Sastanke održavali svaki ponedeljak u prostorijama hotela.

I danas, 88 godina poslije osnivanja, sastanke održavaju svake sedmice, u (obnovljenom) hotelu Evropa.

RJ57 wrote:300 kvalitetnih stranica sa jako malo sranja! jedna od najboljih tema uopšte!!
dobar prijevod, jedino možda hladnjača umjesto ledarenosara wrote:Gotino poljoprivredno dobro, ribogojiliste (sarani) i ledara.
da, jedina šansa je da se uporedi horizont pa da se nađe tačna pozicija odakle je slikano. elem mobitel u ruke pa lakapo od pofalića do boljakovog .....exliberal-ex wrote: nisi jedini...nisam siguran dali je ovo oko socijalnog ili veterine....nekako nemogu da raspoznam ali sam siguran da su ovo pogled na vraca
Otto24 wrote: Slikano iz pravca Merkatora, lijevo je bio zeljeznicki nadvoznjak i SC Partizan, preko Miljacke se vide Vraca i Hrasno brdo.
Tu je, u Latinluku, jedno vrijeme zivio Djordje Mitrovic, podmornicki oficir iz vojne baze Jezero u Sarajevu. Njegova ljubav prema plovidbi ispod povrsine mora rodila se kad je imao samo pet godina i upao u ribnjak.
Bilo jednom u Sarajevu, a mozda i nije bilo.
malo nam je fu-do pokvario sliku, ali nema vezeChallenger_ wrote:![]()
_____
RJ57 wrote:300 kvalitetnih stranica sa jako malo sranja! jedna od najboljih tema uopšte!!
Vrh!

Je li ovo Morića han?zikamu wrote:

Mozda je bila i hladnjaca, ali znam da su mi pricali o ledari koja je po Novom Sarajevu razvozila led za kucanstva.RJ57 wrote:dobar prijevod, jedino možda hladnjača umjesto ledarenosara wrote:Gotino poljoprivredno dobro, ribogojiliste (sarani) i ledara.![]()
JesteBanksy wrote:Je li ovo Morića han?zikamu wrote:
nosara wrote:Mozda je bila i hladnjaca, ali znam da su mi pricali o ledari koja je po Novom Sarajevu razvozila led za kucanstva.RJ57 wrote:dobar prijevod, jedino možda hladnjača umjesto ledarenosara wrote:Gotino poljoprivredno dobro, ribogojiliste (sarani) i ledara.![]()
Frizideri su bili na principu sanduk u sanduku, a izmedju led. Cak sam i vidio jedan, mnogo kasnije, sluzio je komsiji kao kutija za alat.
Inace, u Novom Sarajevu je postojala i Gotina ulica (ime dobila po ovom bogatasu koji je tu zivio) ali sam zaboravio gdje je bila.
Mozda se neko drugi sjeti.

Kakav upis, nemam riječi...muha_sa wrote:fakat mnoge od nas ne kontam(znam ih mnogo koji su mahniti kao što sam i sam) evo prvog sebe
![]()
![]()
dok sam gledo ove snimke srce mi ko ludo lupalo
Ovo ko neki masoni?Challenger_ wrote:- 1930. godine, u hotelu Evropa, osnovan sarajevski ogranak Rotary-kluba.
Sastanke održavali svaki ponedeljak u prostorijama hotela.
I danas, 88 godina poslije osnivanja, sastanke održavaju svake sedmice, u (obnovljenom) hotelu Evropa.
LINK
dipl.mašin bravari_BataZiv_0809 wrote:
Ovo ko neki masoni?