Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
Corto Maltese

#1151 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Corto Maltese »

ins wrote:Vlada FBiH nema nikakve veze sa Granitom.

Vlada HNK ima veze sa Granitom.
Da, i prije dva mjeseca je, uz pokretanje proizvodnje, najavljeno da će taj status biti promijenjen.
Čelnici Sindikata radnika Granita Mensud Ćosić i Vahid Šehić kazali su nam da su nedavno imali sastanka s federalnim premijerom Nerminom Nikšićem i resornim ministrom Erdalom Trhuljem, koji su im kazali da Vlada FBiH ima strateški interes da preuzme većinski kapital Granita od kantonalnog nivoa.
vee-jay

#1152 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by vee-jay »

Helezova revizija pokazala je da su neki do beneficiranih penzija došli samo uz dva svjedoka. Jedna od Helezovih komisija pregledala je 62 predmeta i ustanovila da su svi u najboljem redu. Na to je ministar formirao drugu komisiju koja je pregledom kontrolisanih predmeta ustanovila da niti jedan od ta 62 korisnika ne treba da uživa prava iz boračko-invalidske zaštite. O Helezovoj principijelnosti u ovom nezahvalnom, ali prijeko potrebnom poduhvatu, govori i podatak da ga je započeo revizijom – vlastitih boračkih dokumenata.
kako je moguce da se desi boldirano? Ko su ti ljudi? Sta je sada sa njima? Ima li istrage?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1153 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by KatarinaKosaca »

Večeras je na Hayatu bio premijer. Netko napisa da ima dobre namjere i da je pošten. Možda. Ali to nikada nije bilo dovoljno. Dakle, potreban, ali ne i dovoljan uvjet za uspješnog premijera. Na upit o rodbinskim vezana je zamuckujući objasnio da rodbinske veze ne trebaju biti ni prepreka, ni prednost. Zaboravio je, pritom, dvije stvari. Jedna je da objasni definiciju nepotizma, a druga je da njegova stranka nije imala isti stav kad su neki drugi bili na vlasti.
Doduše, da se dođe na vlast, trebalo je lobirati, potplatiti, obećati. Sad dolaze računi na plaćanje. Koliko će oni koštati ovu zemlju i njene poreske obveznike, nije navedeno u crvenoj knjižici 10 politika sa kojom niti jednom nisu zamahali još od 10.10 prošle godine.
madner

#1154 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

5 ne 10, mogla si se bar praviti da si procitala :D i da si sada razocarana
stari grad Visegrad

#1155 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by stari grad Visegrad »

Ne dirajte premijer Nermina Nikšića inace ce te dobiti po prstima! Greske trazite na drugom mjestu. Premijer Nermin Nikšić je dobar kako covjek tako i premijer. :dance:
Šef

#1156 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Šef »

stari grad Visegrad wrote:Ne dirajte premijer Nermina Nikšića inace ce te dobiti po prstima! Greske trazite na drugom mjestu. Premijer Nermin Nikšić je dobar kako covjek tako i premijer. :dance:
Hajde što si ostrašćen ali što si nepismen... :shock:
KatarinaKosaca

#1157 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:5 ne 10, mogla si se bar praviti da si procitala :D i da si sada razocarana
Postavili ste ovdje link kad je bilo in sa tim mahati, pa sam i tada rekla da je to proklamacija bez konkretnog prijedloga. Inače, ja sam valjda najmanje razočarana SDP-om. Zato što mi nisu bila ni velika očekivanja. Znala sam da će biti po familijarnim vezama, još dok je preko TV-a govorio Zlatko, a vi ovdje pisali kako nisu bitni kadrovi nego program :D , Šanko je častio kafanu kako je budući ministar. Znala sam da ekonomski neće, ne mogu i ne znaju napraviti ništa (jer konkretnog prijedloga niti jednog nikada nije ni bilo)
Tako, da su meni očekivanja samo potvrđena, problem su oni koji su godinama pisali da je čarobni štapić i ključ svih problema samo dolazak SDP-a na vlast.
madner

#1158 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

KatarinaKosaca wrote:
madner wrote:5 ne 10, mogla si se bar praviti da si procitala :D i da si sada razocarana
Postavili ste ovdje link kad je bilo in sa tim mahati, pa sam i tada rekla da je to proklamacija bez konkretnog prijedloga. Inače, ja sam valjda najmanje razočarana SDP-om. Zato što mi nisu bila ni velika očekivanja. Znala sam da će biti po familijarnim vezama, još dok je preko TV-a govorio Zlatko, a vi ovdje pisali kako nisu bitni kadrovi nego program :D , Šanko je častio kafanu kako je budući ministar. Znala sam da ekonomski neće, ne mogu i ne znaju napraviti ništa (jer konkretnog prijedloga niti jednog nikada nije ni bilo)
Tako, da su meni očekivanja samo potvrđena, problem su oni koji su godinama pisali da je čarobni štapić i ključ svih problema samo dolazak SDP-a na vlast.
Vidis to ne mozes reci jer ocito nisi procitala doticno. Dakle tesko da znas da li ima konkretnih prijedloga ili ne. :D

A da si simpatizer druge stranke je svima jasno, tako da nije potrebno da to naglasis.
KatarinaKosaca

#1159 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by KatarinaKosaca »

Kad ćete se naučiti da je u demokraciji conditio sine qua non sloboda ljudi na svoje ideje. :D . Ukoliko nisu fašističke, terorirističke ili zabranjene . To nikako da uđe u glavu, nego se kao argument nekome da je zločest nabacuje... Zločest si, ne voliš SDP :D :D
jefferson

#1160 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by jefferson »

KatarinaKosaca wrote:Kad ćete se naučiti da je u demokraciji conditio sine qua non sloboda ljudi na svoje ideje. :D . Ukoliko nisu fašističke, terorirističke ili zabranjene . To nikako da uđe u glavu, nego se kao argument nekome da je zločest nabacuje... Zločest si, ne voliš SDP :D :D
Pa dobro jbg, sto ne bi mogli tako?
SDA ide paolom da nisi pravi muslim ako njih ne podrzavas, onda HDZ to spocitava hrvatima, SNSD srbima i tako u krug. Tako da i ovi imaju pravo da tako ensto kazu.
Ali slazem se s tobom oko programa. Eto vlade 6 mjeseci ja nisam cuo nista oko razvoja ekonomije, ubrzanja gradnje auto puta itd, samo neka socijalna prica. STa je sa smanjenjem doprinosa? Sta je sa reformom inspekcija (da malo popuste privrednike)? Nista, rade isto ko i oni protiv kojih su pricali. Dosao sam prvi put u poziciju da stvarno razmisljam da ne glasam za SDP nego da dam glas nekom drugom. To je skupina budala koja fakat nema pojma sta rade i ne znaju osnovni postulat politike: kompromis!
madner

#1161 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Da si procitala sto sam napisao, umjesto da se branis izrekama koje nisu primjenjive, uocila bi da sam istakao da si iznjela neistinu u vezi tvoje informisanosti i time potpuno urusio tvoj kredibilitet jer si se pozivala na doticnu informisanost.
Licni napad bi bio da sam napisao da si neinformisana mahalusa koja se pravi da je procitala dvije knjige kako bi dobila na kredibilitetu.
KatarinaKosaca

#1162 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by KatarinaKosaca »

madner wrote:Da si procitala sto sam napisao, umjesto da se branis izrekama koje nisu primjenjive, uocila bi da sam istakao da si iznjela neistinu u vezi tvoje informisanosti i time potpuno urusio tvoj kredibilitet jer si se pozivala na doticnu informisanost.
Licni napad bi bio da sam napisao da si neinformisana mahalusa koja se pravi da je procitala dvije knjige kako bi dobila na kredibilitetu.
Jesam, šta ću, ne mogu svi biti načitani, obrazovani i pametni :D . Uostalom, forum je baš mjesto gdje se vidi i jasno čita nečija pismenost, načitanost i redaktiranje. Tako da je potpuno bezpredmetno o tome i diskutirati. Ja, na primjer, iz tvojih postova ne vidim ni bogat riječnik ni lijepo sročenu misao. Ipak, imaš pravo na svoje mišljenje.
Tako da ti je komentar niđe veze ni sa temom ni sa SDP-om, nego samo radni zadatak da se odvede u off i skrene sa suštine. :D
Šef

#1163 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Šef »

jefferson wrote:
KatarinaKosaca wrote:Kad ćete se naučiti da je u demokraciji conditio sine qua non sloboda ljudi na svoje ideje. :D . Ukoliko nisu fašističke, terorirističke ili zabranjene . To nikako da uđe u glavu, nego se kao argument nekome da je zločest nabacuje... Zločest si, ne voliš SDP :D :D
SDA ide paolom da nisi pravi muslim ako njih ne podrzavas, onda HDZ to spocitava hrvatima, SNSD srbima i tako u krug. Tako da i ovi imaju pravo da tako ensto kazu.
Ali slazem se s tobom oko programa. Eto vlade 6 mjeseci ja nisam cuo nista oko razvoja ekonomije, ubrzanja gradnje auto puta itd, samo neka socijalna prica. STa je sa smanjenjem doprinosa? Sta je sa reformom inspekcija (da malo popuste privrednike)? Nista, rade isto ko i oni protiv kojih su pricali. Dosao sam prvi put u poziciju da stvarno razmisljam da ne glasam za SDP nego da dam glas nekom drugom. To je skupina budala koja fakat nema pojma sta rade i ne znaju osnovni postulat politike: kompromis!
I neznalica, poltrona, skorojevića, oportunista, lopova... Ono časnih što je bilo su otjerali davnih dana.
nosara

#1164 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:
Ti ne bi castila...? Ni piletinom...? :-)
nosara

#1165 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by nosara »

Šef wrote:
jefferson wrote:
I neznalica, poltrona, skorojevića, oportunista, lopova... Ono časnih što je bilo su otjerali davnih dana.
Uzmi koji gastal... Bas si se iznervirao... :roll:
udrch

#1166 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by udrch »

Ova vlada je stabilizirajuća, stabilizirala je recesiju..
DIM

#1167 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by DIM »

U SDP-u moze biti samo jedan covijek Zlatko i on je ispunio svoje predizborno obecanje ovo jest Drzava za covijek:Zlatko Lagumdjija.Samo sto mi nismo u potpunosti shvatili izborni slogan :lol:
Mislim koliko su bili opozicija ocekivalo se da ce barem imati nesta u planu da urade?Nekakav plan nesta,a ne politiku od Dodika u Federalnom obliku :sad:
Za i Protiv

#1168 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Za i Protiv »

DIM wrote:U SDP-u moze biti samo jedan covijek Zlatko i on je ispunio svoje predizborno obecanje ovo jest Drzava za covijek:Zlatko Lagumdjija.Samo sto mi nismo u potpunosti shvatili izborni slogan :lol:
Mislim koliko su bili opozicija ocekivalo se da ce barem imati nesta u planu da urade?Nekakav plan nesta,a ne politiku od Dodika u Federalnom obliku :sad:
Ma nek si se ti registrovao da to nama kazes!
Šef

#1169 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Šef »

nosara wrote:
Uzmi koji gastal... Bas si se iznervirao... :roll:
Jok ba, samo nabrajam. Ima toga još ali mi mrsko.
Skijaš

#1170 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Skijaš »

DIM wrote:U SDP-u moze biti samo jedan covijek Zlatko i on je ispunio svoje predizborno obecanje ovo jest Drzava za covijek:Zlatko Lagumdjija.Samo sto mi nismo u potpunosti shvatili izborni slogan :lol:
Pa otvorilo se teško i mučno pitanje revizije statusa onih koji iz budžeta svaki mjesec po osnovu beneficija i povlastica isisavaju milione. Riješili su pitanje diskriminacije učenika koja ne pohađaju vjeronauku. Sasvim je izgledno da će uspjeti pokrpiti budžet bez novih zaduživanja. Da vlast čini stalni dvojac HDZ-SDA, ni prvo, ni drugo ni treće ne bi bilo urađeno. Ima tu i dosta negativnih stvari, ali je društvu sigurno bolje sa ovom vladom nego pod šapom dosadašnjih kartela.
jefferson

#1171 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by jefferson »

Skijaš wrote:
Pa otvorilo se teško i mučno pitanje revizije statusa onih koji iz budžeta svaki mjesec po osnovu beneficija i povlastica isisavaju milione. Riješili su pitanje diskriminacije učenika koja ne pohađaju vjeronauku. Sasvim je izgledno da će uspjeti pokrpiti budžet bez novih zaduživanja. Da vlast čini stalni dvojac HDZ-SDA, ni prvo, ni drugo ni treće ne bi bilo urađeno. Ima tu i dosta negativnih stvari, ali je društvu sigurno bolje sa ovom vladom nego pod šapom dosadašnjih kartela.
Slazem se ja s tobom, ali PRVO je trebalo krenuti sa agreivnim planom za auto-put cime bi se ubrizgao novac u drzavu!
Corto Maltese

#1172 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Corto Maltese »

Za i Protiv wrote:
Ma nek si se ti registrovao da to nama kazes!
Evo i ja to kažem, a nisam se tek registrovao. Koju ćeš etiketu meni staviti. Forumski starohan?
Corto Maltese

#1173 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Corto Maltese »

Odlično, vlada nam je rekla šta ove godine neće uraditi:

U Federaciji BiH ove godine neće biti popravki magistralnih cesta, zbog čega će 50 miliona maraka koji su bili za to namijenjeni ostati nepotrošeno, a firme koje su trebale izvoditi radove neće dobiti posao.
http://www.indikator.ba/ekonomija/aktue ... sta-u-fbih
Skijaš

#1174 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Skijaš »

jefferson wrote:
Skijaš wrote:
Slazem se ja s tobom, ali PRVO je trebalo krenuti sa agreivnim planom za auto-put cime bi se ubrizgao novac u drzavu!
Pa obezbjedili su lovu, radi se na papirologiji, pretpostavljam da će se samo ove naredne građevinske sezone napraviti više autoputa nego tokom ovih svih prethodnih godina zajedno.
KatarinaKosaca

#1175 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by KatarinaKosaca »

Skijaš wrote:Pa obezbjedili su lovu, radi se na papirologiji, pretpostavljam da će se samo ove naredne građevinske sezone napraviti više autoputa nego tokom ovih svih prethodnih godina zajedno.
Zar nisi neki dan napisao da ne rade ništa, ali se prepucavaju sa Dodikom , a to je tebi dovoljno i sa tim si zadovoljan? Ili nisi bio ti :? Oprosti, ako je greška, nekako svi jako ličite :roll:
Post Reply