Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

sumirprimus

#1151 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sumirprimus »

"Vlada će pomoći popravku i opremanje stadiona u Sarajevu i Zenici"

naĆi,ok naravno da AKO!!! imaju viska para za ove stvari da trebaju pomoci,ali po kom kriteriju premijer vlade fbih kaze moze u sarajvbu i zenici,a ne recimo u drugim gradovima?
premijeru ako ces davat vec pare sviju nas,onda si duzan i svima nama polagat racune,a pogotov pri raspodjeli novaca.
ledeni_caj

#1152 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ledeni_caj »

Pa gdje drugo, imas 2 stadiona u federaciji kako treba. :-)
sinuhe

#1153 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

Ima jedan stadion u Zenici. Ne znam zasto bi trebalo pomoci gradnju u Sarajevu kad na Kosevu ne pokazuju ni trun inicijative. Nagradjivanje neradnika, pa dokle?
sumirprimus

#1154 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sumirprimus »

ledeni_caj wrote:Pa gdje drugo, imas 2 stadiona u federaciji kako treba. :-)
pa recimo imas stadion tusanj koji je vec svakako u izgradnji,rekonstrukciji,visemilionskoj, i gdje niko neda ni marke..
ni prosla ni trenutna vlast...
nema para?postujem,gradice grad koliko moze?
al kako onda ovdje moze,a tu ne moze?koja je to politika???
ledeni_caj

#1155 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ledeni_caj »

Kosevu treba do milion da ispunjava te uslove. Ovi koji upravljaju tim namakli dio, ostalo ili ne mogu ili nece. U Zenici stadion vec dobar. Na Tusnju jedna i po tribina, pa sam skontaj koliko miliona tu treba istresti da se ono zavrsi, 5-10-20? :shock:
sumirprimus

#1156 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sumirprimus »

ledeni_caj wrote:Kosevu treba do milion da ispunjava te uslove. Ovi koji upravljaju tim namakli dio, ostalo ili ne mogu ili nece. U Zenici stadion vec dobar. Na Tusnju jedna i po tribina, pa sam skontaj koliko miliona tu treba istresti da se ono zavrsi, 5-10-20? :shock:
jebga drug,pare sviju nas,javna dobra,kolko god da treba dijelis ravnopravno.
nije to privatna prcija,ni babovina ni pare ni stadioni...
il pravi drzavni stadion ako imas para :)
Herr Flick

#1157 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

Ko je samo stavio u izbor Jajce,Travnik i Brcko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
phillie

#1158 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

Ma nista oni nisu dogovorili....ovo je samo suplja bila, sve dok se ne kaze Vlada Federacije ucestvuje sa toliko i toliko kerima u zamjenu stolica ili popravku reflektora ili krecenje WC-ova. Ova "obecanja podrzavanja aktivnosti NSBIH" su, meni licno, puka demagogija, jer ni NSBIH nema aktivnosti rekonstrukcije stadiona, vec to ide preko ovih Centara za upavljanje sportskim objektima...ali eto, nek se prica o tome, pa valjda ce i neka markica biti....
phillie

#1159 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

jedna slika, cisto da se vidi malo trave :D meni bas lijepo izgleda...

Image
MightyMatch

#1160 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by MightyMatch »

crkvice wrote:jedna slika, cisto da se vidi malo trave :D meni bas lijepo izgleda...

Image
Ovo je fakat nestvaran teren za nase uslove :shock: :bih:
sumirprimus

#1161 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sumirprimus »

leškarenje wrote:
sumirprimus wrote:
ledeni_caj wrote:Kosevu treba do milion da ispunjava te uslove. Ovi koji upravljaju tim namakli dio, ostalo ili ne mogu ili nece. U Zenici stadion vec dobar. Na Tusnju jedna i po tribina, pa sam skontaj koliko miliona tu treba istresti da se ono zavrsi, 5-10-20? :shock:
jebga drug,pare sviju nas,javna dobra,kolko god da treba dijelis ravnopravno.
nije to privatna prcija,ni babovina ni pare ni stadioni...
il pravi drzavni stadion ako imas para :)
A taj drzavni bi bio u Tuzli,jelde? Znaci drug,trenutno Kosevu treba najmanje love da bi ga uradili da ispunjava te famozne kriterije i mislim da ce se tom logikom voditi.
znaci drug,:) ko i oni u sarajevu i zenici i ostalim,sta su nego javne ustanove,javna dobra,udruzenja gradjana kako vec?..nema tu djl nigdje ni na mapi..da bogdom ima kakav balkanski abramovic pa da nesto uradi svojim novcima...
dotad,koliko god im para treba, ima za to savez i nek radi,a drzava ili da preraspodjeljuje i to malo sirotinje ssto ima ravnopravno,il nek se ne mijesa nikako,pogotov sto nemaju para ni za mnogo ozbilnije stvari,ne kajem da stadioni nisu ozbiljna stvar,al ...a necemo o tom ovde ode to u politiku...
znaci drug,nemam ja nista protiv da se stadioni renoviraju,da se vrse rekonstrukcije,al drzava para nema,i ako ih nema onda nema ni za koga... nsfbih ako ima para nek odredi sebi jedan stadion za koji im treba najmanje novaca za sitne popravke i nek tu igraju i kraj price...(mislim da je onda najblize bilino polje toj varijanti,ne?)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1162 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

crkvice wrote:jedna slika, cisto da se vidi malo trave :D meni bas lijepo izgleda...

Image
Tepih :shock:
palamuda

#1163 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by palamuda »

Image
Bravo Zenica, ljudi zasukali rukave i spremno dočekali kvalifikacije.
Inače sam iz Sarajeva koje je izgleda selendra svih selendri, mi u Sarajevu samo znamo dobro naprđivati i s..ti, već smo počeli, nikad mi ovako nećemo zasukati rukave i napraviti nešto od svojih rugoba na kojima se igraju utakmice.
Još jednom Zenici svaka čast zaslužili su repre4zentaciju u svojoj avliji.
vernes81

#1164 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by vernes81 »

palamuda wrote:

Image
Inače sam iz Sarajeva koje je izgleda selendra svih selendri, mi u Sarajevu samo znamo dobro naprđivati i s..ti, već smo počeli, nikad mi ovako nećemo zasukati rukave i napraviti nešto od svojih rugoba na kojima se igraju utakmice.
Decko kapa do poda jedan od rijetkih iskrenih Sarajlija :thumbup: .
Rob_Atl

#1165 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Rob_Atl »

Nidje veze, talijani skoro nikad ne igraju u rimu, spanija isto tako....Englezi sad malo cesce igraju na wembleyu od kad su ga renovirali, al svakako oni u londonu imaju 25 stadiona pa im se moze :D, svabe isto ne igraju samo u Berlinu , al eto samo francuzi igraju pa valjda moramo i mi :-)
Last edited by Rob_Atl on 22/08/2012 22:56, edited 1 time in total.
Kaćunak

#1166 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Kaćunak »

leškarenje wrote:Svaka drzava ima nacionalni stadion,taj stadion se nalazi u glavnom gradu.Kod nas bi svaka furda da se pita,e pa ne moze.Znaci u ovom momentu nas stadion je Bilino polje.Onog trenutka kad se napravi jedan od dva stadiona u glavnom gradu repka seli na jedan od njih i tu je kraj.Neke tekme ce se igrati na B.P. sto je i logicno jer su fakat zasluzili...ljudi se bore,grade,a ovi gradovi koji imaju nizeligase mogu samo doci i pozdraviti nas nacionalni tim na nekom od ovih stadiona,ove ostale necu da ubrajam jer u tim gradovima svakako nismo pozeljni.Primjer Francuske.....svaki stadion ispunjava sve moguce kriterije ali oni samo sutaju na jednom stadionu i to KOJEM ? ZASTO?
evo primjer naprdjivanja jednog sarajlije
BHF_Manijak

#1167 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Rob_Atl wrote:Nidje veze, talijani skoro nikad ne igraju u rimu, spanija isto tako....Englezi sad malo cesce igraju na wembleyu od kad su ga renovirali, al svakako oni u londonu imaju 25 stadiona pa im se moze :D, svabe isto ne igraju samo u Berlinu , al eto samo francuzi igraju pa valjda moramo i mi :-)
Ti fakat poredis Spaniju, Njemacku, Italiju ili Englesku koje imeju heeejbet stadiona sirom zemlje sa nama koji jedva i ova jedan-dva da imamo?! :-) :roll:
Hercegovac0003

#1168 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Hercegovac0003 »

vernes81 wrote:
palamuda wrote:

Image
Decko kapa do poda jedan od rijetkih iskrenih Sarajlija :thumbup: .
Ne jedan od rjetki,nego jedini 8-)
phillie

#1169 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

Ma da hocete renovirati stadion (bilo koji u Sa), pa makar reprezentacija igrala na njemu :D iskreno mene je kao Bosanca stid (al opet kao Zenicanin sam ponosan) sto mi je u drzavi najbolji stadion onaj koji ima kapacitet od 15-tak hiljada mjesta.
Sve dok ljudi, konkretno u Sarajevu, ne skontaju da je problematika sportskih objekata u nasoj drzavi spala na ledja lokalnih zajednica i eventualno kantona /mada je i od kantona mrka kapa/ i da u drzavi kakva je trenutno nasa, nema pomoci niodakle osim od svojiih sredstava, jer proslo je vrijeme da se svakom radniku u drzavi odbija od plate za "opste dobro", stadioni ce ostati u ovakvom stanju u kakvom su sada.
Nasa reprezentacija zasluzuje svoj stadion, nesto sto ce biti njen dom i prepoznatljivost. Moze li joj to glavni grad obezbjediti?
Ti fakat poredis Spaniju, Njemacku, Italiju ili Englesku koje imeju heeejbet stadiona sirom zemlje sa nama koji jedva i ova jedan-dva da imamo?!
Covjek se samo nadovezao na tvrdnju da trebamo biti kao Francuzi, pa da igramo samo na jednom stadionu u glavnom gradu. Sto to Francuzi rade njihova stvar, uglavnom gledajuci iz naseg ugla, rekli bi "moze im se". Mi sa ovom infrastrukturom koju imamo, nemamo pravo "kopirati" ni Engleze ni Francuze jer jednostavno mi nemamo mogucnost izbora, trenutno.
Mustang1

#1170 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

I ja sam ponosan ovako .. Ali kada dodje dan utakmice i onaj teferic navijaca .. I ono stanje poslije utakmice stid me bude !
Ajatolah_

#1171 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

A šta eto i da 200 drugih reprezentacija ima "nacionalni stadion" u glavnom gradu, i...? Kakve to veze ima s nama? Uostalom Zenica ima i nešto bolji položaj za ovako nešto od Sarajeva.
Rob_Atl

#1172 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Rob_Atl »

BHF_Manijak wrote:
Rob_Atl wrote:Nidje veze, talijani skoro nikad ne igraju u rimu, spanija isto tako....Englezi sad malo cesce igraju na wembleyu od kad su ga renovirali, al svakako oni u londonu imaju 25 stadiona pa im se moze :D, svabe isto ne igraju samo u Berlinu , al eto samo francuzi igraju pa valjda moramo i mi :-)
Ti fakat poredis Spaniju, Njemacku, Italiju ili Englesku koje imeju heeejbet stadiona sirom zemlje sa nama koji jedva i ova jedan-dva da imamo?! :-) :roll:
Pa ne poredim vec, lik iznad mene kaze da se samo treba igrati u glavnom gradu i kako francuzi samo igraju u parizu, znaci ako oni igraju moramo i mi igrati :oops: ... Ne pise nigdje u pravilniku da se treba igrati u glavnom gradu, sva sreca pa nam je drzava mala pa i nije toliko strasno voziti sat-dva do utakmice, sta bi bilo da zivimo u vecoj drzavi pa citav dan putovati na utakmicu, recimo kao oni u Brazilu :D
frngla

#1173 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by frngla »

crkvice wrote:Ma da hocete renovirati stadion (bilo koji u Sa), pa makar reprezentacija igrala na njemu :D iskreno mene je kao Bosanca stid (al opet kao Zenicanin sam ponosan) sto mi je u drzavi najbolji stadion onaj koji ima kapacitet od 15-tak hiljada mjesta.
Sve dok ljudi, konkretno u Sarajevu, ne skontaju da je problematika sportskih objekata u nasoj drzavi spala na ledja lokalnih zajednica i eventualno kantona /mada je i od kantona mrka kapa/ i da u drzavi kakva je trenutno nasa, nema pomoci niodakle osim od svojiih sredstava, jer proslo je vrijeme da se svakom radniku u drzavi odbija od plate za "opste dobro", stadioni ce ostati u ovakvom stanju u kakvom su sada.
Nasa reprezentacija zasluzuje svoj stadion, nesto sto ce biti njen dom i prepoznatljivost. Moze li joj to glavni grad obezbjediti?
Ti fakat poredis Spaniju, Njemacku, Italiju ili Englesku koje imeju heeejbet stadiona sirom zemlje sa nama koji jedva i ova jedan-dva da imamo?!
Covjek se samo nadovezao na tvrdnju da trebamo biti kao Francuzi, pa da igramo samo na jednom stadionu u glavnom gradu. Sto to Francuzi rade njihova stvar, uglavnom gledajuci iz naseg ugla, rekli bi "moze im se". Mi sa ovom infrastrukturom koju imamo, nemamo pravo "kopirati" ni Engleze ni Francuze jer jednostavno mi nemamo mogucnost izbora, trenutno.
Meni je fakat drago da smo konacno dobili teren (teren, ne stadion) kakav zasluzuju nasi igraci, iskreno bezveze mi je sto je to Bilino polje, ne zbog toga sto je u Zenici (ili bilo gdje mimo Sarajeva) vec zbog toga sto je stadion jednostavno premal :!: Zbog malog stadiona, a prevelike potraznje ulaznica sverc istim cvjeta uvijek kada igra reprezentacija na istome. Po meni je normalnije bilo uloziti pare u veci stadion, u ovom slucaju je to Kosevo, a ne renovirati Bilino polje po cetvrti put, tako da sada imamo jedan stadion koji ce ispunjavati uslove, koji je jako malog kapaciteta, a odlicnog travnjaka i pored stadion koji je vise nego duplo veci (uz to u glavnom gradu ove napacene drzave), a ne ispunjava uslove sto je apsurd...
palamuda

#1174 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by palamuda »

U kojem gradu igra reprezentacija je skroz nebitno, nacionalni stadion škota (Hempden park) je u Glasgowu nije u Edinburgu, pa šta. Mislim da nije sramota što nam stadion prima 15 - ak hiljada gledalaca, mislim da je to objektivno i potreba jer utakmice sa više interesanata odigramo jednom u tri četiri godine.
Mislim da sa sadašnjim stanjem Zenica ostaje dugoročno riješenje jer od Sarajeva bar narednih pet godina nema ništa. Kad se već počelo treba završiti ovo u Zenici uz pomoć NS BiH, a ostalo kad dođe na red prošo voz.
Žao mi je Žerlje i Sarajeva koji će za koju godinu svoje Evropske utakmice igrati u Širokom ili u Zenici, dok se kod nas naklapa i dalje ko je građanin, a ko je seljak tipično za čerpić svijest.
elcaliente

#1175 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by elcaliente »

Uglavnom znaci svi bi bili zadovoljni ukjljucujuci raju iz Sa kada bi Bilino polje prosilio kapacitet.
Pa nije ni to problem za godinu -dvije imati ce se nesto vise mjesta na Bilinom nego do sada i eto onda mirna Bosna.
Locked