Niko to ne spori.Streptokok wrote:Iran i pakistan kad se spomenu treba ustati.Co0l wrote:Ne podvaljuj nesto sto nisam napisao.Za mene su Iranci dobri,da se tako izrazim,i uopste na njih ne gledam kao na Šiite kao sto ne gledam na Arape kao Sunite ali onaj ko je pisao ovaj tekst ocito dijeli muslimane.I neka dijeli,njegova stvar,ali mi smeta sto iskoristava nasu tragediju da bi naglasavao te podjele,usput blateci svog neprijatelja.Opet preko nase tragedije.E to mi smeta.mirsek wrote: Ayatollah Khamenei's statements made at a message to the Great Hajj Congress; May 15, 1994
Vidis kad je ovo izjavio.![]()
Tada je Gorazde bilo pred padom.
Nisu oni samo supljirali i pisali da blate ameriku, oni su bili vrlo konkretni sa svojom pomoci.
U stvari bili su najkonkretniji od svih "muslimanskih" zemalja.
Nego da isljucimo to da po tebi oni ne mogu biti dobri Šiiti, da li se slazes sa tekstom ili mislis da su nesto slagali ili pogresno protumacili ?
Cijenim svaciju pomoc u odbrani BiH pa tako i iransku,i hvala im od srca na tome,ali nisu oni jedini pomagali.Pomagali su i Pakistanci i to vrlo konkretno pa ne vidim nesto da se svrsava na tu pomoc svaki put kada se spomene agresija na BiH.I da,oni koje napadaju u ovom tekstu su nam daleko vise pomogli i da nije njih bilo ni ta iranska pomoc ne bi dosla do nas.
IRAN
- Co0l
#11501 Re: RE: Re: IRAN
- SkyLimit
#11502 Re: IRAN
Ovo tkz. Selefije ne žele da znate: Dvije trećina oružja za Armiju BiH stizalo iz Irana!

Mada treba reći i da su Saudijci i slični njima slali novac. Puno novca. Jedni slali novac a drugi oružje, i jedni i drugi uradili dosta za opstanak države i naroda.
Što naravno ni jednima ni drugima ne daje za pravo da zauzvrat traže da imaju pravo širiti svoja vjerska učenja i unositi smutnju među Bošnjake. Mada IZ BiH to otvoreno kaže i poziva samo ambasadora Irana na razgovor. Selefijama su pustili da rade šta hoće od Bosne i Islama, dok je donacija zatvarat će se oba oka.

Mada treba reći i da su Saudijci i slični njima slali novac. Puno novca. Jedni slali novac a drugi oružje, i jedni i drugi uradili dosta za opstanak države i naroda.
Što naravno ni jednima ni drugima ne daje za pravo da zauzvrat traže da imaju pravo širiti svoja vjerska učenja i unositi smutnju među Bošnjake. Mada IZ BiH to otvoreno kaže i poziva samo ambasadora Irana na razgovor. Selefijama su pustili da rade šta hoće od Bosne i Islama, dok je donacija zatvarat će se oba oka.
- insomnia78
#11503 Re: IRAN
Pa niko to ni ne spori
Uz amin Amerike
S moje sokoćalo
Uz amin Amerike
S moje sokoćalo
- bogoljub
#11504 Re: IRAN
https://www.youtube.com/watch?v=SOO33HbMvPw
VEOMA ZANIMLJIVA PRIČA O RATU U BIH!
-
Novak20
#11505 Re: IRAN
Oružje nam je u kasarnama, municija je davno ispucana. Ali zato zlato, novac....SkyLimit wrote:Ovo tkz. Selefije ne žele da znate: Dvije trećina oružja za Armiju BiH stizalo iz Irana!
![]()
- insomnia78
#11506 Re: IRAN
Nije ba kod vas
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- salik79
#11507 Re: IRAN
bogoljub wrote:https://www.youtube.com/watch?v=SOO33HbMvPw
Allah razi olsun! Ovdje je ocit sav poganluk vehabijsko-tekfirdzijske masinerije, koja neumorno truje nasu omladinu svojim lazima. Koliko lazne literature, podvala Islamu i muslimanima, lazi na Pejgambera s.a.v.s.,..., je dolazilo i dolazi od strane ove pogani i iskonskog zla u ljudskom obliku, kada su u stanju podmetati ovakve ocite lazi pod istinu, iz ne tako daleke historije (i to, u ovom slucaju, nase historije)...Najgori sljam i maligno tkivo citavog ummeta!
- Ironmen
-
aratet
#11509 Re: IRAN
Salik, sta ti mislis o muslimanskom bratstvu,
Negdje sam procitao da je oko 15 miliona sufija u Egiptu, kakvi su njihovi odnosi sa muslimanskim bratstvom?
Negdje sam procitao da je oko 15 miliona sufija u Egiptu, kakvi su njihovi odnosi sa muslimanskim bratstvom?
-
aratet
#11510 Re: IRAN
Naravno, samo to niko nece da kaze kada su te price u pitanju.insomnia78 wrote:Pa niko to ni ne spori
Uz amin Amerike
S moje sokoćalo
- raoul duke
#11511 Re: IRAN
Iran je bila prosperitetna zemlja dok nije dosao islamisticki rezim
- Co0l
#11513 Re: IRAN
Prosperitetna u čemu?
- rajv0sa
#11514 Re: IRAN
Prosperitetna u oponašanju američke sluge. Joj kad ljudi izvale glupost a nemaju ni osnovne informacije, inflacija prije revolucije je bila nenormalna, domaća valuta apsolutno izgubila značaj, samo nule dodavali. Nezaposlenost među mladima se neprestano povećavala, dok se u isto vrijeme uži sloj oko šaha bogatio i uživao na skupim zabavama po uzoru na gospodara sa zapada. Zabranjen rad svih stranaka osim jedne u koju su se morali svi učlaniti, zatvarani su svi koji su imali drugo mišljenje, posebno islamska ulema i intelektualci.
Evo jedan praktičan dokaz tog "prosperiteta"

Izuzetno je neozbiljno i bezobrazno stavljati u istu ravan državnu strukturu u Iranu i onu u recimo, nakaradnoj saudijskoj arabiji. Ali šta očekivati od jednog islamofoba, njima je sve to isto, generalizacija majka slobodne ateističke misli.
Evo jedan praktičan dokaz tog "prosperiteta"

Izuzetno je neozbiljno i bezobrazno stavljati u istu ravan državnu strukturu u Iranu i onu u recimo, nakaradnoj saudijskoj arabiji. Ali šta očekivati od jednog islamofoba, njima je sve to isto, generalizacija majka slobodne ateističke misli.
- mousstapha
#11515 Re: IRAN
Čovječe, zaljubio sam se u ove Iranke.
- Gojeni H
#11516 Re: IRAN
Gojeni H wrote:Saudi Arabia may be ready to budge on its punishing 2-year oil price policy
Monday, 15 Aug 2016
Saudi Arabia may finally be willing to work with producer nations to put a floor under oil prices after allowing market forces to determine the cost of a barrel of crude since November 2014, according to Jan Stuart, global energy economist at Credit Suisse.
...
Russian Energy Minister Alexander Novak on Monday confirmed his country has discussed stabilizing oil prices with Saudi Arabia and other producers. However, Russian news agency Interfax cited sources in Moscow who see no change in Iran's opposition to a freeze.
http://www.cnbc.com/2016/08/15/saudi-ar ... olicy.html
- Co0l
#11519 Re: IRAN
I to mjerilo prosperiteta?Pa onda nema prosperitetnijih od afrčikih i juznoameričkih plemena,sve gologuzi hodaju.aratet wrote:Prosperitetna u slobodi oblacenja.
-
aratet
#11520 Re: IRAN
Co0l wrote:I to mjerilo prosperiteta?Pa onda nema prosperitetnijih od afrčikih i juznoameričkih plemena,sve gologuzi hodaju.aratet wrote:Prosperitetna u slobodi oblacenja.
Nisam rekao da je golije prosperitetnje nego slobodnije prosperitetnije.
- Co0l
#11521 Re: RE: Re: IRAN
Odakle ti uopste da nisu slobodne?aratet wrote:Co0l wrote:I to mjerilo prosperiteta?Pa onda nema prosperitetnijih od afrčikih i juznoameričkih plemena,sve gologuzi hodaju.aratet wrote:Prosperitetna u slobodi oblacenja.![]()
Nisam rekao da je golije prosperitetnje nego slobodnije prosperitetnije.
-
aratet
#11522 Re: RE: Re: IRAN
Vidio na TV-u.Co0l wrote: Odakle ti uopste da nisu slobodne?
Sto se tice teme:
- salik79
#11523 Re: RE: Re: IRAN
Zanimljivo kako nikada nista kontra Izraela nisi vidio na tom TV-u!?aratet wrote:Vidio na TV-u.Co0l wrote: Odakle ti uopste da nisu slobod-?
Sto se tice teme:
- Co0l
#11524 Re: RE: Re: RE: Re: IRAN
Ko sto je na TV-u bilo da bacaju srpsku djecu lavovima u Sarajevu.aratet wrote:Vidio na TV-u.Co0l wrote: Odakle ti uopste da nisu slobodne?
Sto se tice teme:
- Sanjarko
#11525 Re: IRAN
Co0l wrote:I to mjerilo prosperiteta?Pa onda nema prosperitetnijih od afrčikih i juznoameričkih plemena,sve gologuzi hodaju.aratet wrote:Prosperitetna u slobodi oblacenja.