Alfa Romeo
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1151 Re: Alfa Romeo
janjetina kod maksumica 
- sema911s
#1152 Re: Alfa Romeo
teletina ispod saca sa glamockim krompirom i livanjskim sirom uz to predlazem i litru domace sljive,.,ElDzidziIbnDzo wrote:Ovaj forum je odavno postao jedna velika truba![]()
![]()
Šta je bolje krompir ili teletina
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1153 Re: Alfa Romeo
Alfa 159 slabo lezi,podupravlja vise od Audija ?
Gdje je onaj Svapski test kad je popisala konkurenciju u brzim izmjenama pravca iako je teza 200 kg.
Emkov svijet o autima se srusio. Fiat kupuje gigante,posluje u plusu,ubacuje razne mjenjace i motore,pravi auta sa karbonskom sasijom,svaka buduca Alfa ce imati prvenstveno zadnji pogon. Sve sto je nasrao,valja pojesti,a ima i za repete.

Hvala 530i
Gdje je onaj Svapski test kad je popisala konkurenciju u brzim izmjenama pravca iako je teza 200 kg.
Emkov svijet o autima se srusio. Fiat kupuje gigante,posluje u plusu,ubacuje razne mjenjace i motore,pravi auta sa karbonskom sasijom,svaka buduca Alfa ce imati prvenstveno zadnji pogon. Sve sto je nasrao,valja pojesti,a ima i za repete.
Hvala 530i
- sema911s
#1154 Re: Alfa Romeo
od avudija vise podupravljaju sanke i kada se uvuces u nalonsku vrecu i pustis niz padinu,., to svi znamo,.,mali_milojica wrote:Alfa 159 slabo lezi,podupravlja vise od Audija ?![]()
Hvala 530i
al jopet hebes ff auta i brzu voznju
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1155 Re: Alfa Romeo
Donekle bih se slozio,ali prvenstveno Megane RS Trophy,a i Leon R se ne bi slozili sa namasema911s wrote:od avudija vise podupravljaju sanke i kada se uvuces u nalonsku vrecu i pustis niz padinu,., to svi znamo,.,mali_milojica wrote:Alfa 159 slabo lezi,podupravlja vise od Audija ?![]()
Hvala 530i
al jopet hebes ff auta i brzu voznju
Kompakt,sa prednjom vucom,a prave vremena kao M4.
-
emko1234
#1156 Re: Alfa Romeo
oca mi mesara, dobar fiat. alfa jos bolja. a sto je tek lanČa dobra. Auuuu jebo majku. Kontam nesto sad pred kurban bajram ako prodamo jedno pola stada, mozda bi se mogla nekad dobra lanČa kupit ili alfa ili fiat. recimo croma, dizajnerski biser. razmisljao sam o themi, al mi je nekako previse gangsterska. mozda bi uzeo i alfu al mi gulijeta malo mala. mozda uzmem freemonta za zimemali_milojica wrote:Alfa 159 slabo lezi,podupravlja vise od Audija ?![]()
Hvala 530i
al samo ovakav na celicnim felgama, ipak ide zima. a on toliko dobro izgleda da mu ni ove celicne gume ne mogu pokvarit dizajn a i dojam koji ostavlja na cesti.- bitanga_sa_otesa
#1157 Re: Alfa Romeo
emko1234 wrote:celicne gume
- sema911s
#1158 Re: Alfa Romeo
dodaj i type r huhumali_milojica wrote:Donekle bih se slozio,ali prvenstveno Megane RS Trophy,a i Leon R se ne bi slozili sa namasema911s wrote:od avudija vise podupravljaju sanke i kada se uvuces u nalonsku vrecu i pustis niz padinu,., to svi znamo,.,mali_milojica wrote:Alfa 159 slabo lezi,podupravlja vise od Audija ?![]()
Hvala 530i
al jopet hebes ff auta i brzu voznju![]()
Kompakt,sa prednjom vucom,a prave vremena kao M4.
20.000 komada u odnosu na 20miliona obicnih jbga,., cim padne kisa prica se promjeni, i taj M(utant)4 bez problema ubrza i ode dok ff bori se da se pokrene ,.,. normalan insan da iskoristi megana i leona na cesti max koliko nudi tesko dok M(utant)4 bez mnogo muke odee
- sema911s
#1159 Re: Alfa Romeo
bitanga_sa_otesa wrote:emko1234 wrote:celicne gume![]()
![]()
gdje ima kupit ovih celicnih guma
-
mefistofilis
#1160 Re: Alfa Romeo
po kojoj logici je m4 bolji na kisi od ff auta
- bitanga_sa_otesa
#1161 Re: Alfa Romeo
u makbelusema911s wrote:bitanga_sa_otesa wrote:emko1234 wrote:celicne gume![]()
![]()
gdje ima kupit ovih celicnih guma
- sema911s
#1162 Re: Alfa Romeo
mojojj,.,., mozda sto vozim w211 a probao megana i dupe meckino hoce bocno a meganov nos na kisi u kanal,., svi imamo razulicito gledanje uzivanja za volanom(ja se vodim onom da si najzivlji kada si na ivici fr atva)mefistofilis wrote:po kojoj logici je m4 bolji na kisi od ff auta
il legacy bp(karavan) samo da znas kako je to avto dobro na kisi, pogotovo kada snijeg opici, neznas dal bi se smijao ili plakao koliko uzivas za volanom,.,
puni lijevi pa puni desni i sve tako,. a noga na gasu zna za on i off,.,
- sema911s
#1163 Re: Alfa Romeo
gdje ima kupit ovih celicnih guma[/quote]
u makbelu
[/quote]
to su one protekt sa bjelim slovima tatrane, ili neki drugi model,.
mada to celicne moze da bude i protekt koji je odstojao malo vremena na skladistu jedno dvajest godina
u makbelu
to su one protekt sa bjelim slovima tatrane, ili neki drugi model,.
mada to celicne moze da bude i protekt koji je odstojao malo vremena na skladistu jedno dvajest godina
-
mefistofilis
#1164 Re: Alfa Romeo
u potpunosti se slazem sa tobom ali ja sam shvatio da ti zelis reci da je zadnji pogon "brzi" na cesti (pogotovo na stazi) od prednjeg...sema911s wrote:mojojj,.,., mozda sto vozim w211 a probao megana i dupe meckino hoce bocno a meganov nos na kisi u kanal,., svi imamo razulicito gledanje uzivanja za volanom(ja se vodim onom da si najzivlji kada si na ivici fr atva)mefistofilis wrote:po kojoj logici je m4 bolji na kisi od ff auta
il legacy bp(karavan) samo da znas kako je to avto dobro na kisi, pogotovo kada snijeg opici, neznas dal bi se smijao ili plakao koliko uzivas za volanom,.,
- sema911s
#1165 Re: Alfa Romeo
sve zavisi od konfiguracije terena ako su avta iste snage,. sjeti se u wtcc bmw dere u mexiko i slicnim stazama sa vecim pravcima i brzim krivinama dok ff na ostalim stazama po gradu i slicnim,.,mefistofilis wrote:u potpunosti se slazem sa tobom ali ja sam shvatio da ti zelis reci da je zadnji pogon "brzi" na cesti (pogotovo na stazi) od prednjeg...sema911s wrote:mojojj,.,., mozda sto vozim w211 a probao megana i dupe meckino hoce bocno a meganov nos na kisi u kanal,., svi imamo razulicito gledanje uzivanja za volanom(ja se vodim onom da si najzivlji kada si na ivici fr atva)mefistofilis wrote:po kojoj logici je m4 bolji na kisi od ff auta
jbga u profi rukama i polski fiat izgleda ko cudoviste dok 99% populacije nemoze da obuzda dizela od100konja i 300nm
-
citroen xm
#1166 Re: Alfa Romeo
Auh kako sad citirati, koliko ispisaste.
Auto sa prednjim pogonom može biti veoma interesantno, neki navedoše primjere.
Nije svaka Alfa sa prednjim pogonom.
Ne pričam ni o Meklarenima, ni o Ferarijima i sličnoj egzotici već o velikoserijskim modelima.
Da, svi imaju kvarova i mana, ali zašto se onda konstantno laprda o Italijanima kako su loši kada i drugi imaju gadnih problema?
AR159 leži bolje od svakog Audija iz tih godina i do te klase.
Ne ponižavajte Alfu jer ponižavate legendu. Ustvari pokušavate poniziti. Ne precjenjujte daleko nebitnije proizvođače bez obzira na broj prodatih primjeraka i broj modela u ponudi. To ništa ne znači. Dabri su svi za svaki dan, rijetki ostanu predmet obožavanja i uđu u vječnost.
Ne želim nikoga da uvrijedim, neka svako svoje pare troši kako hoće, ali mrzim gledanje sa visine.
Ne pričam ni o Meklarenima, ni o Ferarijima i sličnoj egzotici već o velikoserijskim modelima.
Da, svi imaju kvarova i mana, ali zašto se onda konstantno laprda o Italijanima kako su loši kada i drugi imaju gadnih problema?
Ne ponižavajte Alfu jer ponižavate legendu. Ustvari pokušavate poniziti. Ne precjenjujte daleko nebitnije proizvođače bez obzira na broj prodatih primjeraka i broj modela u ponudi. To ništa ne znači. Dabri su svi za svaki dan, rijetki ostanu predmet obožavanja i uđu u vječnost.
Ne želim nikoga da uvrijedim, neka svako svoje pare troši kako hoće, ali mrzim gledanje sa visine.
- sema911s
#1167 Re: Alfa Romeo
citras danas smo raspolozeni za pisanje,., neki odmaraju
malo ih je vrlo malo,,. rs,type R, gti
, leon, fto, st sexo vts, 106rally joskoo
a svi imaju problema samo sto vlasnici talijana svoje probleme kriju i priacajo u tudjim a i ovi drugi tako
upravljivija od svakog ff avudija dok avdi ne dovuce "KVATRO" ( ali i to oruzje radi samo kada se natakari na tesku masineriju)
alfu nemoras ponizavat sami su sebe ponizili posljednja koja je valjala je 155 ostalo sranje nek se ljuti ko hoce ali moje skromno misljenje je tako (ono sto kazu ustacu na spomen svake stare alfe ovo novo hahahah)
malo ih je vrlo malo,,. rs,type R, gti
a svi imaju problema samo sto vlasnici talijana svoje probleme kriju i priacajo u tudjim a i ovi drugi tako
upravljivija od svakog ff avudija dok avdi ne dovuce "KVATRO" ( ali i to oruzje radi samo kada se natakari na tesku masineriju)
alfu nemoras ponizavat sami su sebe ponizili posljednja koja je valjala je 155 ostalo sranje nek se ljuti ko hoce ali moje skromno misljenje je tako (ono sto kazu ustacu na spomen svake stare alfe ovo novo hahahah)
- bitanga_sa_otesa
#1168 Re: Alfa Romeo
75 je posljednja koja je valjala 
-
emko1234
#1169 Re: Alfa Romeo
Sve ja ovdje mogu da shvati. Evo ti si napisao par razumnih postova pa cu ti i razumno odgovoriti. Meni nije jasno što se ovdje spominju neke osobine odredjenih auta koji nama (kad kazem nama mislim ba na obicnu raju i obicne normalne ljude koji auta kupuju u 90% slucajeva zato sto im treba prevozno sredstvo. pa onda u zavisnosti od finansijskih mogucnosti odaberu vozilo) opste ne igraju ulogu. Koliko ljudi kupuje auto zbog raskosne istorije brenda, koliko ljudi kupuje auto zato sto savrseno lezi u krivinama, ne baca guzovima, ne zanosi nosom, ima karbonsku sasiju, poluotvoreni diferencijal ili slicno.citroen xm wrote:Auh kako sad citirati, koliko ispisaste.![]()
Kad je pocela prica o golfu sedmici i slabijim modela s polukrutom strasnjom osovinom bez mekfirsona, raja se digla, to price neke, to ovo, to ono. U stvarnoj voznji normalan korisnik ne bi primjetio razliku izmedju tog ovjesa i pametnog straznjeg diferncijala na gtiju ili vektorskog sistema prenosa momenta kod porschea carere turbo s.
Zasto? pa zato sto normalan covjek vozi do 80 u gradu, do 100 na otvorenoj, do 150 na autoputu. Ne ulijece u krivinu sa 100 na sat i ne obara rekorde kad krene na more, izlet, skijanje i slicno
Dakle cemu te neke price? evo ja sam neki zaljubljenik u auta, prvi put kad sam nakon svog audija sjeo u S4 iste generacije jedino sto sam primjetio je da mi vise odbija bubrege, da bolje ubrzava i da vise trosi. I moj i taj navuku prilicno brzo stoju, sekunda je razlike. I moj navuce 250 ko i taj. Razlika izmedju s tronica i tiptronica postoji, al to nije nista sad TOLIKO senzacionalno da bi rekao da je upitanju drugi auto.
Prema tome, nije mi jasno sto ne pricamo o stvarima koje nas stvarno trebaju zanimat?
najsmijesnije mi je kad neko izvuce podatak koliko neki auto vozi oko ringa? kome je to bitno? bitno mi je koliko je para, koliko se kvari, kako ide, koliko je pouzdan, kakvu opremu ima, koliko je funkcionalna, koliko trosi i na kraju koliko ce vrijedit kad budem htio uzeti novi.
sve ostalo je preseravanje.
- sema911s
#1170 Re: Alfa Romeo
155 v6 tamno crvena, puknutom tablom, sa parnicom na sjedistu, kojoj sam razbio zadnji desni far,., to je bila alfa,bitanga_sa_otesa wrote:75 je posljednja koja je valjala
koja me je tjerala da ucim kako radi avto sta koji dio radi, alfa koja je svako startanje motora izmamljivala osmjeh
(zato sto je upalila
-
Pirija
#1171 Re: Alfa Romeo
za FF hejtere 
FF sa 200 KS vs MR sa 600 KS vs Superbike
- sema911s
#1172 Re: Alfa Romeo
fulo si video kuharu,., neke slikice se samo vrteePirija wrote:za FF hejtere
-
Pirija
#1173 Re: Alfa Romeo
sema911s wrote:fulo si video kuharu,., neke slikice se samo vrteePirija wrote:za FF hejtere
Portiru evo samo za tebe full video...
-
citroen xm
#1174 Re: Alfa Romeo
Emko, to što si ti opisao mogu i ja sa svojim trenutnim Audijem 80 B3 starim 24 godine. Odveze me bez problema gdje poželim, može da se kreće svim dozvoljenim brzinama, a vala dogura i do 150 kada sastaviš piste Sarajevskog, Tuzlanskog i Banjalučkog aerodroma.
Stvar je u tome što sam ja dao za to auto u odličnom stanju 1700 maraka. A neko pa i ti daje za auto po 100000. Vidiš, meni je za ove novce trenutno bilo bitno da kupim auto koje nije grob i koje me može poslužiti neko kratko vrijeme dok premostim neku situaciju. A da sada dajem 100000 bilo bi mi bitno sve, a najbitnije kakav utisak ostavlja na mene to auto. Tada mi ne bi bilo bitno samo ubrzanje i da može lako preći Bradinu, već mnogo više stvari. U tome je stvar.
Kada pomenu G7 i nedostatak multilinka do najjače verzije. Stvar je sledeća. Mene zaboli neka stvar za multilink jer ja ne osjetim razliku u ležanju auta kompakt klase prosječne snage sa ili bez njega jer vozim po pravilima i nisam divljak. Možda sam, mada ne sjećam se, ismijavao taj nedostatak čisto zbog jedne stvari. Dok se nije ni pojavio G7 svi su se hvatali tog multilinka kada porede sa nekim konkurentima i između ostalog to je bila prednost Oktavije i G6, a konkurentska velika mana. Kada se pojavio G7 logično da neki puknu kontru na nadmene stavove, a ovi sa prethodno nadmenim stavovima podviju rep. Te neke stvari ne volim i mana mi je što ne mogu da ošutim. Da ošutim, ne bi ni ulazio u masu rasprava do sada. Sjećam se i nečije priče prije godinu, možda i Goranova. Neko je samouvjereno tvrdio kako će nova Fabija potući konkurenciju između ostalog jer će doći sa novom MQB platformom i onda je nabrajao istoriju platformi na Fabijama i kako su dolazile prije nego na Polu. Kad evo ga dođe nova Fabija i prc, nema MQB ako se ne varam.
Dakle nemojte palamuditi o Alfi, o tome hoće li je i ko će je kupiti. Hoće li propasti ili ne. Čekajte da vidimo. Najave obećavaju, ali treba da se počiste neke stvari koje su se godinama nagomilavale.
Kada pomenu G7 i nedostatak multilinka do najjače verzije. Stvar je sledeća. Mene zaboli neka stvar za multilink jer ja ne osjetim razliku u ležanju auta kompakt klase prosječne snage sa ili bez njega jer vozim po pravilima i nisam divljak. Možda sam, mada ne sjećam se, ismijavao taj nedostatak čisto zbog jedne stvari. Dok se nije ni pojavio G7 svi su se hvatali tog multilinka kada porede sa nekim konkurentima i između ostalog to je bila prednost Oktavije i G6, a konkurentska velika mana. Kada se pojavio G7 logično da neki puknu kontru na nadmene stavove, a ovi sa prethodno nadmenim stavovima podviju rep. Te neke stvari ne volim i mana mi je što ne mogu da ošutim. Da ošutim, ne bi ni ulazio u masu rasprava do sada. Sjećam se i nečije priče prije godinu, možda i Goranova. Neko je samouvjereno tvrdio kako će nova Fabija potući konkurenciju između ostalog jer će doći sa novom MQB platformom i onda je nabrajao istoriju platformi na Fabijama i kako su dolazile prije nego na Polu. Kad evo ga dođe nova Fabija i prc, nema MQB ako se ne varam.
Dakle nemojte palamuditi o Alfi, o tome hoće li je i ko će je kupiti. Hoće li propasti ili ne. Čekajte da vidimo. Najave obećavaju, ali treba da se počiste neke stvari koje su se godinama nagomilavale.
- sema911s
#1175 Re: Alfa Romeo
konobaru,., gdje nadje hondu,., zbog nje evo 6 godina osjecam svaku promjenu vremena,. tacniji sam po tom pitanju od esada kirlica na ledjima jos uvjek imam oziljak da me podsjeti kako zivot moze brzo da prestane postojat
a honda je hmmmm,., btcc cudoviste na slikovina, sekvencija, 57/43, trkace kocnice, 360ps, 1260kg, ravan trbuh,
a mp4 sto bi rekli na piku u full opremi,klima,el podiazaci stakala, kozna sjedista,. civilne gume,., jbga,.,
dzaba sve kada karavan ima svoju namjenu(sedmicno po 16krugova) i samo je u toj namjeni savrsen, pogledaj kako mu se tanka gorivoo
dok mp4 mora da zadovolji i eko norme, prtljazni prostor, visinu nosa, buku koju stvara, udoban svima od65kg do 150kg, pojas obicni, muzika 800w, potrosnja ne pretjerana, lagan za parkirat i sl ,.,
a honda je hmmmm,., btcc cudoviste na slikovina, sekvencija, 57/43, trkace kocnice, 360ps, 1260kg, ravan trbuh,
a mp4 sto bi rekli na piku u full opremi,klima,el podiazaci stakala, kozna sjedista,. civilne gume,., jbga,.,
dzaba sve kada karavan ima svoju namjenu(sedmicno po 16krugova) i samo je u toj namjeni savrsen, pogledaj kako mu se tanka gorivoo
dok mp4 mora da zadovolji i eko norme, prtljazni prostor, visinu nosa, buku koju stvara, udoban svima od65kg do 150kg, pojas obicni, muzika 800w, potrosnja ne pretjerana, lagan za parkirat i sl ,.,