La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
skenderija04

#1151 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

fixer wrote:De ba skenderija, uozbilji se. Messi ove godine nije medju tri igraca. Velik dio sezone fula zbog povrede, a onda i nevidjivost u velikim tekmama.
Sve to stoji ali mi je nejasan stav oko ove nagrade. Ako je bezveze i namjesteno , kaze se , ne interesuje nas i zdravo. Ali ispada da je tako samo ako je ne osvoji Ronaldo. Pusti Messija, nece je osvojiti, ali sta ako je uzme Bilal ili Zlatan npr. Hoce li i onda biti namjesteno?
fixer

#1152 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by fixer »

skenderija04 wrote:
fixer wrote:De ba skenderija, uozbilji se. Messi ove godine nije medju tri igraca. Velik dio sezone fula zbog povrede, a onda i nevidjivost u velikim tekmama.
Sve to stoji ali mi je nejasan stav oko ove nagrade. Ako je bezveze i namjesteno , kaze se , ne interesuje nas i zdravo. Ali ispada da je tako samo ako je ne osvoji Ronaldo. Pusti Messija, nece je osvojiti, ali sta ako je uzme Bilal ili Zlatan npr. Hoce li i onda biti namjesteno?
Ma osvojit ce je. Ja sam uvjeren da hoce. Samo tvrdim da ce to biti zadnji cavao u...

Bilal zasluzuje ispred Ronalda ako je kriterij trofej. Ako je individualni doprinos ekipi, tu od Ronalda nema boljeg. Nadam se da ce Ronaldo ispostovat odluku i propustiti ovo sranje.
skenderija04

#1153 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

Jasnog kriterija nema. Da postoji, glasanje bi bilo nepotrebno. Glasa preko 400 ljudi koji valjda nesto znaju. A i ja bi volio da ne dodje na dodjelu jer je vec postalo neukusno da se vrsi toliki pritisak od strane njegovog okruzenja. Ako je toliko ponosan neka ostane kuci, ne bi mu bilo prvi put, ali neka to kaze sada . Za sada nije rekao vec je preko svojih medija filtrirano da " Cristiano ozbiljno razmislja da ne prisustvuje ceremoniji" Ja bi mu je dao jer vec postaje odvratno, svake godine ista prica. ima fin primjer svog zemljaka Ricardo Quaresma koji je bio jasan i rekao:"Meni ne treba zlatna lopta da znam da sam najbolji na svijetu"
5 0 5

#1154 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

jeste li zaboravili prvih 8 mjeseci ove godine? niz od 21 utakmice u kojima je postigao najmanje jedan gol (predhodni rekord 10 utakmica). onda, utakmice protiv pariza i milana, koje je messi povrijedjen, tako reci sam prevagnuo, itd. 100 bodova sa barcelonom prosle sezone. cetvrta zlatna kopacka. kvalifikovao je se za sp, sa argentinom koja je skocila na 3 mjesto na fifinoj rang listi. cak i sa ovom povredom jos uvijek ima najbolje statistike za 2013. godinu (gol+asist. u 2013: messi 1.563; ronaldo 1.561; lewandowski 1.12; robben 1.11; zlatan 1.07)...

riberry i ronaldo se jos uvijek nisu ni kvalifikovali za sp. ronaldo iako trenutno nosi madrid na svojim ledjima, nema nikakvih osvojenih titula, mada to za ovu nagradu i nje toliko vazno. ribery u poredjenju sa ovom dvojicom, ima samo to.

trenutno je ronaldo u najboljoj formi. neupitno. ali isto tako je i zlatan u zivotnoj formi. gledajuci cijelu godinu, messi je jos uvijek, za dlaku isred ronalda. (razlika je manja nego prosle godine).

eto, to su neki moji argumenti, zasto bi messi mogao osvojiti tu nagradu. ako je osvojii ronaldo ne mislim da bi bila neka velika pljacka, jer covjek igra fenomenalno. ribery, po meni, je najmanje zasluzio, iako ima najvise sanse da je osvoji.
Last edited by 5 0 5 on 19/11/2013 12:58, edited 1 time in total.
fixer

#1155 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by fixer »

skenderija04 wrote:Jasnog kriterija nema. Da postoji, glasanje bi bilo nepotrebno. Glasa preko 400 ljudi koji valjda nesto znaju. A i ja bi volio da ne dodje na dodjelu jer je vec postalo neukusno da se vrsi toliki pritisak od strane njegovog okruzenja. Ako je toliko ponosan neka ostane kuci, ne bi mu bilo prvi put, ali neka to kaze sada . Za sada nije rekao vec je preko svojih medija filtrirano da " Cristiano ozbiljno razmislja da ne prisustvuje ceremoniji" Ja bi mu je dao jer vec postaje odvratno, svake godine ista prica. ima fin primjer svog zemljaka Ricardo Quaresma koji je bio jasan i rekao:"Meni ne treba zlatna lopta da znam da sam najbolji na svijetu"
Sta masa od 400 ljudi moze odluciti, posebno u fudbalu gdje je vecina stvari bazirana na strasti, gdje ili pripadas ili otpadas? Nema sredine. Nema objektivnosti. 400 ljudi bi trebalo da donese objektivnu odluku ko je pruzio vise, a imamo predsjednika fife koji svoju odluku bazira na frizuri. Nema jasnog kriterija, ali ako Blato ovoliko fuli sustinu nagrade, zasto bi tih 400 "valjda nesto znali"? Logicno je da se Ronaldo buni. Ovim istupom Blata je njegovo nezadovoljstvo opravdano.
skenderija04

#1156 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

Blatter je samo odlican paravan. Fixer, zlatna lopta je glupost koju tako treba i uzeti. Meni ne treba zlatna lopta da mi dokaze da je Papin bolji od Savicevica ili Stoichkova i da Raul nije bolji od Owena i Cannavara. Isto tako tebi je Ronaldo najbolji ma koliko god zlatnih lopti ima Messsi. Mi navijamo za klubove a ne za pojedince...Pa nismo Amerikanci.
fixer

#1157 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by fixer »

505sCrtom wrote:jeste li zaboravili prvih 8 mjeseci ove godine? niz od 21 utakmice u kojima je postigao najmanje jedan gol (predhodni rekord 10 utakmica). onda, utakmice protiv pariza i milana, koje je messi povrijedjen, tako reci sam prevagnuo, itd. 100 bodova sa barcelonom prosle sezone. cetvrta zlatna kopacka. kvalifikovao je se za sp, sa argentinom koja je skocila na 3 mjesto na fifinoj rang listi. cak i sa ovom povredom jos uvijek ima najbolje statistike za 2013. godinu (gol+asist. u 2013: messi 1.563; ronaldo 1.561; lewandowski 1.12; robben 1.11; zlatan 1.07)...

riberry i ronaldo se jos uvijek nisu ni kvalifikovali za sp. ronaldo iako trenutno nosi madrid na svojim ledjima, nema nikakvih osvojenih titula, mada to za ovu nagradu i nje toliko vazno. ribery u poredjenju sa ovom dvojicom, ima samo to.

trenutno je ronaldo u najboljoj formi. neupitno. ali isto tako je i zlatan u zivotnoj formi. gledajuci cijelu godinu, messi je jos uvijek, za dlaku isred ronalda. (razlika je manja nego prosle godine).

eto, to su neki moji argumenti, zasto bi messi mogao osvojiti tu nagradu. ako je osvojii ronaldo ne mislim da bi bila neka velika pljacka, jer covjek igra fenomenalno. ribery, po meni, je najmanje zasluzio, iako ima najvise sanse da je osvoji.
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Spomeni i utakmice protiv Reala i Bayerna i njegovo nestajanje na terenu. Protiv PSG-a imao jedan potez i slavi ga se. Protiv Milana odigrao jedinu tekmu na nekom nivou, ali taj isti Milan je uzasna ekipa. Jedino joj jos ime na nivou. Portugal nije kvalifikovan, ali ako se uspije, jedini razlog zasto im je to poslo za rukom je Ronaldo. Argentina igra dobro i bez Messija, sto smo se, nazalost, uvjerili sinoc.

100 bodova sa Barcelonom je valjda Messiju neki argument, ali nije bio Ronaldo godinu prije. :D
Last edited by fixer on 19/11/2013 13:08, edited 1 time in total.
fixer

#1158 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by fixer »

skenderija04 wrote:Blatter je samo odlican paravan. Fixer, zlatna lopta je glupost koju tako treba i uzeti. Meni ne treba zlatna lopta da mi dokaze da je Papin bolji od Savicevica ili Stoichkova i da Raul nije bolji od Owena i Cannavara. Isto tako tebi je Ronaldo najbolji ma koliko god zlatnih lopti ima Messsi. Mi navijamo za klubove a ne za pojedince...Pa nismo Amerikanci.
Ako je Blato odlican paravan, sta bi bilo da je los? :D
Zlatna lopta je ogromna glupost, ali nema slike Messija koju je napravio da nije to ucinio sa ona svoja 4 "oskara".
skenderija04

#1159 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

Los paravan je ovo sto radi Ronaldovo okruzenje. Recimo prosle godine, 364 dana u godini Ronaldo je kapiten Portugala a samo jedan dan nije, dan kada se glasa za zlatnu loptu. Tada je kapiten Bruno Alves. Ili intervjui za CNN i Al Jazeeru u novembru prosle godine. Kampanja kao da je Obama. Ljudi to ne vole.
Sto se Messija tice ja ne bi volio da udje medju tri kandidata ove godine jer bi to bilo dobro i za Barcelonu i za njega.
5 0 5

#1160 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:
505sCrtom wrote:jeste li zaboravili prvih 8 mjeseci ove godine? niz od 21 utakmice u kojima je postigao najmanje jedan gol (predhodni rekord 10 utakmica). onda, utakmice protiv pariza i milana, koje je messi povrijedjen, tako reci sam prevagnuo, itd. 100 bodova sa barcelonom prosle sezone. cetvrta zlatna kopacka. kvalifikovao je se za sp, sa argentinom koja je skocila na 3 mjesto na fifinoj rang listi. cak i sa ovom povredom jos uvijek ima najbolje statistike za 2013. godinu (gol+asist. u 2013: messi 1.563; ronaldo 1.561; lewandowski 1.12; robben 1.11; zlatan 1.07)...

:shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Spomeni i utakmice protiv Reala i Bayerna i njegovo nestajanje na terenu. Protiv PSG-a imao jedan potez i slavi ga se. Protiv Milana odigrao jedinu tekmu na nekom nivou, ali taj isti Milan je uzasna ekipa. Jedino joj jos ime na nivou. Portugal nije kvalifikovan, ali ako se uspije, jedini razlog zasto im je to poslo za rukom je Ronaldo. Argentina igra dobro i bez Messija, sto smo se, nazalost, uvjerili sinoc.

100 bodova sa Barcelonom je valjda Messiju neki argument, ali nije bio Ronaldo godinu prije. :D
pa moze li se s tobom ozbiljno razgovarati? sta je sa nizom od 21 utakmice u kojima je postigao gol? protiv bayerna nije ni igrao, jer je covjek bio po•vrije•djen. ja pisem o njegovim individualnim zaslugama. ti slobodno isto tako nabroj ronaldove rekorde ove godine. ima ih. sve se stavlja na vagu. pa messi je zabio 3 gola brazilu ove godine, i to kakva 3 gola, dok se u isto vrijeme ronaldo lomio protiv luksemburga. sto sam napisao gore o messiju, stoji. cuj milan uzasna ekipa. pa dosli su sa 2:0 prednosti u barcelonu. uozbilji se.
fixer

#1161 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by fixer »

skenderija04 wrote:Los paravan je ovo sto radi Ronaldovo okruzenje. Recimo prosle godine, 364 dana u godini Ronaldo je kapiten Portugala a samo jedan dan nije, dan kada se glasa za zlatnu loptu. Tada je kapiten Bruno Alves. Ili intervjui za CNN i Al Jazeeru u novembru prosle godine. Kampanja kao da je Obama. Ljudi to ne vole.
Sto se Messija tice ja ne bi volio da udje medju tri kandidata ove godine jer bi to bilo dobro i za Barcelonu i za njega.
Slazem se sa ovim. Ronaldo se previse trudi da ovo njesra osvoji. Razumijem da bi njemu znacilo, ali nagrada je q krasni. Mislim da je ove godine shvatio to i mislim da nece biti ove godine od njega zelje uopce da to osvoji. Volio bih da se odrekne i one jedne sto je osvojio. Jednostavno da je ponudi na aukciji i da novac od njene prodaje da nekome.
fixer

#1162 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by fixer »

505sCrtom wrote: pa moze li se s tobom ozbiljno razgovarati? sta je sa nizom od 21 utakmice u kojima je postigao gol? protiv bayerna nije ni igrao, jer je covjek bio po•vrije•djen. ja pisem o njegovim individualnim zaslugama. ti slobodno isto tako nabroj ronaldove rekorde ove godine. ima ih. sve se stavlja na vagu. pa messi je zabio 3 gola brazilu ove godine, i to kakva 3 gola, dok se u isto vrijeme ronaldo lomio protiv luksemburga. sto sam napisao gore o messiju, stoji. cuj milan uzasna ekipa. pa dosli su sa 2:0 prednosti u barcelonu. uozbilji se.
Vidis da skenderija moze.

Ove tvoje skrabotine su previse "obojene" da bi uopce komentirao. Niz od 21 gola... :D Sta cemo o nizu od mjesec dana bez gola? :lol:
5 0 5

#1163 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: Vidis da skenderija moze.

Ove tvoje skrabotine su previse "obojene" da bi uopce komentirao. Niz od 21 gola... :D Sta cemo o nizu od mjesec dana bez gola? :lol:
ne znam sta da ti kazem. ako se godina broji od kraja avgusta do pocetka novembra, onda je ronaldo sigurno, skupa sa zlatanom najveci kandidat za nagradu. ako se godina broji od prvog januara do pocetka novembra (kada se zavrsava glasanje), onda je jasno ko je kralj.

opet te pozivam da mi nabrojis ronaldove individualne, klupske i zasluge sa reprezentacijom u 2013. godini po kojima ti mislis, da ronaldo zasluzuje nagradu.
fixer

#1164 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by fixer »

505sCrtom wrote: ne znam sta da ti kazem. ako se godina broji od kraja avgusta do pocetka novembra, onda je ronaldo sigurno, skupa sa zlatanom najveci kandidat za nagradu. ako se godina broji od prvog januara do pocetka novembra (kada se zavrsava glasanje), onda je jasno ko je kralj.

opet te pozivam da mi nabrojis ronaldove individualne, klupske i zasluge sa reprezentacijom u 2013. godini po kojima ti mislis, da ronaldo zasluzuje nagradu.
Pa taj niz od mjesec dana bez gola je bio u 10. mjesecu. :D
Covjece, Ronaldo je bolan toliko bolji u ovoj godini, da mi je ispod casti usporedjivati ga ove godine sa Messijem. Pa koliko je ovo dobra godina Messiju svjedoci da ste i vi na onoj temi u jednom trenutku bili zabrinuti sa tim sta se s Messijem desava. Bilo je izjava - hvala Bogu pa je Rossel doveo Neymara. :D Njegova citava sezona je takva, samo vam je to tek na kraju zasmetalo. Brukao se protiv Varanea, te je u svakoj utakmici protiv Reala bio vas ubjedljivo najlosiji igrac. Koliko je samo izgubljenih lopti imao na nekim pokusajima driblinga? Koliko je prosetao? Niti je pravio visak, niti je stvarao gol prilike. Samo je gubio lopte. Proslu utakmicu takodjer bio najlosiji. Neymar, mladic, pored njega igracina ispao. Smijesno ga uzimati kao nekog konkurenta Ronaldu ove godine.
5 0 5

#1165 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: Pa taj niz od mjesec dana bez gola je bio u 10. mjesecu. :D
Covjece, Ronaldo je bolan toliko bolji u ovoj godini, da mi je ispod casti usporedjivati ga ove godine sa Messijem. Pa koliko je ovo dobra godina Messiju svjedoci da ste i vi na onoj temi u jednom trenutku bili zabrinuti sa tim sta se s Messijem desava. Bilo je izjava - hvala Bogu pa je Rossel doveo Neymara. :D Njegova citava sezona je takva, samo vam je to tek na kraju zasmetalo. Brukao se protiv Varanea, te je u svakoj utakmici protiv Reala bio vas ubjedljivo najlosiji igrac. Koliko je samo izgubljenih lopti imao na nekim pokusajima driblinga? Koliko je prosetao? Niti je pravio visak, niti je stvarao gol prilike. Samo je gubio lopte. Proslu utakmicu takodjer bio najlosiji. Neymar, mladic, pored njega igracina ispao. Smijesno ga uzimati kao nekog konkurenta Ronaldu ove godine.
znaci ne nabra ih ti. ispod casti usporedjivati. :lol: upravo zbog toga, vecina onih koji glasaju, razmisljaju ovako

Thiago Silva: “I put Messi first, Ibra second and Cristiano third as he didn't win anything last year.”

jednu stvar ti mogu priznati. bez ronalda ove sezone madrid bi bio negdje na 7-8 mjestu u primeri. sto isto govori nesto o timu od milijardu eura. ali na stranu to. zbog cega ti mislis da ronaldo zasluzuje nagradu? zbog toga sto messi gubi lopte. ili zbog toga sto ronaldo ima najveci broj suteva u evropi? promasenih suteva, da budem precizan. mozda zbog toga sto igra baraz? ili zbog toga sto nije osvojio zlatnu kopacku, po cetvrti put zaredom? mozda zbog toga sto nije vidio prvog mjesta od avgusta 2011.?
osim njegovog velikog ucinka ove sezone, koji drzi madrid na trecem mjestu, i velikog broja golova u ls, ne vidim nista posebno. i to je sve u zadnja dva-tri mjeseca. gdje je bio na pocetku godine?

hajde, nabroj mi sta je to ronaldo fenomenalno postigao, ako vec messijev niz od 21 utakmicu nije dovoljno za zlatnu loptu. sta je to ronaldo vise napravio u 2013.? nesto posebno?

osim sto uzimas kao argument messijeve izgubljene lopte (sto isto nije tacno, postavit cu ti statistike kasnije, sad nemam vremena), ne vidim nijedan koji govori u korist ronalda. pusti sta messi nije. da cujem sta ronaldo jeste.
fixer

#1166 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by fixer »

Cuj gdje je Ronaldo bio na pocetku godine?
Ako uzmemo prva dva mjeseca Ronaldo je zabio vise golova od Messija. :D S kim ja pricam. :D
aveos

#1167 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by aveos »

Image

Na 7 utakmica nije zabio u proljetnom djelu,2 tekme barceloni
fixer

#1168 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by fixer »

Gdje jednu uopce nije igrao od pocetka, nego pred sami kraj usao, a drugu nije zabio ali je igrao dobro.
5 0 5

#1169 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:Cuj gdje je Ronaldo bio na pocetku godine?
Ako uzmemo prva dva mjeseca Ronaldo je zabio vise golova od Messija. :D S kim ja pricam. :D
Znači broj golova je mjerilo? Eto, oduzmi Messiju prva dva mjeseca, a Ronaldu zadnja dva, pa saberi gdje smo.
fixer

#1170 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
fixer wrote:Cuj gdje je Ronaldo bio na pocetku godine?
Znači broj golova je mjerilo? Eto, oduzmi Messiju prva dva mjeseca, a Ronaldu zadnja dva, pa saberi gdje smo.
Sta je mjerilo? Zanimljivo- nekad su ti golovi mjerilo, nekad trofeji! :grin: Sta je mjerilo? Dojam? Pa to je jos vise na strani Ronalda. Bio je pogon Reala u vecini bitnih tekmi, dok je u tim Messi bio smetalo. Vecini.
popokatepetl_com

#1171 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by popokatepetl_com »

505sCrtom wrote:
fixer wrote: Vidis da skenderija moze.

ne znam sta da ti kazem. ako se godina broji od kraja avgusta do pocetka novembra, onda je ronaldo sigurno, skupa sa zlatanom najveci kandidat za nagradu. ako se godina broji od prvog januara do pocetka novembra (kada se zavrsava glasanje), onda je jasno ko je kralj.

O cemu ti pricas cijelu godinu Ronaldo je bolji od Messija, po tvojoj prici on ispade igra samo od avgusta dobro, ostata godine se niej vidio, eto samo je bio prvi strijelac lige sampiona i mislim zabio u svim mecevima knock out faze gol...

Nakljukani Argentinac ima umjesto 2 koliko je zasluzio cak 4 zlatne lopte sto je na stetu drugih dobio, jednom na stetu upravo Ronalda a drugi put na stetu Snajdera (a ako ne Snajdera onda Inieste, mada je Snajder apsolutno zasluzio) i sad bi jos i petu zlatnu loptu koju je ovaj put ruku na srce zasluzio ne Ronaldo vec Ribery ali vjerovatno ce je zbog Fifinog favorizovanja Messija proslih godina sad na stetu Riberya dati Ronaldu.
skenderija04

#1172 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by skenderija04 »

Ocigledno nisu samo ni golovi. Da je tako, svi bi pricali o Vlaskisu iz Sudove jer je on dao najvise golova u 2013 :D

Sad si pogodio DOJAM. E sad, na tebe je najveci dojam ostavio Cristiano, na 505-ticu Messi a za ekipu sa teme o Bayernu Riberry. Ako bi se napravila anketa na forumu vjerovatno bi je dobio Zlatan. Zato ce tih 400 i nesto reci ko je na njih ostavio najveci dojam i taj ce biti osvajac zlatne lopte
fixer

#1173 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by fixer »

skenderija04 wrote:Ocigledno nisu samo ni golovi. Da je tako, svi bi pricali o Vlaskisu iz Sudove jer je on dao najvise golova u 2013 :D

Sad si pogodio DOJAM. E sad, na tebe je najveci dojam ostavio Cristiano, na 505-ticu Messi a za ekipu sa teme o Bayernu Riberry. Ako bi se napravila anketa na forumu vjerovatno bi je dobio Zlatan. Zato ce tih 400 i nesto reci ko je na njih ostavio najveci dojam i taj ce biti osvajac zlatne lopte
U toj igri ce Messi uvijek osvajat. Ronalda je tesko voljeti. Onda nagradu nazovi najsimpaticniji igrac i nema problema.
5 0 5

#1174 Spanska liga ( Primera División )

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:
skenderija04 wrote:Ocigledno nisu samo ni golovi. Da je tako, svi bi pricali o Vlaskisu iz Sudove jer je on dao najvise golova u 2013 :D

U toj igri ce Messi uvijek osvajat. Ronalda je tesko voljeti. Onda nagradu nazovi najsimpaticniji igrac i nema problema.
Pa nije Messi kriv "što je Ronalda teško voljeti". Napisao sam ranije zašto ja mislim da Messi zaslužuje. Vjerovatno mnogi tako rezonuju. Ako Messi osvoji, biće između ostalog zbog tih rezultata. Ako je osvoji Ronaldo, isto uredu, što se mene tiče. Messi će sutra pokupiti nagradu koja se može osvojiti samo na jedan način. Sve ostalo je nadmudrivanje.
fixer

#1175 Re: Spanska liga ( Primera División )

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
fixer wrote:

Pa nije Messi kriv "što je Ronalda teško voljeti". Napisao sam ranije zašto ja mislim da Messi zaslužuje. Vjerovatno mnogi tako rezonuju. Ako Messi osvoji, biće između ostalog zbog tih rezultata. Ako je osvoji Ronaldo, isto uredu, što se mene tiče. Messi će sutra pokupiti nagradu koja se može osvojiti samo na jedan način. Sve ostalo je nadmudrivanje.
Nije kriv. Ali onda nije najbolji na svijetu, nego najsimpaticniji medju najboljima. Logicno je da se uvijek moze pronaci razlog zasto da se da Messiju, ali je fazon sto je tih razloga za Ronalda tri puta vise. Ovaj Messi nije konkurentan Messiju iz proslih sezona, a Ronaldo iz ove godine jest.
Post Reply