Ja mislim da je vlada vec prvi dan strajka,tj. prvu noc, pristala na ovaj ultimatum.Better Man wrote: Ne moze Gras ucjenjivati i nema nikakvo pravo na to Vladu Kantona ili bilo koga drugog da za troskove prevoza svojih uposlenika obezbjede, tj. kupe iskljucivo kupon za Gras, bez mogucnosti da se uposleniku koji na posao dolazi vlastitim automobilom ili taksijem isplati protuvrijednost u novcu. Pravo svakog pojedinca je da odluci cime ce da se vozi na posao, a ne da mu neko to namece nekim ultimatumom i da ucjenjuje Vladu, firmu itd. u kojoj uposlenik radi.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1151 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- kamen spoticanja
#1152 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ucjene prolaze samo onda kad nemas alternativu(r)evolucionarka wrote:Nek je GRAS ucjenom dobio sta je htio![]()
![]()
![]()
U ovoj drzavi se samo bezobrazluk i drskost isplati :![]()
![]()
![]()
a u sarajevu gras nema alternativu
- O'zone
- Globalni moderator
#1153 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sranje kroz gusto granje!
GRAS-ovci dobili što su htjeli-dokaz da sila u ovome gradu riješava sve i da GRAS-u ne može niko ništa.
Vlada ispla p...asta do kraja kao i sve prethodne (samo nemojte talasati i da narod ne bude zadovoljan evo Vam sve na dlanu a nama ostaju naše fotelje)
Građani dobili m..do Marjanovo opet će se vozati u prevozu koji smrdi i moliti boga da ne otkažu kočnice na nekom od vozila a o šteti koja je nastala zadnjih dana niko neće ni govoriti.
Država za siledžije jer narod zna!
GRAS-ovci dobili što su htjeli-dokaz da sila u ovome gradu riješava sve i da GRAS-u ne može niko ništa.
Vlada ispla p...asta do kraja kao i sve prethodne (samo nemojte talasati i da narod ne bude zadovoljan evo Vam sve na dlanu a nama ostaju naše fotelje)
Građani dobili m..do Marjanovo opet će se vozati u prevozu koji smrdi i moliti boga da ne otkažu kočnice na nekom od vozila a o šteti koja je nastala zadnjih dana niko neće ni govoriti.
Država za siledžije jer narod zna!
- van Basten
#1154 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sada treba kontraštrajk - narod stoji na stanicama i uredno propušta prazne tramvaje/trolejbuse/autobuse... totalno ih ignorišući
sada malo ozbiljnije - rasformirati GRAS odmah večeras, usput pohapsiti odgovorne za nelegalni štrajk. Formirati - SaTra za tramvajski saobraćaj, SaTro - za trolejbuski saobraćaj a autobuske i kombi linije dati na licitaciju po lotovima i na ugovore od po godinu dana.
Ako nemaju coyones za to, onda je red za drugu saobraćajnu bruku u deset dana da barem ministar saobraćaja podnese ostavku, a vala i premijer bi mogao razmisliti o svojoj ulozi.
Ako ni to nisu u stanju...
sada malo ozbiljnije - rasformirati GRAS odmah večeras, usput pohapsiti odgovorne za nelegalni štrajk. Formirati - SaTra za tramvajski saobraćaj, SaTro - za trolejbuski saobraćaj a autobuske i kombi linije dati na licitaciju po lotovima i na ugovore od po godinu dana.
Ako nemaju coyones za to, onda je red za drugu saobraćajnu bruku u deset dana da barem ministar saobraćaja podnese ostavku, a vala i premijer bi mogao razmisliti o svojoj ulozi.
- kamen spoticanja
#1155 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
recimo ovo je opcijavan Basten wrote:sada treba kontraštrajk - narod stoji na stanicama i uredno propušta prazne tramvaje/trolejbuse/autobuse... totalno ih ignorišući![]()
- Better Man
#1156 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da jos jednom ponovim! Sve dok se Gras ne bude dobio konkurenciju stanje u istom se nece promjeniti. Dakle jedini izlaz je da se uvede konkurencija uvodjenjem drugog javnog prevoznika koji bi pokrivao sve linije koje pokriva Gras.
-
VjecitiStudent
#1157 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nadam se da ce nas sljedeci put biti puno, puno, puno vise, onda ovakvi strajkovi uopste ne bi bili ovoliki problem.BHF_Manijak wrote:Ne znam je li bilo vec ili ne, nemam fakat ni vremena ni volje listati unazad po 20 strana ali bih samo da kazem;
SVAKA CAST SVIM ONIM LJUDIMA KOJE SAM DANAS VIDIO DA SASVIM NEOBAVEZNO I ULJUDNO STANU NA PROSIRENJE PREDVIDJEN ZA BUSEVE I PITAJU RAJU TREBA LI PREVOZ DO XY LOKACIJE; BESPLATNO NARAVNO!!! RESPEKT VAM I JOS JEDNOM SVAKA CAST, RIJETKI STE DANAS BILI!!!![]()
![]()
- cappy_tempo
#1158 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sta kazu sosoni,prekinuli smo strajk hahaha. Ocigledno su zaboravili reci koje godine
-
kennann
#1159 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kako ih nije stid traze neke zahtjeve...ko meni uplacuje penziono i zdravstveno - moja firma ukoliko stoji dobro i ima promet.......imam li ja regres imam ako firma ima super rezultate poslovanja.....ne moze njima vlada davati regres i uplacivati penziono i zdravstveno a ljudi imaju djelatnost koja je itekako profitabilna..to vam je isto da ja sad otvorim trgovinu zaposlim sebe i svoju zenu i cekam da mi vlada kantona da regres i penziono - zdravstveno osiguranje......nista im nije trebalo udovoljiti... bagra lopovska ...pokrali su vlatiti firmu....a i SDA ima najvecu krivicu za ovako satanje...za vrijeme SDA radilo se sta se htjelo.......
- zateznistub
#1160 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A nu da nu, ja ne viđ0 ni jedan trolejbus da je proskripao kroz Dobrnju. Da nu.cappy_tempo wrote:sta kazu sosoni,prekinuli smo strajk hahaha. Ocigledno su zaboravili reci koje godine
- Alfons Kauders
#1161 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
bilo bi zanimljivo... lingvisticki...kamen spoticanja wrote:recimo ovo je opcijavan Basten wrote:sada treba kontraštrajk - narod stoji na stanicama i uredno propušta prazne tramvaje/trolejbuse/autobuse... totalno ih ignorišući![]()
satra tramvaj... satro trolejbus...
samo sto ovo nije kraj cijele price, ovo je samo pocetak kraja price... raja ce zaboraviti na ovo i za par mjeseci smo na istom... a vlast ocito nema kicme da u grasu zavodi red
-
suspect_zero
#1162 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Čini mi se da čujem tramvaj kako mota na Vijećnici?

- JThomas
#1163 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
zašto pred biminom vilom nisu protestovali?
ili fakultetom?
ili fakultetom?
-
Jingo
#1164 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nema na čemu, bilo je zadovoljstvo naći se na usluzi građanima. Ja bogami danas bacio nekoliko dobrih tura, a raja na kraju pita koliko smo dužniBHF_Manijak wrote:Ne znam je li bilo vec ili ne, nemam fakat ni vremena ni volje listati unazad po 20 strana ali bih samo da kazem;
SVAKA CAST SVIM ONIM LJUDIMA KOJE SAM DANAS VIDIO DA SASVIM NEOBAVEZNO I ULJUDNO STANU NA PROSIRENJE PREDVIDJEN ZA BUSEVE I PITAJU RAJU TREBA LI PREVOZ DO XY LOKACIJE; BESPLATNO NARAVNO!!! RESPEKT VAM I JOS JEDNOM SVAKA CAST, RIJETKI STE DANAS BILI!!!![]()
![]()
Vozio sam na relacijama Grbavica-Drvenija, Stup-Pofalići, Pofalići-Pozorište i Maršalka-Ilidža. I na kraju žurio kući i fasovo kaznu. Ali neke stvari se ne mogu platiti novcem
-
suspect_zero
#1165 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jingo wrote:Nema na čemu, bilo je zadovoljstvo naći se na usluzi građanima. Ja bogami danas bacio nekoliko dobrih tura, a raja na kraju pita koliko smo dužniBHF_Manijak wrote:Ne znam je li bilo vec ili ne, nemam fakat ni vremena ni volje listati unazad po 20 strana ali bih samo da kazem;
![]()
Neki čudno gledaju, i čekaju, ali bilo je i onih kojima je bilo svega dosta pa su ulazili bez pitanja.
![]()
![]()
![]()
Vozio sam na relacijama Grbavica-Drvenija, Stup-Pofalići, Pofalići-Pozorište i Maršalka-Ilidža. I na kraju žurio kući i fasovo kaznu. Ali neke stvari se ne mogu platiti novcem![]()
![]()
- JThomas
#1166 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
Jingo
#1167 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nisam. kod mene su važile mjesečne 
- Cholina_Lokica
#1168 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jel' sutra svi bojotuju kupovinu karata?
-
(r)evolucionarka
#1169 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ko je kriv sto GRAS nema alternativu?kamen spoticanja wrote:ucjene prolaze samo onda kad nemas alternativu(r)evolucionarka wrote:Nek je GRAS ucjenom dobio sta je htio![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a u sarajevu gras nema alternativu
Ovo je bila prilika da se uvede alternativa, ali ocito da to "nekom"nije u interesu.
Obicni svijet ce za 2-3 dana zaboravit sta nam GRAS napravi
- valterbranisarajevo
#1170 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sada kada je sve navodno "gotovo" možemo se još jednom vratiti na članak iz oslobođenja....Odnosno na najvjerovatnij uzrok ovog nelegalnog štrajka...
valterbranisarajevo wrote:Ucjenama do podobnog direktora?
Razgovor kantonalnog premijera Fikreta Musića, predsjedavajuće Skupštine Mirjane Malić i ministra prometa i komunikacija Harisa Lulića sa predstavnicima Sindikata komunalne privrede Grasa nestavlja se danas. U zapisniku sa početka ovih poregovora, od 20 septembra, navedeno je kako je „na zahtjev Predsjedništva sindikata komunalne privrede održan sastanak u Vladi Kantona Sarajevo na kojem su razmatrana aktuelna pitanja iz poslovanja ovog komunalnog preduzeća“.
Razgovor je trajao sata, a na današnjem nastavku razmotriće se i potreba organizovanja vanredne sjednice Skupštine KS o problemima u Grasu.
No svi potpisi radnika za organizaciju štrajka,a koji su prezentovani čelnicima Kantona, samo su izgovor Sindikata pred zatvaranje konkursa za izbor direktora ovog preduzeća, koji ističe sutra.
Dosad su se na konkurs prijavili bivši direktor Grasa Šaćir Boškailo, smijenjen nakon štrajka na Dan oslobođenja Sarajeva, Jakub Kubur, izvršni direktor za autobuski i minibuski saobraćaj,a sve više se pominje i mogućnost povratka Hasana Bašića na čelno mjesto u Grasu, smijenjenog u proljeće ove godine.
Da bi štrajk bio zakonski organizovan, potrebno je odobrenje Sindikata komunalne privrede FBiH, kojem podružnica iz Grasa duguje iznose članarina za 4 mjeseca, pa se peticijom očigledno želi uticati na izbor menadžmenta firme. Od svih nabrojanih, Sndikat bi na čelu Grasa najviše želio vidjeti Šaćira Boškaila, njihovu marionetu i upravo se toga trebaju čuvati u zgradi KS-a, kako bilo, svako ko dođe na čelo preduzeća, dužnog 70 miliona KM, bez financijske podrške kantona neće uraditi ništa.
J.M.
Oslobođenje 26.9. 2011.
- cappy_tempo
#1171 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
tramvaja nema,more biti bidne ,a more biti ne bidne ali tramvaja nema. Gradjani mogu cekati 10 dana,10 sedmica ili 10 godina tramvaja nema 
- vjesticanametli
#1172 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nema na cemu ...............mjesecne vaze a moze i bez kartesuspect_zero wrote:Jingo wrote:Nema na čemu, bilo je zadovoljstvo naći se na usluzi građanima. Ja bogami danas bacio nekoliko dobrih tura, a raja na kraju pita koliko smo dužniBHF_Manijak wrote:Ne znam je li bilo vec ili ne, nemam fakat ni vremena ni volje listati unazad po 20 strana ali bih samo da kazem;
![]()
Neki čudno gledaju, i čekaju, ali bilo je i onih kojima je bilo svega dosta pa su ulazili bez pitanja.
![]()
![]()
![]()
Vozio sam na relacijama Grbavica-Drvenija, Stup-Pofalići, Pofalići-Pozorište i Maršalka-Ilidža. I na kraju žurio kući i fasovo kaznu. Ali neke stvari se ne mogu platiti novcem![]()
![]()
![]()
![]()
-
suspect_zero
#1173 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
vjesticanametli wrote:
nema na cemu ...............mjesecne vaze a moze i bez kartebilo je simpa kako raja u nevjerici gleda kad stanes i pitas imal ko
ja sam samo zene vozila
![]()
![]()
![]()
malo me strah
Ipak si ti dobra Vještica
- drndalo
#1174 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Izgleda da do sljedeceg prosvjeda i blokade grada od strane nezadovoljnih radnika OHR-a, UN-a, OSCE-a, EUPM-a, EUSR-a, EU-a, NATO-a, EUFOR-a u pravednoj borbi za svoja prava, nema nista... Naravno da ce ocekivati od nas gradjana da ih podrzimo u tim nastojanjima i zahtjevima njihovog sindikata, jer ni njihovi sefovi ali ni radnici nisu ni za sta krivi... Krivi su samo gradjani i Kanton, te bi zbog toga mogli pozvati sve istomisljenike da mirno i dostojanstveno demoliraju TV koji siri neistine...

- Filter
#1175 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ako se druge budzetlije/propaliteti navade, na***ali smo(r)evolucionarka wrote:Nek je GRAS ucjenom dobio sta je htio![]()
![]()
![]()
![]()
![]()