Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
chuchumbamayumbe

#1151 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

harph wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
lider wrote:Ne znam u cemu je problem kod tebe. Bas sam sad malo probao i kada ukucam pogresan username ili pass, samo me vrati na onaj prozor da ponovo ukucam, dok kada pritisnem "cancel" onda mi pokaze takvu istu poruku kao kod tebe. Tako da ne bih rekao da ti je promijenjen pass na modemu, vec je problem u necem drugom. Pokusao sam malo googlati, dosta ljudi ima problem sa ovom porukom ali nisam nasao nikakvo konkretno rijesenje. Koji browser koristis, Chrome? Mozda da probas iz nekog drugog. Ili mozda eventualno neki antivirus/firewall pravi belaj...
Probao Chrome, IE, Mozillu, sve isto.
Isključio Aviru, firewall isključen, Malwarebytes isključen.
Niđe veze.
Jbjga, hvala u svakom slučaju!

p.s. kada sam promijenio postavke DNS, i dalje sam imao pristup internetu. :-)
imas u privatnoj poruci username i password ;)
Hvala BEŽE!
Uspio sam.
:thumbup:
memo23

#1152 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by memo23 »

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M50c745c9092.html
I telekom prestigao nas koje smo na KIP-u...
XDSL je stvarno super ali samo nekoliko ljudi koji koriste LOL usluge su na njemu.
chuchumbamayumbe

#1153 Re: Logosoft ALL ABOUT

memo23 wrote:http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M50c745c9092.html
XDSL je stvarno super ali samo nekoliko ljudi koji koriste LOL usluge su na njemu.
Joj, ispravite me ako griješim, kod BH Telecoma je 8Mb/s internet 55km +pdv?!?!?
Mislim, svaka čast za upload, ali ja manje platim Trio paket nego neko ovaj internet kod njih.
afannedim

#1154 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

HuLYGaN wrote:Da li jos neko im problem kad pusti download torrenta da mu slika na supertv trza ?
imam ja isti problem
0haris0

#1155 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 0haris0 »

Ima li Logosoft u ponudi wireless modem u najam i koliko iznosi? :D
memo23

#1156 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by memo23 »

chuchumbamayumbe wrote:
Joj, ispravite me ako griješim, kod BH Telecoma je 8Mb/s internet 55km +pdv?!?!?
Mislim, svaka čast za upload, ali ja manje platim Trio paket nego neko ovaj internet kod njih.
Niste procitali dobro post postovani chuchumbamayumbe, XDSL je super, ali je KIP (kablovski internet) problem. Vecina je korisnika na kablovskom i po tom segmentu logosoft stagnira, a cekam vec 2 godine xdsl, a Boga mi nisam u Hadzicima vec na C. Vili, pa mi je nelogicno sto im toliko treba.
Svemirco

#1157 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Svemirco »

memo23 wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Niste procitali dobro post postovani chuchumbamayumbe, XDSL je super, ali je KIP (kablovski internet) problem. Vecina je korisnika na kablovskom i po tom segmentu logosoft stagnira, a cekam vec 2 godine xdsl, a Boga mi nisam u Hadzicima vec na C. Vili, pa mi je nelogicno sto im toliko treba.
Kada uzmeš u obzir kapital i institucionalnu podršku koju uživa BHTelecom u usporedbi sa Logosoftom onda je dosta stvari jasnije.
chuchumbamayumbe

#1158 Re: Logosoft ALL ABOUT

memo23 wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
Ma ovo moje pitanje je bilo offtopic, je li zaista 55km za 8Mbs?!
TRANCE

#1159 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

chuchumbamayumbe wrote: Ma ovo moje pitanje je bilo offtopic, je li zaista 55km za 8Mbs?!
64,35 KM tačnije :mrgreen:
Po meni su menadžeri u Telekomu totalno nesposobni. Imaju finansijski kapacitet da pokriju par kantona u kojima posluju sa fiber mrežom do svakog kvarta i sela, da ponude vdsl2 sa brzinama i do 100 mbps, iptv sa stotinama kanala, da uvedu 4g LTE stanice po čitavoj BiH... Problem je što su nesposobni i lijeni, ništa drugo. Jer evo primjer: plaćaju višemilionske iznose hrvatskoj kompaniji Ericsson Nikola Tesla koja ima 6-7 miliona KM dobiti godišnje za uvođenje novih mobilnih stanica i održavanje postojećih, dok oni sami koji imaju 150 miliona KM dobiti na osnovu monopola u većini kantona nisu u stanju da to rade, zbog lijenosti, neznanja ili čega već. I još se na kraju hvale time, umjesto da bude obrnuto: da oni idu u Hrvatsku i prodaju svoje znanje i tehnologiju manjim kompanijama.
zilog

#1160 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

TRANCE wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Ma ovo moje pitanje je bilo offtopic, je li zaista 55km za 8Mbs?!
64,35 KM tačnije :mrgreen:
Po meni su menadžeri u Telekomu totalno nesposobni. Imaju finansijski kapacitet da pokriju par kantona u kojima posluju sa fiber mrežom do svakog kvarta i sela, da ponude vdsl2 sa brzinama i do 100 mbps, iptv sa stotinama kanala, da uvedu 4g LTE stanice po čitavoj BiH... Problem je što su nesposobni i lijeni, ništa drugo. Jer evo primjer: plaćaju višemilionske iznose hrvatskoj kompaniji Ericsson Nikola Tesla koja ima 6-7 miliona KM dobiti godišnje za uvođenje novih mobilnih stanica i održavanje postojećih, dok oni sami koji imaju 150 miliona KM dobiti na osnovu monopola u većini kantona nisu u stanju da to rade, zbog lijenosti, neznanja ili čega već. I još se na kraju hvale time, umjesto da bude obrnuto: da oni idu u Hrvatsku i prodaju svoje znanje i tehnologiju manjim kompanijama.
To govorim cijelo vrijeme.
Nevjerovatno je da Logosoft, a ne BH Telecom, ima Level 3 i Cogent za nadprovajdere. BHT-u su to Hrvatski i Telekom Srbije.
Logosoft se veze direktno za Google (YouTube) i FB, a BHT muku muci da podigne brzinu sa 1 na 2 Mbps.
iceman2010

#1161 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Zato logosoft ima korisnika jedva preko nekoliko i nikada nece prikljuciti ni jednu privatnu kucu na svoj sistem jer se ne isplati. A kada bi radili mrezu i kod tih korisnika pitanje je kako bi stajali sa cijenama zbo enormnih troskova.
iceman2010

#1162 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Svemirco wrote:[

Kada uzmeš u obzir kapital i institucionalnu podršku koju uživa BHTelecom u usporedbi sa Logosoftom onda je dosta stvari jasnije.
Ne razumijem boldirano. BH Telecom nema nikakvu institucionalnu podrsku. Upravo suprotno. BH Telecom-ov kapital se trosi na raznorazne stvari koje nemaju veze sa BH Telecom-om. Radio sam u jednoj kablovskoj televiziji u Sarajevu i znam da smo tada 100 puta lakse kopali i dobijali dozvole, a Boga mi i kopali bez istih, tako da tvoj komentar ne stoji.
iceman2010

#1163 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Lud i ponosan wrote:^^

Jedino HS uziva vecu podrsku :D Tako da si vjerovatno tu radio. :lol: :lol:
Nisam tu. Ostaju ti jos dvije jace iz tog perioda :D BH Cabel Net i ELOB. Jedna od te dvije.
Svemirco

#1164 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Svemirco »

iceman2010 wrote:

Ne razumijem boldirano. BH Telecom nema nikakvu institucionalnu podrsku. Upravo suprotno. BH Telecom-ov kapital se trosi na raznorazne stvari koje nemaju veze sa BH Telecom-om. Radio sam u jednoj kablovskoj televiziji u Sarajevu i znam da smo tada 100 puta lakse kopali i dobijali dozvole, a Boga mi i kopali bez istih, tako da tvoj komentar ne stoji.
Hoćeš reći da za istu dozvolu BHTelecom i neki X privatni provider čekaju isto? Ne budi naivan. A taj tvoj X provider i njegov vlasnik su očito znali gdje podmazati, to je jedino što u našoj državi funkcionira. I argument da BH telecom svoj kapital troši na raznorazne stvari je totalna glupost, neka im 2% profita ostane za investicije u infrastrukturu to je opet za nekoliko redova veličina vise nego što si može dozvoliti privatni provider. Ta tvoja televizija je mogla kopati bez dozvola jer očito vlasnih ima zaleđinu, LoL nije od te fele pa ide sporije prema tome ne stavljaj ih u isti koš ni u ludilu.
zilog

#1165 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

iceman2010 wrote:Zato logosoft ima korisnika jedva preko nekoliko i nikada nece prikljuciti ni jednu privatnu kucu na svoj sistem jer se ne isplati. A kada bi radili mrezu i kod tih korisnika pitanje je kako bi stajali sa cijenama zbo enormnih troskova.
Namjerno nisam spominjao LOL xDSL, nego veze sa nadprovajderima.
BHT je decenijama gradio mrezu, koju su korisnici placali. Ni jedan, od sadasnjih rukovodilaca, nije se ni rodio kada je pocela izgradnja te mreze.
Na drugoj strani, LOL xDSL, koliko god ga malo bilo, je brojniji od novoizgradjenih BHT prikljucaka u istom vremenskom periodu.
iceman2010

#1166 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

Svemirco wrote:
iceman2010 wrote:

Hoćeš reći da za istu dozvolu BHTelecom i neki X privatni provider čekaju isto? Ne budi naivan. A taj tvoj X provider i njegov vlasnik su očito znali gdje podmazati, to je jedino što u našoj državi funkcionira. I argument da BH telecom svoj kapital troši na raznorazne stvari je totalna glupost, neka im 2% profita ostane za investicije u infrastrukturu to je opet za nekoliko redova veličina vise nego što si može dozvoliti privatni provider. Ta tvoja televizija je mogla kopati bez dozvola jer očito vlasnih ima zaleđinu, LoL nije od te fele pa ide sporije prema tome ne stavljaj ih u isti koš ni u ludilu.

Dugo sam bio u tom poslu (4 godine) Prvu optiku koju je LOL postavio kada nije bilo govora o xdsl i super TV-u je postavio sa svim potrebnim dozvolama? Nemoj biti smijesan. Prokopali su citavo Sarajevo uzduz i poprjeko i to tada nije koristilo skoro ni za sta (par poslovnih korisnika).

Dalje, upravo zbog tog podmazivanja je privatni provajder uvijek lakse dobijao dozvole nego BH Telecom. BH Telecom je morao ispostovati sve zakonske procedure dok su provajderi tada poneku mogli i zaobici. Projektovano stanje i izvedeno se poklapalo cca 10% a dobijale su se upotrebne dozvole. Tek u posljednje vrijeme su se malo poostirila provedba zakona pa to ide teze, ali i sada je dovoljno imati gradjevinsku dozvolu iz 2002 godine na kojoj pise dobrinja i kopati kuda god hoces po dobrinji.
iceman2010

#1167 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
iceman2010 wrote:Zato logosoft ima korisnika jedva preko nekoliko i nikada nece prikljuciti ni jednu privatnu kucu na svoj sistem jer se ne isplati. A kada bi radili mrezu i kod tih korisnika pitanje je kako bi stajali sa cijenama zbo enormnih troskova.
BHT je decenijama gradio mrezu, koju su korisnici placali. Ni jedan, od sadasnjih rukovodilaca, nije se ni rodio kada je pocela izgradnja te mreze.
Na drugoj strani, LOL xDSL, koliko god ga malo bilo, je brojniji od novoizgradjenih BHT prikljucaka u istom vremenskom periodu.
Nisam siguran je li to tacno za podrucje Sarajeva samo, a kamoli za citavu BiH. BH Telecom je postavio potpuno novu mrezu od Dejcica, Rastelice, Dobrinje, Gazinog Hana, Velesica, Sipa, Sirokace...... Mrsko mi nabrajati. Mogao bih do sutra.
zilog

#1168 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@iceman2010
Mozes dodati i Butmir...
Naselja koja si nabrojao, osim Dobrinje, su mala, sa do par hiljada domacinstava.

Na drugoj strani, Lol je isto tako uradio Dobrinju i Aerodromsko naselje, Vojnicko, Alipasino, Maltu Otoku, Hrasno, Grbavicu (samo ono sto ja znam)...
iceman2010

#1169 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

zilog wrote:@iceman2010
Mozes dodati i Butmir...
Naselja koja si nabrojao, osim Dobrinje, su mala, sa do par hiljada domacinstava.

Na drugoj strani, Lol je isto tako uradio Dobrinju i Aerodromsko naselje, Vojnicko, Alipasino, Maltu Otoku, Hrasno, Grbavicu (samo ono sto ja znam)...
Mogu ja dodati i Pazaric, Tarcin, Sokolovic Koloniju, Hrasnicu, Sokolje, Brijesce, Bacice, Misevice, Rakovicu, Gladno polje..... Lako se moze primjetiti da BH Telecom radi i naselja privatnih kuca.
zilog

#1170 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

iceman2010 wrote:
Mozes dodati i Butmir...

Mogu ja dodati i Pazaric, Tarcin, Sokolovic Koloniju, Hrasnicu, Sokolje, Brijesce, Bacice, Misevice, Rakovicu, Gladno polje..... Lako se moze primjetiti da BH Telecom radi i naselja privatnih kuca.
Dio ovoga sto si nabrojao je radjen i prije 2009.
iceman2010

#1171 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

zilog wrote:
iceman2010 wrote:
Mozes dodati i Butmir...

Moguce. Ne znam kada je radjeno. Kada si vec spomenu Grbavicu i Hrasno znam da BH Telecom ima MSAN-ove na grbavici, Hrasnom i u Svrakinom.
zilog

#1172 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

iceman2010 wrote:
zilog wrote:
iceman2010 wrote:Mogu ja dodati i Pazaric, Tarcin, Sokolovic Koloniju, Hrasnicu, Sokolje, Brijesce, Bacice, Misevice, Rakovicu, Gladno polje..... Lako se moze primjetiti da BH Telecom radi i naselja privatnih kuca.

Moguce. Ne znam kada je radjeno. Kada si vec spomenu Grbavicu i Hrasno znam da BH Telecom ima MSAN-ove na grbavici, Hrasnom i u Svrakinom.
Poenta je bila na novoizgradjene (moze i obnovljene) prikljucke u istom periodu.
zilog wrote:
chuchumbamayumbe

#1173 Re: Logosoft ALL ABOUT

Šta god da rade, cijena od 64km za 8Mb/s je previše. Da je od nekog čungalunga provajdera, pa hajde.
Ali od BH Telecoma, umjesto da skrši konkurenciju, on odbija korisnike i tjera ih konkurenciji. Za manje od 60km imam Trio. I da, velika je razlika u brzini između 2Mb/s i 8Mb/s, i mnogi cijene tu brzinu (znam da će se patriote početi javljati sa argumentima da većini ne treba više od 2Mb/s). :)
iceman2010

#1174 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by iceman2010 »

chuchumbamayumbe wrote:Šta god da rade, cijena od 64km za 8Mb/s je previše. Da je od nekog čungalunga provajdera, pa hajde.
Ali od BH Telecoma, umjesto da skrši konkurenciju, on odbija korisnike i tjera ih konkurenciji. Za manje od 60km imam Trio. I da, velika je razlika u brzini između 2Mb/s i 8Mb/s, i mnogi cijene tu brzinu (znam da će se patriote početi javljati sa argumentima da većini ne treba više od 2Mb/s). :)
Imam i ja mojaTV full sa internetom IPTV i VoIP-om sa uracunatih 10 KM prema mobilnoj mrezi BH Telecom-a i besplatne pozive prema svim fiksnim brojevima BH Telecoma za 64 KM. LOL nema ponudu koja bi meni mogla vise odgovarati od ove.
chuchumbamayumbe

#1175 Re: Logosoft ALL ABOUT

iceman2010 wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Šta god da rade, cijena od 64km za 8Mb/s je previše. Da je od nekog čungalunga provajdera, pa hajde.
Imam i ja mojaTV full sa internetom IPTV i VoIP-om sa uracunatih 10 KM prema mobilnoj mrezi BH Telecom-a i besplatne pozive prema svim fiksnim brojevima BH Telecoma za 64 KM. LOL nema ponudu koja bi meni mogla vise odgovarati od ove.
Respect.
Ja za 5 km manje dobijem 6Mb/s više, mnogo više kanala i 15km uračunatog telefona. I naravno, besplatno prema LoL. A pošto se naše društvo uglavnom okreće od BH Telecoma, prema LoL, ne potrošim ni tih 15km što dobijem. Prošli mjesec prešišao 0.04km preko bonusa. Evo sada pogledah, imam još 12.02km u ovom mjesecu, a tek je 15. jan. 8-)
I opet, što treba BH Telecomu da naplaćuje 8 Mb/s toliko skupo, a za iste pare daje ljudim MojaTV uslugu Full? Zar im ta razlika od 6Mb/s vrijedi TV-a i toliko bonusa telefona i svega?! Jeste da je LoL tema, ali meni ovaj BHT nikako ne ide u glavu. :roll:
Post Reply