prije ce bit da je ovo drugo.poznanik wrote:Izbrisan mi post - pitanje o ulicama iza 17 sati ili ga nisam dobro postavio?
Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- muha_sa
#1151 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
- poznanik
#1152 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
muha_sa wrote:prije ce bit da je ovo drugo.poznanik wrote:Izbrisan mi post - pitanje o ulicama iza 17 sati ili ga nisam dobro postavio?
Pitao sam za spisak ulica u užem gradskom dijelu, u kojima je od 17 sati zabranjen saobraćaj m/v, ko ga zna?
- Ma.Le.Na
#1153 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ambrozija wrote:Iskusila isto to jucer, znam kako ti jeMichun wrote:Komsija: ide li komsinice
Ja: Evo lopatam
Komsija: znam, gledam te kroz prozor ima sat
Ja zensko od 56 kg a on musko od 80-ak!debil neodgojeni
meni se moje komsije pridruzile
sad su oni nastavili i preuzeli a ja odmaram
pridruzujem im se sutra poslije posla
vala jedva cekam
- frfi.
#1154 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ja sam upravo sa sankanja sa burazovim jaranima i jaranicama
("djeca"u prosjeku mladji od mene 7 god
)
a grtalica je prosla i hladno dignula one viljuske-samo prosla onako da prohoda malo, sta li

a grtalica je prosla i hladno dignula one viljuske-samo prosla onako da prohoda malo, sta li
- Ma.Le.Na
#1155 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
pa nece da vam kvari stazufrfi. wrote:ja sam upravo sa sankanja sa burazovim jaranima i jaranicama![]()
("djeca"u prosjeku mladji od mene 7 god
)
a grtalica je prosla i hladno dignula one viljuske-samo prosla onako da prohoda malo, sta li![]()
- frfi.
#1156 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ma kakvi grtalica je samo popravi-utaba dobro
a prica mi buraz kako su prvu noc kad su izasli se sankati legli pred grtalicu da im ne prolazi da ne kvari stazu

a prica mi buraz kako su prvu noc kad su izasli se sankati legli pred grtalicu da im ne prolazi da ne kvari stazu
- BHF_Manijak
#1157 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Eheeee, moras i ti u administraciji radit da bi ti dosla na kucna vrata da ociste!dječak sa šibicama wrote:Udri brigu na veselje.muha_sa wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/kako-je-s ... /120206074
Sve je to super, druzimo se i zabavljamo, ali ima li ikakvih zvanicnih vijesti kada ce se normalizovati stanje bar u glavnom gradu![]()
Evo vec 4 dan od pocetka padavina, ja ne vidim da se ista mrda, osim sto su sve pahulje oko predsjednistva pohvatane. Kod mene jos uvijek grtalica nije prosla, a bogami ni bager. Niti imaju namjeru, i ne samo u mojoj ulici.
- Nisrin
#1158 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Udrgi brigu na veselje- kao i obicno!
Vecina gleda samo pozitivnu stranu- padinski dijelovi grada uopsteee nisu cisceni od strane RAD-a, rijetko koje naselje jeste, ja ne znam niti jedno jos uvijek, a uzmimo u obzir da je veci dio grada u "brdskim predjelima"----snijeg ljudi nemaju gdje bacati jer su ulice u vecini slucajeva uske...(paradoksalno- na Vratniku na sred ceste stoje tri bagera prekrivena snijegom, od nekih privatnih firmi, a od snijega se hodati ne moze)
Tu zivi velik broj starih, bolesnih ljudi...i ono sto je ocisceno, ocistili su sami, koliko su mogli!
Ne znam sad ni kako ce grtalice ocistiti kad su ulice vec utabane, sa velikim slojem snijega i leda...fino je podsticati zimske sportove po strmim ulicama, ali je velik problem za narod koji ujutro ide na posao...Nece na posao sa skijama ili snakama ici...
U dosta marketa u padinskim dijelovima ponestalo je svega, sve se ceka da se ociste ulice A prioriteta, a koliko mozemo vidjeti to i jesu uradili (Titova i Ferhadija), ostatak grada kao da ne postoji!
Ovo sa smecem nema smisla- ljudi nemaju nimalo kulture, previse sebicno razmisljaju! Domisljatost poput bacanja snijega u sahtove je krajnje opasna, pucaju cijevi masovno po gradu, voda ledi...
Oni koji zele "nasmijati" sugradjane sa svojim isfuranim fazonima, i pritome se sve to objavljuje na portalima i po TV-u zaista samo salje losu sliku svim drugim i daje im motiv da i sami ugrozavaju zivot- ipak je vani minus!
U GRASu postoji svakako visak radnika, a oni traze pomoc od gradjana da se cisti tramvajska pruga, tri dana je nisu u stanju osposobiti, sta da ocekujemo sa ostatkom prevoza onda?
Centrotrans je jos gori- ima kvalitetnije autobuse, sto sad nisu izasli na teren, kad im nista niti iz GRASa rekli ne bi, s obzirom na ovakvu situaciju- vidjeli ste broj vozila, sto je premalo na ogroman broj stanovnika!!!
Vecina gleda samo pozitivnu stranu- padinski dijelovi grada uopsteee nisu cisceni od strane RAD-a, rijetko koje naselje jeste, ja ne znam niti jedno jos uvijek, a uzmimo u obzir da je veci dio grada u "brdskim predjelima"----snijeg ljudi nemaju gdje bacati jer su ulice u vecini slucajeva uske...(paradoksalno- na Vratniku na sred ceste stoje tri bagera prekrivena snijegom, od nekih privatnih firmi, a od snijega se hodati ne moze)
Tu zivi velik broj starih, bolesnih ljudi...i ono sto je ocisceno, ocistili su sami, koliko su mogli!
Ne znam sad ni kako ce grtalice ocistiti kad su ulice vec utabane, sa velikim slojem snijega i leda...fino je podsticati zimske sportove po strmim ulicama, ali je velik problem za narod koji ujutro ide na posao...Nece na posao sa skijama ili snakama ici...
U dosta marketa u padinskim dijelovima ponestalo je svega, sve se ceka da se ociste ulice A prioriteta, a koliko mozemo vidjeti to i jesu uradili (Titova i Ferhadija), ostatak grada kao da ne postoji!
Ovo sa smecem nema smisla- ljudi nemaju nimalo kulture, previse sebicno razmisljaju! Domisljatost poput bacanja snijega u sahtove je krajnje opasna, pucaju cijevi masovno po gradu, voda ledi...
Oni koji zele "nasmijati" sugradjane sa svojim isfuranim fazonima, i pritome se sve to objavljuje na portalima i po TV-u zaista samo salje losu sliku svim drugim i daje im motiv da i sami ugrozavaju zivot- ipak je vani minus!
U GRASu postoji svakako visak radnika, a oni traze pomoc od gradjana da se cisti tramvajska pruga, tri dana je nisu u stanju osposobiti, sta da ocekujemo sa ostatkom prevoza onda?
Centrotrans je jos gori- ima kvalitetnije autobuse, sto sad nisu izasli na teren, kad im nista niti iz GRASa rekli ne bi, s obzirom na ovakvu situaciju- vidjeli ste broj vozila, sto je premalo na ogroman broj stanovnika!!!
Last edited by Nisrin on 06/02/2012 22:15, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1159 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Ne samo padinski dijelovi Starog grada , nego i Mejtaš u širem smilslu nije očišćen, pa je ulica Mehmed paše Sokolovića netaknuta što se grtalice tiče, okolne ulice, itd.Nisrin wrote:Udrgi brigu na veselje- kao i obicno!
- slobodni armirach
#1160 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
frfi. wrote:ma kakvi grtalica je samo popravi-utaba dobro![]()
![]()
a prica mi buraz kako su prvu noc kad su izasli se sankati legli pred grtalicu da im ne prolazi da ne kvari stazu![]()
- Nisrin
#1161 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
KatarinaKosaca wrote:Ne samo padinski dijelovi Starog grada , nego i Mejtaš u širem smilslu nije očišćen, pa je ulica Mehmed paše Sokolovića netaknuta što se grtalice tiče, okolne ulice, itd.Nisrin wrote:Udrgi brigu na veselje- kao i obicno!
Sve sto su ocistili je GLAVNA SAOBRACAJNICA kuda inace ide tramvaj...ostalo kao da je nebitno, a to ni za koga ne predstavlja alarmantnu situaciju - bolje da su proglasili vanredno stanje i sto vise ljudi izveli na ulice da se sto prije sve ocisti!
-
maximilijana
#1162 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
a tek Pehlivanusa..grtalica nece moci proci tuda nema sanse...KatarinaKosaca wrote:
Ne samo padinski dijelovi Starog grada , nego i Mejtaš u širem smilslu nije očišćen, pa je ulica Mehmed paše Sokolovića netaknuta što se grtalice tiče, okolne ulice, itd.
a smeca na sve strane
a valja na posao sutra
- Alhemicarkaa
#1163 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Za padinske djelove se slažem, Koševsko brdo je katastrofa također, a i ovo kako su očistili glavne ulice je katastrofa.Nisrin wrote: Centrotrans je jos gori- ima kvalitetnije autobuse, sto sad nisu izasli na teren, kad im nista niti iz GRASa rekli ne bi, s obzirom na ovakvu situaciju- vidjeli ste broj vozila, sto je premalo na ogroman broj stanovnika!!!
Međutim, ne slažem se za Centrotrans, oni nemaju dozvolu da pokrivaju gradske linije, i ako je vanredna situacija nije anarhija, ako očekujemo da se poštuju i druga pravila, treba očekivati da to radi i Centrotrans, odnosno, nije na Centrotransu da donese takvu odluku, to je na vladi KS, trebali su mobilizovati Centrotrans i sve druge privatne prevoznike, kao što su mobilizovali i bagere i drugu mehanizaciju.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1164 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Kod nas je sve ili super negativno ili super pozitivno. Sredine nikako nema. Pa se tako svaka greška ili nerad ili nezadovoljstvo Gras-om, pretvori u automatsko glorificiranje Centrotransa. Nažalost, vozila sam se njihovim linijama što međunarodnim što lokalnim i nimalo nisam zadovoljna. Jesu oni vozačima kupili odjela, a vozači se ponašaju kao da su sad iz šume poslije 20 godina izbivanja iz civilizacije. Tako da mi to veličanje Centrotransa
Doduše i direktor im se hvali kako je proćitao Kotlera 
- Nisrin
#1165 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Memli strana - glavne ceste kuda inace prolazi gradski prevoz ocistili su ljudi, snijeg je pobacan sa strana i grtalica kad bi prosla o posula sol mozda bi i bilo efekta- bojim se da ce nam se ovako zalediti ovaj sloj i da ga nece skinuti do maja...
Ove sporedne ulice ne mozemo ni ocekivati da ciste jos uvijek, takodjer su i one ciste koliko-toliko, ipak ljudi u mahalama o tome vode racuna, al' je ocito da nije dovoljno bagera i kamiona osposobljeno kako bi se sto prije ovaj snijeg odvukao i ulice sredile- ne znam sta cekaju, novi snijeg?!
Od jucer ciste samo uzi dio grada i nevjerovatno da jos nisu stigli do ulica u blizini centra...nekako se sve sporo odvija, suvise sporo!
Ove sporedne ulice ne mozemo ni ocekivati da ciste jos uvijek, takodjer su i one ciste koliko-toliko, ipak ljudi u mahalama o tome vode racuna, al' je ocito da nije dovoljno bagera i kamiona osposobljeno kako bi se sto prije ovaj snijeg odvukao i ulice sredile- ne znam sta cekaju, novi snijeg?!
Od jucer ciste samo uzi dio grada i nevjerovatno da jos nisu stigli do ulica u blizini centra...nekako se sve sporo odvija, suvise sporo!
- cappy_tempo
#1166 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
centrotrans je rekao ako kanton kaze da mogu voziti oni ce odma pustiti autobuse
-
gonz0
#1167 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
gdje se prijaviti za ovo ciscenje pruge i u kolko. cujem ispred bbi sa lopatom ali u kolko ?
-
Mr.Penguin
#1168 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
ne znam nigdje niko ne daje dodatne informacijegonz0 wrote:gdje se prijaviti za ovo ciscenje pruge i u kolko. cujem ispred bbi sa lopatom ali u kolko ?
-
gonz0
#1169 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
brate barem jedan feslija bi me poguro pravo. :ĐĐĐMr.Penguin wrote:ne znam nigdje niko ne daje dodatne informacijegonz0 wrote:gdje se prijaviti za ovo ciscenje pruge i u kolko. cujem ispred bbi sa lopatom ali u kolko ?
-
VjecitiStudent
#1170 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Oko 100 miliona KM se u Federaciji godisnje izdvaja za Civilnu zastitu.burek_in_space wrote:A od chega oni kontaju platiti te ljude?!
- popi
#1171 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Evo da prenesem:
plain vanilla wrote:S ciljem uspostave tramvajskog saobraćaja, Civilna zaštita i preduzeće GRAS pozivaju građane koji su u mogućnosti da se jave ispred BBI centra i sa sobom donesu lopate radi čišćenja pruge.
Za taj rad bit će plaćeni, saopćila je Služba za odnose sa javnošću GRAS-a.
http://informer.ba/tekstovi/vijesti/sar ... e-placeni/
-
gonz0
-
r_faruk
#1173 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
pola devet - devet
-
gonz0
#1174 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
kad sam cuo da je malac 8 razred skupio 150 maraka zijanio sam se 
- poznanik
#1175 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?
Tačno!KatarinaKosaca wrote:Ne samo padinski dijelovi Starog grada , nego i Mejtaš u širem smilslu nije očišćen, pa je ulica Mehmed paše Sokolovića netaknuta što se grtalice tiče, okolne ulice, itd.Nisrin wrote:Udrgi brigu na veselje- kao i obicno!
Teška mehanizacija stoji na Vratniku neupotrebljena

Ovako, npr. izgleda Čekaluša, vrlo prometna ulica koja jedina povezuje Mejtaš sa Džiđikovcem

a ovako ulice na Vratniku, koje su posebno tijesne i bez ovolikog snijega

Pa još ako se koji kreten parkira ovako i zaglavi saobraćaj

Kao da je Sebilj najpreči za život Sarajlija... ili je bitno očistiti prostor na Čaršiji i turistima uzeti novac i naplatiti porez od zanatlija i ugostitelja sa Čaršije