Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- It_is_a_Leclerc
#11501 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Knjiga "Fire & Fury", sudeći po objavljenim dijelovima, otkriva da o sudbini svijeta odlučuje totalni debil koji ni medicinski nije u stanju obavljati tu funkciju.
- Tito_i_Partija
#11502 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije to nikakvo otkrice. To se vec uveliko zna.
- sinuhe
#11503 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da odlucuje o sudbini svijeta neko bi ga vec zaustavio ali majstor uze izbore bez po muke. Nas svijet, svijet u kojem zivimo od maja 1945 stvorili su dosta losiji ljudi od Trumpa. Zasto ste iskljucivi dragi Leclerk 
Jos tri godine mandata ili tri godine pokusaja da ga svrgnu s vlasti.
Jos tri godine mandata ili tri godine pokusaja da ga svrgnu s vlasti.
- It_is_a_Leclerc
#11504 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pola "Fire and Fury" knjige je pročitano. Da je bar 50 % napisanog istina, svijet i SAD su u daleko većoj opasnosti nego što bilo ko misli. A nema prostora sumnji, s obzirom da je autoru odobren pristup Trumpovoj kampanji i timu u Bijeloj kući.
Moment u kojem njemu objašnjavaju Ustav SAD-a, a lik zakovrne očima već na Četvrtom amandmanu i objašnjenje "Gazu dati Egiptu, Zapadnu obalu Jordanu, a Izrael će uzeti Jeruzalem" dovoljno govore o tome ko je i kakav je ovaj tip.
Moment u kojem njemu objašnjavaju Ustav SAD-a, a lik zakovrne očima već na Četvrtom amandmanu i objašnjenje "Gazu dati Egiptu, Zapadnu obalu Jordanu, a Izrael će uzeti Jeruzalem" dovoljno govore o tome ko je i kakav je ovaj tip.
- raoul duke
#11505 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
"Sada kada se, nakon godine intenzivnih istraživanja, pokazalo da je ruska umiješanost u američke izbore totalna laž, demokrati i mainstream mediji počeli su vrištati o mojoj mentalnoj nestabilnosti i inteligenciji..."
Znaci kraljina jebe ne vadi
Drzi se Trumpe ljubomorne duse mogu da ga
Znaci kraljina jebe ne vadi
- GandalfSivi
#11506 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Cega se pametan stidi...raoul duke wrote:"Sada kada se, nakon godine intenzivnih istraživanja, pokazalo da je ruska umiješanost u američke izbore totalna laž, demokrati i mainstream mediji počeli su vrištati o mojoj mentalnoj nestabilnosti i inteligenciji..."
Znaci kraljina jebe ne vadi![]()
![]()
- raoul duke
#11507 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ma hajde bitno je da imas poslovicu za afirmaciju svoje pameti, ne mozemo svi jebiga
- GandalfSivi
#11508 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne pricam ni o sebi ni o tebi, pricam o ego manijaku koji realno misli da je nesta pametno napisao, dok se ostatak svijeta ibreti...
Niti je ni blizu dokazano da nema veze sa Rusijom, stavise, niti se moze reci da je pametan ili stabilan... Postoji medicinski naziv za takve kao on...
Niti je ni blizu dokazano da nema veze sa Rusijom, stavise, niti se moze reci da je pametan ili stabilan... Postoji medicinski naziv za takve kao on...
- jeza u ledja
#11509 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
“i’m, like, really smart....very stable genius” 
- Tito_i_Partija
#11510 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da, izuzetno tesko je Trumpovcima afirmirati nesto sto nemaju.raoul duke wrote:Ma hajde bitno je da imas poslovicu za afirmaciju svoje pameti, ne mozemo svi jebiga
- It_is_a_Leclerc
#11511 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
"That's some weird shit", George W. Bush o inauguracijskom govoru D.J. Trumpa
- Banksy
#11512 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Now many are questioning the president’s chances of staying in the job...
...has stirred speculation over the mental health...
“His stability,” Carl Bernstein, a veteran Washington Post reporter best known for his work on the Watergate scandal, told CNN. “That’s really what this book is about.”
more than 200 people in Trump’s inner and outer orbit and they reached a joint conclusion.“They all say, ‘He is like a child,’
Rupert Murdoch once mocked Trump as “a fucking idiot” over his incoherent views on immigration policy, while Thomas Barrack Jr, a billionaire who is one of the president’s oldest associates, allegedly told a friend: “He’s not only crazy, he’s stupid.” (Barrack has since denied this.)
Wolff’s book has revived swirling speculation about the state of Trump’s mental health and the 25th amendment, which allows a majority of the cabinet and vice-president to remove the president by deeming him “unable to discharge the powers and duties of his office”.
Bandy Lee, an assistant clinical professor at the Yale School of Medicine, briefed a dozen members of Congress last month on the potential risks associated with the president’s behavior. Lee said this week she and other psychiatrists were speaking out because they feel “the danger has become imminent”.
Forest Whitaker’s portrayal of Ugandan dictator Idi Amin in the film The Last King of Scotland.
“You’re a child,” his despairing doctor tells him. “You have the mind and ego of an angry, spoiled, uneducated child. And that’s what makes you so fucking scary.”
No Republican in Congress has yet called publicly for an evaluation of Trump’s mental state.
https://www.theguardian.com/us-news/201 ... y-reaction
"the 25th Amendment is a concept that is alive every day in the White House”.
This is worse than everyone thought.
the conversation around the 25th amendment has circulated on Capitol Hill even before the book’s publication. Congress members summoned an Ivy League psychiatrist to Washington to discuss Mr Trump’s mental fitness last month, according to Politico.
After Mr Trump tweeted about having a bigger “nuclear button” than North Korean leader Kim Jong-un, more than 100 medical professionals signed onto a letter saying they were “deeply concerned” about the President’s “psychological aberrations”.
“We urge that those around him, and our elected representatives in general, take urgent steps to restrain his behaviour and head off the potential nuclear catastrophe that endangers not only Korea and the United States but all of humankind,” they wrote.
http://www.independent.co.uk/news/world ... 46611.html
there is a growing call from a group of psychiatrists — the best medical experts at interpreting aberrant human behavior — for exactly this: an emergency evaluation of the president’s mental capacity, by force if necessary.
Leading this call is Bandy Lee, an assistant professor in forensic psychiatry (the interface of law and mental health) at the Yale School of Medicine who has devoted her 20-year career to studying, predicting, and preventing violence.
She recently briefed a dozen members of Congress — Democrats and one Republican — on the president’s mental state. And this week, she, along with Judith Herman at Harvard and Robert Jay Lifton at Columbia, released a statement arguing that Trump is “further unraveling.” The Dangerous Case of Donald Trump, a collection of essays from 27 mental health professionals that Lee edited, was published in October.
Lee, about why she believes Trump is so dangerous, what an evaluation would entail, the president’s upcoming physical exam on January 12, and why she thinks it’s her ethical duty to educate the public and lawmakers about the option of containing the president against his will to do a psychiatric evaluation: https://www.vox.com/science-and-health/ ... -amendment
- Sara03
#11513 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
From White House to madhouse?
- jeza u ledja
#11514 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Atm, White House IS a madhouse.Sara03 wrote:From White House to madhouse?
- GandalfSivi
#11515 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Osta ti je slusati vijestisherbett wrote:Joj kakav debil! Sad sam slusala vijesti i namah se iznervirala
- arzuhal
#11516 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne može srušti Obamacare ali ga momački nastoji osakatiti...
- GandalfSivi
#11517 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Salim se, rekoh kada me vijesti nasekiraju, ja ih ne slusam..sherbett wrote:Haa???GandalfSivi wrote:Osta ti je slusati vijestisherbett wrote:Joj kakav debil! Sad sam slusala vijesti i namah se iznervirala
Nego, kada smo kod Trumpa, rekao je da ce prisustvovati NCAA utakmici danas izmedju Alabame i Gergije, racuna da mu je to safe bet. Mogao bi se i preracunati malo, dobar cirkus bi mogao ispasti veceras...
- GandalfSivi
#11518 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
sherbett wrote:Ma ja se iznerviram cim cujem da se sad opet u sve i svasta mjesa osobito otkad je taj debil dobio takvu moc. Znaci on je olicenje iskonske definicije tiranina- glupost na vlasti! Tocno me podsjeca na ludog Nerona
Pa ovo i jeste uspon i pad Rimskog carstva. Istorija se ponavlja u odredjenim ciklusima. Samo sto ja ne mogu da se nerviram, nasmijem se budali i nastavim sa svojim danom. Duze se zivi tako...
- raoul duke
#11519 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ova ne zna je li dosla ili posla

EDIT Ministarstvo domovinske sigurnosti planira Salvadorcima dati priliku da do 9. septembra 2019. godine napuste SAD ili pronađu legalan način da ostanu u zemlji.
jedno po jedno
Cekamo jos samo Zid

sherbett wrote:Ma ja se iznerviram cim cujem da se sad opet u sve i svasta mjesa osobito otkad je taj debil dobio takvu moc.
Znaci on je olicenje iskonske definicije tiranina- glupost na vlasti! Tocno me podsjeca na ludog Nerona
Inace me boli dupe sta ce bit s Amerkom i Koreom.
I nervira me opcenita nepravda, al ja tu ne mogu pomoci

EDIT Ministarstvo domovinske sigurnosti planira Salvadorcima dati priliku da do 9. septembra 2019. godine napuste SAD ili pronađu legalan način da ostanu u zemlji.
jedno po jedno
Cekamo jos samo Zid
- GandalfSivi
#11520 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ironija momenta je ono kada se liberali optuzuju za cviljenje, a Trump ne prestaje cviliti kako su se svi urotili protiv njega... Realno, politika nije vidjela vece placipicke...raoul duke wrote:Ova ne zna je li dosla ili poslasherbett wrote:Ma ja se iznerviram cim cujem da se sad opet u sve i svasta mjesa osobito otkad je taj debil dobio takvu moc.
Znaci on je olicenje iskonske definicije tiranina- glupost na vlasti! Tocno me podsjeca na ludog Nerona
Inace me boli dupe sta ce bit s Amerkom i Koreom.
I nervira me opcenita nepravda, al ja tu ne mogu pomoci
jedno po jedno
Cekamo jos samo Zid![]()
- raoul duke
#11521 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zar nisi jos skuzio da on trolla, boli ga k. kad mu se moze
Sto se tice liberala i definicije pojma 'cviljenje' nemoj dalje nema potrebe..
Sto se tice liberala i definicije pojma 'cviljenje' nemoj dalje nema potrebe..
- ultima_palabra
#11522 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Frajeru svaka druga liberali ovo liberali ono... a da ga pitas sta je liberal ne bi znao objasniti.
- pirmin
- TAFKAP
- GandalfSivi
#11525 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Procitao knjigu, u sustini isto kao procitati knjigu nakon sto pogledas film, mnogo detaljnije, ali nista novo...pirmin wrote:
Jako dobro napisano, preporucujem...