SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
scorpion7

#11501 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scorpion7 »

zato vozis BMW-a i niko te i ne gleda :lol: :lol: :lol: zajebajem se.... al dodje covjeku da nekome jebe nanu naninu sve i da ide pjeske.... :lol: :lol: pogotovo kad su krivi i jos krenu svirat sto im se ne sklonis....
alibaba_i_30_godina

#11502 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alibaba_i_30_godina »

Upravo je taj nafurac vozio BMW, ali nisam htio da napisem da odmah ne bi pojedini digli frku da mi smetaju vlasnici takvih i slicnih automobila. :mrgreen: :mrgreen:

Vjerovatno lijecenje opet nekog kompleksa ... bespotrebno, ipak vozis BMW, covjece! :mrgreen:
scorpion7

#11503 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scorpion7 »

...ma osto mu metak u cijevi.... :lol: :lol: :lol: :lol: znam ja po sebi.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
alibaba_i_30_godina

#11504 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alibaba_i_30_godina »

scorpion7 wrote:...ma osto mu metak u cijevi.... :lol: :lol: :lol: :lol: znam ja po sebi.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Javi se onda sljedeci put, da okrenem glavu i ne ibretim se. :mrgreen: :lol:
Creasy

#11505 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

I on poznat policiji
Sarajevo: Hakija Begešt zatečen u krađi BMW-a
Sarajevska policija je u četvrtak oko 22 sata privela 24-godišnjeg Hakiju Begešta zbog pokušaja krađe.

Begešt je na parkingu u ulici Patriotske lige, općina Centar, zatečen u krađi BMW-a, vlasništvo O. O. iz Sarajeva.

Obaviješten je kantonalni tužilac u Sarajevu, a Begešt je predan u Odsjek za zadržavanje MUP-a KS.

Podsjetimo, Begešt je bio privođen i krajem augusta nakon eksplozije bombe u naselju Soukbunar. On je potom policajcima priznao da je bacio bombu pred kuću Asima, Hilme i Šemsudina Krše u tom naselju, ali čini se da to nije bilo dovoljno da duže ostane u pritvoru.
amrica

#11506 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Creasy wrote:I on poznat policiji
Sarajevska policija je u četvrtak oko 22 sata privela 24-godišnjeg Hakiju Begešta zbog pokušaja krađe.

Begešt je na parkingu u ulici Patriotske lige, općina Centar, zatečen u krađi BMW-a, vlasništvo O. O. iz Sarajeva.

Obaviješten je kantonalni tužilac u Sarajevu, a Begešt je predan u Odsjek za zadržavanje MUP-a KS.

Podsjetimo, Begešt je bio privođen i krajem augusta nakon eksplozije bombe u naselju Soukbunar. On je potom policajcima priznao da je bacio bombu pred kuću Asima, Hilme i Šemsudina Krše u tom naselju, ali čini se da to nije bilo dovoljno da duže ostane u pritvoru.
:zzzz:
ladyada

#11507 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ladyada »

amrica wrote:
Creasy wrote:I on poznat policiji

:zzzz:
:shock: ovo stvarno zvuci ko vic nije dovoljno da ostane u pritvoru ...........obrazlozenje me bas interesuje kuca se nije skroz srusila ........samo je ostecena .......
Mikado

#11508 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mikado »

Don Zivconi wrote:Danas išao u tužilaštvo da dam iskaz :D prije šest godina svjedočio sam jednom razbojništvu i tek je sad predmet došao na red. Bila je u pitanju upotreba pištolja :-? znaci 6g predmet leži u ladici :-)... na pozivu stoji ukoliko se ne odazovete pozivu 5.000KM a ako odbiješ svjedočiti 30.000KM. I pitam ja tužitelja u čemu je kvaka :mrgreen: što me zovete svoj svoga zaboravio... kaže tužitelj zamalo da bude zastara :lol: sreća pa ga nađoše :-) , stvarno nisu normalni. Morao sam se istrest na tužiocu pa sam ga pitao gdje je ovaj okrivljeni (ja naravno znam samo da vidim dal oni znaju) kaže služi višegodišnju zatvorsku kaznu za neko djelo koje je počinio nakon ovoga za koje bi ja trebao svjedociti :mrgreen: i ona ja nastupam i kažem mu koja je konj sve djela počinio do tog teškog krivičnog djela za koje sada leži 7g. Naravno nisam mogao da šutim da ne kažem da sam bjesan na pravosuđe radi ovakvih stvari jer da su ga procesuirali radi djela koja je uradio od prije 6 godina vjerovatno bi bio pritvoren i nebi napravio ovu pizdariju za koju sada leži. Dobio sam samo lagani smješak uz rijeci vidim da ste ljuti na pravosuđe :roll:
Intersantno :mrgreen:

Član 289.
Razbojništvo

(1) Ko upotrebom sile protiv neke osobe ili prijetnjom da će izravno napasti na njezin život ili organ oduzme tuđu pokretninu s ciljem da njenim prisvajanjem pribavi sebi ili drugom protupravnu imovinsku korist ili da je protupravno prisvoji,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(2) Ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana neka osoba s umišljajem teško tjelesno ozlijeđena, ili je to krivično djelo učinjeno u sastavu grupe ljudi, ili ako je upotrebljeno oružje ili opasno oruđe,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje pet godina.

Što se relativne zastare tiče imali su fore još 14 godina :mrgreen:
Član 15.
Zastarjelost krivičnog gonjenja

(1) Ako u ovom zakonu nije drukčije propisano, krivično se gonjenje ne može poduzeti kad od učinjenja krivičnog djela protekne:
a) trideset pet godina za krivično djelo s propisanom kaznom dugotrajnog zatvora;
b) dvadeset godina za krivično djelo s propisanom kaznom zatvora preko deset godina;;
c) petnaest godina za krivično djelo s propisanom kaznom zatvora preko pet godina
d) deset godina za krivično djelo s propisanom kaznom zatvora preko tri godine;
e) pet godine za krivično djelo s propisanom kaznom zatvora preko jedne godine;
f) tri godine za krivično djelo s propisanom kaznom zatvora do jedne godine ili novčanom kaznom.
(2) Ako je za krivično djelo propisano više kazni, rok zastarjelosti određuje se po najtežoj propisanoj kazni
Don Zivconi

#11509 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

Mikado wrote:
Don Zivconi wrote:Danas išao u tužilaštvo da dam iskaz :D prije šest godina svjedočio sam jednom razbojništvu i tek je sad predmet došao na red. Bila je u pitanju upotreba pištolja :-? znaci 6g predmet leži u ladici :-)... na pozivu stoji ukoliko se ne odazovete pozivu 5.000KM a ako odbiješ svjedočiti 30.000KM. I pitam ja tužitelja u čemu je kvaka :mrgreen: što me zovete svoj svoga zaboravio... kaže tužitelj zamalo da bude zastara :lol: sreća pa ga nađoše :-) , stvarno nisu normalni. Morao sam se istrest na tužiocu pa sam ga pitao gdje je ovaj okrivljeni (ja naravno znam samo da vidim dal oni znaju) kaže služi višegodišnju zatvorsku kaznu za neko djelo koje je počinio nakon ovoga za koje bi ja trebao svjedociti :mrgreen: i ona ja nastupam i kažem mu koja je konj sve djela počinio do tog teškog krivičnog djela za koje sada leži 7g. Naravno nisam mogao da šutim da ne kažem da sam bjesan na pravosuđe radi ovakvih stvari jer da su ga procesuirali radi djela koja je uradio od prije 6 godina vjerovatno bi bio pritvoren i nebi napravio ovu pizdariju za koju sada leži. Dobio sam samo lagani smješak uz rijeci vidim da ste ljuti na pravosuđe :roll:
Intersantno :mrgreen:

Član 289.
Razbojništvo

(1) Ko upotrebom sile protiv neke osobe ili prijetnjom da će izravno napasti na njezin život ili organ oduzme tuđu pokretninu s ciljem da njenim prisvajanjem pribavi sebi ili drugom protupravnu imovinsku korist ili da je protupravno prisvoji,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(2) Ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana neka osoba s umišljajem teško tjelesno ozlijeđena, ili je to krivično djelo učinjeno u sastavu grupe ljudi, ili ako je upotrebljeno oružje ili opasno oruđe,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje pet godina.

Što se relativne zastare tiče imali su fore još 14 godina :mrgreen:
Član 15.
Zastarjelost krivičnog gonjenja

(1) Ako u ovom zakonu nije drukčije propisano, krivično se gonjenje ne može poduzeti kad od učinjenja krivičnog djela protekne:
a) trideset pet godina za krivično djelo s propisanom kaznom dugotrajnog zatvora;
b) dvadeset godina za krivično djelo s propisanom kaznom zatvora preko deset godina;;
c) petnaest godina za krivično djelo s propisanom kaznom zatvora preko pet godina
d) deset godina za krivično djelo s propisanom kaznom zatvora preko tri godine;
e) pet godine za krivično djelo s propisanom kaznom zatvora preko jedne godine;
f) tri godine za krivično djelo s propisanom kaznom zatvora do jedne godine ili novčanom kaznom.
(2) Ako je za krivično djelo propisano više kazni, rok zastarjelosti određuje se po najtežoj propisanoj kazni
Koršten je pištolj samo nije upotrebljen na takav nacin da bi dobio ovu kaznu i da bude po ovome što si ti naveo! znaci ovo mi stoji u pozivu "pozivate se radi davanja iskaza u krivičnom predmetu protiv tog i tog :mrgreen: , zbog krivičnog djela iz član 352. st. 2. KZ F BIH

pa sad trezi ima li zastare a ako nema onda me tuzilastvo mantalo pa i ja malo vas
Mikado

#11510 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mikado »

Da nije bio član 362. stav 2. KZ FBiH (nasilničko ponašanje) ? :mrgreen:

Tu bi već bili knap sa zastarom ;-)
Don Zivconi

#11511 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

Mikado wrote:Da nije bio član 362. stav 2. KZ FBiH (nasilničko ponašanje) ? :mrgreen:

Ovo mi je došlo kao poziv - na osnovu člana 95 stav 2zkp-a f bih pozivate se kao SVJEDOK itd itd a ispod pise član 352 st.2 a u pitanju je d budem precizniji udaranje pištoljem

p.s e jedino da nisu oni kiksali kad su pisali a obzirom da im je u ladici bilo 6g svasta je moguce :mrgreen:
Mikado

#11512 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mikado »

Don Zivconi wrote:
Mikado wrote:Da nije bio član 362. stav 2. KZ FBiH (nasilničko ponašanje) ? :mrgreen:

Ovo mi je došlo kao poziv - na osnovu člana 95 stav 2zkp-a f bih pozivate se kao SVJEDOK itd itd a ispod pise član 352 st.2 a u pitanju je d budem precizniji udaranje pištoljem

p.s e jedino da nisu oni kiksali kad su pisali a obzirom da im je u ladici bilo 6g svasta je moguce :mrgreen:
To je element nasilničkog ponašanja.
Član 362.
Nasilničko ponašanje

(1) Ko grubim vrijeđanjem ili zlostavljanjem drugog, nasiljem prema drugom, izazivanjem tuče ili naročito drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava građanski mir,
kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini u sastavu grupe ljudi, ili ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana prouzrokovano teško poniženje više osoba, ili je neka osoba lahko tjelesno ozlijeđena,
kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
Član 352. KZ FBiH ima samo jedan stav. Mozda im se omaklo pri kucanju :D
Don Zivconi

#11513 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

Eto vidiš često im se nešto omakne :D dok neko ne plati glavom odnosno koliko ih je platilo glavom radi ovih budala iz pravosuđa a mi sve na policiju :lol: , ovi fulaju godine, članove, ladice vjerovatno i imena pa nikom ništa :-) .
Mikado

#11514 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mikado »

Kad smo se već dotakli tužilaštva, evo malo informacija o Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo sa zvanične stranice http://kt-sarajevo.pravosudje.ba/
Osnivanje i historijat Tužilaštva

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo ustanovljeno je Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine 15.12.2003. godine, sa kojim danom su prestala postojati dotadašnja općinska tužilaštva I i II i Kantonalno tužilaštvo Sarajevo.

Uloga Tužilaštva u pravnom sistemu Bosne i Hercegovine definirana je Zakonom o Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo („Sl. novine Kantona Sarajevo“ broj: 20/02, 22/02, 30/08), a koji Zakon je donijet na osnovu Odluke Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu broj: 20/02 od 22.08.2002. godine („Sl. novine Kantona Sarajevo“ broj: 20/02).

Prema članu 1. Zakona o Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, Tužilaštvo je samostalno državno tijelo koje, u okviru prava Kantona Sarajevo, poduzima zakonom određene mjere u pogledu istražnih radnji i gonjenja počinilaca krivičnih djela, te vrši druge poslove određene federalnim i kantonalnim zakonom.

Slijedom navedene zakonske odredbe, Tužilaštvo je stranka sui generis pred sudom, te ima isključivo pravo gonjenja osoba za koje postoje osnovi sumnje da su počinila krivična djela.

Tužilaštvo svoju funkciju vrši u skladu sa Ustavom Bosne i Hercegovine, Ustavom Federacije Bosne i Hercegovine i Ustavom Kantona Sarajevo, a na osnovu zakona Bosne i Hercegovine, zakona Federacije Bosne i Hercegovine i zakona Kantona Sarajevo. U okviru svojih nadležnosti Tužilaštvo štiti ostvarivanje ljudskih prava i građanskih sloboda propisanih Ustavom i međunarodnim ugovorima ratificiranim od strane Bosne i Hercegovine, kao i prava i interese pravnih osoba u skladu sa zakonima, osiguravajući na taj način ustavnost i zakonitost.

Nadležnost

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je samostalno državno tijelo, koje u okviru prava Kantona Sarajevo poduzima zakonom određene mjere u pogledu istražnih radnji i gonjenje osoba za koje postoje osnovi sumnje da su počinile krivična djela, te vrši druge poslove određene zakonom.

Tužilaštvo svoju funkciju vrši u skladu sa Ustavom BiH, Ustavom F BiH i Ustavom Kantona Sarajevo, te shodno tome štiti ostvarivanje ljudskih prava i građanskih sloboda, kao i prava i interese pravnih osoba utvrđenih zakonom, osiguravajući na taj način ustavnost i zakonitost.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo uspostavljeno je sa jurisdikcijom na području Kantona Sarajevo. Sjedište Tužilaštva nalazi se u Sarajevu.

Organizaciona struktura

Strukturu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo kao samostalnog i nezavisnog tijela čine dvije organizacione jedinice:
- Nosioci tužilačke funkcije
- Administrativni odjel.

U Tužilaštvu postoje tri odjeljenja:
- Odjeljenje općeg kriminaliteta
- Odjeljenje privrednog kriminaliteta
- Odjeljenje za ratni zločin.

Kantonalno tužilaštvo predstavlja i vodi Glavni kantonalni tužilac sa dva zamjenika, koji obavljaju zadatke koje im povjeri Glavni kantonalni tužilac, te za izvršenje istih odgovaraju Glavnom kantonalnom tužiocu. Mandat Glavnog kantonalnog tužioca i njegovih zamjenika je pet godina, nakon čega mogu biti ponovo imenovani. Mandat kantonalnih tužioca je neograničenog trajanja, s tim što isti, jednako kao i Glavnom kantonalnom tužiocu i zamjenicima, može prestati u slučajevima podnošenja ostavke, navršavanju starosne dobi propisane za obavezan odlazak u penziju ili u slučaju da budu razriješeni dužnosti iz razloga utvrđenih zakonom.

Organizaciona struktura Tužilaštva utvrđena je na način kako je to prikazano u organizacijskoj shemi kao sastavnom dijelu Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Tužilaštva.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#11515 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by grunt »

zna li neko sta je to bilo sinoc na mojmilu kod kladionice derby :?:
kokuz_sa

#11516 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

ulazim danas u trolu
kad vidim lik neki 50-tag godina..nesto prica sam sa sobom..i hajd ne registrujem ti ja..
kad poce lik

"ja imam napismeno da se trebam lijeciti" i pokazuje neki papir od doktora

"al nece meni to niko govoriti,spremio sam ja njima da im pokazem"
i pokazuje

odvalio lik nogu od stola i mase njom po troli pokazuje kako ce mlatit doktore :D :D
amrica

#11517 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

:shock: :cry:

"Maloljetnik napao staricu
Izbodena žena koju je autom udario poslanik Omerbegović
Sedamdesetogodišnja Nesiba Huskić iz Gračanice, zbrinuta je u UKC Tuzla, nakon što su je u subotu oko 19 sati u ulici Bosne srebrne, napala trojica maloljetnih muškaraca, a jedan od njih joj u predjelu leđa zadao udarac nožem.
Piše: D. Brkić

Riječ je o starici koju je, u ponedjeljak kod tuzlanske Livnice, automobilom udario poslanik u Parlametu FBiH Sead Omerbegović.

Ona je jučer otpuštena s UKC Tuzla i u pratnji sestre krenula je kući. Kod glavne autobusne stanice presrela su ih trojica mlađih muškaraca. Jedan od njih je započeo nepovezani razgovor, da bi potom prišao s leđa nesretnoj ženi i izbo je nožem.

Brzom reakcijom tuzlanskih policajaca uhapšen je S.F. (16) iz Tuzle, a u nedjelju ujutro pronađeni su E.B. (16) i H.B. (19) iz Tuzle.

Tokom saslušanja S. F. je priznao počinjenje krivičnog djela, te je potom predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.
mali Ninja

#11518 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mali Ninja »

amrica wrote::shock: :cry:

"Maloljetnik napao staricu
Izbodena žena koju je autom udario poslanik Omerbegović
Sedamdesetogodišnja Nesiba Huskić iz Gračanice, zbrinuta je u UKC Tuzla, nakon što su je u subotu oko 19 sati u ulici Bosne srebrne, napala trojica maloljetnih muškaraca, a jedan od njih joj u predjelu leđa zadao udarac nožem.
Piše: D. Brkić

Riječ je o starici koju je, u ponedjeljak kod tuzlanske Livnice, automobilom udario poslanik u Parlametu FBiH Sead Omerbegović.

Ona je jučer otpuštena s UKC Tuzla i u pratnji sestre krenula je kući. Kod glavne autobusne stanice presrela su ih trojica mlađih muškaraca. Jedan od njih je započeo nepovezani razgovor, da bi potom prišao s leđa nesretnoj ženi i izbo je nožem.

Brzom reakcijom tuzlanskih policajaca uhapšen je S.F. (16) iz Tuzle, a u nedjelju ujutro pronađeni su E.B. (16) i H.B. (19) iz Tuzle.

Tokom saslušanja S. F. je priznao počinjenje krivičnog djela, te je potom predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.
horor :shock:
saabsa

#11519 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by saabsa »

BMW se raspao na cesti, pukao pojačivač za brzinu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 11025125#4
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#11520 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Entropio »

Kakav pojačivač? Nitro eksplodirao?
Drule_sa

#11521 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Drule_sa »

Al cuj ti izraza pojacivac za brzinu....Kako li to izgugla da mi je znat...
Jeff Bingham

#11522 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Jeff Bingham »

ja se evo logovah mahsuz da pitam wtf je pojacivac za brzinu...ja novinara i govana...
maxell_sarajevo

#11523 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by maxell_sarajevo »

Oko 12:15 ovaj seljak sa BMW-om mi se uvalio ispred auta na Cengic Vili, malo je falilo da se sudarimo.Trkao se sa nekakvim malim Peugeotom koji je stariji od mene, mater im, sve ovo treba na otpad i zakonom zabraniti. :x
fidoremilienko

#11524 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fidoremilienko »

Što nisi upalio pojačivač brzine? :lol: :lol: :lol:
novi.dan.nova.nafaka

#11525 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

saabsa wrote:BMW se raspao na cesti, pukao pojačivač za brzinu
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 11025125#4
Radim u blizini - eksplodiralo ko' bomba. :shock:
Locked