Dobro, to za kradju i napad - na to se ne moze utjecati, toga ima u svim dijelovima grada, nazalost, negdje manje, negdje vise. Ali na ove neke "tehnicke" stvari se itekako moglo. Ne znam, mozda su zaista neki ljudi imali srecu da kupe stan sa lijepim pogledom i bez problema pa su zadovoljni, ali ja iskreno, osim na ovom forumu, nisam cula za takve slucajeve a imam par prijatelja koji dole imaju stanove. Ali kao sto kazes, cijena diktira sve. Mene s druge strane najvise nervira sto nema popratnih sadrzaja poput skole, koju najavljuju vec godinama, pristupne ceste su jako lose, o parkingu i parku da ne govorim.KatarinaKosaca wrote:I mene su napali iako govorim iz prve ruke. Ja mogu razumjeti, kao što je bio i moj slučaj, da se nije imalo više para za više i bolje. I to je to. Tačka. Ali govoriti kako su ovo divni stanovi, mogu misliti gdje se onda odraslo i kakvi su se kriterijumi stvorili. Sad još fercera i lift i čistoća koliko toliko, ali će ovo godinama sve više padati i ruinirati se. Meni ovo nije stan za življenje, ali ga nemam namjeru ni izdavati, jer nije ni u tom pogledu investicija. U svakom slučaju, nikako trajno rješenje ne može biti. Nesigurnost je velika, pojavili su se lopovi u prvoj fazi ukrali neke bicikle, etažnog predstavnika pokušali napasti šarafcigerom, snimila ih kamere i naravno nije uhvatila. Puno praznih stanova, puno izdatih, ljudi ne znaju jezik neki stranci, ne može se ni dogovor ni sastanak.. pravi soliter Nelson Mendela Trotera iz serije Mućke.Ambrozija wrote:Moja prijateljica je kupila onaj aparat sto skuplja vlagu, mora ga desetak puta dnevno isprazniti koliko se vode nakupi. Pisala sam vec o tome ovdje, pa su me napali da nije istina, konacno neko ko shvata. I da, bolje je s iskakanjem osiguraca muku muciti, nego brinuti hoces li pokupiti kakvu bolest od tolike vlage, pa strahovat za dijete ukoliko imas. Uzas. Jedino vam preostaje da zamijenite to. Stvarno strasno.
Novogradnja u Sarajevu?
-
Ambrozija
#1151 Re: Novogradnja u Sarajevu?
-
gidra
#1152 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ovaj kolega što te je napao mislim da živi u drugoj Tibri, onoj bliže Ilidži.KatarinaKosaca wrote:I mene su napali iako govorim iz prve ruke. Ja mogu razumjeti, kao što je bio i moj slučaj, da se nije imalo više para za više i bolje. I to je to. Tačka. Ali govoriti kako su ovo divni stanovi, mogu misliti gdje se onda odraslo i kakvi su se kriterijumi stvorili. Sad još fercera i lift i čistoća koliko toliko, ali će ovo godinama sve više padati i ruinirati se. Meni ovo nije stan za življenje, ali ga nemam namjeru ni izdavati, jer nije ni u tom pogledu investicija. U svakom slučaju, nikako trajno rješenje ne može biti. Nesigurnost je velika, pojavili su se lopovi u prvoj fazi ukrali neke bicikle, etažnog predstavnika pokušali napasti šarafcigerom, snimila ih kamere i naravno nije uhvatila. Puno praznih stanova, puno izdatih, ljudi ne znaju jezik neki stranci, ne može se ni dogovor ni sastanak.. pravi soliter Nelson Mendela Trotera iz serije Mućke.Ambrozija wrote:Moja prijateljica je kupila onaj aparat sto skuplja vlagu, mora ga desetak puta dnevno isprazniti koliko se vode nakupi. Pisala sam vec o tome ovdje, pa su me napali da nije istina, konacno neko ko shvata. I da, bolje je s iskakanjem osiguraca muku muciti, nego brinuti hoces li pokupiti kakvu bolest od tolike vlage, pa strahovat za dijete ukoliko imas. Uzas. Jedino vam preostaje da zamijenite to. Stvarno strasno.
A ta Tibra po pričama ljudi sa gradilišta i ljudi koji žive tu je kvalitetnija od vaše Tibre sad koliko je to tačno ne znam
- kockica_kockica
#1154 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Mislim da sam napravila temu o ovom fenomenu iskakanja struje u Tibri, ali nije to tako strasno kako neki opisuju
Istina je da ne mozes u isto vrijeme ukljuciti ves masinu, rernu i bojler... Ja u starom stanu nisam nikad imala to ogranicenje, pa sam nekoliko puta ne razmisljajuci morala ici u prizemlje da sebi vratim struju...
No vremenom razmisljas ... Tako kad je bojler ukljucen... nema masine i rerne.... jedno kolo na sporetu moze uz bojler...

Istina je da ne mozes u isto vrijeme ukljuciti ves masinu, rernu i bojler... Ja u starom stanu nisam nikad imala to ogranicenje, pa sam nekoliko puta ne razmisljajuci morala ici u prizemlje da sebi vratim struju...
No vremenom razmisljas ... Tako kad je bojler ukljucen... nema masine i rerne.... jedno kolo na sporetu moze uz bojler...
-
dabarizmabra
#1155 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Caka je u tome, da je vecina ljudi uzimala 4,2 kW, ne zato sto je najjeftinije, vec su i iz Tibre sugerisali tako, a razlog je STO U STANOVIMA NIJE BILO BOJLERA, koji je jedan od najvecih potrosaca, grijanje je takodjer centralno pa je 4,2 kW i moglo biti sasvim dovoljno (to su 3 veca potrosaca npr. ringla, usisivac i pegla istovremeno).KatarinaKosaca wrote: Mene fakat nije Nisam ni upoznala Stefana. Dejo mi pri dogovoru oko cijene rekao preostaje još priključenje elektru kad bude, došla od notara sa Munibom (jel se tako zove onaj pravnik?), kažem trebam još struju platiti, kaže ima dečko koji to radi, dala dečku keš i struja priključena.
Medjutim, cuveni projekat o distribuciji tople vode propada, ljudima ugradjuju bojlere i sada ljudima tih 4,2 kW nije dovoljno, jer im samo bojler odnosi cca 1,5-2 kW.
Ono sto bi bilo posteno, je da su se bajni investitori, pokrili po usima i ljudima o svom trosku podigli propusnost, jer nije narod kriv sto oni nemaju kotlovnicu za toplu vodu, koju su obecali ljudima, vec oni
Uglavnom, sve je to rijesivo, brzo se ustelis da palis i gasis kad sta treba, a samim tim te podstice na stednju, da ti nista ne gori bez veze.
A svima koji kude stanove u Tibri, mogu reci samo jedno- Imati svoj kljuc i placati racune koji dolaze na tvoje ime-NEPROCJENJIVO. Za sve ostalo, tu je Mastercard
-
dabarizmabra
#1156 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nego, kakvi su ono opet belaji u B1, jucer puno policije, izgleda opet problemi sa onim kaficem....
-
Ambrozija
#1157 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Svaka tebi cast ako mozes funkcionisati tako i ako ti je to normalno.kockica_kockica wrote:Mislim da sam napravila temu o ovom fenomenu iskakanja struje u Tibri, ali nije to tako strasno kako neki opisuju![]()
- BadCopy
#1158 Re: Novogradnja u Sarajevu?
u 3 godine koliko sam radio u Tibri sam se svega nagledao i naslusao.Suosjecam sa vlasnicima 
-
dabarizmabra
#1159 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Eh, sad eto, svi se rodili u vilama od 300 m2, sa dva jacuzzija...Ambrozija wrote:Svaka tebi cast ako mozes funkcionisati tako i ako ti je to normalno.
Treba biti realan, nije ugodno, ali nije ni neki aman problem, da se rijesiti sa uplatom 500 KM, tako da kome smeta, moze rijesiti,....
ccc malo me cudi kako su ljudi zaboravili rat i periode bez struje i vode po nekoliko mjeseci, a da ne govorim mi malo stariji koji se sjecamo voznje i sipanja goriva po principu "par/nepar" , da da, omladinci, u hvaljenom i nostalgicnom socijalizmu, nisi mogao doci na pumpu i nasuti koliko hoces goriva, a deterdzent si mogao kupiti, ako ti tetka radi u samoposluzi, pa dobijes dojavu da je "stigao FAX"
Sad je odjednom 4,2 kW nenormalno, nesnosljivo i nepodnosljivo
- P308
#1160 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Znam da ti je tesko priznati, ipak se radi o tvom stanu, ali budimo malo realni. Vama je normalno da ne mozes u isto vrijeme ukljuciti bojler, rernu i ves masinu? Zivimo u 21. stoljecu, ovo pozivanje na rat nema nikakvog smisla. Cuj zaboravili ljudi na ratdabarizmabra wrote:Eh, sad eto, svi se rodili u vilama od 300 m2, sa dva jacuzzija...Ambrozija wrote:Svaka tebi cast ako mozes funkcionisati tako i ako ti je to normalno.
Treba biti realan, nije ugodno, ali nije ni neki aman problem, da se rijesiti sa uplatom 500 KM, tako da kome smeta, moze rijesiti,....
ccc malo me cudi kako su ljudi zaboravili rat i periode bez struje i vode po nekoliko mjeseci, a da ne govorim mi malo stariji koji se sjecamo voznje i sipanja goriva po principu "par/nepar" , da da, omladinci, u hvaljenom i nostalgicnom socijalizmu, nisi mogao doci na pumpu i nasuti koliko hoces goriva, a deterdzent si mogao kupiti, ako ti tetka radi u samoposluzi, pa dobijes dojavu da je "stigao FAX"
Sad je odjednom 4,2 kW nenormalno, nesnosljivo i nepodnosljivo![]()
ta nemojte molim vas
- kockica_kockica
#1161 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Iskreno prilagodim se situaciji.... i funkcioniram... kako rekoh prije nisam imala taj problem, no vremenom mozda uspijem nadoplatiti razliku koja ce mi omoguciti koristenje ovih aparata istovremeno...Ambrozija wrote:Svaka tebi cast ako mozes funkcionisati tako i ako ti je to normalno.kockica_kockica wrote:Mislim da sam napravila temu o ovom fenomenu iskakanja struje u Tibri, ali nije to tako strasno kako neki opisuju![]()
Od kuknjave nema koristi...
- BadCopy
#1162 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jel radi Munib jos u Tibri 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1163 Re: Novogradnja u Sarajevu?
NItko nije kukao, ja sam pokrenula temu i objasnila nekoliko puta zaštokockica_kockica wrote:Iskreno prilagodim se situaciji.... i funkcioniram... kako rekoh prije nisam imala taj problem, no vremenom mozda uspijem nadoplatiti razliku koja ce mi omoguciti koristenje ovih aparata istovremeno...
Od kuknjave nema koristi...
a) Provodim prvi dan u stanu od kako je kupljen i ostanem bez struje
b) Nisam uopće znala da postoje opcije sa odabirom jačine struje i nitko mi nije rekao
c) Slažem se sa nekim oko deterdženta, kafe, putera i benzina u toliko hvaljenom socijalizmu, utoliko ga ja nikad i ne hvalim (socijalizam). Ipak cijeli život u kući mi je stalno upaljen bojler i nikad nitko nije razmišljao šta se može šta ne upaliti još. Utoliko je novo, neobično , zbunjujuće
d) Pored struje postoji i problem sa vodom, bar na višioj katnosti, ali neću sad o tome.
Prilagoditi se situaciji, u svakom slučaju. Ali u isto vrijeme pričati o luksuziji, ljepoti stanovanja i ostalom (valjda samo se ovdje može pročitati 3-soban od 50m2
-
dabarizmabra
#1164 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nije meni nista tesko... Problem jeste, ne neki haman strasan, sto neki hoce da prikazu, uglavnom rijesiv za nekih 500 KM. Smatram Tibru dijelom krivom zbog toga, jer da sam znao da cu imati bojler vjerovatno bih uzeo 7 kW.P308 wrote:Znam da ti je tesko priznati, ipak se radi o tvom stanu, ali budimo malo realni. Vama je normalno da ne mozes u isto vrijeme ukljuciti bojler, rernu i ves masinu? Zivimo u 21. stoljecu, ovo pozivanje na rat nema nikakvog smisla. Cuj zaboravili ljudi na rat
Opet kazem, nekom je zivot u zajednici sa mamom i tatom u 35 godini, normalan, meni nije
Tolerantan, stacu takav sam
Imati svoj kljuc i placati racune na svoje ime- NEPROCIJENJIVO. Za sve ostalo, tu je Mastercard
-
dabarizmabra
#1165 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Mislim da je Vogosca ok kao opcija, samo ako tamo zivis a tamo i radis...tako da mislim da se nisi zeznula ni maloKatarinaKosaca wrote: To je što je, u datom momentu najbolji omjer cijena-kvalitet, mada ja da su 3,5 godine ranije kad sam kupila stan u izgradnji ne bih ovdje, nego u Vogošći gdje je bila ista opcija u izgradnji cijene i kvadrature. Sa svim nepogodnostima koje Vogošća ima.
- KatarinaKosaca
#1166 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Rekoh sa svim nepogodnostima koje Vogošća ima, misleći na jednu jedinu usku i pretpanu cestu kao i neke ostale faktore. Nije sad stvar u Vogošći nego u ovima koji mi nastoje predstaviti Tibru kao vrh i udobnost i ljepotu. Nije nikako da ga **beš. I nismo svi odrasli u vilama od 300m2, ali jesmo u socijalističkoj gradnji koja nije štedjela materijal i nismo slušali kad se komšija sexa ili svađa sa ženom. Ja svoje komšije sve čujem, kao i ti svoje.dabarizmabra wrote:Mislim da je Vogosca ok kao opcija, samo ako tamo zivis a tamo i radis...tako da mislim da se nisi zeznula ni maloKatarinaKosaca wrote: To je što je, u datom momentu najbolji omjer cijena-kvalitet, mada ja da su 3,5 godine ranije kad sam kupila stan u izgradnji ne bih ovdje, nego u Vogošći gdje je bila ista opcija u izgradnji cijene i kvadrature. Sa svim nepogodnostima koje Vogošća ima.
A i tebi će brzo dosaditi plaćati račune
- kockica_kockica
#1167 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zivjela sam ja i u socijalistickoj gradnji i sve smo culi... od kihanja, hrkanja, seksanja, smijeha, do placa, bacanja tanjira i bacanja zene, preko skakanja, trcanja, voznje bicikla, hodanja u nanulama i klompama...KatarinaKosaca wrote:Rekoh sa svim nepogodnostima koje Vogošća ima, misleći na jednu jedinu usku i pretpanu cestu kao i neke ostale faktore. Nije sad stvar u Vogošći nego u ovima koji mi nastoje predstaviti Tibru kao vrh i udobnost i ljepotu. Nije nikako da ga **beš. I nismo svi odrasli u vilama od 300m2, ali jesmo u socijalističkoj gradnji koja nije štedjela materijal i nismo slušali kad se komšija sexa ili svađa sa ženom. Ja svoje komšije sve čujem, kao i ti svoje.dabarizmabra wrote:Mislim da je Vogosca ok kao opcija, samo ako tamo zivis a tamo i radis...tako da mislim da se nisi zeznula ni maloKatarinaKosaca wrote: To je što je, u datom momentu najbolji omjer cijena-kvalitet, mada ja da su 3,5 godine ranije kad sam kupila stan u izgradnji ne bih ovdje, nego u Vogošći gdje je bila ista opcija u izgradnji cijene i kvadrature. Sa svim nepogodnostima koje Vogošća ima.![]()
A i tebi će brzo dosaditi plaćati račune, uživaj još malo
![]()
Šalim se, ali tako je.
Nemoj... nemoj svega ti...
- BadCopy
#1168 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Katarina nije to nista cudno da cujes komsije
Dok sam radio u Tibri raja je najcesce trazila sto vise soba u maloj kvadraturi ili garsonjere.Sjecam se jednom da je direktor zelio od onih ostava napraviti sobe za bebe tako sto bi u vrhu zida stavio staklo i da svijetlost dolazi iz spavace sobe
Jednostavno potraznja je bila ogromna za tim.Vecina raje je svorc i trazi najjeftinije rijesenje da smijesti porodicu,a Tibra je u stanju da ponudi to.Po svim kalkulacijama Tibra moze prodavati stanove po 1000 maraka po kvadratu i da zradi opet.
Dok sam radio u Tibri raja je najcesce trazila sto vise soba u maloj kvadraturi ili garsonjere.Sjecam se jednom da je direktor zelio od onih ostava napraviti sobe za bebe tako sto bi u vrhu zida stavio staklo i da svijetlost dolazi iz spavace sobe
Jednostavno potraznja je bila ogromna za tim.Vecina raje je svorc i trazi najjeftinije rijesenje da smijesti porodicu,a Tibra je u stanju da ponudi to.Po svim kalkulacijama Tibra moze prodavati stanove po 1000 maraka po kvadratu i da zradi opet.
- P308
#1169 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kockice, meni se svidja kako ti branis svoje, i to oduvijek od kako se otovrila ova tema i od kako se izgradila Tibra. Stvarno, nisam ironican. Ali Katarina je realna i svaka joj cast. Da se razumijemo, meni je drago sto je Tibra tu jer su mnogi zahvaljujuci njoj rijesili egzistencijalno pitanje za male pare a uz to dobili novogradnju, ali Tibra ima mnostvo mana, treba biti realan i priznati.kockica_kockica wrote:
Zivjela sam ja i u socijalistickoj gradnji i sve smo culi... od kihanja, hrkanja, seksanja, smijeha, do placa, bacanja tanjira i bacanja zene, preko skakanja, trcanja, voznje bicikla, hodanja u nanulama i klompama...
-
dabarizmabra
#1170 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ma naravno da ima mana i prednosti, kao i sva gradnja i lokacije u SA i BiH.
Neko je spominjao socijalisticku gradnju... Stedilo se i tada, ne samo stedilo, nego i kralo od firme i gradilista.
Imas na Ilidzi zgrade sa kraja '60-ih koje su ostale bez balkona, jer se materijal slao za obnovu Banja LUke nakon zemljotresa...
Neki dan se vozim i gledam npr. Alipasino...Na stranu starost naselja, oko 30 god. ali mislim da ipak Tibra djeluje solidnije i stabilnije.
Sada su gradjevinski standardi dosta podignuti sto se tice materijala, dostupnosti proizvodjaca (nekada se gradnja oslanjala na JUS-ove cigle i materijal, sobna vrata kao od kartona, bijele male kvadratne plocice itd, ko je useljavao u "drzavne" stanove '70 ih i '80 ih, zna o cemu govorim). Mozda je to dobro ili lose ali u gradjevini je, kao u svim egzaktnim djelatnostima, na snazi jedno zlatno pravilo- koliko para-toliko muzike.
U proslom sistemu, takodjer je bilo na snazi masovno zbrinjavanje radnicke klase, jedino se slazem da su arhitektonsko-planerski standardi bili dosta veci, kao i opcenito sve norme koje su pale u poslijeratno-tranzicijskom periodu.
Ako je neko zivio u npr. Nizozemskoj, da vidite tamo standarda i zgrada (na vecini ima oznaka 1915-1920), ne da cujes prvog komsiju, vec onog treceg, sasvim jasno, kao da ti je u kupatilu.
Opet kazem, koliko para, toliko muzike. Da nema potraznje, ti se stanovi ne bi prodavali, sad, volio bih i ja imati stan na Stradunu u Dubrovniku, ali ne ide
Neko je spominjao socijalisticku gradnju... Stedilo se i tada, ne samo stedilo, nego i kralo od firme i gradilista.
Imas na Ilidzi zgrade sa kraja '60-ih koje su ostale bez balkona, jer se materijal slao za obnovu Banja LUke nakon zemljotresa...
Neki dan se vozim i gledam npr. Alipasino...Na stranu starost naselja, oko 30 god. ali mislim da ipak Tibra djeluje solidnije i stabilnije.
Sada su gradjevinski standardi dosta podignuti sto se tice materijala, dostupnosti proizvodjaca (nekada se gradnja oslanjala na JUS-ove cigle i materijal, sobna vrata kao od kartona, bijele male kvadratne plocice itd, ko je useljavao u "drzavne" stanove '70 ih i '80 ih, zna o cemu govorim). Mozda je to dobro ili lose ali u gradjevini je, kao u svim egzaktnim djelatnostima, na snazi jedno zlatno pravilo- koliko para-toliko muzike.
U proslom sistemu, takodjer je bilo na snazi masovno zbrinjavanje radnicke klase, jedino se slazem da su arhitektonsko-planerski standardi bili dosta veci, kao i opcenito sve norme koje su pale u poslijeratno-tranzicijskom periodu.
Ako je neko zivio u npr. Nizozemskoj, da vidite tamo standarda i zgrada (na vecini ima oznaka 1915-1920), ne da cujes prvog komsiju, vec onog treceg, sasvim jasno, kao da ti je u kupatilu.
Opet kazem, koliko para, toliko muzike. Da nema potraznje, ti se stanovi ne bi prodavali, sad, volio bih i ja imati stan na Stradunu u Dubrovniku, ali ne ide
- dustaban
#1171 Re: Novogradnja u Sarajevu?
JA mislim da je ovo sto je Tibra napravila na Stupu jedan fenomen i vrijedno ozbiljnijeg ekonomskog istrazivanja.BadCopy wrote:Katarina nije to nista cudno da cujes komsije![]()
Dok sam radio u Tibri raja je najcesce trazila sto vise soba u maloj kvadraturi ili garsonjere.Sjecam se jednom da je direktor zelio od onih ostava napraviti sobe za bebe tako sto bi u vrhu zida stavio staklo i da svijetlost dolazi iz spavace sobe![]()
Dakle u vrijeme najvece krize i NA LOKACIJI GDJE VEC ZVRLJE PRAZNE NOVOGRADNJE oni... SVE RASPRODASE!
O cemu se tu radi?
JA bih rekao o jednom fenomalnom i dobro sracunatom kompromisu - puno malih jedinica, nagurane tako da prozor gleda u prozor ali... kvalitetna gradnja.
ZAsto je taj koncept upalio? PA jednostavno zato sto danas niko ne gleda kroz prozor vec kroz televizor!
Ja imam stan sa predivnim pogledom, ali zaista nikad ne gledam kroz prozor, kad bi mi neko umjesto prozora stavio neonsku rasvjetu iza zavjese trebalo bi mi par dana da to primjetim!
Osim toga, neko je vec pomenuo Stradun. Jeste li se zapitali kakav je tu pogled kroz prozor koji nije udaljen ni dva metra od kuce prekoputa? Jesu li ovi pametnjakovici koji objasnjavaju prednost kuca u bascarsiji ikad pogledali kroz te mahalske prozore?!
Dakle covjek u kuci gleda u TV, gleda svoj namjestaj, zidove, chenifu, krevet... Tibra je to skontala i ponudila odlican "unutrasnji pogled" za dobru cijenu.
Parket, keramika, stolarija, metalne ograde, instalacije... u Tibrinim stanovima upadaju u visu klasu od one koja se podrazumjeva u toj kategoriji i u tome je fol.
Jos ako se na prozoru prekoputa ukaze zgodna komsinka u spavacici... kud ces vise!
-
dabarizmabra
#1172 Re: Novogradnja u Sarajevu?
...osluskuju zahtjeve trzista,
imaju uredne papire,
postuju rokove,
daju granciju,
placaju radnike korektno- to su plusevi ove firme.
...nezainteresiranost za probleme stanara,
nevoljnost da priznaju svoju gresku zbog nemogucnosti isporuke tople vode,
iznajmljivanje poslovnih prostora svakojakim mafijasima i kafici zbog kojih stanari ne spavaju (nedavno su poceli dovoditi muziku uzivo u kafice u stambenoj zgradi),
dozvoljavanje da se parking prostori nelegalno zauzimaju i da se radi sta hoce,
neodstatak parkova i sadrzaja- to su minusi ove firme i stambenog kompleksa, koji ce ih kostati sigurno, ako se politika ne promijeni.
imaju uredne papire,
postuju rokove,
daju granciju,
placaju radnike korektno- to su plusevi ove firme.
...nezainteresiranost za probleme stanara,
nevoljnost da priznaju svoju gresku zbog nemogucnosti isporuke tople vode,
iznajmljivanje poslovnih prostora svakojakim mafijasima i kafici zbog kojih stanari ne spavaju (nedavno su poceli dovoditi muziku uzivo u kafice u stambenoj zgradi),
dozvoljavanje da se parking prostori nelegalno zauzimaju i da se radi sta hoce,
neodstatak parkova i sadrzaja- to su minusi ove firme i stambenog kompleksa, koji ce ih kostati sigurno, ako se politika ne promijeni.
- kockica_kockica
#1173 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja sam rekla da ima mana... istina je da ima... ali to neko hiper pljuvanje po Tibri me strasno nervira... i ne samo po Tibri vec po mnogim stvarima ( da nema novogradnje ne znam gdje bi ovaj svijet zivio, ili i ti mislis da kvadrat na C.Vili u Bosmalovoj zgradi vriejdi 3000 KM) ... Sve nam nesto ne valja... Nisu svi elita da zive u stogodisnjim gradjevinama u Titovoj niti u izvikanim naseljima cije zgrade su isto tako stare i ohrnadne ali su na cijeni...P308 wrote:Kockice, meni se svidja kako ti branis svoje, i to oduvijek od kako se otovrila ova tema i od kako se izgradila Tibra. Stvarno, nisam ironican. Ali Katarina je realna i svaka joj cast. Da se razumijemo, meni je drago sto je Tibra tu jer su mnogi zahvaljujuci njoj rijesili egzistencijalno pitanje za male pare a uz to dobili novogradnju, ali Tibra ima mnostvo mana, treba biti realan i priznati.kockica_kockica wrote:
Zivjela sam ja i u socijalistickoj gradnji i sve smo culi... od kihanja, hrkanja, seksanja, smijeha, do placa, bacanja tanjira i bacanja zene, preko skakanja, trcanja, voznje bicikla, hodanja u nanulama i klompama...
Zivjela sam u Titovoj medju zoharima, i nikad vise.. na Alipasinom gdje sam cula sve nabrojano u prethodnom postu... Zivim u Tibri i nije sjajno, sve se cuje, busenje me izludi subotom od rane zore, nervira me to sto nema prostor gdje bi se djeca igrala i manjak parking prostora, ali tako je u cijelom gradu... nervira me sto komsija glumi stipsu pa vrata ne zakljucava jer nije napravio dovoljno kljuceva za pred prostor, i sto komsinica zaljeva cvijece i trese ostatke uvelog cvijeca kod mene, i sto nema skole, vrtica... i jos milion stvari...
Jesu me prevarili za toplu vodu i ugradili svima bojlere.... ni mene nisu obavijestili o tome da 4,2 KW je malo ako zelim koristiti vise velikih potrosaca, i desi se tu i tamo neka budalastina, ali to ne znaci da trebam pljuvati po njima i govoriti kako je negdje bolje ... e pa nije... na grbavici cujes hodanje i skripanje... svako otvaranje vrata i prozora... u stogodisnjim zgradama je sve staro ohrndalo i nema nikako parkinga...
Ta negativna propaganda me izludjuje...
Niko nije naveo, da imaju ciste papire za uknjizenje, da procedura oko kupnje traje kratko, da su usluzni na hiper bazi, da me nikad ni za sta nisu odbili, da su dosli svaki put u rekordnom roku kad sam se pozalila na nesto, da su napravili igraliste koje nisu znali cijeniti itd....
Lakse je pljuvati i biti IN, nego reci istinu i biti OUT
- KatarinaKosaca
#1174 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Netačno. Ja sam o tome puno pisala kad je bila tema samo o Tibri, kad sam kupila stan u izgradnji i svi mi rekli da sam luda, kao prevariće me itd. Napisala sam i na ovoj temi prije par stranica da je sve bilo u dan i u sat i korektno što se toga tiča. Ipak, ako se iznesu stvari koje postoje, a postoje, nije to pljuvanje. NIsam ja iz daljine o tome pisala, nego direktno izkockica_kockica wrote:Niko nije naveo, da imaju ciste papire za uknjizenje, da procedura oko kupnje traje kratko, da su usluzni na hiper bazi, da me nikad ni za sta nisu odbili, da su dosli svaki put u rekordnom roku kad sam se pozalila na nesto, da su napravili igraliste koje nisu znali cijeniti itd....
Tibre. A meni jeste ozbiljan problem da se ne mogu istuširati kad kuham i kad hoću, jer u suprotnom ću silaziti 12 katova da nešto zavrćem, a da me nitko nikada o tome nije obavjestio. To nije nikakvo "pljuvanje". Još u ostale "detalje" nisam ni ulazila, da se probudim bez vode, a gledam
To je neosnovano hvalisanje.
Sa forumašem koji je govorio o pogledu se apsolutno slažem. I ja sam odrasla u stanu koji je imao predivan pogled (kako je to u ratu uljevalo strah onaj pogleda na Trebević
- kockica_kockica
#1175 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja ne znam u kojem univerzumu @KatarinaK ti zivis, ali vodu nam isporucuje Vodovod, kakve veze Tibra ima s tim? Kad mi nestane vode nazovem Vodovod da pitam sta je u pitanju? Kad nema kablovske nazovem njih... Kad nema struje Elektroprivredu itd...
Za radijator nazoves u Tibru i kazes klima mi se radijator posaljite nekog da to popravi. I gotova stvar ... Mislim pustila si da majstor ode i to ne popravi
Ja imam divan pogled
na prirodu i neke jos benefite free porn alive version itd... 
Za radijator nazoves u Tibru i kazes klima mi se radijator posaljite nekog da to popravi. I gotova stvar ... Mislim pustila si da majstor ode i to ne popravi
Ja imam divan pogled