Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
motorola01

#1151 Re: zeničani

Post by motorola01 »

soul_assassin wrote:Kontam glasati za SDP-ovog kandidate Muniba Huseinagića, ali iskreno mislim da nema šanse da pobijedi. Bio sam na konvenciji u Zenici i čovjek dobro govori, ali mislim da nije ponudio efikasna rješenja prvih problema Zenice. Jedino mi se sviđa plan za problem Grijanje :D

S druge strane, Huso, iako ga ne volim, je zasebna stranka i mislim da će opet hladno dobiti . Uvijek će biti ljudi iz Zenice i okolice koji će smatrati renovaciju Bilinog i GGM kao potez vrijedan divljenja a što se krvimo sa psima i udišemo nekad narandžasti a nekad bijeli dim, to je druga priča.

:bih:
A sta mu je u planu???
Zlata_1

#1152 Re: zeničani

Post by Zlata_1 »

Meni samo nije jasno koliko mandata može jedan Načelnik da 'odradi'?
Da preciziram: Kako se Huso All Mighty može kandidovati i treći put? :?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#1153 Re: zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Zlata_1 wrote:Meni samo nije jasno koliko mandata može jedan Načelnik da 'odradi'?
Na osnovu nedovršenih poslova, šta god to u biti da znači.

Što je najgore opet će suvereno dobit izbore...

A ko je ovaj Munib Huseinagic, sta je, čime se bavi? :lol: Ma glasajte za bilo koga, izadjite na izbore...
arte.fakt

#1154 Re: zeničani

Post by arte.fakt »

belfy wrote:ja, koji nisam ljubitelj SDA, cu za nacelnika birati Husu iz prostog razloga da se svi poceti radovi ne bi otegli u nedogled i grad ostao izrovan narednih pet godina. dok bi neko drugi pohvatao gdje se sta radi, kad se sta treba potpisati i odobriti i dok se ugradi malo u cijenu prodje godina.
meni je veci problem sto se nema za koga glasati u vijece. sve stranke su ponudile jednako lose kadrove i po prvi put mi dodje da preskocim taj izbor. jednostavno ne postoji osoba kojoj bih mogao ciste duse dati glas. jos mi je najgore sto tu uvijek trpaju doktore/specijaliste i slicna zanimanja na liste, sto je onda dupli gubitak. niti se jedan doktor moze fokusirati tada na politicki rad, a njegov rad kao doktora/specijaliste ispasta...
treba biti posten huso je odradio dobar posao(uvijek postoji mjesta za bolje i za vise)... kad se sjetim prijasnjih ublehasa besima spahica i onog iz sdp-a huso je za njih cudotvorac ...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#1155 Re: zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Zašto bogati čudotvorac?

Došao je u vrijeme kada je opština imala najviše novca i to je to... Čak mislim da bi drugi i bolje odradili posao ali nećemo sad šbbkbb
belfy

#1156 Re: zeničani

Post by belfy »

nisam znao ko je ovaj Mirad, ali kad sam vidio sliku sinulo mi je. onakvima bi zaista trebalo zabraniti kandidaturu hljeba mi. covjek veze s vezom nema. jos u ovom tekstu pominje konvenciju o ljudkim pravima kao zakonodavni akt. hljebe dragi... i on bi uz to jos poligrafisao. majko mila i draga. ned'o bog nikome.
Eborg

#1157 Re: zeničani

Post by Eborg »

Ma to je onaj mentol, guglaj ga i sve će ti biti jasno. :mrgreen:
soul_assassin

#1158 Re: zeničani

Post by soul_assassin »

motorola01 wrote:
soul_assassin wrote:Kontam glasati za SDP-ovog kandidate Muniba Huseinagića, ali iskreno mislim da nema šanse da pobijedi. Bio sam na konvenciji u Zenici i čovjek dobro govori, ali mislim da nije ponudio efikasna rješenja prvih problema Zenice. Jedino mi se sviđa plan za problem Grijanje :D

S druge strane, Huso, iako ga ne volim, je zasebna stranka i mislim da će opet hladno dobiti . Uvijek će biti ljudi iz Zenice i okolice koji će smatrati renovaciju Bilinog i GGM kao potez vrijedan divljenja a što se krvimo sa psima i udišemo nekad narandžasti a nekad bijeli dim, to je druga priča.

:bih:
A sta mu je u planu???
http://www.rtvze.ba/index.php?option=co ... a&Itemid=8

Mislim da je ovo u pitanju, prekid suradnje sa Mittalom te prelazak na Kakanj (dosta je jeftinija varijanta). Tako nekako..
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1159 Re: zeničani

Post by anthraxQ »

Na poligrafu.... Aaaaaahahahaha ko je ovaj biser? Joooj sto me nasmija... :lol:
Oi

#1160 Re: zeničani

Post by Oi »

Zlata_1

#1161 Re: zeničani

Post by Zlata_1 »

Jimmy McNulty wrote:
Zlata_1 wrote:Meni samo nije jasno koliko mandata može jedan Načelnik da 'odradi'?

A ko je ovaj Munib Huseinagic, sta je, čime se bavi? :lol: Ma glasajte za bilo koga, izadjite na izbore...
Ja ne želim da razmišljam o tome da će Huso suvereno išta dobiti, osim da ponese sve svoje prnje kad se bude selio iz kancelarije u kojoj trenutno odbrojava svoje posljednje dane :)

Kad bih ja bila NEKO ja bih predložila da se za načelnike/gradonačelnike isl mogu kadidovati isključivo ljudi koji NEMAJU nikakva politička opredjeljenja, mislim, da ne pripadaju niti jednoj stranci...mislim da bi tako bilo lakše.... a naravno, tokom predizborne kampanje morali bi, svaki od njih prezentirati zašto baš njega/nju da odaberemo....konkretno u Zenici bih zabranila da se priča o Mittalu, grijanju, cukama, jer su to glavne teme na koje nas svi dosadašnji kandidati upecaju i opet ništa ne poduzimaju da to riješe pa svaka slijedeća garnitura već unaprijed zna šta nas zeničane najviše boli....

Svakako mislim da trebamo izaći na izbore, da ne kažem i da moramo izaći na izbore, ne smijemo dozvoliti onoj 'kritičnoj masi' nad kojom se svi mi zgražavamo da nam kroji naš grad.....
arte.fakt

#1162 Re: zeničani

Post by arte.fakt »

Zlata_1 wrote:
Jimmy McNulty wrote:

Ja ne želim da razmišljam o tome da će Huso suvereno išta dobiti, osim da ponese sve svoje prnje kad se bude selio iz kancelarije u kojoj trenutno odbrojava svoje posljednje dane :)

Kad bih ja bila NEKO ja bih predložila da se za načelnike/gradonačelnike isl mogu kadidovati isključivo ljudi koji NEMAJU nikakva politička opredjeljenja, mislim, da ne pripadaju niti jednoj stranci...mislim da bi tako bilo lakše.... a naravno, tokom predizborne kampanje morali bi, svaki od njih prezentirati zašto baš njega/nju da odaberemo....konkretno u Zenici bih zabranila da se priča o Mittalu, grijanju, cukama, jer su to glavne teme na koje nas svi dosadašnji kandidati upecaju i opet ništa ne poduzimaju da to riješe pa svaka slijedeća garnitura već unaprijed zna šta nas zeničane najviše boli....

Svakako mislim da trebamo izaći na izbore, da ne kažem i da moramo izaći na izbore, ne smijemo dozvoliti onoj 'kritičnoj masi' nad kojom se svi mi zgražavamo da nam kroji naš grad.....
kako ces se ti razocarat poslije izbora :D
Zlata_1

#1163 Re: zeničani

Post by Zlata_1 »

Biću pozitivna i vjerovati u Zenicu :D
Eborg

#1164 Re: zeničani

Post by Eborg »

Nažalost, Smajlović dobija ove izbore. Možda i veća tuga je da su ostali kandidati toliko katastrofalni da se čovjek zapita da li je ovaj grad stvarno (p)ostao samo spavaonica sa par kafića za radnike u Mittalu i Vitezu, bez ikakvog stava i kritične mase ljudi spremnih i sposobnih za promjene.
Zlata_1

#1165 Re: zeničani

Post by Zlata_1 »

Slažem se da ni ostali kandidati nisu baš najbolje opcije, ali mislim da je krajnje vrijeme da se Huso makne!
Dosta ga je brate dragi! Od 1996. godine ja glasam i uvijek glasam za istu opciju. Tako ću i ovaj put uraditi, ne zato što im opet bezgranično vjerujem nego samo zato da Huso više ne bude načelnik. Ne vjerujem da taj moj jedan glas može presuditi, ali opet ko zna...... :)
Eborg

#1166 Re: zeničani

Post by Eborg »

Meni nije jasno kako ova naša debilna zenička televizija kojoj je vrhunac programa puštanje onih smrtovnica i prijenos paljenja kandilja za iftar ne uradi nešto po ovom pitanju.

Zar je toliko teško okupiti sve ove kandidate za gradonačelnika (njih 4-5 ili koliko već) u nekom prime-timeu i sa svakim odraditi po emisiju sa live pitanjima i na kraju onda organizovati debatu svih njih.

Ulaganje: 0 KM
Potencijalni interes: ogroman

Jedino ako Huso ne da. :roll:
muhafuca

#1167 Re: zeničani

Post by muhafuca »

soul_assassin wrote:

Mislim da je ovo u pitanju, prekid suradnje sa Mittalom te prelazak na Kakanj (dosta je jeftinija varijanta). Tako nekako..
Pa to je Husin plan samo Federalna vlada neda pare za to jer je Mittal to svojim vezama stopirao
na federalnom planu - al cim se iznadju pare - to ce se odraditi

jedino ako taj tvoj ima vec i konkretan plan kako to isfinansirati onda je korak ispred huse
i ja cu glasati za njega
Jedno je pred izbore pricati "ja cu ovo ja cu ono" a drugo je reci - "ja cu ovo ovako i ovako odradit"
kad si opozicija mozes pricati sta hoces dok ne sjednes u fotelju a onda lagano kazes
"joj ja sam to stvarno kontao al realne mogucnosti su me sprecile - al sta ces sad
neka me do kraja mandata pa cemo vidjeti sta cu onda obecati za naredne izbore"
soul_assassin

#1168 Re: zeničani

Post by soul_assassin »

muhafuca wrote:
soul_assassin wrote:

Pa to je Husin plan samo Federalna vlada neda pare za to jer je Mittal to svojim vezama stopirao
na federalnom planu - al cim se iznadju pare - to ce se odraditi

jedino ako taj tvoj ima vec i konkretan plan kako to isfinansirati onda je korak ispred huse
i ja cu glasati za njega
Jedno je pred izbore pricati "ja cu ovo ja cu ono" a drugo je reci - "ja cu ovo ovako i ovako odradit"
kad si opozicija mozes pricati sta hoces dok ne sjednes u fotelju a onda lagano kazes
"joj ja sam to stvarno kontao al realne mogucnosti su me sprecile - al sta ces sad
neka me do kraja mandata pa cemo vidjeti sta cu onda obecati za naredne izbore"

Ih nisam ni ja znao da je to njegovo jer je ovaj prilično detaljno to objasnio zato mi je i ostalo u sjećanju :)

Slažem se za tv-debatu to bi bilo nešto posebno ako su mogli oni na 60 minuta za državne izbore da skupe kandidate mogu i na rtvze na lokalne :D
belfy

#1169 Re: zeničani

Post by belfy »

Zlata_1 wrote:Slažem se da ni ostali kandidati nisu baš najbolje opcije, ali mislim da je krajnje vrijeme da se Huso makne!
Dosta ga je brate dragi! Od 1996. godine ja glasam i uvijek glasam za istu opciju. Tako ću i ovaj put uraditi, ne zato što im opet bezgranično vjerujem nego samo zato da Huso više ne bude načelnik. Ne vjerujem da taj moj jedan glas može presuditi, ali opet ko zna...... :)
ovo je odlican primjer one Makove da narodu kod nas vlast dosadi kakva god da je, pa makar bila i dobra. dakle, promjena pa makar bila i s konja na magarca. volio bih kada bi Zlata dala koji razlog za smjenu Huse. ja sam vec prije iznio zasto sam za njegov ostanak.
mozda bi Mirad na kraju i mogao proci, ako nista zasluzili smo ga.
Ja_Ja

#1170 Re: zeničani

Post by Ja_Ja »

Realno gledajuci Huso jeste najbolji od ponudjenih kandidata. Ma kakav bio on gura svoju politiku, dok ostali nisu u stanju napraviti niti naj jednostavniji plan rada ili predstaviti svoju viziju Zenice na jedan pregledan nacin.

Neki dan citam nesto poput promotivnog intervjua sa SBB-ovim kandidatom na zenicaonline i covjek nista konkretno da kaze. Samo gluposti, sve bi on nesto uradio promijenuo ali nigdje kako, sta, kojim procesom?? Nista!

Tako da Sam odlucio pricekati jos par dana nebil sta pametno cuo,, ako ne onda ispunjavam ovaj svoj listic Husinim imenom i saljem. Neka bar zavrsi sto je poceo.

Sent from TapaTalk
Zlata_1

#1171 Re: zeničani

Post by Zlata_1 »

belfy wrote:ja, koji nisam ljubitelj SDA, cu za nacelnika birati Husu iz prostog razloga da se svi poceti radovi ne bi otegli u nedogled i grad ostao izrovan narednih pet godina. dok bi neko drugi pohvatao gdje se sta radi, kad se sta treba potpisati i odobriti i dok se ugradi malo u cijenu prodje godina....
Je li ovo stvarno tvoj jedini razlog zbog kojeg ćeš birati Husu?
Ja ne želim iz prostog razloga što nisam ni do sada birala Husu. Je li to ok?

Što se tiče Mirada, biću toliko tolerantna da neću vrijeđati inteligenciju, niti tvoji niti svoju) pa ga neću niti komentirati.
Warashii

#1172 Re: zeničani

Post by Warashii »

Sta se desilo sa carsijom?
Par noci ovog ljeta prozujim obalnim i prodjem pored onog kafica/kafane/bitrije ili sta li je vec "POL" ,ili se nekad tako zvalo, cujem turbo folk lupa od 16. Isti je slucaj cini mi se i sa Romantikom, vjerujem da ima jos takvih objekata jer stvarno slabo gdje setam u vecernje sate ali to sam primjetio iduci kuci s posla, ispred parkirana gomila auta skoro pa i po cesti.
Gdje nestade ono vrijeme kad su se ovakvi zvukovi mogli cuti samo u "Panorami" i ostalim birtijama van centra carsije?
Iskreno nisam nikada mislio da cemo nesto ovako imati u Zenici.
Malo je rec da su ove danasnje generacije klinaca kriticne nego me prosto strah buducnosti s njima.
Not My Idea

#1173 Re: zeničani

Post by Not My Idea »

@warashii, pa ti onda dugo nisi hodao gradom navecer,
Pol i Romantik vec duuuuuuuugo pustaju narodnu muziku, tacnije turbo folk.
Warashii

#1174 Re: zeničani

Post by Warashii »

Pa i nisam bas :roll: sta cu takve me stvari sve vise i vise odbijaju od izlaska u carsiju.
Ali ono je fakat lose :-)
Not My Idea

#1175 Re: zeničani

Post by Not My Idea »

Pa mislim, ovo je grad s nepostojecim nocnim zivotom.
Imas Stari sat, muzika do pola 12. Na Uscu isto tako.
I to je ljeti.

Zimi imas jos Gatto...i onaj kvadrat prostora Starog sata... :-)

Jebes grad gdje je izbor nakon pola 12 Collegium il Ten.
Post Reply