Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
CSKA

#11501 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by CSKA »

Igor Tuđman (37), unuk pokojnog hrvatskog predsednika Franja Tuđmana postao je pravoslavac! Krstio se u pravoslavnoj crkvi, u kojoj je i dobio i novo kršteno ime!

- Sada koristim i kršteno ime, pošto mi gordo zvuči. Uopšte mi ne smeta što mi neki prijatelji prigovaraju da je srpsko jer mi Beograd nije stran niti meni smetaju Srbi. Nisam uopšte hrvatski nacionalista - ističe Igor Tuđman.
Tuđmanov unuk naglašava da se na taj korak odlučio jer ljude „ne deli po nacionalosti, već po tome kakav je ko čovek”, a onda se i osvrnuo na prošlost svog dede.

- Pa i moj deda Franjo i njegova porodica su živeli u Beogradu, a i njegova dva unuka imaju srpska imena - podseća Tuđmanov unuk.

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/sta-b ... ak-2650937

:lol: :lol: :lol:

E ako Kurir ne laze,dobro nam dosao :mrgreen:
KENJAC

#11502 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KENJAC »

kakonako wrote:Jos kad bi Radosni i Kenjac dodali Nikolica i Vucica u cijelu diskusiju,imalo bi smisla.Ovako...smrdi na otrcano "Hrvati su genetski ustase,luukavi Latini"
Pobogu , ne budi si na kraj srca. Kako bih ja tako nesto mogao i pomislit. Imam li neko uopste razloga da tako nesto pomisli ?
KENJAC

#11503 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KENJAC »

CSKA wrote:Igor Tuđman (37), unuk pokojnog hrvatskog predsednika Franja Tuđmana postao je pravoslavac! Krstio se u pravoslavnoj crkvi, u kojoj je i dobio i novo kršteno ime!

- Sada koristim i kršteno ime, pošto mi gordo zvuči. Uopšte mi ne smeta što mi neki prijatelji prigovaraju da je srpsko jer mi Beograd nije stran niti meni smetaju Srbi. Nisam uopšte hrvatski nacionalista - ističe Igor Tuđman.
Tuđmanov unuk naglašava da se na taj korak odlučio jer ljude „ne deli po nacionalosti, već po tome kakav je ko čovek”, a onda se i osvrnuo na prošlost svog dede.

- Pa i moj deda Franjo i njegova porodica su živeli u Beogradu, a i njegova dva unuka imaju srpska imena - podseća Tuđmanov unuk.

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/sta-b ... ak-2650937

E ako Kurir ne laze,dobro nam dosao :mrgreen:
Sad ispunjava sve uslove za direktora u Humskoj !
radostan dan

#11504 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

Igor Tuđman (37), unuk pokojnog hrvatskog predsednika Franja Tuđmana postao je pravoslavac! Krstio se u pravoslavnoj crkvi, u kojoj je i dobio i novo kršteno ime!
Zivot pise romane... :roll:
Al.sta ces, dzabe, rodilo.se, valja ga ljuljati...dakle, brat je mio, makar od tudjmana bio. Ako uzmemo u obzir da smo im uvalili Kebinog malog u katolike, steta i nije tolika kolika je mogla bit... :mrgreen:
KENJAC

#11505 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by KENJAC »

A kad skontas da smo im dali Legiju a uzeli Severinu, onda smo skroz dlicno prosli tu !
kakonako

#11506 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakonako »

KENJAC wrote:
kakonako wrote:Jos kad bi Radosni i Kenjac dodali Nikolica i Vucica u cijelu diskusiju,imalo bi smisla.Ovako...smrdi na otrcano "Hrvati su genetski ustase,luukavi Latini"
Pobogu , ne budi si na kraj srca. Kako bih ja tako nesto mogao i pomislit. Imam li neko uopste razloga da tako nesto pomisli ?
Ma samo kazem.
SmokingMan

#11510 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by SmokingMan »

Ah,hrvati,kao i srbi,nisu imali baš sreće sa svojim donacijama vojne opreme.Eno još ne znaju kada će krenuti sa nabavkom stakala,i prateće opreme za MRAP vozila.Morat će izdvojiti ekih 10 Eura za remont ovih vozila.
stakasa

#11512 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stakasa »

radostan dan wrote:
Zivot pise romane... :roll:
Al.sta ces, dzabe, rodilo.se, valja ga ljuljati...dakle, brat je mio, makar od tudjmana bio. Ako uzmemo u obzir da smo im uvalili Kebinog malog u katolike, steta i nije tolika kolika je mogla bit... :mrgreen:
Cuj Kebin mali katolik... Majka mu je iz Mostara, ne mogu se sad sjetit prezimena, pite pravili. Srpkinja
radostan dan

#11513 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

Mozda je siso srpsku sisu ko mali...al sad siše hrvatsku. :mrgreen: Vjencao se sa Severinom u kat.crkvi.
problemnatravunu

#11514 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by problemnatravunu »

"JUGOSLAVENSKA NARODNA ANEMIJA": Andrej Plenković i Božo Petrov bili su nesposobni za služenja vojnog roka u JNA

Iz kabineta Andreja Plenkovića je jučer potvrđeno da je premijer bio "oslobođen služenja vojnog roka zbog problema sa anemijom"
Nakon što je ovih dana Vlada Hrvatske najavila da bi mogla "odmrznuti" obavezno služenje vojnog roka, što je podržao i premijer Andrej Plenković, mediji su "iskopali" da čelnik Vlade i lidera vladajućeg HDZ-a nije služio vojsku ni u "agresorskoj JNA", ali ni u Hrvatskoj vojsci tijekom Domovinskog rata.
Iz kabineta Andreja Plenkovića je jučer potvrđeno da je premijer bio "oslobođen služenja vojnog roka zbog problema sa anemijom".
Vojsku (hrvatsku) nije služio ni Božu Petrov, lider "Mosta", druge vladajuće partije u Hrvatskoj, koja je također suglasan sa potrebom vraćanja obaveznog vojnog roka. Petrov, diplomirani psiholog, vojske je bio oslobođen, kako je potvrdio njegov ured, "zbog problema sa vidom".
Na društvenim mrežama se već uveliko podsmjehuju vojno nesposobnim političarima Hrvatske s duhovitim komentarima "Jugoslovenska Narodna Anemija".
Image

Image
mayab

#11515 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mayab »

Image
zg1911

#11516 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg1911 »

Budući da naslov topica još nije izmijenjen u fašizam u rh;

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/s ... g/5626215/

Svakako dobre vijesti. No stopom nezaposlenosti je lako manipulirati. Odsele ti tisuće nezaposlenih i stopa se smanji, no je li situacija poboljšana? Pa i nije. Treba se baratati brojkom zaposlenih, tj kako se ista kreće unazad x godina
radostan dan

#11517 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

Budući da naslov topica još nije izmijenjen u fašizam u rh;...

da priložimo, najsvježije?

Image

U karlovačkoj četvrti Rakovac osvanuo je grafit kojim se poziva na ubijanje srpske dece, s nedvosmislenom aluzijom na porodicu Zec.

“Srpska deca, srpska deca, došla vatat zeca, ubij decu, ubij decu, spasi život zecu“, piše na zidu.

To je izazvalo reagovanje predsednika karlovačkih Reformista Ivice Margarina, koji je pozvao predsednika Veća iz HDZ-a Damira Mandića da ga ukloni i na taj način pokaže da ne podržava ovakve pozive na mržnju.

Margarin je upozorio da grafit na jednoj od zgrada u toj četvrti stoji već desetak dana, a u otvorenom pismu Mandiću, koji namerava da se kandiduje za gradonačelnika Karlovca, poslao je i fotografiju sa tekstom grafita u prilogu.

U pismu Margarin primećuje da se ovaj grafit nalazi samo stotinak metara od ulaza u kojem stanuje aktuelni gradonačelnik tog grada.

Margarin istovremeno primećuje da bi gradonačelnik sigurno video ovu “gnusnu glupost nepismenog autora” da je bar jednom prošetao kvartom.
radostan dan

#11518 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

da te podsjetim, ploču iz jasenovca niste uklonili, niti ćete, kao što sam i najavio, jer to je dio sistema (za razliku od nekih, koji su najavljivali uklanjanje iste - jer je to SISTEM europski, a ne BARBARSKI... :wink: )-(ne sekiraj se, ne spočitavam tebi ili kolegama hrvatima sa foruma, nego nekim ovamo... :mrgreen: ).

i još mnogo toga...al me mrzi da lijepim šta se sve desilo u zadnjih mjesec i po...
radostan dan

#11519 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by radostan dan »

oprosti, tek sada vidjeh ovaj tvoj post....dakle mesić je u pitanju.
stoka, prevrtljivac, smrad...po potrebi ustaša, po potrebi partizan, naročito ako mu zaprijete istragom i hagom. to je razlog salta mortale koji je napravio. za mene ništa novo u videu u kom govori da je jasenovac rani logor zatvoren 1947 u kome je bilo bolje nego van njega, te video u kom besjedi o tome da su hrvati pobjedili dva puta - u travnju 41 i maju 45.
popišam se na njega i na njegovu naknadnu pamet.

ako će tebi biti lakše (a ne vidim razlog, a opet - znam ga), isto mišljenje imam spram pomenutog nikolića i vučića, i to si mogao naći roveći po istorijatu mojih postova na temi o srbiji.

si bolji sad? :wink:
Connaisseur Karlin

#11521 Crkva će plaćati porez na dobit

Post by Connaisseur Karlin »

https://novi.tportal.hr/biznis/clanak/m ... t-20170213
Prema tumačenju Ministarstva financija, pravne osobe Katoličke crkve dužne su plaćati porez na dobit iz gospodarske djelatnosti, a kako stoji u tumačenju, u oporezivanje ulaze prihodi od najma stanova, zakupa poslovnih prostora, prihodi od repetitora postavljenih na crkvenim zgradama, zakupa obradivog zemljišta, šuma i prodaje predmeta.
Komentari čitatelja
1

A zakaj ne bi plaćala ?
:D :thumbup:
Drvenija87

#11522 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Drvenija87 »

-----
Drvenija87

#11523 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Drvenija87 »

Koji je ovo Udbas i zlocko .
Zbog ovakvih kao i Tute , Suska,Covica zato i jesmo nastradali.

Drvenija87

#11524 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Drvenija87 »

U mirnodobnim vremenima na iseljava nas Sarajevo iz Sirokog ,Ljubuskog,Posusja,... za Hrvatsku i inozemstvo,nego zlocinacka politika koju Jelic promovira.
Banksy

#11525 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

JURICA PAVIČIĆ Kraj zlatnog doba hrvatskog filma: Hribara su bacili niz štenge, na redu je sedlarizacija kinematografije

http://www.jutarnji.hr/komentari/jurica ... e/5619579/
I koga zanima i koga ne zanima hrvatska kinematografija, odličan tekst o trenutnom stanju hrvatskog društva.
Post Reply