Hajlac wrote:OldMayor wrote:Alfons Kauders wrote:
gledaj... ti likovi su u biti politicari u pokusaju... zato se i desavaju ove stvari na plenumu koje mi takoooo idu na kurac...
sve se svodi na teoriju i na price koje imaju prolaz kod naroda, najjeftiniji populizam i preseravanje - kao sto rekoh niko ispred plenuma jos uvijek nije rekao koliko ce nam predlozene mjere stediti love svake godine... zato jer bi onda morali reci raji da se fakat radi o manje od 1% budzeta KS... a da ostalo ne smiju dirati jer se radi o nepopularnim rezovima koje bi osjetili obicni gradjani, zaposleni u skolstvu, zdravstvu, policiji itd... prica se iskljucivo ono sto narod hoce da cuje, ono za sta ce se dizati ruke jednoglasno, ali se ne prica o dosta vaznijim stvarima
fol socijalni bunt, traze se ustede... a dvije hefte niko ne iznese nikakve konkretne cifre? zna se i zasto, zato jer rezultati nece biti bas impresivni kao sto to neki misle... a svako ko to kaze se napada, ukljucujuci ljude iz struke.... jer valjda je bolje da nam kojekakvi NVO strucnjaci tumace budzet od ekonomista...
Meni ti nikako nisi jasan. Pokusavam da skontam sta zapravo hoces, ali izgleda ne znas ni ti? Ne bi proteste da se rusi, ne bi evo ni mirne proteste, ne bi plenume, ne bi ovo, ne bi ni ono...
Evo npr ti, zasto ti ne odes na plenum i kazes ovo sto si ovdje napisao? Neces, ali ces fino kakiti sa sigurne distance. Nemoj toga brate, ako imas nesto da kazes, otidji tamo na plenum i reci, ljudi dragi ovako vam stoje stvari, ako te izvizde i izjebu ti se svega, onda dodji ovdje i napisi sta i kako.
I reci im ti o tim vaznijim stvarima.
To je nas problem, sto pametni sute i pustili su morone da vladaju. To se i ovdje desava, opet se taj plenum izgleda prepustio nekakvim osobama, a svi koji bi mozda nesto i pametno rekli se sklonuli u stranu.
Po meni je bitna poruka, neka je to 1%, ali je to narod izborio. I mozda onda narodu dodje u tikvu, pa jbt ako smo im snizili za 1%, ajmo sad za 5%. Ako smo im ukinuli bijeli hljeb, ajmo im sad ukinut kupovinu auta svake jebene godine itd.
Ja citam i ne mogu da vjerujem da neko moze naci prigovore i tome. Eto, fakat ne mogu da vjerujem.
Identično ponašanje kao u slučaju "narodnog" umjernika - iz dana u dan za 180 stepeni mijenja stavove, konstantno palamudeći s sigurne distance, kao lovački psi kad okruže veliku zvijer pa satima laju i rep grizu. Puna usta demokratije i otvorenosti a blokira sve neistomišljenike...
Ne kontam kome je to plenum zatvorio vrata, imenom i prezimenom? Imamo samo one koji su naprđivanjem izvana od prvog dana sami sebi zatvorili vrata a spinuju kako nije do njih...naravno uz stranke koje svim silama pokušavaju ocrniti isti, infiltrirati se i na kraju uništiti kako bi se sve vratilo na njihov domaći teren - izbore.
ja ne znam o kakvim zaokretima vi govorite? ja cijelo vrijeme pricam istu pricu... jedino sam fulo na pocetku, jer sam mislio da ce se sve u tuzli zavrsiti i zaboraviti u roku od nekoliko sati... jer Tornjaka nisam ubacio u jednacinu... sve sto sam rekao poslije toga stoji - i sve se obistinilo...
btw, ako je taj plenum i ta alternativa tako sposobna i ima takvu podrsku da je mogu sjebat jedan damir niksic i jedan alfons, onda nabijem i taj plenum na kurac
ne dragi revolucionari, plenum nije sjebo ni alfons, ni ostale seronje s foruma... ni niksic, ni stranke... plenum ste sjebali vi - prije no sto je i poceo...
nije alfons trazio pustanje "nevine" djecice iz pritvora, vec revolucionari (dobro, u ovom slucaju fahro)... nije niksic otjerao sve koji kazu nesto nepopularno, vec vi - dizanje ruku i bacanje parola nakon govora od 2 minute nece privuci paznju intelektualaca... nije to "zvijezda mozes biti ti"... zvizdi se krugu 99, a onda se kuka kako nema intelektualaca da ih podrze... blokira se grad od 400,000 ljudi koji bi upravo tom plenumu trebali dati podrsku, a plenum suti (dok narod sve vise i vise jebe majke radi blokade saobracaja)... svaku kritiku, cak i one pametne i dobronamjerne, ste docekali na noz - i onda kukate kako nema podrske...
rekao sam kako i zasto ce sarajevski plenum neslavno zavrsiti... u ostalim gradovima nece - jer nema toliko ajfon revolucionara i NVO ubleha...
a sad bujrum, nastavite s pljuvanjem... i dizite rukice za alickovica i slicne likove...