Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#1151 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Obuca9 »

:lol: :lol:

Opustio se i Hadžija :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1152 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Chmoljo »

možda se maksuzija otvorila? :mrgreen: ovi naši od sreće, oni 'anamo od tuge :mrgreen: đeneral dolijo :lol:
mikogoago

#1153 Re: Komitet za normalizaciju

Post by mikogoago »

Ovaj Zavrl ko da drzi partijski sastanak.Vjerojatno navika iz proslosti.

"Rudi Zavrl je govorio u ime svjetske i evropske nogometne asocijacije.

- Zahvalio bih delegatima i članovima Komiteta na kooperativnosti. Komitet je uradio ogroman uslov i stvoreni su uslovi za normalan rad NSBiH, rekao je Zavrl i dodao da će suspenzija biti ukinuta do kraja mjeseca."

Nego stvarno nesto kontam trebao bi se danasnji dan uvrstiti u praznike:sto zbog fudbala,sto zbog Mladica,a malo i zbog Munje.Ode Munja u Zenicu. A nazvao bih ga danom radosti.
LSD

#1154 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

Ivica Osim slavio je u još jednoj utakmici! Rekli bi mnogo u najvažnijoj u karijeri. Predsjedavajući Komitetom za normalizaciju N/FS BiH, popularni Švabo uspio je «normalizovati» čak u tvrdokornu liniju iz Republike Srpske.

Da N/FS BiH može funkcionisati sa jednim predsjedništvom, izdići se iznad države, Osim je ubijedio i Milorada Dodika, predsjednika RS.

«Zašto sam išao Dodiku? Svi me to pitaju. Želio sam da se ubrza odluka. I, eto uspjeli smo u tome», rekao je Osim, dodavši:

«Imali smo malo vremena, a morali smo uraditi mnogo stvari. Mnogo su nam u tome pomogli Marcel Benz i Eva Pasquer. Nismo uspjeli samo mi iz komiteta, uspjeli smo svi zajedno. Imali smo malo i sreće. Borac je izborio plasman u Ligu šampiona. Kako sami sebi mogu zabraniti da igraju Ligu šampiona? Željo je otvorio sebi put pobjednom protiv Čelika u revanšu finala Kupa. Otvorio je istovremeno i Širokom Brijegu. I eto, svi smo u Evropi. Bez nas ipak oni ne mogu. J... Evropu koja Bosne nema».

Osim smatra da nam FIFA i UEFA neće odmah ukinuti suspenziju, ali...

«Vidi se da su se zaletili sa suspenzijom. Ali, pokazali su i da imaju srce. Sada nećemo žuriti sa izbornom Skupštinom. Ko žurio, vrat slomio... Ne bi želio da se ovaj komitet istroši. Svi pričaju da bi mene željeli vidjeti na mjestu prvog predsjednika. Ja sam svoje odigrao. Ne mogu više trčati. Ima mlađih. Evo, Faruk (Hadžibegić, op.a) jedva čeka. Ja bi bio najsretniji kada bi još mogao vidjeti BiH da se plasira na neko veliko takmičenje, Evropsko ili Svjetsko prvenstvo», zaključio je Osim.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1155 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JoseMujica »

dobro si Dan radosti :D

Repka u Bukurešt
Munja u Zenicu
Ratko u Haag

Put putuje Latif aga :lol: :lol:
Corola

#1156 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Corola »

mikogoago wrote:Ovaj Zavrl ko da drzi partijski sastanak.Vjerojatno navika iz proslosti.

"Rudi Zavrl je govorio u ime svjetske i evropske nogometne asocijacije.

- Zahvalio bih delegatima i članovima Komiteta na kooperativnosti. Komitet je uradio ogroman uslov i stvoreni su uslovi za normalan rad NSBiH, rekao je Zavrl i dodao da će suspenzija biti ukinuta do kraja mjeseca."

Nego stvarno nesto kontam trebao bi se danasnji dan uvrstiti u praznike:sto zbog fudbala,sto zbog Mladica,a malo i zbog Munje.Ode Munja u Zenicu. A nazvao bih ga danom radosti.
Janezi a bogami i Janezke su nam sretne ruke.Gdje god se posla uhvate.Prvo ukidanje viza a sad ukidanje suspenzije.
Jedino sto ne bih volio da nam oni kroje drzavu.Jer su bas dobri u ukidanju. :lol:
Last edited by Corola on 26/05/2011 15:54, edited 4 times in total.
Richard Peti

#1157 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Richard Peti »

a jes nas krenulo danas :-D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1158 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JoseMujica »

dzemmo wrote:a jes nas krenulo danas :-D
tita mi odo bingo kupit :D ako ga sutra ne dobijem sa današnjim listićem neću nikad
and

#1159 Re: Komitet za normalizaciju

Post by and »

Sada nećemo žuriti sa izbornom Skupštinom. Ko žurio, vrat slomio.
:dance: :dance:
sad mogu blokirati i dogovarati se narednih 100 godina.nema žurbe.imamo komitet i ljjude koji će pravilno usmjeriti rad saveza
upaljac01

#1160 Re: Komitet za normalizaciju

Post by upaljac01 »

«Vidi se da su se zaletili sa suspenzijom. Ali, pokazali su i da imaju srce. Sada nećemo žuriti sa izbornom Skupštinom. Ko žurio, vrat slomio... Ne bi želio da se ovaj komitet istroši. Svi pričaju da bi mene željeli vidjeti na mjestu prvog predsjednika. Ja sam svoje odigrao. Ne mogu više trčati. Ima mlađih. Evo, Faruk (Hadžibegić, op.a) jedva čeka. Ja bi bio najsretniji kada bi još mogao vidjeti BiH da se plasira na neko veliko takmičenje, Evropsko ili Svjetsko prvenstvo», zaključio je Osim.

eh sad treba gracica pitat ima li nekog da mu Osim preda fotelju...
smoki_choko

#1161 Re: Komitet za normalizaciju

Post by smoki_choko »

Timotije

#1162 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Timotije »

Svabo majstore :bih:
Mislim da nikom zivom, ovako nesto ne bi poslo za rukom!
Svabo je Svabo, iznad nema :D
smoki_choko

#1163 Re: Komitet za normalizaciju

Post by smoki_choko »

metar_drva

#1164 Re: Komitet za normalizaciju

Post by metar_drva »

upaljac01 wrote:

eh sad treba gracica pitat ima li nekog da mu Osim preda fotelju...
znaš šta je najgore od svega? da neko graciću ponudi mjesto predsjenika, on bi odmah poletio, potpuno ignorišući činjenicu da je totalno nekompetentan da obavlja takav posao. a takvih u našoj državi koliko hoćeš, dobro mi imamo ikakvu državu...
and

#1165 Re: Komitet za normalizaciju

Post by and »

koji je gigant osim 8-)
kaže-eto što sam išao kod dodika.svima je jasno o čemu se radi.kako su odjednom sve usvojili.otišao sam kod onog gdje idu po mišljenje,da im malo ubrzam odlazak po mišljenje :lol: :lol:
metar_drva

#1166 Re: Komitet za normalizaciju

Post by metar_drva »

and wrote:koji je gigant osim 8-)
kaže-eto što sam išao kod dodika.svima je jasno o čemu se radi.kako su odjednom sve usvojili.otišao sam kod onog gdje idu po mišljenje,da im malo ubrzam odlazak po mišljenje :lol: :lol:
hahaha, prejak je Švabo :thumbup:
north

#1167 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

Naklon do poda Ivici, on je svoje odradio i mudro rekao da se sad može mirno povući i da neko mlađi treba nastaviti, neka on čuva svoje zdravlje i u miru prati tekme reprezentacije i svoga kluba...
I ja bi volio da on bude doživotni predsjednik, ali treba čovjeka shvatiti...

Hvala ti Ivice :thumbup: Pokazao si nesposobnjakovićima kako se radi u interesu fudbala....

Sad se nadati da će neki normalni ljudi nastaviti sa poslom u vođenju fudbala u našoj zemlji, a Ivica im je širom otvorio vrata za takvo nešto....
KPNCTNJAH

#1168 Re: Komitet za normalizaciju

Post by KPNCTNJAH »

Svaka cast Osimu, ali ko zna sta li je on tamo obecao Dodiku, ne bi on tek tako promijenio misljenje... a mozda mu je dovoljno to sto ce Borac igrati kvalifikacije za LP ...
Jack Be Nimble

#1169 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Jack Be Nimble »

Ima li ko link da je Munja u Zenicu otisao? Svi o tome pricaju, ja nigdje da to procitam zvanicno :-)
and

#1170 Re: Komitet za normalizaciju

Post by and »

KPNCTNJAH wrote:
Svaka cast Osimu, ali ko zna sta li je on tamo obecao Dodiku, ne bi on tek tako promijenio misljenje... a mozda mu je dovoljno to sto ce Borac igrati kvalifikacije za LP ...
pa možda mu je rekao da on može srediti ukidanje suspenzije i bez njih,al u tom slučaju fsrs pa-pa :dance:
stranac2

#1171 Re: Komitet za normalizaciju

Post by stranac2 »

Ljudi nako skoro 20 godina da se nesto normalno a sistematski desi u ovoj drzavi, ne mogu da vjerujem majke mi!!!!!!!!!!

A Ivici Osimu treba u svakom gradu BH za zivota spomenik dici !!!!!!
O'zone
Globalni moderator

#1172 Re: Komitet za normalizaciju

Post by O'zone »

Jack Be Nimble wrote:Ima li ko link da je Munja u Zenicu otisao? Svi o tome pricaju, ja nigdje da to procitam zvanicno :-)
Ma nema evo i ja tražim izvještaj sa sjednice apelacione komisije ali nema ništa kako su završili, samo ima kako je zakazana za danas.
O'zone
Globalni moderator

#1173 Re: Komitet za normalizaciju

Post by O'zone »

Jack Be Nimble wrote:Ima li ko link da je Munja u Zenicu otisao? Svi o tome pricaju, ja nigdje da to procitam zvanicno :-)
Evo našao ma nema Munib je ko mrki međed zaštićen ko niko :-)
Sud BiH odgodio odluku o Ušanoviću i Kurešu
I odbrana i tužilaštvo uložile žalbu na prvostepenu odluku Suda BiH, a na osnovu koje su Munib Ušanović i Miodrag Kureš osuđeni na po pet godina zatvora
Munib Ušanović: Još će čekati na konačnu presudu

Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine danas nije donijelo pravosnažnu presudu u postupku protiv Muniba Ušanovića, bivšeg generalnog sekretara N/FS BiH i Miodraga Kureša, nekadašnjeg sekretara za finansije.

«Danas je održana sjednica Apelacionog vijeća na kojoj su nezadovoljne strane, i odbrana i tužilaštvo, iznijele žalbe uložene na prvostepenu odluku. Nakon sjednice vijeće se povuklo i odlučit će da li će prvostepena odluka biti potvrđena, preinačena ili će se biti ukinuta, odnosno da li će suđenje biti ponovljeno», rekla je za SCsport.ba Selma Hadžić, portparol Suda BiH.

Na pitanje kada će Apelaciono vijeće Suda BiH donijeti odluku, Hadžićeva je za naš portal odgovorila:

«Nema zakonskog roka za donošenje odluke. Prilično to ide veoma brzo, rješava se nekada u dvije sedmice, nekada za mjesec dana. U svakom slučaju, Sud BiH odmah po donošenju odluke javno će je i objaviti».

Podsjetimo, Pretresno vijeće Odjela II Suda Bosne i Hercegovine izreklo je 23. novembra 2009. godine, prvostepenu presudu kojom su optuženi Ušanović i Kureš proglašeni krivim za krivično djelo porezne utaje, produženo krivično djelo porezne utaje Krivičnog zakona Federacije BiH i produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, te su osuđeni na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po pet godina.

Ušanoviću i Kurešu, pored izrečene kazne zatvora, izrečena je i mjera sigurnosti Zabrana vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti kojom se optuženim zabranjuje obavljanje rukovodnih dužnosti sa ovlaštenjima upravljanja i raspolaganja novčanim sredstvima i imovinom u trajanju od pet godina od pravosnažnosti presude. Istovremeno Sud je naložio oduzimanje imovinske koristi pribavljene izvršenjem produženog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja u iznosu od 248.147,00 KM i 42.110,00 eura.
lord blackadder

#1174 Re: Komitet za normalizaciju

Post by lord blackadder »

HVALA gospodine Osim.
mikogoago

#1175 Re: Komitet za normalizaciju

Post by mikogoago »

Po meni svi su zasluzili cestitke.Bajevic(on me je najvise iznenadio) koji je stvarno puno radio na ovome i po meni je nekako najzreliji za predsjednika u slucaju da ne bude Osim.Ima zrelost i cvrstu ruku.Postuju ga svi.Samo ako ga ova zajebancija interesuje.Hadjija isto,Barbarez ...ali sve su to mladji ljudi i vjerojatno zele raditi kao treneri.Kao sto ranije rekoh ja bih zadrzao Osima,ne mora nista da radi dovoljno je samo da se na sastancima FIFA i UEFA pojavljuje.Drugim bi nas ocima gledali.Ostaje veliki posao pred ovim komitetom i siguran sam da ce do kraja godine napraviti NS kako bog zapovjeda.Dobro rece ovaj kolega forumas odoh da uplatim loto nesto bas danas krenulo.
Locked