Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Maharadza wrote:
Sad' valja čekati da ga neko uzme, pa mu se ne svidi ili jednostavno android bude previše za njega i ponudi na pik-u ispod cijene. Tada uliječem sa ponudom.
Tapatalked
Ja ga imam oko mjesec, sa njemačkog google play-a, 750 km ukupno.
Da li se to samo može naručiti iz Dojtčlanda ili može i iz rajvose i da li je otključan na sve mreže!? Imam rođu gore pa bi njega zadužio da ga uzme ako je stvarno tako jeftin. Ipak novo je novo.
Tapatalked
U pravilu može samo iz Njemačke, s tim da ako se potrudiš ga možeš dobiti i u druge zemlje iz Njemačke, ali tu ima malo više posla (vpn, pa slanje na njemački mailbox pa slanje dalje itd). Mene je sa svim tim izašlo oko 750, a cijena na njemačkom google play je 349 eura plus 8 eura poštarina. Otključan je naravno.
Gray wrote:U pravilu može samo iz Njemačke, s tim da ako se potrudiš ga možeš dobiti i u druge zemlje iz Njemačke, ali tu ima malo više posla (vpn, pa slanje na njemački mailbox pa slanje dalje itd). Mene je sa svim tim izašlo oko 750, a cijena na njemačkom google play je 349 eura plus 8 eura poštarina. Otključan je naravno.
Nema porez dodatni kad kupuješ? Meni momak reče $20 za porez. U Americi $350 ...
Gray wrote:U pravilu može samo iz Njemačke, s tim da ako se potrudiš ga možeš dobiti i u druge zemlje iz Njemačke, ali tu ima malo više posla (vpn, pa slanje na njemački mailbox pa slanje dalje itd). Mene je sa svim tim izašlo oko 750, a cijena na njemačkom google play je 349 eura plus 8 eura poštarina. Otključan je naravno.
Nema porez dodatni kad kupuješ? Meni momak reče $20 za porez. U Americi $350 ...
Mislim da je to zato što kod njih obično nije uključen sales tax u cijenu, u evropi je uvijek sav porez uključen u izloženu cijenu. Jedino ako ga budeš poštom slao u BiH pa zaračunaju pdv i carinu, ali to je druga priča.
Zajeb´o sam se sto sam dao 350$ za ovaj telefon. Da sam dao 1000 KM plak´o bih. Nakon mjesec dana koristenja skripi plastika kao luda. Izrada telefona losa skroz.
Zajeb´o sam se sto sam dao 350$ za ovaj telefon. Da sam dao 1000 KM plak´o bih. Nakon mjesec dana koristenja skripi plastika kao luda. Izrada telefona losa skroz.
Ja ga koristim mjesec i ništa ne škripi. I ne znam koja plastika kada je i naprijed i nazad staklo i kada se ne može otvarati
A ova cijena doduše jeste manje-više realna (možda malo viša) zato što ga na svim tržištima gdje nema google play prodaje LG direktno i tu oni postavljaju cijenu koja je tako negdje oko 1000.
Sta li si ti kupio
Ja se ne mogu nacuditi cvrstoci izrade telefona..
Kako Vam se drzi ovo zadnje staklo u periodu kada su bili minusi i kada se i telefon zaledi ? Cuo sam da znaju puknuti uz promjenu temperature jer je staklo, pa preporucuju zastite ?
I posto se tamo u Telecomovoj temi zagubi, doci ce u ponudu jos Lumie 620, 820 i 920..
zLatk0 wrote:Kako Vam se drzi ovo zadnje staklo u periodu kada su bili minusi i kada se i telefon zaledi ? Cuo sam da znaju puknuti uz promjenu temperature jer je staklo, pa preporucuju zastite ?
I posto se tamo u Telecomovoj temi zagubi, doci ce u ponudu jos Lumie 620, 820 i 920..
Meni je za sad ok, a koristio sam ga vani po ovim minusima. Mislim da su te neke greške ispravili u proizvodnji.
zLatk0 wrote:Kako Vam se drzi ovo zadnje staklo u periodu kada su bili minusi i kada se i telefon zaledi ? Cuo sam da znaju puknuti uz promjenu temperature jer je staklo, pa preporucuju zastite ?
a kada dolazi lumia 920 teta na call centru nema pojma,. kaze da vidi samo ono sto ima ako bude lumia 920 u ponudi imas cokoladuu
zLatk0 wrote:A vjerovatno ce 920 biti skuplja od n4, jer po review je skuplja po svijetu na ugovor..
Editt: Lumia 820 - 430 KM, One S - 480KM, Nexus4 uopće još nemaju u prodaji a reklamiraju ga na sve strane..
ako 820 bude 430km pa ni 920 nece bit vise od 1000km tak da nije puno jer mi je mnogo draza od nexus i android,.
a teta na infoo nezna ni sta je nexus 4,. ni sta je lumia 920 ni koliko ce kostat mada je razumijem al ako bude zlatko imas milku od kiloo na kafu
Pa ja taman kontam ne može Lumia 820 ispod 800-900 KM, kakvih 430 KM kada ti napisa ovo za paket Mega 100. To je već moguće, ali pošto je većina raje na paketu 30 (max 50) ispod 25-30 KM rate na 24 mjeseca ne možemo ni pričati... Ako dođe do juna 620, 820 i 920 u Telekom biće dobro, ali to opet znači da 720 i 520 neće doći ni do Nove godine (ako uopšte dođu).
zLatk0 wrote:A vjerovatno ce 920 biti skuplja od n4, jer po review je skuplja po svijetu na ugovor..
Editt: Lumia 820 - 430 KM, One S - 480KM, Nexus4 uopće još nemaju u prodaji a reklamiraju ga na sve strane..
ako 820 bude 430km pa ni 920 nece bit vise od 1000km tak da nije puno jer mi je mnogo draza od nexus i android,.
a teta na infoo nezna ni sta je nexus 4,. ni sta je lumia 920 ni koliko ce kostat mada je razumijem al ako bude zlatko imas milku od kiloo na kafu
Bogami ce Lumia 920 biti jako skupa. Gledao sam cijene u Austriji i Njemackoj i najniza cijena koju sam nasao je 495 €. Ova cijena je bez njihovog PDV-a jer sam racunao mogucnost povrata PDV-a.
Ako kod nas bude cijena 968 KM + PDV = 1.132,00 KM + marza BHT bice to jako skup uredaj... Razgovarao sam i s momkom tu u Sarajevu koji mi tvrdi da je nabavna cijena na sivom trzistu oko 950 KM. On prodaje ovaj telefon za 1.100 KM...
Mislim da je Lumia 820 u Mobisu (ovlašteni Nokia distributer i serviser) u Hrasnom 1050 KM sa uključenim PDV. Tako da u Telekomu kada gledaš taj cjenovni rang, to ti je rata +/- 30 KM za ove pakete od 30 i 50 KM.
Je li iko zvao na 1444 da pita za Lumiu 920 koja ce cijena biti na paketima (mega 100 me interesuje, jer imam osobu preko koje bih mogao uzeti, a jedino je to nacin da mi se isplati preko telekoma) ? Pretpostavljam da ce sredinom marta biti dostupna dok prođu ove formalnosti (gdje bi to kod nas sredili na vrijeme )
Rekli mi tamo oko 20tog februara da dolaze 2 Nokie sigurno, prije 2 dana mi rekla ona na salteru da su dosle 620, 820 i 920 Lumie, ali ne zna kada ce u prodaju. Nazovem 1444, oni mi potvrde da su dosli ti modeli, ali ne znaju kada ce biti u prodaji također, ali sam cekao operatera 3-4 minute dok je nasao potvrde, nije mi ono rekao odmah da me skine sa linije, vec trazio jer cujem da je papire okretao..
Bogami ce Lumia 920 biti jako skupa. Gledao sam cijene u Austriji i Njemackoj i najniza cijena koju sam nasao je 495 €. Ova cijena je bez njihovog PDV-a jer sam racunao mogucnost povrata PDV-a.
Ako kod nas bude cijena 968 KM + PDV = 1.132,00 KM + marza BHT bice to jako skup uredaj... Razgovarao sam i s momkom tu u Sarajevu koji mi tvrdi da je nabavna cijena na sivom trzistu oko 950 KM. On prodaje ovaj telefon za 1.100 KM...
Ma samo lud čovjek ili uposlenik Microsofta može dati tolike pare za Lumiu i WP8. Pored Androida i čak iOS-a ponuda aplikacija i mogućnosti je na WP8 presmiješna. Ne isplati se nikako.
Jesi li koristio wp ili je to sto mahala prica. I za symbian govore da nemoze nista pa i danas ima neke stvari koje ni jedan drugi os nema. Wp je izmislio brzinu i fluidnost za ios a o androidu da ne pricam. I koju to app koristis a da je nema na wp? Evo ovo ti pisem sa lumia 800, koja je na wp 7.8 koji je dosta losiji od wp8 pa je opet nevjerovatno brza. Plus jesi li koristio lumie 920 i tu generaciju, jesi vidio dispaly, kvalitetu telefona, kvalitetu kamere, ois, pa da kazes da ne vrijedi? Jesi li vidio da lumia 620 entry level wp8 telefon sije samsung gs3 u brzini browsera? Daleko od toga da je wp savrsen os, ali nije ni za tako lako odbaciti.