ne govorimo o istom. SDA jest igubila izbore 2010 ali ne i vlast a to je ogromna razlika. drugo je kad si ti i dalje u vlasti ne na prvoj poziciji nego na drugoj ali ipak na vlasti. i to zamisli u najuspjesnijoj vladi entiteta.novi.dan.nova.nafaka wrote:Da, ali MMF krediti će se izgleda dizati i dalje, bilo izgradnje autoputa ili ne. Toliku administraciju valja podmiriti. A ono što mislim da može biti problematično je da na postojeće tranše MMF kredita dodamo ogromne tranše rata drugih kredita (EBRD,...). Zato mislim da treba dozirati sa ovim drugim kreditima - ili braco moj, naći koncesionare pa nek ljudi rade...Alfons Kauders wrote:A ako cemo ici u detalje... Sve do zadnjeg feniga iz MMF aranzmana ide na potrosnju, da se servisiraju drugi dugovi i da se finansira javni sektor. Sve. Nece se izgraditi ni metar pruge, ceste ili dalekovoda. Dakle taj novac se nece dugo "vrtiti" u nasoj privredi, jer ce jednostavno iscuriti na uvoz potrosnih roba koji ce raja placati tim parama, svi pomalo. Tu smo dobri samo PDV.Čekaj malo, SDA je izgubila opšte izbore 2010 i došao je SDP. A trebam li sad nabrajati sve nepotističke afere, mito, protivzakonito djelovanje DJL-a Zlatka Lagumdžije, koje se još i SDP-om zove!? Ono što je naš najveći problem jeste da osim 2 nabrojane stranke, praktično još uvijek nemamo ozbiljan politički projekat. 2010. sam mislio sam i nadao se da će to Fahro biti, jer je uključio dosta mladih eksperata, koje sam lično znao, u svoj projekat - na kraju se to ipak drugačije pokazalo...155_mm wrote:da su biraci poslije dva izborna ciklusa poslali SDA na hladjenje u opoziciju a doveli SDP danas bi i politicko i ekonomsko stanje bilo sasvim drugacije. i obje stranke bi mnogo ozbiljnije radile svoj posao u interesu biraca. tako da mislim da nije izdaja i katastrofa da SDA ode malo u opoziciju ali izgleda da je nemoguca mislija poslati SDA u opoziciju...
ja govorim o opoziciji kad napustis sva ministarstva i pustis nove ministre da svrljaju po dokumentima u ministarstvu i pregledaju sta je poptisano koliko je uplaceno i tako to.
vjerujem da ti je poznato da je SDA trenutno u entitetskoj vladi i da nece da je napusti iz sigurno valjanih razloga.
ne moras mi nabrajati afere mita i slicne stvari "druga zlaje" pogotovo ako neces usput nabrojati tihiceve, nedzadove i ostalu bratiju iz SDA. ja ne pravim razliku izmedju afera SDP ili afera SDA jer sve te afere podjednako kostaju ovaj jad bijedu i sirotinju od naroda. mozda ti je nemoguce shvatiti da neko ne zeli ni propast SDA ni SDP nego zeli da biraci "zavade" ove dvije politicke opcije i iz toga izvuku makimalnu korist za sebe. po principu dok se dvojica svadjaju treci koristi. jer tako funkcionise u svim demokratijama. upravo ovo razbuktavanje radova na koridoru su rezultat tog "sukoba".
cak bi preporucio ovima is SDA da bi im bilo bolje da i oni nadju neki projekat koji bi mogli prezentirati na izborima 2014. samo sa ovakvim optuzbama i pljuvanjem nece daleko stici. cak sto vise pljuvanje bi ostavio za kraj. ipak ce se spajanje ZE sa SA autocestom duze pamti i ostavlja jaci dojam od pljuvanja po politickom protivniku.
na primjer ko se danas sjeca svih onih medjusobnih optuzbi izmedju SDA i SDP u onom cirkusu kad je trebalo smijeniti velikog vodju druga zlatka da pozicije ministra vanjskih poslova zbog onog sto je dao nalog da se glasa za rezoluciju za siriju.