Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1151 Re: Al Jazeera Balkans

Post by -LIBERO- »

Informativno su pomeli kokurenciju u regionu, realno gledajuci :thumbup:

Po mom licnom ukusu, nedostaje im emisija forme dijaloskih suceljenja..i to barem dva puta sedmicno o aktuelnim temama regiona i i sire.

Ako jos to ukombinuju...onda zaista 8-) :kravata: :thumbup:
dragonz

#1153 Re: Al Jazeera Balkans

Post by dragonz »

Dalija + onaj sa cvikama novinar za sport : Messi postigao dva gola i srušio svoj rekord te se obadvoje nasmijaše bez da su skontali svoju provalu.

:-)
novi.dan.nova.nafaka

#1154 Re: Al Jazeera Balkans

Post by novi.dan.nova.nafaka »

-LIBERO- wrote:Informativno su pomeli kokurenciju u regionu, realno gledajuci
:thumbup:
IgiPop

#1155 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

Odličan dokumentarac sa Amirom medunjanin na AJB: http://youtu.be/wymIWTxgNIU
opa22

#1156 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

Super doku, u srijedu "Recite Al Jazeeri" Djordje Kostic u razgovoru sa Ivicom Dacicem, razgovaralo se o Kosovu, specijalnim odnosima Srbije sa RS i Dacicevim zeljama o istim odnosima sa FBiH....Inace Al Jazeera English je imala interesantan "Talk to Al Jazeera" sa Dodikom i Inzkom
StupskaBitanga

#1157 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

jesam l ija samo primijetio da nema više dodatnih vodtelja u vijestima za biznis i sport i da jedan voditelj vodi sve
mahalik

#1158 Re: Al Jazeera Balkans

Post by mahalik »

radi li na Al jazeeri još Aldin Arnautović?
opa22

#1159 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

mozda je i on u timu koj je dobio nogu
mahalik

#1160 Re: Al Jazeera Balkans

Post by mahalik »

opa22 wrote:mozda je i on u timu koj je dobio nogu
a ko je dobio nogu na AlJB
opa22

#1161 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

Ilija Jandric i jos neki
StupskaBitanga

#1162 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

ima li Adise Ruždić gdje?
opa22

#1163 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

Adisa je still na AJB u redakciji
StupskaBitanga

#1164 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

ja pola novinara ne viđam ali možda imaju samo određene priloge
opa22

#1165 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

Adisa je koliko znam bila zaduzena za Parlament BiH pa kako se nista interesantno ne desava, tako i ona vjerojatno ima manje posla :lol:
sarajevac

#1166 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sarajevac »

mahalik wrote:radi li na Al jazeeri još Aldin Arnautović?
on je dao otkaz još davno
milojicabrzi

#1167 Re: Al Jazeera Balkans

Post by milojicabrzi »

Cuj, sta se to desava pa da i sa Al Jazeera odlaze?
opa22

#1168 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

pa vjerojatno neki nisu navikli na profesionalizam pa sami odlaze, neki ne ispune kako treba dobijene zadatke pa dobiju otkaz :)
sarajevac

#1169 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sarajevac »

opa22 wrote:pa vjerojatno neki nisu navikli na profesionalizam pa sami odlaze, neki ne ispune kako treba dobijene zadatke pa dobiju otkaz :)
A vidim ti se baš razumijes u profesionalizam. Po forumima. Ovo što ti svo vrijeme ovdje pišeš je laž. Ili su ti izvori loši Ili si plaćen da kenjaš ili bi i ti jako želio da se nakačiš na budžet bogatog šeika.

AJB je novinarski gledano, smeće i nema ništa od Al Jazeera filozofije, to je jasno svakom ko je i jednom gledao AJ English. O tome svjedoči i gledanost koja je na nivou TV Vogošća. Daj svakoj televiziji budžet od 30 miliona i dobićeš mnogo bolji rezultat.

Na primjer, ova kuća objavljuje današnje vijesti sa portala. Novinari kradu i recikliraju davno uradjene priče kolega iz drugih medija AJB za godinu dana nije uradila ni jednu istraživačku priču.

U njoj su se skupile neznalice raznih vrsta, polu-pismeni novinari sa govornim manama, mediokriteti razvrstani u redove Bošnjaka, Srba i Hrvata. Napredovanje se obezbjedjuje putem rektalnog alpinizma i nacionalnog ključa. Sa direktorom na džumu pa će ti biti dobro. Donesi doručak šefici pa će ti biti dobro.

Postoji nekoliko (možda 5 od 50 novinara i novinarki) časnih izuzetaka ali ni oni vjerovatno neće još dugo izdržati. Ili će pognuti glavu za par hiljada eurića.

O stanju u AJB znaju svi ali teško je ostaviti dobru platu. Time se valjda kompenzira tankoća obraza i poznavanja profesije.

A tvoja svraka-filozofija (nek je svjetlucavo i šareno) veze nema sa ozbiljnom kritikom i analizom nekog medija.

Momak, knjige u šake, bićeš pametniji. Pusti se laganja po forumima - "nećeš se ti hljeba od toga najesti."
opa22

#1170 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

:lol: :lol: a sta sam ja to napisao o AJBalkans da je laž? objavim video i napisao da je dobar interviju, napisao da je Ilija dobio nogu, pa šta je tu laž? a sto se tice profesionalizma i objektivnosti, milijun godina su ispred ostalih....nti sam uposlenik, niti me placaju, niti zelim da se nakacim na budzet seika, zadovoljan sam s tim sto imam. Pa svaka TV u svojim vijestima objavljiva ono sto smo u jutarnjim i popodnevnim satima procitali na portalima i novinama :-) :-) :-) sto se tice novinara, u njhovo obrazovanje i nacin napredovanja necu da ulazim niti me interesira...Rado pogledam njihove vijesti i emisije i tako ce biti jer me zasigurno glava od njih nece zaboljeti
wolf07

#1171 Re: Al Jazeera Balkans

Post by wolf07 »

sarajevac wrote:
opa22 wrote:pa vjerojatno neki nisu navikli na profesionalizam pa sami odlaze, neki ne ispune kako treba dobijene zadatke pa dobiju otkaz :)
A vidim ti se baš razumijes u profesionalizam. Po forumima. Ovo što ti svo vrijeme ovdje pišeš je laž. Ili su ti izvori loši Ili si plaćen da kenjaš ili bi i ti jako želio da se nakačiš na budžet bogatog šeika.

AJB je novinarski gledano, smeće i nema ništa od Al Jazeera filozofije, to je jasno svakom ko je i jednom gledao AJ English. O tome svjedoči i gledanost koja je na nivou TV Vogošća. Daj svakoj televiziji budžet od 30 miliona i dobićeš mnogo bolji rezultat.

Na primjer, ova kuća objavljuje današnje vijesti sa portala. Novinari kradu i recikliraju davno uradjene priče kolega iz drugih medija AJB za godinu dana nije uradila ni jednu istraživačku priču.

U njoj su se skupile neznalice raznih vrsta, polu-pismeni novinari sa govornim manama, mediokriteti razvrstani u redove Bošnjaka, Srba i Hrvata. Napredovanje se obezbjedjuje putem rektalnog alpinizma i nacionalnog ključa. Sa direktorom na džumu pa će ti biti dobro. Donesi doručak šefici pa će ti biti dobro.

Postoji nekoliko (možda 5 od 50 novinara i novinarki) časnih izuzetaka ali ni oni vjerovatno neće još dugo izdržati. Ili će pognuti glavu za par hiljada eurića.

O stanju u AJB znaju svi ali teško je ostaviti dobru platu. Time se valjda kompenzira tankoća obraza i poznavanja profesije.

A tvoja svraka-filozofija (nek je svjetlucavo i šareno) veze nema sa ozbiljnom kritikom i analizom nekog medija.

Momak, knjige u šake, bićeš pametniji. Pusti se laganja po forumima - "nećeš se ti hljeba od toga najesti."
Obzirom na stanje u drugim medijima sve i da si u pravu AJB je jedno desetak svjetlosnih godina ispred svih ostalih na ovom podneblju. Prema tome, malo smiri strasti kad ih kritikujes, nismo coravi.
It_is_a_Leclerc

#1172 Re: Al Jazeera Balkans

Post by It_is_a_Leclerc »

sarajevac wrote:

To su budalaštine što pišeš. AJB je fantastičan medijski projekat na Balkanu, koji svakodnevno oduševljava milione gledatelja svojom - nezavisnošću - profesionalnošću i - korektnošću. Pratim malo njihove novinare na twitteru i vidim da su ljudi zaista na mjestu.
To što ti pišeš je sigurno rezultat činjenice da si ili, probao dobiti posao tamo, pa nije išlo, ili dobio posao, pa brzo dobio otkaz. Jer, niko objektivan ne može pisati ovakve stvari.
filozofija

#1173 Re: Al Jazeera Balkans

Post by filozofija »

Zivim u Austrijii i jedini medij koji pratim sa prostora ex-yu svakodnevno jeste Al Jazeera. :thumbup:
IgiPop

#1174 Re: Al Jazeera Balkans

Post by IgiPop »

Ovaj "sarajevac" je 100% dobio otkaz na AJB, ili nije prošao na inetrview-u. Kake gluposti! Nisam novinar, ali mi je smijesno porediti kvalitet novinara na AJB i onih na drugim BH kucama, pa i na HRT-u ili Nova TV. AJB novinari su nekoliko klasa iznad. Ja ne znam nikoga ko gleda tv Vogosca (mozda neki Vogoscani?), ali vecina mojih prijatelja gleda AJB, pa cak i neki prijatelji i familija iz C Gore, Srbije i Kosova. Program je vrhunski i sve je bolji. Ovo je, definitivno, jedini medij kod nas (osim nekih odlicnih web stranica) koji ima svjetski kvalitet i standarde.
dustaban

#1175 Re: Al Jazeera Balkans

Post by dustaban »

Ovdje ce za par godina ostati samo par televizija koje sad gledamo. AlJazeera je sigurno jedna od njih i za nju nema zime. To je jednostavno jaka FIRMA koja ne zavisi od zvjezda i zvjezdica i ima visoke standarde. Nemam primjedbi ni na njihovu kadrovsku politiku, Arduana koliko vidim, rjetko se vidi, a i kad se ukaze to su neki prilozi sa pijace. Taman kako treba! Ostali bosanci su se bogme svi dobro snasli, ugodno me iznenadio Rondic.
Ja uzivam gledati onog Marka Pavlovica sto vodi biznis. Coek je svjetska klasa.
Nisam zensko ni derpe, ali moram konstatovati da je vizuelno tu negdje sa Bali begom!
Locked