SDP cirkus se nastavlja
Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
-
palamuda
#1151 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ja jedva čekam izbore da svoj glas dam Stranci za BiH ovaj SDP - u, više ni sam ne znam kome, ma glasat ću za Ćorka on je bizMismen
SDP cirkus se nastavlja
SDP cirkus se nastavlja
- saravara
#1152 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ja bih CRKO KO PACOV da je zagađena toliko sam je popio u zadnje dvije godine..Admir_1984 wrote:otpadne vode uzrokovane velikim brojem objekata na bjelasnici su krivac zbog cega voda nije za pice na VB. Stoljecima bila pitka i sad odjednom nije_Reds_ wrote:Glupost, pa ta voda sve da ima milion vikendica, prodje kroz zemlju i cista je.rashtiman wrote:Bila je prica da vise nije pitka zbog vikendica koje su napravljene na crno i nacina kako su rijesili kanalizacione odvode
Voda iz riječice Večerice se koristi u vodosnadbjevanju Sarajeva, ne vidim po čemu je ona čistija od Bosne na izvoru.
Uostalom, nije mi jasno gdje su te vikendice, ja ne znam da na Igmanu imaju neke vikendice, ili sa sjverne strane Bjelašnice, imaju aparmatni i hoteli na Babinom dolu, ali ne i vikendice.
Nigdje veze, vjerovatno izmislile gazde sa izvorišta da povećaju prodaju KVALITETNIH SOKOVA (Sve prirodno).
- FOČANSKI PROPISI
#1153 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Zašto ste izostavili Bosanskohercegovačku podrinjsku narodnu stranku (BPNS)?_Reds_ wrote:Ne znam zasto toliko hvalite sadasnji SDP Ilidza, bice da ste samo clanovi. Njihov dosadasnnji rad jasno se vidi na izborima, i na izbornom rezultatu. Zar je njihovom domet tri mjesta u vijecu, i 2200 glasova od mogucih 51000.Admir_1984 wrote:totalna uvala borovapalamuda wrote:Evo čuo sam da je u Ilidzanski SDP ušli svi oni koji smo valjda pobjedili na prošlim izborima i mislio sam zauvjek poslali na smetljište historije gdje im je i mjesto, kad gle čuda oni će se opet smijati sa plakata za izbore, ali ovaj put sa SDP - ovih plakata.
meni zao omladine koja je ginula prije za sdp
Uspjeli su animirati 2200 da glasa za njih. Pola od ovoga je clanstvo i nihove porodice, tako da vjerovatno da su tek 1000 ljudi uvjerili da su oni zasluzuju vlast. I nije cudo sto SDA pobjeđuje, pobjeđuje samo jer su drugi loši. Ocigledno ni u SDP nesto ne stima, i nisu tamo bas neki ljudi koliko ih neki ovdje hvale.
I još nešto što zamjeran SDP, jeste da se oni baziraju na tri mjesne zajednice, i misle da je to ILidža, e pa nije, sa takvim stavovima neće daleko. Volio bi da ih neko konacno skine SDA, ali mislim da je SDP-u potreban drugačiji pristup i određeni rezovi.
- JohnnyS.
#1154 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ma drug ja sam crveni svakako. Mada se ni meni ne svidja ovo kurvanje sa propalim politicarima drugih stranaka._Reds_ wrote:Hehe, nisam ja za politike, druze. Ono sto sam ja naveo su cinjenice, pa svidjalo se to tebi ili ne.
Ali se meni cini da ni ti nisi, jer nisi objektivan, prilicno si pristrasan.
- JohnnyS.
#1155 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
pregovarali su oni i sa husom ali ih on nije htio. Izgleda da je neka ofanziva iz sdp-a. Po svaku cijenu zele doci na vlast, dosadila im opozicija.Admir_1984 wrote:Meni nije jasno koja je svrha dovodjenja tog kadra, oni su kao toliko sposobni da samo oni mogu biti vjecnici, pa jedan mandat podrzavali stavove szbih, a drugi sdp-a, a te dvije stvari nemaju skoro nikakve dodirne tackebolje majke mi da ostanu ovako na tri vjecnika, nego na 10 od kojih bi npr 7 bilo iz ovih propalih stranaka
![]()
zar se ne moze na tolikoj opstini naci neki doktor nauka, uspjesni biznismen, sportista...koji nije ranije bio politicki aktivan, pa da se tako priblize narodu ako vec nema kadra godinama u stranci, a mozda ga i ima al nece da se forsira![]()
mogli bi husu za sljedece izbore ako na ovim dozivi krah sa ovom novom strankom
- JohnnyS.
#1156 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
voda na VB je cak i prije rata sadrzavala bakteriju eserihiju koli ali u ne znatnim kolicinama. Poslije rata nakon izgradnje silnih vikendica na bjelasnici bez valjanog kolektora i preciscivaca voda sadrzi povecanu kolicinu ove bakterije i nije preporucljiva za pice.PipiDugaDevetka wrote:Rođak moj, a na molbu ostarjelog oca, svakodnevno išao i donosio vodu sa VB. Plati on analizu te vode da vidi šta mu otac pije._Reds_ wrote:@PiPi, taj izvor o kome ti govoris je u samom naselju Uzonovća sokak. Tamo su neke kuće stare i preko 100 godina, dakle kuće ispod Igmana.
I taj izvor je daleko od Vrela Bosne pa jedno 5-6 kilometara. I upravo se taj izvor ulijeva u Večericu, a iz koje se crpi voda, i vodi u vodovodne cijevi.
Nemam pojma sta su oni mjerili na VB, ali ako ta voda potiče sa Bjelašnice, i prođe kroz čitav Igman, ta voda je čista.
Sve je to neka mućka i razno razni sukobi, kako bi jedni drugima poturili nogu.
A ja bi se smio kladiti da je voda na VB čistija nego ona koju pijemo sa česme.
Najbolji pročistivač same vode jeste zemlja i pijesak.
Neispravna bila!
-
baja
#1157 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Voda na Vrelu Bosne je bila zagađena iz razloga što je pukla kanalizaciona cijev na Kabalovu pored Malog Polja. to se desilo jos 2005/06 i otada je polako curila VanaGo dok nije stiglo do Vrela.osnovni uzrok je dotrajalost cijevi koje su korištene još od Olimpijade '84 a u Babinom dolu je napravljeno kapacitet preko 2000 kreveta
Nista nije mijenjano, izdavane su dozvole za gradnju, vlasti nisu imale viziju sta se sve moze desit i o cemu treba misliti, a neimari su radili svoje...Ako niste upratili sva govna iz Babinog dola idu preko igmana u neki kolektor (da'l hadzici il sta vec, nisam siguran)
Mozda ovi podaci vecini ne znace nista, ali uskoro cemo imati veliki problem od posljedica i javašluka "jahorinizacije" Bjelašnice, i to prvo na vodosnabdijevanju grada Sarajeva!
al kome i šta reći, koju poruku poslati
Nista nije mijenjano, izdavane su dozvole za gradnju, vlasti nisu imale viziju sta se sve moze desit i o cemu treba misliti, a neimari su radili svoje...Ako niste upratili sva govna iz Babinog dola idu preko igmana u neki kolektor (da'l hadzici il sta vec, nisam siguran)
Mozda ovi podaci vecini ne znace nista, ali uskoro cemo imati veliki problem od posljedica i javašluka "jahorinizacije" Bjelašnice, i to prvo na vodosnabdijevanju grada Sarajeva!
al kome i šta reći, koju poruku poslati
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1158 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
To se po novom kaže: ''Divlja apartmanizacija i divlja vikendizacija Igmana/Bjelašnice.''baja wrote:Voda na Vrelu Bosne je bila zagađena iz razloga što je pukla kanalizaciona cijev na Kabalovu pored Malog Polja. to se desilo jos 2005/06 i otada je polako curila VanaGo dok nije stiglo do Vrela.osnovni uzrok je dotrajalost cijevi koje su korištene još od Olimpijade '84 a u Babinom dolu je napravljeno kapacitet preko 2000 kreveta![]()
Nista nije mijenjano, izdavane su dozvole za gradnju, vlasti nisu imale viziju sta se sve moze desit i o cemu treba misliti, a neimari su radili svoje...Ako niste upratili sva govna iz Babinog dola idu preko igmana u neki kolektor (da'l hadzici il sta vec, nisam siguran)![]()
al kome i šta reći, koju poruku poslati![]()
- _Reds_
#1159 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ja vas stvarno ne kontam, ili sam je lud.
Nisma nigdje vidio vikendice sa sjeverne strane (strane sa koje voda ide u sliv Save), posto je Bjelašnica vododjelnica. Ako je neko vidio te vikendice, neka mi opise gdje su, posto me fakat zanima.
Postoje apartmani, i oni idu u zajedničku kanalizaciju, izgrađeni po okolišnim dozvola koja je dalo nadležno resorno Federalno ministarstvo, pošto je Federacija proglasila to područje od interesa Federacije.
Hoću reći, da ne znam da postoji objekti pravljeni kako ko hoće i gdje ko hoće, kao ni vikendice.
Neke reče da je problem na Kabalovu, onda se zna kome se treba obratiti, općini Hadžići, i JKP Vodovod i Kanalizaciju, a oni znaju kome treba dalje.
Nisma nigdje vidio vikendice sa sjeverne strane (strane sa koje voda ide u sliv Save), posto je Bjelašnica vododjelnica. Ako je neko vidio te vikendice, neka mi opise gdje su, posto me fakat zanima.
Postoje apartmani, i oni idu u zajedničku kanalizaciju, izgrađeni po okolišnim dozvola koja je dalo nadležno resorno Federalno ministarstvo, pošto je Federacija proglasila to područje od interesa Federacije.
Hoću reći, da ne znam da postoji objekti pravljeni kako ko hoće i gdje ko hoće, kao ni vikendice.
Neke reče da je problem na Kabalovu, onda se zna kome se treba obratiti, općini Hadžići, i JKP Vodovod i Kanalizaciju, a oni znaju kome treba dalje.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1160 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Tijela polili kiselinom
Policija ih, kako se neslužbeno doznaje, sumnjiči za ubojstva Marija Tolića i Vejnera Ajdarija koji su misteriozno nestali koncem ožujka ove godine, te likvidaciju ljubavnog para Mithata Mekića Mikija i Marije Cortez Salas. Tijela ubijenih još nisu pronađena, a policijski istražitelji su se jučer zajedno s istražiteljima zaputili na lokaciju na kojoj su navodno zakopana sva četiri tijela. Iz državnog Tužiteljstva su jučer priopćili da se uhićeni muškarci povezuju s još jednim ubojstvom, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Nije priopćeno koja je peta ubijena osoba, ali nam je rečeno da ovo ubojstvo nije povezano s prva četiri. Prve informacije vezane uz ubojstva u javnost su procurile još početkom srpnja, nekoliko dana nakon što je Hajrudin Memović, čiji je zadatak bio sakriti tragove zločina, uhićen u policijskoj zasjedi u središtu Sarajeva. On je priveden dok je od članova obitelji Marija Tolića pokušao iznuditi 75.000 eura, nudeći im informacije o nestalom rođaku. Već tada se počelo rasplitati stravično klupko ubojstava. Memović je vrlo brzo pristao na suradnju, tražeći da mu se zauzvrat osigura status svjedoka pokajnika. Prema njegovom iskazu, ubojice su početkom ožujka trudnoj Bolivijki Mariji Cortez Salas u stanu u sarajevskom naselju Blažuj razrezale trbuh i izvadile bebu pred očima njezinog dečka Mihata Mekića Mikija. Tijela ljubavnog para su nakon likvidacije polili jakom kiselinom, a potom zakopali na planini Igman. Memović je izjavio da su Mekić i njegova djevojka ubijeni s više metaka iz puške Heckler & Koch, nakon čega su njihova tijela zakopana na planini Igman, u blizini vikendice Seada Seje Dumanjića. Dumanjić je, prema Memovićevim tvrdnjama, također sudjelovao u mučkoj likvidaciji ljubavnog para. Memović je također rekao da je u ubojstvima sudjelovao i Isljam Kalender. Policajci su u međuvremenu saslušali Dumanjića te Kalendera koji je tijekom istrage, navodno, negirao svaku povezanost s nestankom Mekića i Salas, odnosno Tolića i Ajdarija. Memović se trenutačno nalazi u sarajevskom zatvoru, a nedavno mu je produžen pritvor.
http://forum.net.hr/forums/t/297500.aspx
Policija ih, kako se neslužbeno doznaje, sumnjiči za ubojstva Marija Tolića i Vejnera Ajdarija koji su misteriozno nestali koncem ožujka ove godine, te likvidaciju ljubavnog para Mithata Mekića Mikija i Marije Cortez Salas. Tijela ubijenih još nisu pronađena, a policijski istražitelji su se jučer zajedno s istražiteljima zaputili na lokaciju na kojoj su navodno zakopana sva četiri tijela. Iz državnog Tužiteljstva su jučer priopćili da se uhićeni muškarci povezuju s još jednim ubojstvom, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Nije priopćeno koja je peta ubijena osoba, ali nam je rečeno da ovo ubojstvo nije povezano s prva četiri. Prve informacije vezane uz ubojstva u javnost su procurile još početkom srpnja, nekoliko dana nakon što je Hajrudin Memović, čiji je zadatak bio sakriti tragove zločina, uhićen u policijskoj zasjedi u središtu Sarajeva. On je priveden dok je od članova obitelji Marija Tolića pokušao iznuditi 75.000 eura, nudeći im informacije o nestalom rođaku. Već tada se počelo rasplitati stravično klupko ubojstava. Memović je vrlo brzo pristao na suradnju, tražeći da mu se zauzvrat osigura status svjedoka pokajnika. Prema njegovom iskazu, ubojice su početkom ožujka trudnoj Bolivijki Mariji Cortez Salas u stanu u sarajevskom naselju Blažuj razrezale trbuh i izvadile bebu pred očima njezinog dečka Mihata Mekića Mikija. Tijela ljubavnog para su nakon likvidacije polili jakom kiselinom, a potom zakopali na planini Igman. Memović je izjavio da su Mekić i njegova djevojka ubijeni s više metaka iz puške Heckler & Koch, nakon čega su njihova tijela zakopana na planini Igman, u blizini vikendice Seada Seje Dumanjića. Dumanjić je, prema Memovićevim tvrdnjama, također sudjelovao u mučkoj likvidaciji ljubavnog para. Memović je također rekao da je u ubojstvima sudjelovao i Isljam Kalender. Policajci su u međuvremenu saslušali Dumanjića te Kalendera koji je tijekom istrage, navodno, negirao svaku povezanost s nestankom Mekića i Salas, odnosno Tolića i Ajdarija. Memović se trenutačno nalazi u sarajevskom zatvoru, a nedavno mu je produžen pritvor.
-
baja
#1161 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
na ovo prvo sam sebi odgovori, najpostenije je_Reds_ wrote:Ja vas stvarno ne kontam, ili sam je lud.
sa obzirom da je sve zaista ovako cisto i s dozvolama, sad si i mene zadevero, kako se uopce moze nesto ovako desavati
- FOČANSKI PROPISI
#1162 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ima ukupno 15 podbjelašničkih sela.Admir_1984 wrote:to su ona sela umoljani, lukavac, lukomir, sabici??baš bi volio kad bi se nabrojalo svih 17
13-općina Trnovo
2-općina Konjic
TRNOVO:
1.Lukavac
2.Umoljani
3.Bobovica
4.Sinanovići (Tušila)
5.Šabići
6.Brda
7.Rakitnica
8.Pervizi
9.Ozimine
10.Milišići (Zadnji prešli na islam)
11.Žilići
12.Elezovići
13.Kramari
KONJIC:
1.Lukomir
2.Ćuhovići
- FOČANSKI PROPISI
#1163 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Na 3. redovnom kongresu održanom 07.04.2012.u hotelu EUROPA, Bosanskohercegovačka podrinjska narodna stranka (BPNS) je promjenila naziv u Bosanskohercegovačka narodna stranka (BNS).Izabrano je i novo rukovodstvo sa Edhemom Bičakčićem na čelu.
Bujrum glasači i kritičari.
Bujrum glasači i kritičari.
- _Reds_
#1164 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ocigledno da vecina vas nikada nije kako treba obisla planinu Bjelasnicu i Igman. Videndice o kojima je ovdje rijec, se nalaze u predjelu Savnika, tj. Pazarica, sa totalno druge strane Bjelasnice, cini mi se da to dodje zapadna strana. I taj dio nikakve veze nema sa Vrelom Bosne, odatle vode idu sliv rijeke Zujevine.PipiDugaDevetka wrote:Tijela polili kiselinom
Na Igmanu ne postoje nikakve vikendice, niti apartmani, sem par planinskih domova, i hostela Feri, onih objekata Sarajevo Šuma, i objekata na Malom POlju.
Osim ako ne racunate i one kuce iznad Hadzica, jer su valjda i to obronci Igmana, uostalom, pa i pola Hrasnice je onda na Igmanu
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1165 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Apartmani su zapravo na Igmanu, a ne Bjelasnici kako raja misli i piše, geografski gledano 
- _Reds_
#1166 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Hoces reci da je Babin do na Igmanu??Admir_1984 wrote:Apartmani su zapravo na Igmanu, a ne Bjelasnici kako raja misli i piše, geografski gledano
Imas lijepo rijeku Presjenicu koja izvire ispod Gornje Grkarice, i jasno dijeli Igman i Bjelasnicu.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1167 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Mislim da grijesis, al volio bi da se neko upuceniji u ovo javi i objasni_Reds_ wrote:Hoces reci da je Babin do na Igmanu??Admir_1984 wrote:Apartmani su zapravo na Igmanu, a ne Bjelasnici kako raja misli i piše, geografski gledano
Imas lijepo rijeku Presjenicu koja izvire ispod Gornje Grkarice, i jasno dijeli Igman i Bjelasnicu.
http://www.ekoakcija.com/content/igman- ... e-skakavci
Ovih dana, putem štampe, obaviješteni smo da je u toku javna rasprava i usvajanje regulacionog plana Bjelašnica 3. Rade se projekti izgradnje kapaciteta na Grkarici
-
vandams
#1168 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Jel istina da su iz stranke za BiH prešli u SDP mislim na ovu lokal Ilidžansku politiku.
- _Reds_
#1169 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Tacno je da su presli neki, ne svi, valjda par ljudi.
A Admire, pa pise ti Bjelasnica, regulacioni plan Bjelasnica3, ne Igaman, nego Bjelasnica. Dakle i Grkarica je na Bjelasnici, i Donja i Gornja.
Helemnesje idemo u offtopic, koji nema previse veze sa Ilidzom, jer se ne radi o terirotriji Opcine Ilidza.
A Admire, pa pise ti Bjelasnica, regulacioni plan Bjelasnica3, ne Igaman, nego Bjelasnica. Dakle i Grkarica je na Bjelasnici, i Donja i Gornja.
Helemnesje idemo u offtopic, koji nema previse veze sa Ilidzom, jer se ne radi o terirotriji Opcine Ilidza.
- JohnnyS.
#1170 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
tako pise u avazu. a avaz nikad ne lazevandams wrote:Jel istina da su iz stranke za BiH prešli u SDP mislim na ovu lokal Ilidžansku politiku.
nisu svi al vecina jeste.
- plejka2
#1171 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
neki dan sam otiso na ilidzu nakon ihaa haaa
kakve ono glave dole uzgajate pa ono vise ni u crtanim nema
sta uradise od onakve ilidze tito dragi
kakve ono glave dole uzgajate pa ono vise ni u crtanim nema
-
palamuda
#1172 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Baš si nas prosvijetlio svojim fašističkim komentarom o nečijim glavama.plejka2 wrote:neki dan sam otiso na ilidzu nakon ihaa haaa![]()
kakve ono glave dole uzgajate pa ono vise ni u crtanim nema![]()
Šta si vidio osim nečije glave i šta je to gore na Ilidži nego recimo u Švrakinom, Bulajkovom, Alipašinu, Bistriku.
Ove glave što pucaju oko Zetre nisu sa Ilidže.
- plejka2
#1173 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
štaš stara musolinijeva školapalamuda wrote:Baš si nas prosvijetlio svojim fašističkim komentarom o nečijim glavama.plejka2 wrote:neki dan sam otiso na ilidzu nakon ihaa haaa![]()
kakve ono glave dole uzgajate pa ono vise ni u crtanim nema![]()
Šta si vidio osim nečije glave i šta je to gore na Ilidži nego recimo u Švrakinom, Bulajkovom, Alipašinu, Bistriku.
Ove glave što pucaju oko Zetre nisu sa Ilidže.
Imo sam feeling da sam doso u centar novog pazara,sjenice.....
Tako ranije nije bilo palamuda boy
-
palamuda
#1174 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Palamuda boyu je 40 godina, tako da dobro zna šta je bilo i kako je bilo.
Htio sam ti reći da provociraš, navučen si na stereotipe o svemu i svačemu pa i o Ilidži, Sandžaklije su vjerovatne stale na Stupu i nisu ni skontale da se dalje može naseljavati, ima njih svugdje iznenadio bi se dokle su dobacili, ja živim na Ilidži u haustoru sa 22 stana i imam jednog najnovijeg Sandžakliju iz Priboja i trojcu predratnih još od osamdesetih.
Htio sam ti reći da provociraš, navučen si na stereotipe o svemu i svačemu pa i o Ilidži, Sandžaklije su vjerovatne stale na Stupu i nisu ni skontale da se dalje može naseljavati, ima njih svugdje iznenadio bi se dokle su dobacili, ja živim na Ilidži u haustoru sa 22 stana i imam jednog najnovijeg Sandžakliju iz Priboja i trojcu predratnih još od osamdesetih.
- plejka2
#1175 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Da znas sta je bilo i kako je bilo nebi palamudio bezze ovdepalamuda wrote:Palamuda boyu je 40 godina, tako da dobro zna šta je bilo i kako je bilo.
Nikakva provokacija nego cinjenica u koju se sam mozes uvjerit kad prosetas ilidzom te pogledas silne radnje koje su okupirali.
Ilidza je nekad bila ok sad je postala mjesna zajednica sandzosa htjeo ti to priznat ili ne.