada, nece biti mira ni u Siriji, ni u regionu.
sarajevoxxxx

#11513 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Man of steel wrote:
hxm wrote:

ispravan_put

Sve cu halaliti IZ-u, ( a pogotovo nakon novog reis uleme Kavazovica, sve sto je uradio manje-vise je ok ) samo ako ostanu dosljedni u podrsci Siriji i sirijskom narodu, a protiv izbezumljenog Kasapina. Ovo im je prilika da pokazu da se znaju boriti za prave ciljeve uprkos svim iskusenjima. Ako okrenu plocu, onda nista. Samo ce pokazati da je IZ jos uvijek ista ona koja je gradila dvore i nazivala ih po raznim diktatorima.
Challenger__

#11514 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Izrael ponovo laže, a laže da je, navodno, sljedeći cilj Hazbolaha i SAA napad na Izrael - LINK

Predtekst za nove izraelske napade?
Man of steel

#11515 Re: Sirija

Post by Man of steel »

Shahab wrote:
Ja IVZ gledam kao instituciju duhovnih ljudi koji se skrbe za opstanak muslimana na ovim prostorima. Nije lako donositi odluke po ovome pitanju. Iran je daleko a Turska tako blizu. Osim toga i mi smo sunitskog mezheba a assad je komunjara koji je tokom rata u Bosni podržavao Miloševića...
Od duhovnosti se ne živi, važno je kasirati pare.

I Gadafi je bio komunjara koji je volio Jugoslavija pa im nije smetalo da prose za novac.

Image

Nema zla na ovom svijetu a da mantijaši, popadija i hodžadija nemaju upetljane svoje prste u tome.

Koliko je ratova progrmilo, carstva nestalo, čitavih neroda istrebljeno...a oni su i dalje tu, vedre i oblače.
Man of steel

#11516 Re: Sirija

Post by Man of steel »

sarajevoxxxx wrote:
Sve cu halaliti IZ-u, ( a pogotovo nakon novog reis uleme Kavazovica, sve sto je uradio manje-vise je ok ) samo ako ostanu dosljedni u podrsci Siriji i sirijskom narodu, a protiv izbezumljenog Kasapina. Ovo im je prilika da pokazu da se znaju boriti za prave ciljeve uprkos svim iskusenjima. Ako okrenu plocu, onda nista. Samo ce pokazati da je IZ jos uvijek ista ona koja je gradila dvore i nazivala ih po raznim diktatorima.
U to možeš biti siguran.

Dok pare kapaju oni će klimati glavom osim ako se nešto drastično ne promjeni, a Alllah je svemoguć i prašta.
popokatepetl_com

#11517 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Islamska zajednica u BiH ce navijati za onog za koga joj njeni nadredjeni Amerikanci narede da navijaju, uostalom oni su nebitan faktor u svemu ovome. Dakle ako Amerikanac sutra kaze "Assadu ne pakirati", BiH kao i njene vjerske zajednice ce velicati Asada ako treba.
gorgonzola

#11518 Re: Sirija

Post by gorgonzola »

Ja bih zamolio cijenjene forumase koji podrzavaju pobunjenike tj tzv. Opoziciju da se dobrovoljno jave i odputuju u siriju. Njima treba boraca,i svjeze krvi. Lakoje ovdje palamuditi ali treba imati m... pa otici dole.
Man of steel

#11519 Re: Sirija

Post by Man of steel »

popokatepetl_com wrote:Islamska zajednica u BiH ce navijati za onog za koga joj njeni nadredjeni Amerikanci narede da navijaju, uostalom oni su nebitan faktor u svemu ovome. Dakle ako Amerikanac sutra kaze "Assadu ne pakirati", BiH kao i njene vjerske zajednice ce velicati Asada ako treba.
Nisu oni nebitni.

Zar ne vidiš da su džamije pretvorene u regrutacione centre.

Pogledaj samo ološ koji je otišao iz Bosne, sve je to regrutovano po džamijama i Gornjim Maočama.
Last edited by Man of steel on 20/05/2013 23:15, edited 1 time in total.
Klavikula

#11520 Re: Sirija

Post by Klavikula »

popokatepetl_com wrote:Islamska zajednica u BiH ce navijati za onog za koga joj njeni nadredjeni Amerikanci narede da navijaju, uostalom oni su nebitan faktor u svemu ovome. Dakle ako Amerikanac sutra kaze "Assadu ne pakirati", BiH kao i njene vjerske zajednice ce velicati Asada ako treba.
tacno tako. oni se okrecu kako vjetar puse. a i njihovo misljenje je apsolutno irelevantno, tako da...
Avetinho

#11521 Re: Sirija

Post by Avetinho »

gorgonzola wrote:Ja bih zamolio cijenjene forumase koji podrzavaju pobunjenike tj tzv. Opoziciju da se dobrovoljno jave i odputuju u siriju. Njima treba boraca,i svjeze krvi. Lakoje ovdje palamuditi ali treba imati m... pa otici dole.
Pa eto ti prvi svima pokazi kako se to radi, i kolika su ti m....

Ili se "palamudjenje" odnosi samo na one druge.
Opetja033

#11522 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:
tacno tako. oni se okrecu kako vjetar puse. a i njihovo misljenje je apsolutno irelevantno, tako da...
Mozda za tebe, obzirom da nisi musliman. Za ogromnu vecinu muslimana u ovoj drzavi njihovo misljenje je itekako relevantno.
sarajevoxxxx

#11523 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

gorgonzola wrote:Ja bih zamolio cijenjene forumase koji podrzavaju pobunjenike tj tzv. Opoziciju da se dobrovoljno jave i odputuju u siriju. Njima treba boraca,i svjeze krvi. Lakoje ovdje palamuditi ali treba imati m... pa otici dole.
Kada sam gledao onaj video o granatiranju Kusajra ped samu akciju iscupao sam iz sjecanja one najgore momente iz rata u BiH. Nista gore u ratu od rasprskavajucih meta osamdesetcetvorke, i minobacackih granata, sezdesetki, ili sto dvadesetki.

- Zabijes glavu u zile kakve bukve i samo ucis, pa sta Bog da.

- Oni u Kusajru, bogami im je trebala dobra rupa pa da prezive sve ono. Prsa u prsa im nista ne mogu, ali ono brate granatiranje, ono je ludnica.

U svakom slucaju iskustvo borbe protiv cetnika je jedna stvar, a poslije boriti se protiv muslimana je zaista nesto bolno, kukavno, i bez veze. Samo dragog Allaha moliti da to sto prije prestane.
Klavikula

#11524 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:
Klavikula wrote:
Mozda za tebe, obzirom da nisi musliman. Za ogromnu vecinu muslimana u ovoj drzavi njihovo misljenje je itekako relevantno.
ako ti kazes da nisam musliman, onda garant nisam. haj zdrao :run:
It_is_a_Leclerc

#11525 Re: Sirija

Post by It_is_a_Leclerc »

graue_maus wrote:
ima li gdje da se vide te face online ..........
Ma ne znam. Vidi na FTV-u. To su takvi likovi da te jeza prođe... I da se zapitaš - imamo li mi uopće bezbjedonosne agencije kad nam se u državi ljudi naoružavaju da idu ratovati protiv članice UN-a.

P.S. Da izvinite, divno li se serete na temu s tim intersektalnim prepucavanjama i zakukljicama.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 20/05/2013 23:26, edited 1 time in total.
Locked