hajmi reci kako je svercovalo majke ti? sto se tice plandovanja trebo si ti ici na pofalice i kasnije drzat liniju na socijalnom da plandujes. i trece odlukom i 92 TO i HVO su bile legalne drzavne oruzane snage kasnije iz TO je nastala ARBiH. ali to za sverc ma zivo interesuje jer koliko ja znam sverc je bio otimanje humanitarne i tunel a to hvo u sarajevo nije radio jer nije mogao ali eto mozda ti znas sto ja neznamsparky wrote:ocito je da je tebe nemoguce prosvijetliti.
posto ja inace ne pisem na ovim ratnim temama pa ce ovo biti i moj zadnji post barem za sada.
"topovsko meso" je plandovalo i svercovalo dok im te olaksice nisu ukinute. kad su im ukinute i kad su stavljeni pod komandu jedine legalne vlasti u Bosni i Hercegovini oni su dezertirali.
zbog toga i zbog jos mnogo toga,ko ih jebe!
Srednja Bosna(sukob sa HVO)
-
krkos3
#1151 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
-
parabellum_9mm
#1152 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
@"krkos3"
recimo HVO prodavao četnicima naftu u trenucima najtežim po Bosnu i Hercegovinu ..

hajmi reci kako je svercovalo majke ti?
recimo HVO prodavao četnicima naftu u trenucima najtežim po Bosnu i Hercegovinu ..
otimanje humanitarne od strane HVO u Hercegovini, tako da nam je jasno odakle poslijeratni prosperitet hercegovačkih vukojebina i selendri tipa Široki Brijeg, Čapljina, Ljubuški, Posušje ...nakralo se u ratu a onda kao vrijedni i radini ljudi izgrađuju i pokreću biznis,tja baškoliko ja znam sverc je bio otimanje humanitarne i tunel a to hvo u sarajevo nije radio jer nije moga
-
krkos3
#1153 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
i to ima veze sa hvo u sarajevo kako?parabellum_9mm wrote:@"krkos3"
hajmi reci kako je svercovalo majke ti?
otimanje humanitarne od strane HVO u Hercegovini, tako da nam je jasno odakle poslijeratni prosperitet hercegovačkih vukojebina i selendri tipa Široki Brijeg, Čapljina, Ljubuški, Posušje ...nakralo se u ratu a onda kao vrijedni i radini ljudi izgrađuju i pokreću biznis,tja baškoliko ja znam sverc je bio otimanje humanitarne i tunel a to hvo u sarajevo nije radio jer nije moga![]()
-
kaplar13
#1154 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Ma o lopovluku i svercanju,moze napisati dosta kao ono kostanje 46mil.maraka cijena Bihaca
tomu nemozes stati u kraj...Hvo-Varesa Kaknja nije mogao biti nikakva vojna prijetnja Armiji,naprotiv Stupni do koji se desio odgovaraju za njega,znaci kad je palo to u ruke moralo se zadrzato ono sto se imalo,kao i svagdje,da se uistinu sa Muslimanske strane prakticiralo Blitzkriegom uspilo bi se napocetku poslije,9 mj.93 su samo gubili zivote na SB-om ratistu,sto sam znao to sam opisao sad govorim o drugima sto su pricali znam da je na Vitezu bilo najgore 23.12 poslije tog datuma odnosno par dana poslije nikakav napad nebi uspio od strane Muslimana...ali eto naposlijetku se i zavrsilo onako kako jeste..sad ovaj sto se naziva Bosancinom prilaze neke karte i sam ih nezna rasclaniti...po njegovom pisanju prije bi bilo da je neki sa pijace prodavac koji se naslusa kojesta...
tomu nemozes stati u kraj...Hvo-Varesa Kaknja nije mogao biti nikakva vojna prijetnja Armiji,naprotiv Stupni do koji se desio odgovaraju za njega,znaci kad je palo to u ruke moralo se zadrzato ono sto se imalo,kao i svagdje,da se uistinu sa Muslimanske strane prakticiralo Blitzkriegom uspilo bi se napocetku poslije,9 mj.93 su samo gubili zivote na SB-om ratistu,sto sam znao to sam opisao sad govorim o drugima sto su pricali znam da je na Vitezu bilo najgore 23.12 poslije tog datuma odnosno par dana poslije nikakav napad nebi uspio od strane Muslimana...ali eto naposlijetku se i zavrsilo onako kako jeste..sad ovaj sto se naziva Bosancinom prilaze neke karte i sam ih nezna rasclaniti...po njegovom pisanju prije bi bilo da je neki sa pijace prodavac koji se naslusa kojesta...
- adnandus
#1155 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
krkos3 wrote:hajmi reci kako je svercovalo majke ti? sto se tice plandovanja trebo si ti ici na pofalice i kasnije drzat liniju na socijalnom da plandujes. i trece odlukom i 92 TO i HVO su bile legalne drzavne oruzane snage kasnije iz TO je nastala ARBiH. ali to za sverc ma zivo interesuje jer koliko ja znam sverc je bio otimanje humanitarne i tunel a to hvo u sarajevo nije radio jer nije mogao ali eto mozda ti znas sto ja neznamsparky wrote:ocito je da je tebe nemoguce prosvijetliti.
posto ja inace ne pisem na ovim ratnim temama pa ce ovo biti i moj zadnji post barem za sada.
"topovsko meso" je plandovalo i svercovalo dok im te olaksice nisu ukinute. kad su im ukinute i kad su stavljeni pod komandu jedine legalne vlasti u Bosni i Hercegovini oni su dezertirali.
zbog toga i zbog jos mnogo toga,ko ih jebe!
Zato si ti tu koji sve znaš i koji će da nas prosvijetli, jer što bi mi sudili o onome što smo gledali svojim ocima kad si ti tu koij ce nam objasniti da smo se sami bacali pod granate. Tu Dodikovu demagogiju ostavi za za svoje brdjane.
Svercanja normalno da je bilo a sta je to trebalo? Trebalo je gledati kad dodjes sa linije, mozda tromjesecno dijete kako bukvalno umire od gladi ? Ili je mozda normalno otic do srbina pa kupiti dvije litre mlijeka za dva debela prstena sto je stara mati zastekala? Jeli to sverc o kojem pricas ili nesto drugo. De ba ne rise da ti nije bilo armije qarnu moju ti danas prdio po forumima.
-
zlajaBHF
-
Tacticus
#1157 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
prvo vidio sam veliki broj dokumenata armije BiH i apsolutno sporadicno sam vidio da na njima pise cetnici i ustase
drugo ni jedna oruzana sila nepise naredbu za ratni zlocin otvoreno, nego koristi sifre
trece na pecatu stoji zelene beretke, a takvi pecati sigurno nisu koristeni u sluzbenoj korispodenciji ABiH
pa prepostavljam da je ovo jedna plagijat, pogotovu sto se ovaj dokument nije pojavio u Hagu, a sa njim bi bili osudzeni neki generali ABiH dok su u stvarnosti oslobodzeni krivice
-
kaplar13
#1158 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Nije uspilo Zepcaci su ih preduhitrili..ona 111xp zilava..Tacticus wrote:prvo vidio sam veliki broj dokumenata armije BiH i apsolutno sporadicno sam vidio da na njima pise cetnici i ustase
drugo ni jedna oruzana sila nepise naredbu za ratni zlocin otvoreno, nego koristi sifre
trece na pecatu stoji zelene beretke, a takvi pecati sigurno nisu koristeni u sluzbenoj korispodenciji ABiH
pa prepostavljam da je ovo jedna plagijat, pogotovu sto se ovaj dokument nije pojavio u Hagu, a sa njim bi bili osudzeni neki generali ABiH dok su u stvarnosti oslobodzeni krivice
-
Tacticus
#1159 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
da zilava uz pomos srpske artiljerije i srpskih tenkova koji su im pomagali i bez kojih su bili na ivici porazakaplar13 wrote:Nije uspilo Zepcaci su ih preduhitrili..ona 111xp zilava..Tacticus wrote:prvo vidio sam veliki broj dokumenata armije BiH i apsolutno sporadicno sam vidio da na njima pise cetnici i ustase
- bach
#1160 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Ovu budalištinu i falsifikat je napravio neki srednjoškolac sa osnovnim kursom Corela.
Jezik i stil spisanja u ovom kvazidokumentu jasno govire da se radi o falifikatu.
1. Nikada tokom rat a u sl. dokumentiam nije korišteno prejednostavno zaglavlje. Da je dokumentoriginalan u zaglavlju bi bilo ime korpus, te naziv operativne grupe. Nikada u službenim dokumentima AR BiH ovog tipa ne bi stajalo "ŠtaB AR BiH Žepče", nego bi stajalo Optinski štab odbrane ili nešto slično.
Kaže se "Na osnovu zapovijedi komnadanta trećeg korpusa" ...
Nikada komandananti AR BiH, koji su se školovali u dominantno srpskoj JNA nisu koristili izraz "zapovijed", koristili su izraz "naređenje".
"Na osnovu zapovijedi komnadanta trećeg korpusa" ... Svokoji su ikada pročitala i najbenigniji kancelarijski akt vide da ovdne nešti falI: Ko je komandant trećeg korpusa koji izdaje naredbe, ne piše datum njegove "zapovjedi" niti njen broj ( recimo 1232/ 93).
Ako je neki dokument strogo povjerljiv onda ide i oznaka "N/R" ( na ruke). Nigdje toga nema u ovom kvazidokumentu.
Takođe se u navodnom dopisu AR BiH spominju riječi "zapovjednici" I "čelništvo". Negdje se spominje ljudstvo,a negdje snage...
Fula moji falsifikatori...
Jezik i stil spisanja u ovom kvazidokumentu jasno govire da se radi o falifikatu.
1. Nikada tokom rat a u sl. dokumentiam nije korišteno prejednostavno zaglavlje. Da je dokumentoriginalan u zaglavlju bi bilo ime korpus, te naziv operativne grupe. Nikada u službenim dokumentima AR BiH ovog tipa ne bi stajalo "ŠtaB AR BiH Žepče", nego bi stajalo Optinski štab odbrane ili nešto slično.
Nikada komandananti AR BiH, koji su se školovali u dominantno srpskoj JNA nisu koristili izraz "zapovijed", koristili su izraz "naređenje".
"Na osnovu zapovijedi komnadanta trećeg korpusa" ... Svokoji su ikada pročitala i najbenigniji kancelarijski akt vide da ovdne nešti falI: Ko je komandant trećeg korpusa koji izdaje naredbe, ne piše datum njegove "zapovjedi" niti njen broj ( recimo 1232/ 93).
Ako je neki dokument strogo povjerljiv onda ide i oznaka "N/R" ( na ruke). Nigdje toga nema u ovom kvazidokumentu.
Takođe se u navodnom dopisu AR BiH spominju riječi "zapovjednici" I "čelništvo". Negdje se spominje ljudstvo,a negdje snage...
-
cindrlimindrli
#1161 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Interesantno, vrijeme na printeru JUL 03 '93 20:29, a naredba da se vrate u vrijeme i napadnu 24 06 `93.
Stab Armije, pecat zelene beretke
-
kaplar13
#1162 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
bach wrote:Ovu budalištinu i falsifikat je napravio neki srednjoškolac sa osnovnim kursom Corela.
A moguce je da je dokument valjan i korisceni takvi izrazi,da bi ako dodje u ruke drugoga mogli se olako da brane kao nije to nas stil pisanja....sam naum je takav bio pobiti ali eto nije poslo za rukom....
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#1163 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
apsolutno se slažem sa @bach:
Ali, meni je najveći odron pečat sa oznakom "Zelene Beretke", Žepče. Pa ovo ne bi ni Risto Đogo ovako uobličio, bar bi se malo potrudio da bude realnije.
Znači:

Ali, meni je najveći odron pečat sa oznakom "Zelene Beretke", Žepče. Pa ovo ne bi ni Risto Đogo ovako uobličio, bar bi se malo potrudio da bude realnije.
Znači:
-
zlajaBHF
#1164 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
I meni je ovo bilo totalno sumljivo....ovakve se naredbe negdje mozda i jesu desavale, ali na ovom nivou...od vrha korpusa, mi izgleda totalno nemoguce.
Mislio sam da neko ima iz Zepca, pa da nesto detaljnije zna o sukobima u Zepcu...
Mislio sam da neko ima iz Zepca, pa da nesto detaljnije zna o sukobima u Zepcu...
-
sokkia
#1165 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
pa ovaj travnicki bataljon taj dan (24.06.1993.) radio Privile i Kamenjaš gdje je tzv.hvo na Privilama ustupio položaje cetnicima koji su nas taj dan pocastili jednom T-55 icom a bilo je još neki PAT ova, PAM ova i još kojecega.
pa kako onda može taj isti bataljon da bude planiran isti dan i na Žepce,
-
sokkia
#1166 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
da malo pojasnim pošto sam zaboravio, ove kote se nalaze blizu tromeđe opština Travnik-Bugojno-D Vakuf.
-
armagedon3
#1167 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
klasika, nista cudno da niko ziv ne posjecuje ovaj forum, jer bi bilo vise rasprave ,a ne samo muslimanske mitomanije, da brisite brzo profil, jer niste u stanju argumentima demantirati, ali to se vec vida i na forum hr , kad neki musliman bude bez argumenata tada trazi admina
samo zivite u vasoj mitomaniji, i ovako vas niko ziv ne dozivljava postali ste 100 puta veci mitomani od Srba
samo zivite u vasoj mitomaniji, i ovako vas niko ziv ne dozivljava postali ste 100 puta veci mitomani od Srba
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1168 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
ok, ćao onda. i ne navraćaj višearmagedon3 wrote:klasika, nista cudno da niko ziv ne posjecuje ovaj forum, jer bi bilo vise rasprave ,a ne samo muslimanske mitomanije, da brisite brzo profil, jer niste u stanju argumentima demantirati, ali to se vec vida i na forum hr , kad neki musliman bude bez argumenata tada trazi admina
-
henry7
#1169 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Prenosim samo dio razgovora izmedju Sefke Omerbasica i muslimanskog zapovjednika Zulfikara Alispage Zuke (covjeka odgovornog za pokolj Hrvata u Grabbovici, za sto nikada nije odgovarao)
Tekst je iz BH Dana i snimak odnosno tekst razgovora je iz arhive hrvatskih tajnih sluzbi.
Tek toliko da se vidi ko je tu bio za muslimansko-hrvatski rat, koji su bili ciljevi muslimana i opcenito kolike su oni zrtve u tom ratu.
Zuka i muftija Razgovor Omerbašić - Ališpago, od 21. 9. 1993. godine, "presrele" su hrvatske tajne službe...
Ališpago: Prvo, poselami predsjednika i Tuđmana i cijeli svijet. Ovi svećenici u Konjicu su državljani RBiH. Drugo, dejstva prema Hrvatima neće stati do totalne kapitulacije ili neka nam dobrovoljno napuste Neum i Mostar!
Omerbašić: Zuka, ovo nije vrijeme da se uvjeravamo, međutim, predsjednik već dva dana stalno ponavlja da on ozbiljno želi prekinuti sve sukobe. Molim te, moraš to shvatiti.
Ališpago: Ja predsjednika poštujem i sve je to lijepo, ja ovdje ratujem. Ja zastupam narod i ja ću za ovaj narod i svoj život dati. Ništa me ne može zaustaviti.
Omerbašić: Zuka, ja potpuno razumijem i čujem dobro tvoje riječi, međutim, ja ti kažem jedno, a to je da moramo svi sarađivati i svi slušati predsjednika Izetbegovića. Molim te, ja tebe dobro znam, znam sve šta misliš i kako misliš, ali je krajnje vrijeme da ovo sve prestanemo, oni su jučer dogovorili tamo na brodu kako treba sve probleme rješavati.
Ališpago: Kada stignem u Neum, pregovarat ćemo. Ili će ga dati milom ili ću ga uzeti silom.
Omerbašić: Božiji čovječe, Zuka, Neum će se dobiti pregovorima, ne ratom i ne poginućem.
Ališpago: Šefko, nas je iskustvo naučilo da ćemo mi dobiti samo ono đe čizmom zgaznemo, da drugačije toga nema. Ja hoću da iskoristim ove Srbe što napadaju po Zagrebu i dabogda sve zapalili, cio Zagreb i Hrvatsku. Herceg-Bosna mora pasti kapitulacijom!
Omerbašić: Čuj, to se grdno varaš, nemoj tako da govoriš da će nešto kapitulacijom pasti, pregovorima se sve može riješiti. Urazumi se, Božiji čovječe! Muslimanski narod je u strašnoj krizi i opasnosti i ja ti to ne govorim, ne prenosim ti Alijine riječi, ja ti prenosim naređenje!
Ališpago: Ja u to vjerujem samo kad vidim, inače, ovdje je sve laž i prevara od početka rata pa do sad. Ovo, Šefko, ti kažem, a ti prenesi i Bobanu i svima njima da ja sa ratnim dejstvima neću stati do onoga momenta dok ne oslobodim komunikaciju Jablanica - Mostar, drugi moment, dok nam ne riješe politički sa Neumom, ja neću da stanem. Šefko, neću!
Omerbašić: Zuka, ne bih želio da ti se desi kojim slučajem nešto što bi natjeralo predsjednika da uradi ovo ili ono.
Ališpago: Dobro je, Šefko, neka oni požure sa tim pregovorima oko Neuma, a onog momenta kad naprave dogovor oko Neuma, tog momenta ja stajem sa borbenim dejstvima.
Tekst je iz BH Dana i snimak odnosno tekst razgovora je iz arhive hrvatskih tajnih sluzbi.
Tek toliko da se vidi ko je tu bio za muslimansko-hrvatski rat, koji su bili ciljevi muslimana i opcenito kolike su oni zrtve u tom ratu.
Zuka i muftija Razgovor Omerbašić - Ališpago, od 21. 9. 1993. godine, "presrele" su hrvatske tajne službe...
Ališpago: Prvo, poselami predsjednika i Tuđmana i cijeli svijet. Ovi svećenici u Konjicu su državljani RBiH. Drugo, dejstva prema Hrvatima neće stati do totalne kapitulacije ili neka nam dobrovoljno napuste Neum i Mostar!
Omerbašić: Zuka, ovo nije vrijeme da se uvjeravamo, međutim, predsjednik već dva dana stalno ponavlja da on ozbiljno želi prekinuti sve sukobe. Molim te, moraš to shvatiti.
Ališpago: Ja predsjednika poštujem i sve je to lijepo, ja ovdje ratujem. Ja zastupam narod i ja ću za ovaj narod i svoj život dati. Ništa me ne može zaustaviti.
Omerbašić: Zuka, ja potpuno razumijem i čujem dobro tvoje riječi, međutim, ja ti kažem jedno, a to je da moramo svi sarađivati i svi slušati predsjednika Izetbegovića. Molim te, ja tebe dobro znam, znam sve šta misliš i kako misliš, ali je krajnje vrijeme da ovo sve prestanemo, oni su jučer dogovorili tamo na brodu kako treba sve probleme rješavati.
Ališpago: Kada stignem u Neum, pregovarat ćemo. Ili će ga dati milom ili ću ga uzeti silom.
Omerbašić: Božiji čovječe, Zuka, Neum će se dobiti pregovorima, ne ratom i ne poginućem.
Ališpago: Šefko, nas je iskustvo naučilo da ćemo mi dobiti samo ono đe čizmom zgaznemo, da drugačije toga nema. Ja hoću da iskoristim ove Srbe što napadaju po Zagrebu i dabogda sve zapalili, cio Zagreb i Hrvatsku. Herceg-Bosna mora pasti kapitulacijom!
Omerbašić: Čuj, to se grdno varaš, nemoj tako da govoriš da će nešto kapitulacijom pasti, pregovorima se sve može riješiti. Urazumi se, Božiji čovječe! Muslimanski narod je u strašnoj krizi i opasnosti i ja ti to ne govorim, ne prenosim ti Alijine riječi, ja ti prenosim naređenje!
Ališpago: Ja u to vjerujem samo kad vidim, inače, ovdje je sve laž i prevara od početka rata pa do sad. Ovo, Šefko, ti kažem, a ti prenesi i Bobanu i svima njima da ja sa ratnim dejstvima neću stati do onoga momenta dok ne oslobodim komunikaciju Jablanica - Mostar, drugi moment, dok nam ne riješe politički sa Neumom, ja neću da stanem. Šefko, neću!
Omerbašić: Zuka, ne bih želio da ti se desi kojim slučajem nešto što bi natjeralo predsjednika da uradi ovo ili ono.
Ališpago: Dobro je, Šefko, neka oni požure sa tim pregovorima oko Neuma, a onog momenta kad naprave dogovor oko Neuma, tog momenta ja stajem sa borbenim dejstvima.
- Hrulj
#1170 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Neretva itd je prekinuta od nas zbog zlocina koji su neki pripadnici armije pocinili. Mi nismo kao vi i srbi da to tolerisemo.samojedan wrote:ovaj forum je vrh muslimanske propagande
pa kad citas dobijes dojam da je AR BH zauzela pola Europe,a ono u stavri cista suprotnost
jel te svari objavulju u casopisu "Ljiljan", tamo ima mitomanije da te glava zaboli
procitam par postova i vidi Muslimani mogli zauzeti sto su htjeli , ali oni "dobri" nisu htjeli
vrh propagande je da su porazili Hrvate i da Hrvati trazili prekid vatre, mora da ste zato ovako Tudmana docekali u Sarajevu 1994 godine
http://postimg.org/image/fbt3yhsj5/[url][/url]
samo meni interesantno zasto ta tolko sposobna AR BH nije deblokirala Sarajevo vec trebao NATO da intevinira, nije obranila Srebrenicu, istocnu Bosnu, pa osvojila Nevesinje, potom deblokirala Bihac, zauzela Mostar, Lasvansku dolinu, zasto nisu prepolovili Hrvatsku zajedno sa Srbima na pola u Nerevtni 93 itd, tako znaci Hrvati trazili primirje jer su ih Muslimani porazili
sta sve necu procitati u zivotu,
-
liberty02
#1171 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
1. sve je interes..
2. nije nikad bilo neke simpatije.. krst i islam..
3. mogli smo malo drugacije..
2. nije nikad bilo neke simpatije.. krst i islam..
3. mogli smo malo drugacije..
- Gojeni H
#1172 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Cunog li cuda, covjek bi rekao da @armagedon3, @henry7, i @samojedan nisu jedna te ista klonirana osoba koja uporno k'o mazga prosipa ustasku propagandu i lozi mlade i neiskusne forumase.
-
Tacticus
#1173 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
opet ova glupostkaplar13 wrote:bach wrote:Ovu budalištinu i falsifikat je napravio neki srednjoškolac sa osnovnim kursom Corela.
A moguce je da je dokument valjan i korisceni takvi izrazi,da bi ako dodje u ruke drugoga mogli se olako da brane kao nije to nas stil pisanja....sam naum je takav bio pobiti ali eto nije poslo za rukom....
kada sam jos ja naveo vecinu gore navedenog kao dokaz da je u osnovi zestoka glupost
-
Tacticus
#1174 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
armija bih je imala hrabre vojnike i na zalost to je vecinom bilo to, problem je bio pogotovu prve dvije godine rata sto nije bilo ne kvalitetnog negi ni osrednjeg oficirskog kadra, a o mts-u necu ni pricati, ali cinjenica je da je armija bih izdrzala potpuno okruzenje ne jedne nego dvije vojske hvo/hv sa jedne i vrs/pomoc vojske srj i sto vise uzvratila
a to se desilo jer ste napravili krucijalnu gresku i u potpunosti nas okruzili tako da mi nismo imali izbora nego se boriti ili umrijeti
franjo je ocekivao da cemo se mi brzo predati bas radi toga okruzenja i prihvatiti sve njegove zahitjeve, ali je dobio zestoke borbe koje nisu pokazivale kraj nego naprotiv da ce se te borbe intezivirati jer je armija pocinjala sve vise pritiskati da se probije na more i razbije blokadu
iskreno da li bi se to desilo uptino je, ali bi sigurno dovelo do maksimalnog zalaganja hv-a i trosenja mts-a sto je onda dovodilo u pitanje da li bi vise ostalo dovoljno snage da se onda oslobodi okupirani djelovi + taj rat je postojao sve nepopularniji u hrvatskoj
pored svega navedenog vanjski pritisak se sve vise pojacavao i vec su islamske zemlje najavile da ce narusiti otvoreno embargo, a USA je rekla franji ako nastavi da ce dobiti isti tretman kao slobo
i zbog toga je franjo pristao da ubije svoje cedo hz hb kako bi sacuvao hrvatsku istina godinama poslje je pokusavao na razne nacine da ozivi istu, ali kao sto danas mozemo vidjeti da je ista sem nekoliko simbolicnih stvari ipak mrtva
prema tome hv/hvo je porazena od gladne, nenaouruzane, slabo organizovane, ali hrabre armije
a to se desilo jer ste napravili krucijalnu gresku i u potpunosti nas okruzili tako da mi nismo imali izbora nego se boriti ili umrijeti
franjo je ocekivao da cemo se mi brzo predati bas radi toga okruzenja i prihvatiti sve njegove zahitjeve, ali je dobio zestoke borbe koje nisu pokazivale kraj nego naprotiv da ce se te borbe intezivirati jer je armija pocinjala sve vise pritiskati da se probije na more i razbije blokadu
iskreno da li bi se to desilo uptino je, ali bi sigurno dovelo do maksimalnog zalaganja hv-a i trosenja mts-a sto je onda dovodilo u pitanje da li bi vise ostalo dovoljno snage da se onda oslobodi okupirani djelovi + taj rat je postojao sve nepopularniji u hrvatskoj
pored svega navedenog vanjski pritisak se sve vise pojacavao i vec su islamske zemlje najavile da ce narusiti otvoreno embargo, a USA je rekla franji ako nastavi da ce dobiti isti tretman kao slobo
i zbog toga je franjo pristao da ubije svoje cedo hz hb kako bi sacuvao hrvatsku istina godinama poslje je pokusavao na razne nacine da ozivi istu, ali kao sto danas mozemo vidjeti da je ista sem nekoliko simbolicnih stvari ipak mrtva
prema tome hv/hvo je porazena od gladne, nenaouruzane, slabo organizovane, ali hrabre armije
-
Sarajcica_88
#1175 Re: Srednja Bosna(sukob sa HVO)
Hahaha fakat, koji likGojeni H wrote:Cunog li cuda, covjek bi rekao da @armagedon3, @henry7, i @samojedan nisu jedna te ista klonirana osoba koja uporno k'o mazga prosipa ustasku propagandu i lozi mlade i neiskusne forumase.
"Molim vas brisite mi profil, ne zelim vise da cujem "muslimansku mitomaniju" pa dan poslije se opet registrira