RT i PRESST TV, radije bi da me oni en podržavaju. Toliko
Protesti u Americi.
- amoninan
#1151 Re: Protesti u Americi.
AJE je samo doljedna svojoj politici izvještavanja. I jedina od spomenutih koja ima kredibilitet i smatra se mainstreamom.
-
simpozijum delirijum
#1152 Re: Protesti u Americi.
za RT i PRESSTV se apsolutno slazem jos nam samo fale da natakare optuzbe za "rusenje poretka i terorizam " a AJE nako' , upitnik ostaje sta oni hoce ?amoninan wrote:AJE je samo doljedna svojoj politici izvještavanja. I jedina od spomenutih koja ima kredibilitet i smatra se mainstreamom.
evo zasto se ljudi bune sirom planete jedna hrabra zena , Indijka borac za ljudska prava pisac i marxsista i naravno bila je u USA i maximalno podrzava OWS i susrela se u par USA gradova sa OWS pripadnicima da ih poduci i da savjete ( nadam se da dolazi opet , treba podstreka i podrske iskusnih boraca )
text iz e-novina , problem je globalni, i na nasim jezicima ;
http://www.e-novine.com/stav/61546-Nema ... acija.html
- amoninan
#1153 Re: Protesti u Americi.
Ma ne bolan zbog toga, pa i AJ je i sad za mnoge trn u oku i teroristička TV.simpozijum delirijum wrote:za RT i PRESSTV se apsolutno slazem jos nam samo fale da natakare optuzbe za "rusenje poretka i terorizam " a AJE nako' , upitnik ostaje sta oni hoce ?amoninan wrote:AJE je samo doljedna svojoj politici izvještavanja. I jedina od spomenutih koja ima kredibilitet i smatra se mainstreamom.
evo zasto se ljudi bune sirom planete jedna hrabra zena , Indijka borac za ljudska prava pisac i marxsista i naravno bila je u USA i maximalno podrzava OWS i susrela se u par USA gradova sa OWS pripadnicima da ih poduci i da savjete ( nadam se da dolazi opet , treba podstreka i podrske iskusnih boraca )
Nego što su RT i PRESS TV su prvo neuticajne, drugo što više liče TV mreže bivšeg sovjetskog bloka. Jednostavno, smješne.
Šta hoće AJE, pa drži se standarda. Zašto bi OWS bio drugačiji od Bahreina.
-
simpozijum delirijum
#1154 Re: Protesti u Americi.
a jeste AJE je vrlo profesionalna i uticajna , i objektivno za sada kao predstavlja OWS ( prosli petak i subotu su bili u Njujorku njihove TV ekipe , sve su snimaliamoninan wrote:Ma ne bolan zbog toga, pa i AJ je i sad za mnoge trn u oku i teroristička TV.simpozijum delirijum wrote:za RT i PRESSTV se apsolutno slazem jos nam samo fale da natakare optuzbe za "rusenje poretka i terorizam " a AJE nako' , upitnik ostaje sta oni hoce ?amoninan wrote:AJE je samo doljedna svojoj politici izvještavanja. I jedina od spomenutih koja ima kredibilitet i smatra se mainstreamom.
Nego što su RT i PRESS TV su prvo neuticajne, drugo što više liče TV mreže bivšeg sovjetskog bloka. Jednostavno, smješne.
Šta hoće AJE, pa drži se standarda. Zašto bi OWS bio drugačiji od Bahreina.
ali su ipak korporacijska TV , ogromna lova se tu obrce i uticaji mocnika ( kraljevine Sauda i iz Katara )
imaju uticaja na njihova izvjestavanja
a uporedjivati sa Bahreinom proteste u USA je pretjerano za sada ..nije bas tako , nadam se da takav scenario se nece desiti, mada USA policija bije sve cesce OWS i sve grublje
inace clanak iz TIME magazina , USA je svjetski rekorder po broju zatvorenika ;
760 na 100 000 ljudi ( najvise Crnaca )
vise od Kine ,Irana , Rusije, cak o oko pet puta
zatvorski komplexi su privatizovani , a zakoni poostreni , ogromna lova se obrce , i svaki zatvorenik trpa novac u dzepove privatnika
ludilo ? e to moze biti problem kada krenu masovniji protesti i stajkovi u USA ..
http://www.informationclearinghouse.inf ... e30910.htm
- amoninan
#1155 Re: Protesti u Americi.
Ma ne, nisam ih uspoređivao po karakteru pobune. Nego čisto iz ugla novinara, medijske kuće. Nema razlike, u suštini.
Samo zato što je u SAD-u demokratija, a vamo monarhija, sad su ovi prvi manje bitni. Ne. Na to sam mislio.
Pa oni vas jedini (od mainstreama) i prate otpočetka profesionalno. Dok su FOX, ABC, pa i CNN redovno ugošćavali goste koji su ismijavali OWS, AJE je i vama davao glas i to u primetime-u. Nedavno ej po uzoru i na Egipat, Siriju, Libiji, pokrenut i poseban serijal programa Inside America. Odlični dokumentarci i emisije koji u mnogome odražavaju stavove i OWS-a.
Samo zato što je u SAD-u demokratija, a vamo monarhija, sad su ovi prvi manje bitni. Ne. Na to sam mislio.
Pa oni vas jedini (od mainstreama) i prate otpočetka profesionalno. Dok su FOX, ABC, pa i CNN redovno ugošćavali goste koji su ismijavali OWS, AJE je i vama davao glas i to u primetime-u. Nedavno ej po uzoru i na Egipat, Siriju, Libiji, pokrenut i poseban serijal programa Inside America. Odlični dokumentarci i emisije koji u mnogome odražavaju stavove i OWS-a.
- jeza u ledja
#1156 Re: Protesti u Americi.
Predivno je kad ti drzava omogucuje da se kako tako boris za svoje na civilizovan nacin.A jedan wrote:ma OWS je dobra i pozitivna stvar. kad se narod bori za svoje na civilizovan nacin, to je predivno.
-
simpozijum delirijum
#1157 Re: Protesti u Americi.
digla se velika buka oko ubistva Afro-Americkoga tinejdzera na Floridi od strane privatnoga zastitara bijelca koji je oslobodjen optuzbi ( za sada )
na Floridi su prvi uveli prije par godina novi liberalizovani zakon o nosenju oruzja ( vecinom imas pravo upotrijebiti registrirano oruzja kada ti neko provaljuje u dom ili pljacka tvoju prodavnicu i slicno , ugrozava ti zivotno tebe ili familiju )
po novome zakonu ako si zivotno osjetis ugrozen ( puno nejasnoca oko toga ? neko ti opsuje mater i ti ga upucas ?)?
mozes pucati i na javnome mjestu da se odbranis , ma ne znam detalje neka pravnici objasnjavaju
ja ne nosim oruzje niti cu ga nabaviti ..
uglavnom, momak od 17 godina zaplatio je glavom , nije imao prekrsaja i bio uzoran student
e sada Zimerman , tip kojiga je upucao trenutno se skriva i boji za svoj zivot
po zadnim vijestima crne ulicne bande su ucjenile njegov zivot na 10 000 dolara
ako govorimo o rasizmu mora se obratiti paznja da postoje i rasisticki zlocini Crnaca prema bijelcima
( neki su bili izuzetno brutalni poput masakriranja bijele djevojke i mladica od strane ulicne bande , ima tome par godina ..)
pipkava tema za USA , ako to spomenes sada , kada su emocije uzavrele i protesti se jos planiraju ?
liberali i ljevicari te napadnu kao da si nama Srebrenicki genocid pljunuo
http://www.alternet.org/story/154633/tr ... _of_color/
na Floridi su prvi uveli prije par godina novi liberalizovani zakon o nosenju oruzja ( vecinom imas pravo upotrijebiti registrirano oruzja kada ti neko provaljuje u dom ili pljacka tvoju prodavnicu i slicno , ugrozava ti zivotno tebe ili familiju )
po novome zakonu ako si zivotno osjetis ugrozen ( puno nejasnoca oko toga ? neko ti opsuje mater i ti ga upucas ?)?
mozes pucati i na javnome mjestu da se odbranis , ma ne znam detalje neka pravnici objasnjavaju
uglavnom, momak od 17 godina zaplatio je glavom , nije imao prekrsaja i bio uzoran student
po zadnim vijestima crne ulicne bande su ucjenile njegov zivot na 10 000 dolara
ako govorimo o rasizmu mora se obratiti paznja da postoje i rasisticki zlocini Crnaca prema bijelcima
( neki su bili izuzetno brutalni poput masakriranja bijele djevojke i mladica od strane ulicne bande , ima tome par godina ..)
pipkava tema za USA , ako to spomenes sada , kada su emocije uzavrele i protesti se jos planiraju ?
-
jefferson
#1158 Re: Protesti u Americi.
Ma sad su se ukljucili "new black panthers" i tu ce se izgubiti svaka smisao ovog slucaja.simpozijum delirijum wrote:digla se velika buka oko ubistva Afro-Americkoga tinejdzera na Floridi od strane privatnoga zastitara bijelca koji je oslobodjen optuzbi ( za sada )
po zadnim vijestima crne ulicne bande su ucjenile njegov zivot na 10 000 dolara![]()
Pocet ce rasprave o drugim pitanjima koje nemaju veze sa slucajem.
Sad evo gledam predstavnika tih pantera kako daje "intervju." Ne moze prostoprosirenu recenicu sastavit ali prica o zakonu! Nidje veze!
- jeza u ledja
#1159 Re: Protesti u Americi.
jahA jedan wrote:zivjela amerika!!jeza u ledja wrote:Predivno je kad ti drzava omogucuje da se kako tako boris za svoje na civilizovan nacin.A jedan wrote:ma OWS je dobra i pozitivna stvar. kad se narod bori za svoje na civilizovan nacin, to je predivno.
-
simpozijum delirijum
#1160 Re: Protesti u Americi.
samo da ne bude kao u Francuskoj prije par godina kada su ubili dva momka Arapskoga porijekla a rodjena Francuza .. , pa Francuska se zapalila ( masovni neredi ,jefferson wrote:Ma sad su se ukljucili "new black panthers" i tu ce se izgubiti svaka smisao ovog slucaja.simpozijum delirijum wrote:digla se velika buka oko ubistva Afro-Americkoga tinejdzera na Floridi od strane privatnoga zastitara bijelca koji je oslobodjen optuzbi ( za sada )
po zadnim vijestima crne ulicne bande su ucjenile njegov zivot na 10 000 dolara![]()
Pocet ce rasprave o drugim pitanjima koje nemaju veze sa slucajem.
Sad evo gledam predstavnika tih pantera kako daje "intervju." Ne moze prostoprosirenu recenicu sastavit ali prica o zakonu! Nidje veze!
moze biti zestoko, i u USA ..samo mir !
PEACE !
OWS vas voli i samo mirno , sve ce biti OK !
muzicka numera revolucionarne muzike ( podrazumijeva se
- amoninan
#1161 Re: Protesti u Americi.
Ti si meni legenda. Samo Peace
Burazeru, ne ide to tako. Bar na kraju, ako ne ranije, (revolucije) uvijek neko završi na vješalima, na ovaj ili onaj način.
Burazeru, ne ide to tako. Bar na kraju, ako ne ranije, (revolucije) uvijek neko završi na vješalima, na ovaj ili onaj način.
- amoninan
#1162 Re: Protesti u Americi.
KAd smo već otvorili temu
- ahuseino
#1163 Re: Protesti u Americi.
Peace..?
"Mao Tse Tung Said... Change must come through the barrel of a gun." (Alabama 3)
Samo peace Simpozijume
"Mao Tse Tung Said... Change must come through the barrel of a gun." (Alabama 3)
Samo peace Simpozijume
-
simpozijum delirijum
#1165 Re: Protesti u Americi.
dobar video , za Americko proljece 2012;
text pjesme je Tupac ;
text pjesme je Tupac ;
- zahvalan
#1166 Re: Protesti u Americi.
Simpozijum hajde da se mijenjamo ja i ti ?
Hoces li ?
Hoces li ?
-
klixober
#1167 Re: Protesti u Americi.
Jedna od mene u duhu teme
- zahvalan
#1168 Re: Protesti u Americi.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-138pFSy ... re=related[/youtube]
Jedna od mene koji patim za Amerikom
Da mi samo hoce dati da zivim tamo 10 godina (da prekucam Americki sistem i vratim se s Papirima ili barem s masinama za proizvodnju).
Nedavno mi se prijatelj vratio iz Diktatorske Amerike ubi te me ako nije donio Milionce
a sve ne valja sistem
i sta kazes Simpozijum prijateljica ti vozi Auto od 300 konja i opet joj ne valja sistem?
Jedna od mene koji patim za Amerikom
Da mi samo hoce dati da zivim tamo 10 godina (da prekucam Americki sistem i vratim se s Papirima ili barem s masinama za proizvodnju).
Nedavno mi se prijatelj vratio iz Diktatorske Amerike ubi te me ako nije donio Milionce
a sve ne valja sistem
i sta kazes Simpozijum prijateljica ti vozi Auto od 300 konja i opet joj ne valja sistem?
-
simpozijum delirijum
#1169 Re: Protesti u Americi.
pa ? koja ti je kvalifikacija ? ako znas Engleski , ako dodjes , prvo ces malo prati sudje u restoranima ili okretati hamburgere u Mc Donaldsu ,radis i spavas , pa kada se iskolujes i ako si dovoljno pametan da se ne zavalis u kredite koje ne mozes otplatiti i ako si dobroga zdravlja da ne potrosis svu crkavicu na doktore ?>zahvalan wrote:Simpozijum hajde da se mijenjamo ja i ti ?
Hoces li ?
imas sanse , za jedno 20 -30 godina da posjetis BiH i provozas se Kadilakom od 6 metara
nije situacija bas dobra ekonomski , tako da bi ti preporucio Skandinavske zemlje
kriza je care kriza je ...
ne izlaze ljudi dzaba na ulice , zato sto im je"dosadno" ili da izigravaju"hipike i revolucionare"
cuc ces price o uspjesnim Bosancima i Hercegovcima , kojih ima i na ovome forumu , pametni i uspjesni ali imas i mnogo Bosanaca koji rintaju po deset sati dnevno samo da prezive, ja znam i jedne i druge
ja sam negdje u 'zlatnoj sredini" niti bogat niti siromasan
- zahvalan
#1170 Re: Protesti u Americi.
Pocet cu od pranja sudova kasnije zavrsiti za Elektricara jel moze ? Znaci vezao bih se za Gradjevinu (koja je smijesna u odnosu na ovu nasu gradjevinu,sljemovi,kacige svi moraju biti prijavljeni,vezani na skeli i tako to)simpozijum delirijum wrote:pa ? koja ti je kvalifikacija ? ako znas Engleski , ako dodjes , prvo ces malo prati sudje u restoranima ili okretati hamburgere u Mc Donaldsu ,radis i spavas , pa kada se iskolujes i ako si dovoljno pametan da se ne zavalis u kredite koje ne mozes otplatiti i ako si dobroga zdravlja da ne potrosis svu crkavicu na doktore ?>zahvalan wrote:Simpozijum hajde da se mijenjamo ja i ti ?
Hoces li ?
imas sanse , za jedno 20 -30 godina da posjetis BiH i provozas se Kadilakom od 6 metara![]()
nije situacija bas dobra ekonomski , tako da bi ti preporucio Skandinavske zemlje
kriza je care kriza je ...
ne izlaze ljudi dzaba na ulice , zato sto im je"dosadno" ili da izigravaju"hipike i revolucionare"
cuc ces price o uspjesnim Bosancima i Hercegovcima , kojih ima i na ovome forumu , pametni i uspjesni ali imas i mnogo Bosanaca koji rintaju po deset sati dnevno samo da prezive, ja znam i jedne i druge
ja sam negdje u 'zlatnoj sredini" niti bogat niti siromasan
Lave i ja rintam nekad po 12 sati i vise dnevno i imam Cundaru Veliku (istu tu Cundaru cu imati i za 20 godina)
gdje ces me u skandinaviju pa ko ce uciti njihov jezik (ni oni sami ga ne znaju) Engleski dominira svijetom a i najlaksi je a i seksi je zivota mi
Nego bilo bi najbolje da mi nadjes kakvu Amerikanku ili Kanadjanku da i ja Okupiram s vama Wall street
Koliko ti ta drugarice ima godina ? Valjal sta ?
PP
-
simpozijum delirijum
#1171 Re: Protesti u Americi.
uvijek cete cuti price o uspjesnim BiH gradjanima ( ne samo iz USA ) kojih ima i po prosjeku jedna od uspjesnijih zajednica u USA po procentu , ali nikada ili rijetko ces cuti price i o stotinama hiljada drugih koji ono zive skromno, rade tesko i ne vozaju Kadilake vec polovna auta
po fabrikama , po gradjevini , po restoranima i to godinama , niza klasa
to je stari sindrom jos iz Njemacke , pojavi se dijaspora i vozaju BMW i Mercedese i sipaju marke naokolo i nakon deset dana nazad na baustelu i zive u garsonijerama a auta su rent-a-car , iznajmljena za godisnji odmor
kazes elektricar si ?
pa ? ima posla , ako si dobar elektricar i jeste ? imas alate imas tehnologiju , da boli glava , ma cudo !
sve zavisi i od srece ponekada ,kako grah padne , ali nije trenutno dobro ako hoces sada krenuti sa svojim malim biznisom , puno ponude a malo potraznje
a zenske Amerikanke
, bolje ne pitaj
! ma ima ih raznih i to kako te zapadne , drugaciji je mentalitet ipak , na to se mora navici
to je stari sindrom jos iz Njemacke , pojavi se dijaspora i vozaju BMW i Mercedese i sipaju marke naokolo i nakon deset dana nazad na baustelu i zive u garsonijerama a auta su rent-a-car , iznajmljena za godisnji odmor
kazes elektricar si ?
pa ? ima posla , ako si dobar elektricar i jeste ? imas alate imas tehnologiju , da boli glava , ma cudo !
sve zavisi i od srece ponekada ,kako grah padne , ali nije trenutno dobro ako hoces sada krenuti sa svojim malim biznisom , puno ponude a malo potraznje
a zenske Amerikanke
-
detroit-mercy
#1172 Re: Protesti u Americi.
Simpozijum, a sto ti ne ides u Svecku ili neku drugu bolju drzavu? Predpostavljam da imas americki pasos i sa takvim ako ti je stalo mozes ici u malte ne bilo koju drzavu na svijetu.simpozijum delirijum wrote:uvijek cete cuti price o uspjesnim BiH gradjanima ( ne samo iz USA ) kojih ima i po prosjeku jedna od uspjesnijih zajednica u USA po procentu , ali nikada ili rijetko ces cuti price i o stotinama hiljada drugih koji ono zive skromno, rade tesko i ne vozaju Kadilake vec polovna auta
to je stari sindrom jos iz Njemacke , pojavi se dijaspora i vozaju BMW i Mercedese i sipaju marke naokolo i nakon deset dana nazad na baustelu i zive u garsonijerama a auta su rent-a-car , iznajmljena za godisnji odmor![]()
kazes elektricar si ?
a zenske Amerikanke, bolje ne pitaj
! ma ima ih raznih i to kako te zapadne , drugaciji je mentalitet ipak , na to se mora navici
Mislim, ako ti je Amerika toliko losa, zasto onda ne odaberes neku bolju drzavu
-
jefferson
#1173 Re: Protesti u Americi.
Ja sam ga to pitao jedno hiljadu puta, ali covjek nikad ne dade odgovor.detroit-mercy wrote:Simpozijum, a sto ti ne ides u Svecku ili neku drugu bolju drzavu? Predpostavljam da imas americki pasos i sa takvim ako ti je stalo mozes ici u malte ne bilo koju drzavu na svijetu.simpozijum delirijum wrote:uvijek cete cuti price o uspjesnim BiH gradjanima ( ne samo iz USA ) kojih ima i po prosjeku jedna od uspjesnijih zajednica u USA po procentu , ali nikada ili rijetko ces cuti price i o stotinama hiljada drugih koji ono zive skromno, rade tesko i ne vozaju Kadilake vec polovna auta
to je stari sindrom jos iz Njemacke , pojavi se dijaspora i vozaju BMW i Mercedese i sipaju marke naokolo i nakon deset dana nazad na baustelu i zive u garsonijerama a auta su rent-a-car , iznajmljena za godisnji odmor![]()
kazes elektricar si ?
a zenske Amerikanke, bolje ne pitaj
Mislim, ako ti je Amerika toliko losa, zasto onda ne odaberes neku bolju drzavu?
Jos nisam nasao nekog sa licemjerniji postovima od delirijuma.
-
simpozijum delirijum
#1174 Re: Protesti u Americi.
kada sam ja rekao da ne volim USA ? samo budimo realni , jeli kriza ili nije ?
nije kao prije tri-cetiri godine ( tacnije kada je poceo pad 2008 )
teze se nalazi posao , cijene skacu , evo Galon kod mene 4,93 $, skok od skoro 30 centi u desetak dana
pa nije zivot u USA Holivud , a SvedCki da ucim ? bozesacuvaj i odbrani
budite realni ljudi , mnogi Amerikanci strahuju za buducnost , i na sta ce izaci
sto se bojite priznati ? fakat vas ne kontam
teze se nalazi posao , cijene skacu , evo Galon kod mene 4,93 $, skok od skoro 30 centi u desetak dana
pa nije zivot u USA Holivud , a SvedCki da ucim ? bozesacuvaj i odbrani
budite realni ljudi , mnogi Amerikanci strahuju za buducnost , i na sta ce izaci
-
detroit-mercy
#1175 Re: Protesti u Americi.
Pa ako bas hoces da budemo realni, ja licno krize nisam ni osjetio jer sam cijelo vrijeme radio. Usput, sam se docepao nekretnine koju bi platio dva puta vise prije ove krize tako da realno gledajuci, kriza me nije pogodila cak stavise sacuvala mi je brdo love.simpozijum delirijum wrote:kada sam ja rekao da ne volim USA ? samo budimo realni , jeli kriza ili nije ?
pa nije zivot u USA Holivud , a SvedCki da ucim ? bozesacuvaj i odbrani![]()
Od nase raje koju znam, ovi sto rade privatno su malo kukali 2009te jedno 3-4 mjeseca, sada se svi razbise od posla. Opet kukaju, kazu ne mogu se odmoriti. Od raje koja radi obicne poslove, jedan broj ih je bilo laid off, ali velika vecina se je ponovo vratila na poslove, medjutim svi oni su primali lovu od drzave. Generalno i nije tako lose kako se predstavlja jer da je lose 4 od 10 mojih komsija bi danas protestovalo ali ko sto vidim svi se ujutro spreme i odose na posao. Da je drugo doba, jeste, i sami Ameri kazu da je ovo po prvi puta de ce generacije koje sada izlaze iz skola imati nizi standard nego njihovi roditelji, ali sve to i nije tako katastrofalno kako se predstavlja.
A gorivo ko gorivo, koliko vidim ni malo ne utice na raju. Onaj ko je vozio one velike pick-up-ove i dalje vozi
Uglavnom, svuda je otprilike isto, i ovi u Sveckoj i Njemackoj kazu da nije ko prije deset godina, da je sve skuplje i bla bla. Kome je bolje, pa vjerovatno onima u Kini i drugim zemljama u razvoju jer njihov standard je porastao.
Malo me nervira kada tipu koji je u BiH kazes sta ces ovamo ili idi u Svecku a ti licno sjedis ovdje ni nuklearna te ne moze pomoci
Last edited by detroit-mercy on 27/03/2012 21:34, edited 1 time in total.