SDA-All about

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#11501 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

@bogumila i @Innovation,
Jeli vas stid, o vi glasnogovornici Vladajuće SDA Oligarhije Begova i Aga, koji su uspostavili korumpirani, bezdušni i eksploatatorski robovski sistem vlastitom napaćenom narodu kojeg drže u izolaciji unutar svoga privatnog SDA Feuda već dvadeset godina, u kojem nema nikakvih ljudskih vrijednosti i gdje sve na prodaju kao na stočnoj pijaci? Imate li uopće grižnje savjesti, suosjećanja i empatije prema drugim ljudima?
Innovation

#11502 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

:stidljiva:
Cega treba da se stidim? : :?
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#11503 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Vidiš ti ne znaš čega treba da se stidiš, a @bogumila uopće nema grižnje savjesti, iz toga proizlazi potpuni nedostatak empatije prema drugima. Vi svijet gledate kroz prizmu suženih ličnih interesa zanemarujući u potpunosti činjenicu da pored vas egzistiraju i drugi ljudi koji imaju iste potrebe kao i vi. U tome i jeste sva suština, što ne znate i ne možete da napravite razliku između crnog i bijelog identično kao i oni koji branite.
rajvosa1

#11504 Re: SDA-All about

Post by rajvosa1 »

Innovation wrote::stidljiva:
Cega treba da se stidim? : :?
Zivi ste :-D :-D :-D :-D Prepao sam se za vas. Niste se javljali otkad Skupstina KS nije izglasala kredite, pa pomislih da vam se nije, tobe jarabi, sta desilo. Zivi vi meni bili :kiss:
VjecitiStudent

#11505 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Izvanredna dijagnoza profesora Hafizovica
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/inte ... h-porodica

SDP je nažalost iznevjerio očekivanja velikog broja svojih birača; SDA je pak ubjedljivo dobila lokalne izbore; no sve se glasnije govori o različitim kursevima u samoj stranci. Koje je rješenje za SDA po Vašem mišljenju: Sulejman Tihić ili Bakir Izetbegović? Ili pak trebaju tražiti nekog trećeg?

- Svi su oni na sebi svojstven način sustavno iznevjeravali svoje birače. Oni su ih odmah zaboravili nakon službenog otčitavanja rezultata posljednjih izbora, okrenuli se sami sebi i zaboravili koju zemlju predstavljaju i kojim građanima i narodima su obećali šta su obećali u svojim predizbornim kampanjama. Na posljednjim općim izborima birači, čitaj Bošnjaci, su nagradili SDP i povjerili mu znatan procenat svojih glasova, jer im je ta politička partija ulijevala novu nadu nakon teškog njihova razočaranja u SDA. Ista stvar se dogodila i na posljednjim lokalnim izborima, s tim što su ove dvije političke partije zamijenile uloge: negdašnji gubitnik (SDA) je postao izborni dobitnik, a negdašnji dobitnik općih izbora (SDP) na posljednjim lokalnim izborima je postao teški gubitnik. Ovakav rezultat na posljednjim lokalnim izborima nije posljedica nikakve posebne pameti koju su kadrovi SDA pokazali i time zadobili povjerenje birača, nego ključni razlog takvog izbornog rezultata za jednu i drugu političku partiju leži samo u intenzitetu razočaranja birača. Da su se birači na posljednjim lokalnim izborima, primjerice, prisjetili samo par činjenica koje odlikuju političku praksu SDA posljednjih godina, to jest da su se prisjetili kako su se u posljednjih desetak godina iz te partije ispilila barem četiri premijera koji su za svoga mandata u crno zavili Bošnjake i ekonomski uništili građane Federacije BiH, kao što su se ispilile i najveće moralne gnjide, nekoć kadrovi ove političke partije od najvišeg povjerenja, a kasnije odmetnute političke jude od čijeg političkog defetizma građani Federacije BiH i danas trpe nesagledive posljedice, nikada im ne bi palo na pamet da dadnu svoj glas ovoj političkoj partiji. Ova politička partija je odavna prestala biti ozbiljan politički projekat Bošnjaka, i pretvorila se u konglomerat nekoliko političkih porodica čiji srodnici godinama obnašaju poklonjene visoke političke funkcije u društvu, a da uopće i ne bivaju izvrgnuti provjeri svojih birača kod općih ili lokalnih izbora. Takvim putem većma korača i SDP, pa stoga i trpi izborne poraze.

Tihić i(li) Izetbegović

Prema tome, na vaše pitanje ko je od dviju pomenutih osoba rješenje za SDA, a ja bih rekao i za Bošnjake: Sulejman Tihić ili Bakir Izetbegović, odgovorio bih sljedeće: davno je bilo vrijeme da se na čelu te političke partije dogodi personalna promjena, čak i da je dojakošnji prvi čovjek ove najbrojnije bošnjačke političke partije nudio najbolje rezultate svog političkog djelovanja, a nije. No, međutim, u nas se političari nikada ne mogu dosjetiti kada je vrijeme da se povuku sa rukovodećih pozicija, ili iz političkog života uopće, dajući šansu nekom boljem i pametnijem. Doduše, ja nisam siguran da li ova politička partija danas uopće ima bolje i pametnije kadrove, jer svi su oni ondje kao neka vrsta političkih klonova. Suštinski gledano, problem ove političke partije nije samo u njenim kadrovskim rješenjima, već u nedostatku političke vizije, odsustvu istinske strategije i kredibilnosti koja je odavno izgubljena, jer ova politička partija je svojim političkim kompromiserstvom, nepotizmom, korupcijom i političkim idiotizmom dovela svoje birače u bezizlaznu situaciju. Ona je proćerdala sav kapital iz prvih godina svoga djelovanja, uludo potrošila jednu poprilično raskošnu političku ideju u kojoj se nekoć bio prepoznao najbrojniji narod ove zemlje, i uništila svaku priliku da bude jedna od najdominantnijih političkih snaga i ključ definitivnog razrješenja ove nepodnošljive krize u kojoj tavori ova zemlja i njeni građani. Sa takvim stanjem stvari u ovom nekoć moćnom političkom projektu Bošnjaka, sada je sasvim nevažno hoće li se na vrhu te partije dogoditi personalna promjena i ko će preuzeti njeno političko žezlo.
ultima_palabra

#11506 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Babo zna! Država za babA :izet: :bih:
weredsf

#11507 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

antimobbing wrote:@bogumila i @Innovation,
Jeli vas stid, o vi glasnogovornici Vladajuće SDA Oligarhije Begova i Aga, koji su uspostavili korumpirani, bezdušni i eksploatatorski robovski sistem vlastitom napaćenom narodu kojeg drže u izolaciji unutar svoga privatnog SDA Feuda već dvadeset godina, u kojem nema nikakvih ljudskih vrijednosti i gdje sve na prodaju kao na stočnoj pijaci? Imate li uopće grižnje savjesti, suosjećanja i empatije prema drugim ljudima?
Covjek ti lijepo napise svoje misljenje bez nekog nametanja a ti ga luzercino pitas jel ga stid???, nije svako nezadovoljan u ovoj zemlji, nije svako isfrustriran do te mjere da pise kilometarske postove iz dana u dan, postolje ljudi koji nisu zavidni.
Kakve ja empatije trebam imati prema tebi takvom ili bilo kome drugom, svi na ovom svijetu i ovoj zemlji imaju tacno onoliko koliko mogu i znaju, nikada i nigdje ljudi nisu isti niti jednaki a ti si dokaz za to, pored takvih ljudi koji samo piskaraju i znaju sve kako treba a ne rade nista zivot prolazi, u zavisti i ljubomori...nekako mi vas nije ni zao, nema ni zbog cega biti jer si sam izabrao da budes furumsko nezadovoljno piskaralo
jon_jovi

#11508 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

antimobbing wrote:Vidiš ti ne znaš čega treba da se stidiš, a @bogumila uopće nema grižnje savjesti, iz toga proizlazi potpuni nedostatak empatije prema drugima. Vi svijet gledate kroz prizmu suženih ličnih interesa zanemarujući u potpunosti činjenicu da pored vas egzistiraju i drugi ljudi koji imaju iste potrebe kao i vi. U tome i jeste sva suština, što ne znate i ne možete da napravite razliku između crnog i bijelog identično kao i oni koji branite.
Službeni naziv za takve je budžetlija
weredsf

#11509 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

jon_jovi wrote:
antimobbing wrote:Vidiš ti ne znaš čega treba da se stidiš, a @bogumila uopće nema grižnje savjesti, iz toga proizlazi potpuni nedostatak empatije prema drugima. Vi svijet gledate kroz prizmu suženih ličnih interesa zanemarujući u potpunosti činjenicu da pored vas egzistiraju i drugi ljudi koji imaju iste potrebe kao i vi. U tome i jeste sva suština, što ne znate i ne možete da napravite razliku između crnog i bijelog identično kao i oni koji branite.
Službeni naziv za takve je budžetlija
O kakvoj vi empatiji pricate, da ima empatiju prema necijem izboru???
jon_jovi

#11510 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Opasnije su ove male čivijice i od samih budžovana
Innovation

#11511 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

rajvosa1 wrote: Zivi ste :-D :-D :-D :-D Prepao sam se za vas. Niste se javljali otkad Skupstina KS nije izglasala kredite, pa pomislih da vam se nije, tobe jarabi, sta desilo. Zivi vi meni bili :kiss:
:kakoste:
Nisam gledala, pa nisam mogla ni komentarisati. :fazlija: :suplja:
rajvosa1 wrote:Zivi vi meni bili :kiss:
Hvala, takodje. :kiss:
antimobbing

#11512 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Bravo @Shahab, normalan čovjek kada pogriješi, izvine se jer u svome biću ima suosjećanja i grize ga savjest. Međutim, čisto sumnjam da će se oni se tebi izvinuti. Vidiš, da uopće ne znaju zbog čega ih treba biti stid, uopće nemaju grižnje savjesti niti znaju šta je to empatija …
Havatar

#11513 Re: SDA-All about

Post by Havatar »

weredsf wrote:
antimobbing wrote:@bogumila i @Innovation,
Covjek ti lijepo napise svoje misljenje bez nekog nametanja a ti ga luzercino pitas jel ga stid???, nije svako nezadovoljan u ovoj zemlji, nije svako isfrustriran do te mjere da pise kilometarske postove iz dana u dan, postolje ljudi koji nisu zavidni.
Kakve ja empatije trebam imati prema tebi takvom ili bilo kome drugom, svi na ovom svijetu i ovoj zemlji imaju tacno onoliko koliko mogu i znaju, nikada i nigdje ljudi nisu isti niti jednaki a ti si dokaz za to, pored takvih ljudi koji samo piskaraju i znaju sve kako treba a ne rade nista zivot prolazi, u zavisti i ljubomori...nekako mi vas nije ni zao, nema ni zbog cega biti jer si sam izabrao da budes furumsko nezadovoljno piskaralo
:thumbup:
VjecitiStudent

#11514 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

bogumila wrote: ...
zovem starog "babo" bez da mi je neprijatno, kao sto mi je bilo prije. "babu" vise ne zovu na "informativne razgovore". niko od rodbine mi vise nece otici na goli otok nizasta. nako. sto se nekome u nekom pisljivom komitetu tako cefnulo
...
Eh da sad babe mogu tako, nakon jednogodišnje robije da završe pravni fakultet, dobiju posao bez štele i rodbine u državnoj firmi i državni stan u mrtvom centru grada ... (vidi pod: A.Izetbegović, biografija).

PS. Može li mi ko objasniti etimologiju riječi 'babo'?
Havatar

#11515 Re: SDA-All about

Post by Havatar »

VjecitiStudent wrote:
zovem starog "babo" bez da mi je neprijatno, kao sto mi je bilo prije. "babu" vise ne zovu na "informativne razgovore". niko od rodbine mi vise nece otici na goli otok nizasta. nako. sto se nekome u nekom pisljivom komitetu tako cefnulo
...
Eh da sad babe mogu tako, nakon jednogodišnje robije da završe pravni fakultet, dobiju posao bez štele i rodbine u državnoj firmi i državni stan u mrtvom centru grada ... (vidi pod: A.Izetbegović, biografija).

Bolje nek objasni etimologiju rijeci tata
VjecitiStudent

#11516 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Havatar wrote:
VjecitiStudent wrote: PS. Može li mi ko objasniti etimologiju riječi 'babo'?
tata- otac, u većini slavenskih jezika. S obzirom da je i bosanski u toj grupi, ne znam zašto bi 'tata' bilo pogrešno.
baba - otac, u turskom i albanskom
babo?
Innovation

#11517 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Zovu vas
TATA..
ili tatica...ili otac...ili babo...

ili ćaća...ili oče...ili pater ...ili papy...
ili tajo, tajko...ili možda tajkić
ma kako da vas zovu potrebni ste im
od vas očekuju pomoć
samo uz vas mogu odrasti u prave ljude
budite ponosni na svoje očinstvo
Shahab

#11518 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

VjecitiStudent wrote:
...

On je stan i posao dobio kao saradnik KOS-a.Imao je pogodnosti i na robiji. Bio je njihov šmeker u organizaciji MM.
ultima_palabra

#11519 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Innovation wrote:
Zovu vas
TATA..
ili tatica...ili otac...ili babo...

ili ćaća...ili oče...ili pater ...ili papy...
ili tajo, tajko...ili možda tajkić
ma kako da vas zovu potrebni ste im
od vas očekuju pomoć
samo uz vas mogu odrasti u prave ljude
budite ponosni na svoje očinstvo
Morel' tajkun? :mrgreen:
Havatar

#11520 Re: SDA-All about

Post by Havatar »

VjecitiStudent wrote:
Havatar wrote:
VjecitiStudent wrote: PS. Može li mi ko objasniti etimologiju riječi 'babo'?
tata- otac, u većini slavenskih jezika. S obzirom da je i bosanski u toj grupi, ne znam zašto bi 'tata' bilo pogrešno.
babo?
Babo koriste Bosnjaci
VjecitiStudent

#11521 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Havatar wrote:
VjecitiStudent wrote:
Havatar wrote: Bolje nek objasni etimologiju rijeci tata
babo?
Babo koriste Bosnjaci
Super, ali koje je porijeklo riječi 'babo', zna li ko?
Havatar

#11522 Re: SDA-All about

Post by Havatar »

Bosnjacko posto su oni promijenili a u o.
StupskaBitanga

#11523 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

meni je nekako ružno oca zvati babo i najgora asocijacija mi je na FA
VjecitiStudent

#11524 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Havatar wrote:Bosnjacko posto su oni promijenili a u o.
Vidi se iz aviona šta je promijenjeno, ali pitanje je zašto, tj. zašto nije zadržana originalna turska riječ, kao npr. u albanskom?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11525 Re: SDA-All about

Post by pici »

poznate BaBe...

BaBo Fikret
BaBo Alija...kasnije DeDo Alija
BaBo Bakir...poznat kao PrinC

:roll: :oops:
Post Reply