OK, onda izbriši svoj post i šutipatakdaca wrote:
ja ovo plaćam 15![]()
a koristio sam njegov link sto je postavio za usporedbu cijena
A i ja sam koristio njegov link
Moderator: Benq
OK, onda izbriši svoj post i šutipatakdaca wrote:
ja ovo plaćam 15![]()
a koristio sam njegov link sto je postavio za usporedbu cijena
moze bez fiksnog i na adsl-u nema rtv taksepatakdaca wrote:a jel uslov fiksni kod telecoma, il moze bez prijave fiksnog i placanja rtv pretplate?jastuk1 wrote:Nevjerovatno da je za one koji hoće isključivo internet - znači kablovska ili moja tv ih ne interesuje, BHT sada puno povoljniji od HS-a.
10 mbps na BHT 30 KM, a na HS-u 25+13,5 - 38,5 KM. I ako trebam nekad koji lokalni kanal pogledat - jednom u dva, tri mjeseca može se aktivirat moja web tv za 1,17 KM.
Nekada su drugi provajderi nudili duplo veće brzine za sličnu cijenu koja je bila na BHT. Sada ih BHT sustigao sa brzinama, a i cijenama je u mnogim segmentima postao povoljniji.
HS je stvarno stabilan i sve svaka čast - ali zbog ovih cijena više nikako nije konkurentno povoljniji.
Da, BHT je baš popravio ponudu i za takve kao ti (mislim da tebe nešto TV ne zanima) su sada jači i od HS-a i od Telemacha.jastuk1 wrote:Nevjerovatno da je za one koji hoće isključivo internet - znači kablovska ili moja tv ih ne interesuje, BHT sada puno povoljniji od HS-a.
10 mbps na BHT 30 KM, a na HS-u 25+13,5 - 38,5 KM. I ako trebam nekad koji lokalni kanal pogledat - jednom u dva, tri mjeseca može se aktivirat moja web tv za 1,17 KM.
Nekada su drugi provajderi nudili duplo veće brzine za sličnu cijenu koja je bila na BHT. Sada ih BHT sustigao sa brzinama, a i cijenama je u mnogim segmentima postao povoljniji.
HS je stvarno stabilan i sve svaka čast - ali zbog ovih cijena više nikako nije konkurentno povoljniji.
Nemaju potrebe, jer konkurencija nema niže cijene.patakdaca wrote:
a telecom bi trebao imati i nize cijene jer sada imaju privatni link prema budimpesti, jednom od glavnih evropskih cvorista.
ma pustite ljudi te brzine koje su na papiru, ja sam trebao od prvog marta imati 5Mbps i najviše što su mogli izvući iz moje parice je 3,5, tako da je realnost telecomovog bakra nešto potpuno drugačije...The Realist wrote:Nemaju potrebe, jer konkurencija nema niže cijene.patakdaca wrote:
a telecom bi trebao imati i nize cijene jer sada imaju privatni link prema budimpesti, jednom od glavnih evropskih cvorista.
To treba imati u vidu, ali su ti problemi uglavnom otklonjivi. Nažalost, možda ne kod svih. U tvom slučaju ja bih da ti kažu gdje je problem, pa ako se može riješiti mijenjanjem određene dužine kabla do razvodnika ili danje, onda...clarion_ wrote: ma pustite ljudi te brzine koje su na papiru, ja sam trebao od prvog marta imati 5Mbps i najviše što su mogli izvući iz moje parice je 3,5, tako da je realnost telecomovog bakra nešto potpuno drugačije...
Ali "stari" neće, jer je jednostavnije ležati i uživati uz TV, a i uglavnom gledam stvari na koje slučajno naletim, te plus je tu sport, koji nije uvijek jednostavno preko streama gledati. Opstat će TV, to se vidi i vani, gdje sve više novca troše za neke stvari, a imaju sve više korisnika.jastuk1 wrote: Jeste da je mali broj onih koje TV kanali ne interesuju ali on će vremenom rasti. Mlađe generacije će uvidjeti da je gledanje kanala manje-više bezveze jer će sadržaje iz bilo koje oblasti koja ih interesuje nalaziti na youtube i na drugim internet resursima, a ne na TV kanalima.
Mislim da ih samo nazoves i zatrazis da ti aktiviraju VPN i kroz 10tak minuta ti bude aktivanvedo27 wrote:Ja se na HS-u ne mogu spojiti na VPN, jel moguće da blokiraju te portove?(47,1723)
Ja mislio isto, ali pogledao sam postavke na router-u (ASUS) ima postavka koja kaze koju IP adresu mozevedo27 wrote:Ja se na HS-u ne mogu spojiti na VPN, jel moguće da blokiraju te portove?(47,1723)
iSwagga wrote:Ja neki dan presao na KID paket i skopcao lik digitalni resiver i cim je izasao iz kuce nije proslo ni 5 minuta problemi. "Signal scrambled" ili pola kanala ne pokazuje sve dok ja ne gurnem skroz jako kabl u resiver ali cim pustim opet isto..
da li je?addem wrote:Sta je sa internetom jedva se vuce. Ovo je katastrofa.

HBO kanali se dodatno plaćaju, tako da ako ne plaćaš, ne možeš ni imati, ali ako plaćaš, nazovi i trebali bi ti odmah pustiti, ili najkasnije ujutro, kada dođe drugi dio ekipe na posao.iSwagga wrote:Jutros mi dolazili da zamjene resiver jer je ovaj prethodni pravio neke probleme i nije mogao nikako kanale sa frekvencijom 610 ili 618 (tako nesto) da hvata. Zamjenili sve ok, sad prebacim na HBO i HBO Comedy kad pise "SmartCard is out of date" sta ciniti ljudi?? (Inace sam na KID paketu) hvala unaprijed
Unaprijed dolaze računi, ali neće ti ništa ako platiš krajem mjeseca, pa i sljedećeg mjeseca da platiš.shape of despair wrote:imam pitanje za hsovce. Kako sam podstanar u stanu gdje se koristi kablovska i net od hsa nesto mi nije jasno. Dobio sam 2 racuna,za kablovsku za mart i za net ali za april. Nije mi jasan net,zar netreba doci isto za mart ili se unaprijed placa
Hvalapatakdaca wrote:Kablovska se placa za prethodni mjesec, a internet za tekući, tj mjesec unaprijedshape of despair wrote:imam pitanje za hsovce. Kako sam podstanar u stanu gdje se koristi kablovska i net od hsa nesto mi nije jasno. Dobio sam 2 racuna,za kablovsku za mart i za net ali za april. Nije mi jasan net,zar netreba doci isto za mart ili se unaprijed placa