Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- SanskiBiser
#11501 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sam je Azor Ahai!

- SanskiBiser
#11502 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Capajebo wrote:THE KING IN THE NORTH!!
I btw, Cercei is AWESOOOMEEEE!
Najjaca scena do sada u seriji, u ovih svih 6 sezona, kad se Tommen fisne![]()
![]()
![]()
![]()
Ono uzimam kesu uzimam papir![]()
![]()
:lol:

-
mrgreen
#11503 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sanski biser me preduhitri, bas sam htjela postaviti
kakva epizoda, sve se desilo
Cersei se konacno ostvarila zelja iako je niko u zivotu nije uzimao zaozbiljno. a dolazi nova mladja kraljica da je smakne, izgleda da margeri nikad nije bila ta. ne moramo vise gledati pola dosadnih faca iz kings landinga
Littlefinger razocaran, sada mora planirati kako da se rijesi Jona. njemu ce u biti whitewalkeri najvise pomutiti planove, ili ce i njih premuntati.
ja i eto, jon je targarjen sta sad. ja zamisljam neku scenu gdje se stvarno bori sa deneris koja je prolupala
winter is here, suza kanu
kakva epizoda, sve se desilo
Cersei se konacno ostvarila zelja iako je niko u zivotu nije uzimao zaozbiljno. a dolazi nova mladja kraljica da je smakne, izgleda da margeri nikad nije bila ta. ne moramo vise gledati pola dosadnih faca iz kings landinga
Littlefinger razocaran, sada mora planirati kako da se rijesi Jona. njemu ce u biti whitewalkeri najvise pomutiti planove, ili ce i njih premuntati.
ja i eto, jon je targarjen sta sad. ja zamisljam neku scenu gdje se stvarno bori sa deneris koja je prolupala
winter is here, suza kanu
-
drogon2
#11504 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma nece se Jon i Daenerys borit.Daenerys rece Daariu da ce morat pravit savez kroz brak,a pogodite koja kuca samo ima muskarca za vladara 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11505 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
znači dobraaa
koliko traje ono oko sat?
bez špice me zanima
koliko traje ono oko sat?
bez špice me zanima
-
r_faruk
#11506 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
e, pomagajte, ja sam se izgubio totalno...
sta je azor ahai,
sta je R+L=J
ko je lyanna
kako se zove ona litlefingerova vojska koja se pojavila da spasi johna (da li je ono vojska onog malog sto je sisao mamu sa sedam godina)
i odakle se pojavise uopste. jel ih sansa zvala?
Ja nemam pojma sta se u ovoj seriji desava... isto kao da je i ne gledam...
a plaho me interesuje...
ko je johnova mater a ko mu je otac...
ovo bih poFat'o samo ako bih ponovo gledao od prve sezone...
nisam jos zadnju pregledao, ali meni spojleri ne smetaju...
sta je azor ahai,
sta je R+L=J
ko je lyanna
kako se zove ona litlefingerova vojska koja se pojavila da spasi johna (da li je ono vojska onog malog sto je sisao mamu sa sedam godina)
Ja nemam pojma sta se u ovoj seriji desava... isto kao da je i ne gledam...
ovo bih poFat'o samo ako bih ponovo gledao od prve sezone...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11507 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nemam ni ja pojma o pola stvari a pročitao sam knjige i imam onaj svijet vatre i leda 
jes za sisanje si u pravu... a to za J naslućujem ali neću se provaljivati
ovi surfaju po wikigameof i gledaju po pet puta epizodu i zato znaju sve
jes za sisanje si u pravu... a to za J naslućujem ali neću se provaljivati
ovi surfaju po wikigameof i gledaju po pet puta epizodu i zato znaju sve
-
mrgreen
#11508 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Main_Pager_faruk wrote:e, pomagajte, ja sam se izgubio totalno...
sta je azor ahai,
sta je R+L=J
ko je lyanna
Ja nemam pojma sta se u ovoj seriji desava... isto kao da je i ne gledam...a plaho me interesuje...
ovo bih poFat'o samo ako bih ponovo gledao od prve sezone...![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11509 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jaime ce roknut Cersei... ova je vec ludaca, deja vu ko sa ludim kraljem... nema sanse da lanisteri i garda KL zaustave savez Dany, Ollene i Sands... Baratheon i zvanicno sa malim tomenom ne postoje jedino nekog kopilana od Roberta da priznaju kao Jona... Arya jebem joj, necu pite probat ni za mjesec dana
... Euron ce popizdit, najvjerovatnije ce sada svoj veliki kurac ponuditi Cersei, nema kome vise, Maloprsti uuuhhhh onaj pogled prema Sansi kad su klicali Jonu za kralja sjevera, nesto je smutio opasno, nadam se da ce Arya zeljanicu napraviti od njega... sve skoro zene na vlasti u westwrosu, Jon je ponudio Sansi da bude Knjeginja i da je dosao u winterfell zbog nje a ova odbila a potom i odbila ponudu LF da bude njegova kraljica na zeljeznom prestolju... zakuhalo se...

God Save the Queen

God Save the Queen
-
cassius
#11510 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moze li mi ko objasnit sad , da li ovo znaci da sad uz Daenerys ce da se bore , House of Greyjoy tj. sto je preostalo od njih, House of Tyrell, i House of Martell ? Posto je Varys sklopio dogovor izgleda s ove dvije kuce.
Ako je tako neizbjezno je da ce preuzet prijestolje 
- So What!
#11511 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Osmijehom sam ispratio flotu u Westeros. Nije li to ono što smo svi čekali.
Teren u Westerosu je dobro pripremljen, glavni neprijatelji su slabi Lannisteri. Od nekad moćnih familija ostala je samo sjena, Martelle predvode ženska kopilad, Tyrelle, čvrsta, ali stara nena.
Ne znam jeste li analizirali pogled kojeg je uputila Sansa ka Littlefingeru. Izgleda da nije očekivala da će Jona uzeti za kralja. A meni nekako blam, ponovo scena King in the North, znajući kakvim je debaklom to završilo.
Onda Melissandra, ode žena, pustiše je živu, a kakogod djeluje kao opasnost sve dok je živa, a znajući da u slobodno vrijeme uskrsava ljude i mrtva je opasna. Onda gdje nestade ona Kinvara, toliko najavljivana.
Na drugu stranu od malog Tommena je mog'o bit kralj, pogino je od svoje dobrote. Ne mogu da vjerujem da ste uspjeli već naći kulturne reference na taj događaj i grohotom se već smijem.
Mogla se Citadela i bolje prikazati, s tim da je nevjerovatno da su vjerovali da je Jeor Mormont zadnji komandant bio. A Sam brat je u principu otkrio internet, izgleda kao ja prije nekih 15 godina kada sam prvi puta pretraživao Google.
U principu koliko su svi vjerovali da su Starkovi izginuli toliko i nisu izginuli. U principu zaginuli se Ned i Robb, ako odbijemo Rickona prošlu epizodu, a nekako šest sezona se vuče osjećaj kroz seriju kao da su zbrisani s lica zemlje.
I na kraju žao mi je što nas nisu iznenadili s makar jednim plot twistom, glupo ispade na kraju da su podilazili fanovima sa skoro svim teorijama. Jedini čovjek na kraju koji je spona između Dany i Jona je Tyrion koji je oboje savjetovao i pratio kroz jedan period života. Simpatično zvuči činjenica da mu je tetka, no nakon onog šaputanja, Bog sami zna šta se može desiti.
Teren u Westerosu je dobro pripremljen, glavni neprijatelji su slabi Lannisteri. Od nekad moćnih familija ostala je samo sjena, Martelle predvode ženska kopilad, Tyrelle, čvrsta, ali stara nena.
Ne znam jeste li analizirali pogled kojeg je uputila Sansa ka Littlefingeru. Izgleda da nije očekivala da će Jona uzeti za kralja. A meni nekako blam, ponovo scena King in the North, znajući kakvim je debaklom to završilo.
Onda Melissandra, ode žena, pustiše je živu, a kakogod djeluje kao opasnost sve dok je živa, a znajući da u slobodno vrijeme uskrsava ljude i mrtva je opasna. Onda gdje nestade ona Kinvara, toliko najavljivana.
Na drugu stranu od malog Tommena je mog'o bit kralj, pogino je od svoje dobrote. Ne mogu da vjerujem da ste uspjeli već naći kulturne reference na taj događaj i grohotom se već smijem.
Mogla se Citadela i bolje prikazati, s tim da je nevjerovatno da su vjerovali da je Jeor Mormont zadnji komandant bio. A Sam brat je u principu otkrio internet, izgleda kao ja prije nekih 15 godina kada sam prvi puta pretraživao Google.
U principu koliko su svi vjerovali da su Starkovi izginuli toliko i nisu izginuli. U principu zaginuli se Ned i Robb, ako odbijemo Rickona prošlu epizodu, a nekako šest sezona se vuče osjećaj kroz seriju kao da su zbrisani s lica zemlje.
I na kraju žao mi je što nas nisu iznenadili s makar jednim plot twistom, glupo ispade na kraju da su podilazili fanovima sa skoro svim teorijama. Jedini čovjek na kraju koji je spona između Dany i Jona je Tyrion koji je oboje savjetovao i pratio kroz jedan period života. Simpatično zvuči činjenica da mu je tetka, no nakon onog šaputanja, Bog sami zna šta se može desiti.
- pici
#11512 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jonu nije na pameti ni vladanje sjeverom ni zeljezno prijestolje, kao ni kad je bio glavesina Nocne straze, Jonu se sve namece tako da u principu on je Azor Ahai, polu zmaj polu vuk, strasna kombinacija, mislim da niko prije njega u istoriji westerosa nije to bio... Sansa je uputila zabrinut i prestrasen pogled na LF strahujuci sta ce ovaj prirediti Jonu znajuci sada njegove ambicije... mislim da ce ga Sansa i Arya samljet u jednu dobru uckurusu... Dany osvaja KL al je pitanje sta dalje tj kakva ce biti vladarica i kako ce podnjet kad sazna da postoji jos jedan Targaryen... dali ce pomoc u odlucujucoj bitci il ce ga htjeti smaknut kao pretendenta na Zeljezno prestolje, jer kad se to sazna jedini je Jon istinski kralj.
-
racionalista
#11513 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako li će se tek u knjigama zakuhati
Tamo se pojavljuje još jedan Targerijan, a i Euron ima onaj horog sa kojim može kontrolisati zmajeve i rušiti zidove
Tamo se pojavljuje još jedan Targerijan, a i Euron ima onaj horog sa kojim može kontrolisati zmajeve i rušiti zidove
- Pandakonda
#11514 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovo što sam ja postavio je iz trailera koji je pustio sky atlantic prije epizode, znaci nije leak nego zvaničan klip. Ako idemo tako onda banuj svakog ko je ikad objavio trailer ovdje.Capajebo wrote:1Dante1 wrote:Tacno treba paziti sa spoilerima. Ima i ljudi sto ne znaju da ce Tommen zaginuti u finalu i da ce Planina iznabijat Septu Unellu. Pazite sta pisete.Da sam mod sad bi obojica za ovakav spoiler bar po mjesec, ili kad podje iduce sezona...Pandakonda wrote:Sky Atlantic prikazao novog kralja sjevera![]()
Nadam se da ce Chmoljo ispuniti moju zelju, ali daBogda
- zlaataan
#11515 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Niko nije vidio taj trailer prije nego što si ti stavio. U oficijelnom traileru na youtubeu (https://www.youtube.com/watch?v=MehJaeTVrxI) se ta scena ne pojavljuje.Pandakonda wrote:Ovo što sam ja postavio je iz trailera koji je pustio sky atlantic prije epizode, znaci nije leak nego zvaničan klip. Ako idemo tako onda banuj svakog ko je ikad objavio trailer ovdje.Capajebo wrote:1Dante1 wrote:Tacno treba paziti sa spoilerima. Ima i ljudi sto ne znaju da ce Tommen zaginuti u finalu i da ce Planina iznabijat Septu Unellu. Pazite sta pisete.Da sam mod sad bi obojica za ovakav spoiler bar po mjesec, ili kad podje iduce sezona...Pandakonda wrote:Sky Atlantic prikazao novog kralja sjevera![]()
Nadam se da ce Chmoljo ispuniti moju zelju, ali daBogda
- pici
#11516 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

e nek su vise to skinuli s dnevnog reda al dalo se je pretpostaviti koliko su u seriji puta spominjani Rhaegar i Lyanna da je i vraBcima na grani bilo jasno da je R+L=J... znaci ko neki negativci ostaju nam Cersei, Maloprsti i Euron... a mozda sad i teorija da je Dany glavni negativac bude tacna, ako Tyriona ubiju ili nestane il bude protjeran, onda ce ona okrenut tamnoj svojoj strani, dok je Tyrion uz nju ne vjerujem...
prejaka scena pogotovo uplaseni i zabrinuti pogled Sanse prema Maloprstom...
- Pandakonda
#11517 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa vidiš da sam napisao Sky Atlantic, nisam napisao direktno HBO, SA je otkupio prava za GoT isto kao što je Fox otkupio prava za Walking Dead od AMC-a. Poenta je da ovo nije nešto što je trebalo bit sakriveno pa je neko pustio, ovo je bio samo klip za promociju prije epizode tako da nije ni spoiler a kamoli leak.zlaataan wrote: Niko nije vidio taj trailer prije nego što si ti stavio. U oficijelnom traileru na youtubeu (https://www.youtube.com/watch?v=MehJaeTVrxI) se ta scena ne pojavljuje.
- konahawaii
#11518 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kakva epizoda
od pocetka do kraja...ja mislim da nije bilo dosadne scene za ovih sat i 7 min...definitivno meni najbolja sezona do sada...valja cekat sljedecu 
- pici
#11519 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
samo sHegami, beba svijetle kose a Jon tamne
da nije osHo na farbanje
pocrnijo od muke 
- konahawaii
#11520 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i nije mi jasno zasto govore da ce pravit 7 i 8 sezonu po 6,7 epizoda. Zar im nije bolje zavrsti na 7 sezona (kad je vec sve po 7 u seriji) al da sedma ima vise epizoda 
- KAMI666
#11521 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mozda planiraju da svaka duze traje, recimo stave dvije u jednu pa zato ih bude manje

- Pandakonda
#11522 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vjerovatno hoće da serija ode u dobrom stilu jer su već ove sezone imali pritužbi da bezveze odugovlače epizode. Nek su i ovi Starkovi jednom završili kako treba sezonukonahawaii wrote:i nije mi jasno zasto govore da ce pravit 7 i 8 sezonu po 6,7 epizoda. Zar im nije bolje zavrsti na 7 sezona (kad je vec sve po 7 u seriji) al da sedma ima vise epizoda
- SanskiBiser
#11523 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci Deneris je Jonova tetka, Jon prakticno ima vece pravo na prestolje od nje ali samo ako je Lijana bila u braku sa Rhaegar, sto navodno jos nije jasno, ako nije onda je Jon jos veci Bastard nego sto je sad 
- Pandakonda
#11524 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Rhaegar je 100% negdje ostavio dokaz da je Jon njegov sin i sa tim ga može legitimisat, nema šanse da nije računao na to da će možda poginut tokom pobune. Jon nema prava na tron zato što su Targaryani skinuti sa trona davno a Starkovi nikad nisu ni bili na njemu, to isto važi za Dany koja 6 sezona govori kako ima prava i nikako ne može skontat da joj je familija skinuta u pobuni.SanskiBiser wrote:Znaci Deneris je Jonova tetka, Jon prakticno ima vece pravo na prestolje od nje ali samo ako je Lijana bila u braku sa Rhaegar, sto navodno jos nije jasno, ako nije onda je Jon jos veci Bastard nego sto je sad
-
Amar_Chulle_Custic
#11525 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nikakav si ti čovjekPandakonda wrote:Pa vidiš da sam napisao Sky Atlantic, nisam napisao direktno HBO, SA je otkupio prava za GoT isto kao što je Fox otkupio prava za Walking Dead od AMC-a. Poenta je da ovo nije nešto što je trebalo bit sakriveno pa je neko pustio, ovo je bio samo klip za promociju prije epizode tako da nije ni spoiler a kamoli leak.zlaataan wrote: Niko nije vidio taj trailer prije nego što si ti stavio. U oficijelnom traileru na youtubeu (https://www.youtube.com/watch?v=MehJaeTVrxI) se ta scena ne pojavljuje.
fino sam te zamolio, ko forumaša, da ne radiš to tako. Mogao si staviti i link koji vodi tamo. Ali ne, ti imaš neki fetiš na to da dođeš s nekim informacijama za koje mi ne znamo, nezz je li ti to svrš il šta ali je šupački, uprkos konstantnim molbama.
Spoiler je, nisu ga stavili u trailer, HBO nije planirao da se to vidi, i ti si meni sjebao još jednu scenu. Čitavu ovu sezonu si sje*ao forsirajući spoiler koji si pročitao na redditu, spoilao si mi najbolju epizodu a sad i finale.
A kako vidim infestirao si svaku temu serije koju pratiš, pa i twd. Nisi prije bio, ali ovo što sad radiš je sranje teško, tako da se iskreno i srčano nadam da ćeš snositi posljedice.
Što se tiče epizode...
Dobra je pravo, ali sam malo ambivalentan što se tiče nekih stvari.
Ja sam uvjeren da je Sansa maksimalno na Jonovoj strani. Prvo mu je rekla da on zaslužuje sobu oca i majke i još mu se izvinila za to što nije rekla da Vale dolazi.
Onda odbije Petyra i vrlo primamljivu činjenicu.
Realno gledajuću, sad čitam knjige ponovo i ima scena kad Robert kaže Nedu: "Svi mi stalno pričaju o mom kraljevstvu da sam skoro i zaboravio da je tvoj dio sam gotovo veći od svih ostalih zajedno."
Sjever je sila, za razliku od ostalih "partija". Greyjoy-evi su realno ništica.
Sansa je bila svjesna, kao i Petyr da ima šanse za tron sa sjeverom na svojoj strani, ali nije treba glupa, kao što smo i vidjeli.
Odjebala je Petyr-a.
Kasnije, ona scena s pogledom ka Petyru, ja mislim da je to više pogled koji kaže: "Znam te, učila sam od tebe, i pazim na tebe."
Sansa će biti ono fazon - the student has become master
Drago mi je da je R+J napokon potvrđeno. Jon na kraju izgleda daleko snažniji lik od Daenerys. Ako Daenerys dođe, osvoji prestolje... s kim drugo će ić u brak ako ne s likom kojeg prati ČITAV sjever.
A pazi čuda - taj isti lik je ( da li njoj svjesno ili nesvjesno) sin njenog brata... Targaeryeni nastavili sa tradicijom u tom slučaju.
Fazon je što ova tri zmaja mogu živjeti i umrijeti. To je to. Neće se plodit, garant.
Arya uleti, malo su mi ove diskrepance pokvarile doživljaj budući da sad svaki lik može se pojavit bilo gdje, ne znaš koliko vremena je prošlo gdje itd.
Tipa od treće epizode, kad je oživio Jon pa do sad, prošlo je nekih 15ak dana maksimalno.
A u to vrijeme Arya je prošla maksimalni trening.
U isto vrijeme, Samwell na kraju sezone stiže u Citadel gdje ne znaju ni ko je Maester. Malo mi je čudno i glupo to budući da Mormon nije baš preminuo jučer. Faktički, ne vjerujem da će Samwell proći sav studij, ali vjerujem da će čitajući noćima pronaći nešto što je neophodno za borbu. Kladim se da će on igrat ogromnu ulogu u borbi za Westeros.
A Arya, pretpostavljam da se ovo s njom desilo u isto vrijeme kad i s Jonom. Iduća stepenica - winterfell. Možda baš Petyr zagine sad, iako ne bih to očekivao. Al ko zna više.
Cersei i sve što se dešavalo u Kings Landingu mi je jebeno spoilano od strane ljudi kojima je očito ekstaza doći na temu i spoilati ljudima stvari, a i bilo je previše nagovještanja da bi se tek tako zaboravilo. Samo iskreno, mislio sam da će više štete nanijeti. Šta je ona raznijela, jednu septu... a po pričama je čitav kings landing prožet divljom vatrom. King Aerys nije planirao spalit samo septu, pa nema logike da je samo SLUČAJNO pod septom bila riznica. Možda ima i po drugim dijelovima grada, al eto. Dio plota.
Skok Tommena mi je bio presmiješan.
I na kraju toliko očekivani polazak na Westeros od strane velikog Targaryena!
Samo, možda ljudima to ne znači, ali meni znači fkt.
Dokaz koliko D&D nemaju pojma o likovima svojim. Znači, govori Tyrion Dany kako je to ono što je ona ODUVIJEK željela. Što nije istina. Dany je nametnut teret vladanja od strane njenog brata. Ona to nikad nije htjela, tek kasnije se ta želja pojačala. Ali glupo je reći da je jedina želja tron od malih nogu, kad u prvom poglavlju knjige kaže kako ona uopšte ne želi da ima tron, to je ne zanima itd.
Ista stvar je bila i s Jonom. D&D faggoti uzmu doslovno jednu karakteristiku lika ( tipa mrzovoljno mrgođenje Jon-a, ili ledeni trenutak Daenerys) koja je u knjigama bila specifična za njih, ali ne UVIJEK, već u pojedinim scenama. Tako da kad dođe ledeni trenutak vatrene Dany, sjebeš se. Isto i kod Jon-a, kad se mrzovoljno mrgodi, znaš da je sad obukao odijelo Eddard Starka.
Al eto, ja se iskreno nadam da će nešto promijeniti dvojac, da će ponovo aktivirat martina da im pomogne ili nekog kreativnijeg. Očito je da nisu sposobni teret ovolike serije sami nositi.
P.S. - je li iko primjetio drugačiji tip soundtrack-a za ovu epizodu? Muzika je uvijek suptila u GOT, ali danas su violine baš vladale . Da li vam se sviđa ili ne?