SDP

Post Reply
madner

#1151 Re: SDP

Post by madner »

Konstruktivna kritika znaci da koristis argumente. Spominjane proslih godina nije argument, osim za osobe koje se osjecaju lose jer su izgubile vlast.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1152 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:Konstruktivna kritika znaci da koristis argumente. Spominjane proslih godina nije argument, osim za osobe koje se osjecaju lose jer su izgubile vlast.
Spominjanje prošlih godina znači dupli standard..
madner

#1153 Re: SDP

Post by madner »

Dupli standard koga? Forumasa koji tada uglavnom nisu bili tu? Kako su oni mogli imati dupli standard?

Shvatam je da boli, ali ako hoces da ukazes na dupli standard moras malo preciznije navesti sta i kada.
quasar

#1154 Re: SDP

Post by quasar »

KatarinaKosaca wrote:Šta znači "konstruktivna kritika" i zašto nije spomenuta prije dvije ili tri godine nikad? Ako to znači davanje konkretnih prijedloga onda nije zadatak forumaša da to rade. Niti imaju vlast, niti 5 milja plaću, pa da predlažu i savjetuju :D
Ako to znači, u svakoj rečenici ponoviti... ali eto, nema boljeg, radi se o čistoj promidžbi . Ako je nekome uvreda što se dira SDP, onda je to zaštitnički majčinski odnos prepun emocija, pa je svaka racionalnost pri tom, isključena...
Rekao sam vec da nisam kvalifikovan da dajem prijedloge. Ja sam im dao ono sto su trazili - glas, sad je moje da trazim - da mi bude bolje. Medjutim dovoljno cijenim sebe da se necu prosipati pa optuzivati ih za nesto sto nisu krivi, ili nazivati ih lopovima, ublehama itd. Jos je rano za to. tako se svrstavam u grupu onih koji su ozlojedjeni zbog gubitka vlasti, a koji su nas i doveli do ovde.
Konstruktivno je reci SDP je kriv za to i to. A ne sve od reda pripisati. Konstruktivno je biti svjestan sta se sad moze, a sta jos ne moze. Tkodjer, sta su prioriteti.

I DA! Nema boljeg. Ako ima, de nam oci otvori i reci ko su ti koji su bolji?
KatarinaKosaca

#1155 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

quasar wrote:Rekao sam vec da nisam kvalifikovan da dajem prijedloge. Ja sam im dao ono sto su trazili - glas, sad je moje da trazim - da mi bude bolje. Medjutim dovoljno cijenim sebe da se necu prosipati pa optuzivati ih za nesto sto nisu krivi, ili nazivati ih lopovima, ublehama itd. Jos je rano za to. tako se svrstavam u grupu onih koji su ozlojedjeni zbog gubitka vlasti, a koji su nas i doveli do ovde.
Konstruktivno je reci SDP je kriv za to i to. A ne sve od reda pripisati. Konstruktivno je biti svjestan sta se sad moze, a sta jos ne moze. Tkodjer, sta su prioriteti.

I DA! Nema boljeg. Ako ima, de nam oci otvori i reci ko su ti koji su bolji?
Već ne znam koliko sam puta napisala da jeste naša najveća nesreća što nemamo koga glasati. To sam pisala i kad je SDP bio oporba, a njegovi militanti ovdje zajapureno ubjeđivali kako med i mlijeko samo što nije proteklo...
Ipak, u svakoj rečenici reći nema boljeg, daje subjektivnost i subliminarnu poruku.
Sa ostalim dijelom posta se apsolutno slažem.
Tahta

#1156 Re: SDP

Post by Tahta »

madner wrote:Kakvi lopovi? Vratili Federaciji sto je njeno, stavili sve pod kontrolu. Sada lagano i lezerno meza. Malo autoput, ali BH firmama, malo ukidanje bojovnika, malo dizanje pritiska reisu.
naravno malo bratu
malo sinu
malo mojem novinaru
ma prosperitet neviđeni biće upisan u istoriju ekonomije odma poslije Indonezije
hercegovac_pravi

#1157 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

Uvjek je lahko otvoriti usta pa popljuvati sve redom. Nekritički, bez ijednog argumenta i onda otvoriti besmislenu raspravu koja se u suštini svede na lične osjećaje i animozitete prema ovom ili onom. Takav način razmijene mišljenja nigdje ne vodi. Upravo zbog toga uvjek izbjegavam da na osnovu ličnog osjećaja pljujem po bilo kome. Zbog takvog pristupa diskusiji, mislim da sam jedanput u jeku predizborne kampanje bio proglašen za "harisovca" :lol: :lol:
Neseliktivna pljuvačina po svemu i svačemu ti onda dođe ko "pišanje po ventilatoru"...leti na sve strane i veoma često dobar dio odleti i po onome ko vrši malu nuždu...
madner

#1158 Re: SDP

Post by madner »

Tahta wrote:
madner wrote:Kakvi lopovi? Vratili Federaciji sto je njeno, stavili sve pod kontrolu. Sada lagano i lezerno meza. Malo autoput, ali BH firmama, malo ukidanje bojovnika, malo dizanje pritiska reisu.
naravno malo bratu
malo sinu
malo mojem novinaru
ma prosperitet neviđeni biće upisan u istoriju ekonomije odma poslije Indonezije
Pa ko napravi veci kolac smije sebi uzet zalogaj, sto si skrt. Eronet i HBEP ostaju i sljedecoj federalnoj vladi.
Skijaš

#1159 Re: SDP

Post by Skijaš »

KatarinaKosaca wrote:Šta znači "konstruktivna kritika" i zašto nije spomenuta prije dvije ili tri godine nikad? Ako to znači davanje konkretnih prijedloga onda nije zadatak forumaša da to rade. Niti imaju vlast, niti 5 milja plaću, pa da predlažu i savjetuju :D Ako to znači, u svakoj rečenici ponoviti... ali eto, nema boljeg, radi se o čistoj promidžbi . Ako je nekome uvreda što se dira SDP, onda je to zaštitnički majčinski odnos prepun emocija, pa je svaka racionalnost pri tom, isključena...
SDP treba kritikovati, ali samo ako će rezultat te kritike biti jačanje neke zdrave alternative ili ozdravljenje samog SDP-a, trebamo biti oprezni kada kritikujemo SDP da to ne bude nešto što koristi otvorenim neprijateljima države kao što su HDZ ili SNSD. Dakle kritika je potrebna i zdrava, ali u svakoj se situaciji pa i u toj, treba ponašati odgovorno prema državi.
Tahta

#1160 Re: SDP

Post by Tahta »

hercegovac_pravi wrote:
Tahta wrote:
hercegovac_pravi wrote:
i uspješno vladaju na 24 % teritorije BiH
aferim !!!!!!!!!!!!!
Ma bitno da ste vi satjerani na 9% (odnosno u ZHK)..a ovi ostali ...ma nek se snalaze.. :D
Poselami Premijera i nek ode na kahvu uTomislavgrad :D
i naravno da ne zaboravi da povede " presjednika " :run:

Image
Pa dobro majka mu stara šta se ljutiš na ukazivanje realnosti. Šta bi, ne daj bože, da i u tom malipacnom kantonu ostanu samo nekolike ne povezane enklavice ko npr. u srednjoj Bosni (ne daj bože)...
Ili da ne smiješ ni nos promoliti u "kompletan stolni grad" ? ovako bar možeš laprdati tamo oko Bijelog Brijega ali menseĆini...i tu će skoro mrka kapa..
A evo i "primier" maksum selami tebe i tvoje i kare doslovice "Zar u Duvnu još ima živih ljudi? Zar se to sve do sada nije iselilo u HrvaCku"?... :thumbup:
p.s menseĆini da je tahta doobro s'orana.[/quote]

ako ćeš se vrijeđati i dičiti ratnim zločinima i etničkim čišćenjem onda se sjeti koliko je Alija sačuvao enklava u istočnoj bosni a koliko prodao.
Ako možeš i smiješ prođi malo poljima i ravnicama....
E neka ti je velegrad sa glavnim naseljima Švrakino Selo ili Buća Potok :mrgreen: ili možda Hrid (uvijek sam se pitao gdje vežu čamce ) čuj Vratnik ili one nove veleljepne građevine na ulazu u velegrad u rajlovcu sa onim finim crvenim zvončićima :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jadan nebio pričam ti da SDP je bitno samo gdje su pare i finansije dobre fotelje boli ih briga za male ljude i mala mjesta
Skijaš

#1161 Re: SDP

Post by Skijaš »

KatarinaKosaca wrote:Ipak, u svakoj rečenici reći nema boljeg, daje subjektivnost i subliminarnu poruku.
To je neophodno jer se u protivnom pravi istu grešku koju je napravio Esad Hećimović. Mi trebamo kritikovati "naše" ali paziti da se tako ne ide ka izjednačavanju strana, paziti da naše riječi ne budu shvaćene kao izjednačavanje strana.
Tahta

#1162 Re: SDP

Post by Tahta »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
HAVANA wrote:
Jedva cekam nastavak.Nadam se da me nece iznevjeriti.:D
Boga mi, Reisaga kako zasvira SDP ministar zaigra... ;-) :D
bolje mu jeda radi svoj posao nego da zajebaje Rejsa, jedino ako nema drugih problema u školstvu ?
prvi dan škole donese dijete anketu koji predmet vjeronauka ili istrija religija i mi to popunismo, ne prođe tri dana nosi dijete novi papir sa anketom kaže ministar se nešto predomislio ili zaebo ko će ga znati
Ko da smo na pijaci ili sad malo da haba i nas roditelje dosadno mu valdja besposlen :x
Murisno1

#1163 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Skijaš wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ipak, u svakoj rečenici reći nema boljeg, daje subjektivnost i subliminarnu poruku.
To je neophodno jer se u protivnom pravi istu grešku koju je napravio Esad Hećimović. Mi trebamo kritikovati "naše" ali paziti da se tako ne ide ka izjednačavanju strana, paziti da naše riječi ne budu shvaćene kao izjednačavanje strana.
Mi imamo dvije bitke. Prvo bitku za državu, kakvu takvu. Pa ako nju dobijemo, onda se borit da ta država liči na nešto. Može se ratovt na dva fronta, za pomenuto i jednu i drugo, moraš bit manga naravno ... al ja, nažalost, ne vidim da je to to ...
Skijaš

#1164 Re: SDP

Post by Skijaš »

Murisno1 wrote:
Skijaš wrote:
Mi imamo dvije bitke. Prvo bitku za državu, kakvu takvu. Pa ako nju dobijemo, onda se borit da ta država liči na nešto. Može se ratovt na dva fronta, za pomenuto i jednu i drugo, moraš bit manga naravno ... al ja, nažalost, ne vidim da je to to ...
Pa ima nas koji na forumu kritikujemo SDP ali ih podržavamo u okršaju sa separatistima. Ja sam za SDP smislio i slogan za sljedeće izbore : "JESMO SMEĆE, AL' SU DRUGI VEĆE".

Kritikovao sam ih zbog više stvari, od uzmicanja pred reisom preko zapošljavanja Nikšićevog brata do pogoršanja bezbjedonosne situacije u Sarajevu. Ali realno, na entitetskom i državnom nivou bolje opcije nemamo, i kao što ih ne trebamo fanatično braniti, ne trebamo ih fanatično ni napadati.
Murisno1

#1165 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Skijaš wrote:
Pa ima nas koji na forumu kritikujemo SDP ali ih podržavamo u okršaju sa separatistima. Ja sam za SDP smislio i slogan za sljedeće izbore : "JESMO SMEĆE, AL' SU DRUGI VEĆE".

Kritikovao sam ih zbog više stvari, od uzmicanja pred reisom preko zapošljavanja Nikšićevog brata do pogoršanja bezbjedonosne situacije u Sarajevu. Ali realno, na entitetskom i državnom nivou bolje opcije nemamo, i kao što ih ne trebamo fanatično braniti, ne trebamo ih fanatično ni napadati.
Ja ih fanatično ne napadam. Ja se potpuno slažem sa onim što oni rade na državnom nivou, ali ako je to taj domet - onda smo mi prdina bara prijatelju. Sva politika se svela na sukob sa dodikom i sukob sa reisom. Pa OK, de se ti sukobi, al daj negdje izaći sa konkretnim rezultatom. Daj da vidimo šta to hoćete u pm. Pa zar je vrh program nepopuštanje?
popajic

#1166 Re: SDP

Post by popajic »

Konstruktivna kritika , Katarina, svakako nije :
- godinama kriviti SDP , tadasnju opoziciju , za sav haos koji je pozicija na sve strane sijala.
Tvoje objasnjenje je uvijek bilo da se ne radi o SDP fobiji ( a upravo je to kod tebe u pitanju ) nego o obavezi opozicije da kontrolise , kanalise guzonje na vlasti .
Sve se mijenja , pa tako i stranke na vlasti i opoziciji - samo tvoj animozitet prema SDP- u ostaje.
To i nije problem ! I ja imam nepromijenjenu averziju prema naci( onalnim) strankama.
Razlika je u tome sto meni nije potrebno smisljati i izmisljati " konstruktivnu " kritiku dosadasnjih , naci( onalnih) vladara , jer je sam njihov naziv i stavovi na kojima opstaju najbolja kritika njih samih.

SDP- ova prva godina definitivno nije za slavlje. Ne primjecujem promjene tamo gdje sam ih ocekivao. Vise je sutnje od konkretnih poteza. Nepotizam takodje nije nepoznanica. Fotelje takodje nisu mrske .Nema jasnih i glasnih reakcija na ( za sada) verbalne akcije razbijanja BIH , briga o zivotnom standardu nije na tapetu....
ALI !
Za razliku od drugih NE zele kompromis sa fasistima . Odupiru se HDZ-ovom sovinizmu ciji je cilj valjda i tebi i meni poznat , odupiru se nametanju naci(onalnog) kljuca u svim sferama zivota i JESU za BIH.

U ovakvoj drzavi i u ovakvom politickom momentu - ovo ALI je od vitalne vaznosti za BIH . Vaznije od cijene hljeba/kruha , cent. grijanja , struje....jer, ako BIH definitivno pukne po nac. savovima pa dodje do novih sukoba , onda svega ovoga svakako nacemo imati ( pu , pu ....)
(Sorry na duzini posta)
KatarinaKosaca

#1167 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

popajic wrote:Konstruktivna kritika , Katarina, svakako nije :
- godinama kriviti SDP , tadasnju opoziciju , za sav haos koji je pozicija na sve strane sijala.
Tvoje objasnjenje je uvijek bilo da se ne radi o SDP fobiji ( a upravo je to kod tebe u pitanju ) nego o obavezi opozicije da kontrolise , kanalise guzonje na vlasti .
Sve se mijenja , pa tako i stranke na vlasti i opoziciji - samo tvoj animozitet prema SDP- u ostaje.
:D Jel se psihoanalizom baviš amaterski ili po partijskom zadatku? Mislim @mander valjda juĆe bio na dežuri :lol:
Banksy

#1168 Re: SDP

Post by Banksy »

Murisno1 wrote: Ja ih fanatično ne napadam. Ja se potpuno slažem sa onim što oni rade na državnom nivou, ali ako je to taj domet - onda smo mi prdina bara prijatelju.
Sva politika se svela na sukob sa dodikom i sukob sa reisom.
Pa OK, de se ti sukobi, al daj negdje izaći sa konkretnim rezultatom. Daj da vidimo šta to hoćete u pm. Pa zar je vrh program nepopuštanje?
Pardon, samo s Dodikom.
VRH SDA KOLEKTIVNO BOJKOTIRAO, A VRH SDP-A KOLEKTIVNO POHODIO BAJRAMSKI PRIJEM REISA CERIĆA

Definitivno je srušen političko-vjerski monolit uspostavljen u predvečerje prvih demokratskih izbora 1990. godine između čelnika Islamske zajednice BiH i stranačkog vrha SDA.
Nakon skoro dvije decenije međusobne suradnje, potpomaganja i uvažavanja, odnosi između čelnika IZ-a i vrha SDA pali su na najnižu tačku.

Šef SDA Sulejman Tihić ponovo je izbjegao tradicionalni bajramski prijem reisa Cerića, ali ovoga puta, za razliku od ranijih godina, na bajramski prijem nije otišao niko iz vrha SDA, uključujući i Bakira Izetbegovića, koji je svih ranijih godina bio neizostavan gost.

Kolektivni bojkot stranačkih dužnosnika SDA bajramskog prijema reisa Cerića donekle je zasjenjen masovnim odzivom stranačkih dužnosnika SDP-a predvođenih Zlatkom Lagumdžijom.

Donedavno se tvrdilo da je SDA postala desno krilo SDP-a, no ta je teza u međuvremenu modificirana: SDP je izgleda postao desno krilo SDA!
Bosnolog

#1169 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Banksy wrote:
Murisno1 wrote: Ja ih fanatično ne napadam. Ja se potpuno slažem sa onim što oni rade na državnom nivou, ali ako je to taj domet - onda smo mi prdina bara prijatelju.
Sva politika se svela na sukob sa dodikom i sukob sa reisom.
Pa OK, de se ti sukobi, al daj negdje izaći sa konkretnim rezultatom. Daj da vidimo šta to hoćete u pm. Pa zar je vrh program nepopuštanje?
Pardon, samo s Dodikom.
VRH SDA KOLEKTIVNO BOJKOTIRAO, A VRH SDP-A KOLEKTIVNO POHODIO BAJRAMSKI PRIJEM REISA CERIĆA

Definitivno je srušen političko-vjerski monolit uspostavljen u predvečerje prvih demokratskih izbora 1990. godine između čelnika Islamske zajednice BiH i stranačkog vrha SDA.
Nakon skoro dvije decenije međusobne suradnje, potpomaganja i uvažavanja, odnosi između čelnika IZ-a i vrha SDA pali su na najnižu tačku.

Šef SDA Sulejman Tihić ponovo je izbjegao tradicionalni bajramski prijem reisa Cerića, ali ovoga puta, za razliku od ranijih godina, na bajramski prijem nije otišao niko iz vrha SDA, uključujući i Bakira Izetbegovića, koji je svih ranijih godina bio neizostavan gost.

Kolektivni bojkot stranačkih dužnosnika SDA bajramskog prijema reisa Cerića donekle je zasjenjen masovnim odzivom stranačkih dužnosnika SDP-a predvođenih Zlatkom Lagumdžijom.

Donedavno se tvrdilo da je SDA postala desno krilo SDP-a, no ta je teza u međuvremenu modificirana: SDP je izgleda postao desno krilo SDA!
Sta ima lose u tome da clanovi SDP stranke obiljeze svoje vjerske praznike,Bajrame,Bozice i sto ko vec slavi,?????? ,sto je stvar licnog izbora i zagarantovane slobode svakog gradana BiH,Vidim da ovo pontecirate svo vrijeme,

Vjerska sloboda je privatna stvar a ovo sto potenciras je cinizam sa elementima sovinizam i mrznja prema vjernicima iz SDP-a iz njanizih pobuda u trazenju izgovora samo da pljunes na njih,.....:roll:

Ponavljate ovaj citat na svakoj temi a u vecini zapadnokamenjarskih zupanija dvije decenije kantonalne i opstinske sale pretvorene u bogomolje kao i skole gdje sjede i djeca druge vjeroispovjesti,to je isto i genocidnoj Sumskoj gdje se obiljezavaju krsne slave i zapisavaju drzavne institucije,....Ali eto tebi je zastalo nesto u grlu jer se neko iz SDP usudio biti u posjeti vjerskom poglavaru,.....Ovo je poslednja stvar zbog koje bi prigovarao bilo kojoj stranci,prozivanje SDP-a zbog ovoga vise govori o tebi a ne o stranci koju pokusavas popljuvati na ovakav nizak i primitivan nacin,....

HDZ sovinisti kao i SDS-SSNSD cetnici su posljednji u ovj drzavi koji bi mogli da nekome prigovaraju o sekularnosti i vjerskim slobodama koje samo gaze drugima i drugacijma od sebe te zloupotrebljavaju vjeru i vlast.......
Last edited by Bosnolog on 13/09/2011 18:29, edited 1 time in total.
Taranta

#1170 Re: SDP

Post by Taranta »

To i nije problem ! I ja imam nepromijenjenu averziju prema naci( onalnim) strankama.
Razlika je u tome sto meni nije potrebno smisljati i izmisljati " konstruktivnu " kritiku dosadasnjih , naci( onalnih) vladara , jer je sam njihov naziv i stavovi na kojima opstaju najbolja kritika njih samih.

SDP- ova prva godina definitivno nije za slavlje. Ne primjecujem promjene tamo gdje sam ih ocekivao. Vise je sutnje od konkretnih poteza. Nepotizam takodje nije nepoznanica. Fotelje takodje nisu mrske .Nema jasnih i glasnih reakcija na ( za sada) verbalne akcije razbijanja BIH , briga o zivotnom standardu nije na tapetu....
ALI !
Za razliku od drugih NE zele kompromis sa fasistima . Odupiru se HDZ-ovom sovinizmu ciji je cilj valjda i tebi i meni poznat , odupiru se nametanju naci(onalnog) kljuca u svim sferama zivota i JESU za BIH.

U ovakvoj drzavi i u ovakvom politickom momentu - ovo ALI je od vitalne vaznosti za BIH . Vaznije od cijene hljeba/kruha , cent. grijanja , struje....jer, ako BIH definitivno pukne po nac. savovima pa dodje do novih sukoba , onda svega ovoga svakako nacemo imati ( pu , pu ....)
(Sorry na duzini posta)
Igra na državnom (i entitetskom) nivou je trajala i trajat će. Daj konkretne poteze i pomake naprijed tamo gdje možeš i gdje to jednostavno moraš (općina i kanton). Vremena je prošlo i više nego dovoljno. I da opet bude rat, nećemo svi naprijeko odjednom iste sekunde pomrijeti - valja nam opet nešto jesti i piti.

Ovo ostalo nije nikakav argument. I da neko napravi VM bez SDP-a, opet ostaje obaveza konkretnog rada na nižim nivoima vlasti. Isto vrijedi i ako se napravi nekakav dogovor za VM kojem će biti i SDP. Problemi na državnom nivou ne smetaju kad treba postaviti rodbinu na neko fino mjesto, ali kad treba malo bar grebnuti po pravom problemu u kantonu, ti problemi kao postaju nepremostivi.

Ovo ko "Pesma" Oskara Daviča - nema ljubavi dok je revolucije. Imamo svi mi pojedinačno privatnu situaciju, "najtežih 20 godina" za sobom, pa se opet napravilo i pravi nešto konkretno u životu.
kojeime

#1171 Re: SDP

Post by kojeime »

Popajic:

Nije vaznije. Moze biti samo jednako vazno, ali nije vaznije. Imas zemalja u kojima nema Dodika, nisu teritorijalno ugrozene, suverene su na svakom centimetru teritorije, pa ljudi opet bjeze iz njih jer su gladni.
popajic

#1172 Re: SDP

Post by popajic »

KatarinaKosaca wrote:
:D Jel se psihoanalizom baviš amaterski ili po partijskom zadatku? Mislim @mander valjda juĆe bio na dežuri :lol:
Jadan komentar za nekoga ko pledira da argumentovano diskutuje 8)
kiky

#1173 Re: SDP

Post by kiky »

sdp ...
:bih:
popajic

#1174 Re: SDP

Post by popajic »

kojeime wrote:Popajic:

Nije vaznije. Moze biti samo jednako vazno, ali nije vaznije. Imas zemalja u kojima nema Dodika, nisu teritorijalno ugrozene, suverene su na svakom centimetru teritorije, pa ljudi opet bjeze iz njih jer su gladni.
Ah, ti bas bukvalno shvatas napisano.
Prije samo 15 god. smo bili u situaciji kada nije bilo vazno koliko sta kosta- jer toga neceg nije ni bilo. Malo je falilo da i drzave ne bude.
Ekonomija, zdravstvo ,obrazovanje , infrastruktura....sve vapi za pomakom , sve vapi za sposobnim , a ne podobnim , sve vapi za zivljenjem dostojnog covjeka. To i slijepac vidi .
Samo , kad si ( BIH ) bacen na dno bureta , kad si okruzen hijenama kojima je drazi vlastiti tor od drzave - e, onda nema te partije koja ce brzinski od 20-o godisnjih govana napraviti pitu.
Preciscavanje uvijek duze traje od zagadjivanja.
kojeime

#1175 Re: SDP

Post by kojeime »

Pusti analogije, dna buradi i ostalog.

Ne moze jedan vazan posao cekati da se zavrsi drugi vazan posao. Treba oba raditi uporedo. Ne moze opravdanje da u kantonima u kojima SDP ima vecinu i nesmetan, otvoren put za rjesavanje problema, da u tim kantonima ne rjesavaju stvari zato sto cekaju da rijese drzavu, Dodika i slicno, pa kada to rijese onda ce ostalo. Neka rjesavaju sta mogu, ne cekajuci na rjesavanje stvari koja zahtijevaju puno vise truda i vremena. Cekanje da se rijesi drzava i Dodik su izgovor da ne rjesavaju druge, isto tako vazne stvari.
Post Reply