Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- niko_niko_kao_ja
#1151 Re: Trudnjače i porodilje online
zene u Turbo limacu snizenje 50% na sve, odjecu, igracke, baby opremu. pa ako vam sta treba da znate. snizenje je do 18. 12. 
- otherside
#1152 Re: Trudnjače i porodilje online
hvalaniko_niko_kao_ja wrote:zene u Turbo limacu snizenje 50% na sve, odjecu, igracke, baby opremu. pa ako vam sta treba da znate. snizenje je do 18. 12.
- niko_niko_kao_ja
#1153 Re: Trudnjače i porodilje online
neJma na cemuotherside wrote:hvalaniko_niko_kao_ja wrote:zene u Turbo limacu snizenje 50% na sve, odjecu, igracke, baby opremu. pa ako vam sta treba da znate. snizenje je do 18. 12.
- Alhemicarkaa
#1154 Re: Trudnjače i porodilje online
Joj i mene sve više hvata strah od dojenja, naročito kad slušam priče i iskustva. Je li iko išao u onu školu dojenja? Ja sam planirala danas zvati da se prijavim, ali evo, uhvatila me prehlada
, pa ne znam hoću li ozdraviti do četvrtka.
-
LaCici
#1155 Re: Trudnjače i porodilje online
Zar ima bas skola za dojenje? Ja znam da ima neki Centar za dojenje na Grbavici, pa ako su oni ti koji organizuju kurseve to bi bilo super, voljela bih i ja ici. A cula sam i da na onim vjezbama u Skerlicevoj daju instrukcije kako pravilno dojiti.
- Alhemicarkaa
#1156 Re: Trudnjače i porodilje online
Jeste, u tom Centru se održava škola, dobije se i certifikat (ne znam čemu on služi
)
Elem, škola je u terminima od 12-14 sati i 18-20 sati svakog četvrtka. Prijave na telefon 061- 482 248 svakim radnim danom od 12-14 sati. Ja ću ako sutra budem bolje nazvati i najaviti se.
Elem, škola je u terminima od 12-14 sati i 18-20 sati svakog četvrtka. Prijave na telefon 061- 482 248 svakim radnim danom od 12-14 sati. Ja ću ako sutra budem bolje nazvati i najaviti se.
-
LaCici
#1157 Re: Trudnjače i porodilje online
Znas li cijenu? Meni je jos rano da idem tek sam usla u 5. mjesec, ali svakako planiram nekad poslije. Hajde ako budes isla, napisi nam iskustva. 
- Alhemicarkaa
#1158 Re: Trudnjače i porodilje online
Zasad je besplatno, koliko znam, ali pošto se daju neke brošure i materijal, vjerovatno će se morati komercijalizovati. Napisat ću iskustva naravno, ali kažu da nije rano, bila je djevojka kojoj se uopće još nije vidio stomak. I ja baš u četvrtak ulazim u 6 mjesec
Da mi je uhvatiti dok je još besplatno, samo mi se izvlače pare kako sam trudna, sve idem onom logikom, za trudnoću nije ništa skupo i uhvatim se za glavu kad vidim minus već desetog (i to podebeo minus).
-
LaCici
#1159 Re: Trudnjače i porodilje online
Evo sad sam nasla na internetu da je do Nove godine besplatno. Traje samo 4 sata, tj 2 puta po 2 sata odes i to je to. Mogla bih onda i ja iskoristiti sad do Nove, jer sam u procesu stednje love za bebecu opremu, pa mi se bas i ne placa. 
-
mumy
#1160 Re: Trudnjače i porodilje online
Imate i u Nahli na C.Vili isto kurseve,vjezbe i slicno besplatno za buduce mame...pa eto koje je blizu,zgrada je nova...unutra sve fino i cisto.
- yellow cat
#1161 Re: Trudnjače i porodilje online
kad naraste. Do tada ga ne dam nikom. Već sad znam da me snaha neće voljeti.Zoya wrote:Pa mozes ga ponekad i svekrvi ostavitiyellow cat wrote:e da, i to što kažeš, cica je uvijek dostupna i na izvolite.. mada kažu da ima neka spravica koja čuva toplotu bočice, pa je možeš napraviti prije spavanja da ne ustaješ naveče. Vidjela sam to u DM-u.
Jedino je kod dojenja još "problem" što niko ne može zamjeniti majku (osim ako se ne izdoji), ali svejedno planiram se sama baviti bebom i ne uvaljivati je nikome, tako da mi to neće teško pasti.![]()
- niko_niko_kao_ja
#1162 Re: Trudnjače i porodilje online
i ja sve nesto kontam, ni mene snajka nece voljeti.yellow cat wrote:kad naraste. Do tada ga ne dam nikom. Već sad znam da me snaha neće voljeti.Zoya wrote:Pa mozes ga ponekad i svekrvi ostavitiyellow cat wrote:e da, i to što kažeš, cica je uvijek dostupna i na izvolite.. mada kažu da ima neka spravica koja čuva toplotu bočice, pa je možeš napraviti prije spavanja da ne ustaješ naveče. Vidjela sam to u DM-u.
Jedino je kod dojenja još "problem" što niko ne može zamjeniti majku (osim ako se ne izdoji), ali svejedno planiram se sama baviti bebom i ne uvaljivati je nikome, tako da mi to neće teško pasti.![]()
-
baby24
#1163 Re: Trudnjače i porodilje online
evo mene upadam kao padobranac, ali samo da podjelim neke info o dojenju s vama:-) slazem se sa svima koje kazu da svako moze da doji, samo neko lako, a neko pak puno teze, ali moze, cak mislim preko 95% zena moze dojiti... tako da, ko hoce, nema izvlacenja:-) i bas kao sto pise u jednoj brosuri, to je isto kao da sa krave postanu moderne, cule one da ima neko dobro ljudsko mlijeko pa daju svojim teladima, tako i mi, umjesto da koristimo sto nam je dao Bog, pojedine zene jedva docekaju da kazu nemam ja mlijeka, moram dati flasicu i obicno je tu kraj:-( svaka cast forumasici koja je uspostavila iskljucino dojenje nakon flasice, zaista svaka cast!!! cak na vjezbama uce da i ako se mora dohranjivati beba, znaci sisa + formula, formulu dati iskljucivo kasicicom ili spricom malom, ko smije... ima na youtube kako se to radi:-)
sto se tice podsticaja mlijeka, bezalkoholna piva je cudo!!:-) dr kaze da je mlijeko i caj najbolje piti, znaci ne puno slatke sokove, mlijeka i sl, naravno moze sve, ali najvise vode i caja.... sa kompotom, posebno od SUHIH SLJIVA biti jako OPREZAN, ovo su nas ucili u skoli dojenja o kojoj govorite (na Grbavici)... jer suhe sljive momentalno regulisu stolicu i odraslima, a mozes misliti sta urade bebinim crijevima?? naime, zgule svu sluznicu i stolica bude puna sluzi, zato moze casa npr da regulise stolicu, ali ni slucajno to piti litrima, jer nije dobro za bebu.... btw, skola je super, traje samo 2x2h i do Nove godine je besplatno, bude na casu samo po 5 zena (maximalno) sto je super.... a dobiju se 2-3 brosurice sa jako jako puno korisnih savjeta, bas zlata vrijede:-)) steta ne otici ko moze...
takodje se o svemu, a ne samo dojenju uci na psihofizickim vjezbama za trudnice, ima na Otoci, Vojnickom, Skerlicevoj... mozda jos negdje, nisam sigurna... ja idem u Skerlicevu i super je... i besplatno je, pa ko moze neka ne bude lijen, jednom sedmicno moze odvojiti 2 sata za svoju bebu:-)
izvinite sto ja puno ispisah, ali se nadam da ce nekome biti od koristi:-)
p.s. svim novopecenim mamama cestitam od srca i zelim svu srecu svijeta... da im djecica budu zdrava i sretna 100 godina!!!:-))
sto se tice podsticaja mlijeka, bezalkoholna piva je cudo!!:-) dr kaze da je mlijeko i caj najbolje piti, znaci ne puno slatke sokove, mlijeka i sl, naravno moze sve, ali najvise vode i caja.... sa kompotom, posebno od SUHIH SLJIVA biti jako OPREZAN, ovo su nas ucili u skoli dojenja o kojoj govorite (na Grbavici)... jer suhe sljive momentalno regulisu stolicu i odraslima, a mozes misliti sta urade bebinim crijevima?? naime, zgule svu sluznicu i stolica bude puna sluzi, zato moze casa npr da regulise stolicu, ali ni slucajno to piti litrima, jer nije dobro za bebu.... btw, skola je super, traje samo 2x2h i do Nove godine je besplatno, bude na casu samo po 5 zena (maximalno) sto je super.... a dobiju se 2-3 brosurice sa jako jako puno korisnih savjeta, bas zlata vrijede:-)) steta ne otici ko moze...
takodje se o svemu, a ne samo dojenju uci na psihofizickim vjezbama za trudnice, ima na Otoci, Vojnickom, Skerlicevoj... mozda jos negdje, nisam sigurna... ja idem u Skerlicevu i super je... i besplatno je, pa ko moze neka ne bude lijen, jednom sedmicno moze odvojiti 2 sata za svoju bebu:-)
izvinite sto ja puno ispisah, ali se nadam da ce nekome biti od koristi:-)
p.s. svim novopecenim mamama cestitam od srca i zelim svu srecu svijeta... da im djecica budu zdrava i sretna 100 godina!!!:-))
-
LaCici
#1164 Re: Trudnjače i porodilje online
Nas beba i dalje bojkotuje, ni danas nismo uspjeli vidjeti spol (19. sedmica)
Ali, sto je najbitnije sve je ok.
- niko_niko_kao_ja
#1165 Re: Trudnjače i porodilje online
ma bitno je da je sve ok, a bebac ocito od starta hoce da pokaze ko je glavniLaCici wrote:Nas beba i dalje bojkotuje, ni danas nismo uspjeli vidjeti spol (19. sedmica)![]()
-
LaCici
#1166 Re: Trudnjače i porodilje online
Naravno, ali eto nesto se ponadah da bi mi danas mogao reci, da znam u kojem rodu da se obracam bebi kada pricam s njom. 
- wewa
#1167 Re: Trudnjače i porodilje online
reci slobodno 'sine', i mene mati tako zoveLaCici wrote:Naravno, ali eto nesto se ponadah da bi mi danas mogao reci, da znam u kojem rodu da se obracam bebi kada pricam s njom.
-
LaCici
#1168 Re: Trudnjače i porodilje online
To mi nikad nije imalo nikakvog smisla, ali i meni se moja uvijek tako obracala.
-
Zoya
#1169 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam cula da kad doktor nije siguran u spol, odnosno ne moze vidjeti na UZ, onda je djecak u pitanju, jer ko biva djevojcica se odmah "vidi", a djecaci malo vise to "prikriju"
Budemo vidjeli koliko ova pije vode (do tvog sljedeceg pregleda)
-
maajaa
#1170 Re: Trudnjače i porodilje online
Cure, je li neka od vas radila amniocentezu? Zanima me kakva je procedura za taj postupak na GAK-u, a kakva da se to uradi (preko ZZO) kod dr. Mehmedbasica? Hvala
-
LaCici
#1171 Re: Trudnjače i porodilje online
Zoya wrote:Ja sam cula da kad doktor nije siguran u spol, odnosno ne moze vidjeti na UZ, onda je djecak u pitanju, jer ko biva djevojcica se odmah "vidi", a djecaci malo vise to "prikriju"![]()
![]()
- otherside
#1172 Re: Trudnjače i porodilje online
meni do kraja trudnoce nisu bili sigurni kojeg je beba spolaZoya wrote:Ja sam cula da kad doktor nije siguran u spol, odnosno ne moze vidjeti na UZ, onda je djecak u pitanju, jer ko biva djevojcica se odmah "vidi", a djecaci malo vise to "prikriju"![]()
![]()
cujica izadje iz tibe
- niko_niko_kao_ja
#1173 Re: Trudnjače i porodilje online
pa valjda je i lakse vidjeti visuljakLaCici wrote:Zoya wrote:Ja sam cula da kad doktor nije siguran u spol, odnosno ne moze vidjeti na UZ, onda je djecak u pitanju, jer ko biva djevojcica se odmah "vidi", a djecaci malo vise to "prikriju"![]()
![]()
Budemo vidjeli koliko ova pije vode (do tvog sljedeceg pregleda)A ja opet citala da se cuna lakse vidi, pa je zato teze skontati ako je curica.
Ko bi ga znao, vidjet cemo.
meni doktor rekao davno da je djecak, i to u vise navrata, pa sam mozda samo dvije tri stvari plave kupila, sve mi je u nekim neutralnim bojama.
- yellow cat
#1174 Re: Trudnjače i porodilje online
i ja mislim da se ćuna lakše vidi.. ja bih isto tipovala na curu, ali ne mora značiti.LaCici wrote:Zoya wrote:Ja sam cula da kad doktor nije siguran u spol, odnosno ne moze vidjeti na UZ, onda je djecak u pitanju, jer ko biva djevojcica se odmah "vidi", a djecaci malo vise to "prikriju"![]()
![]()
Budemo vidjeli koliko ova pije vode (do tvog sljedeceg pregleda)A ja opet citala da se cuna lakse vidi, pa je zato teze skontati ako je curica.
Ko bi ga znao, vidjet cemo.
-
Zoya
#1175 Re: Trudnjače i porodilje online
Usmine se jako brzo mogu zamjeniti sa cunom i zbog toga dolazi do nesigurnosti