DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post Reply
sandokann

#1151 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by sandokann »

jeza u ledja wrote:
Enticer wrote::lol: :lol: , a ti demonstranti su jako bili miroljubljivi, izlazili su na ulice, a u rukama su umjesto parola i natpisa nosili kalašnjikove i ručne bacače.
Ja se nesto ne sjecam rucnih bacaca i kalasnjikova kad su demonstracije pocele.
O kojim demonstrantima govoris?
Ti "demonstranti" imaju cak i avijaciju, sjeti se da im je srusen avion, kalasnjikove, tenkove... Mnoge zemlje bi im pozavidjele na oruzju.
Kako bi se intervenisalo u Francuskoj da neko demonstrira naoruzan po ulicama? Bi li i tada "nobelovac" ustao u zastitu demonstranata?
damir_m

#1152 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by damir_m »

Enticer wrote:Daj Boze da Bosanci zive kao Libijci i da imaju "diktatora" poput Muamera. Tada u Bosni ne bilo nezaposlenih, ne bi bilo siromastva, narod ne bi rovio po kontejnerima, ne bi radili u firmama 30-31 dan u mjesecu bez dana odmora, ljudi bi isli na ljetovanja po mjesec dana na skupocjena odredista, ljudi ne bi vozali auta stara 20 god i vise, vozni park bi nam bio bolji nego u Njemackoj, radno nesposobni ljudi i invalidi bi imali dozivotnu mjesecnu naknadu za zivot u visini prosjecne plate koja bi bila veca 100% nego sada, mladi bracni parovi bi dobijali kredite za stanove na 60 godina roka otplate bez kamate, cijene rezija bi bile umanjene za 90% i jos svasta nesta sto mi ne moze sada pasti na pamet... Muamere ako te otjeraju iz Libije slobodno dodji nama i budi nam "diktator" dok si ziv... :bih:
koja romantika, baš zato se ovo i dešava u Libiji: "Zadovoljstvo naroda u Arapskom svijetu". Sa onoliko nafte može se pokriti državni dudžet! Da nije aristokratije svi Arapi bi živjeli ko kraljevi i pomagali bi Palestincima. Jadni kraljevi i šejkovi, bliži im se kraj, a ne znaju šta će sa fabrikama ferarija u pustinjama. Ne brini se, takvi se uvijek snađu, i kralj Aleksandar je u prvom svjetskom ratu pobjegao na grčko ostrvo, tako će i oni: svako na svoje ostrvo koje su krvlju zaradili, ustvari naftom! :-D
sandokann

#1153 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by sandokann »

jeza u ledja wrote: Pa upravo je problem u tome sto ti nesto citas izmedju redova, odnosno interpretiras nesto kako odgovara tvom misljenju zasnovanom na pogresnim premisama. NIJE TACNO da je "gusenje demokratije" koristeno kao izgovor za UN rezoluciju. Djelovanje UN ima veze sa zastitom civilnog stanovnistva, ne sa promocijom demokratije. Nije tacno da glasaci u SAD i EU misle da je njihova "komsicka misija" da sire demokratiju i slobodu, to ti tako pogresno interpretiras. Ako sta misle gradjani SAD i EU onda misle da je njihova duznost kao najjaceg da stite one najslabije.
Beton.
jeza u ledja

#1154 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jeza u ledja »

sandokann wrote:
jeza u ledja wrote:
Enticer wrote::lol: :lol: , a ti demonstranti su jako bili miroljubljivi, izlazili su na ulice, a u rukama su umjesto parola i natpisa nosili kalašnjikove i ručne bacače.
O kojim demonstrantima govoris?
Ti "demonstranti" imaju cak i avijaciju, sjeti se da im je srusen avion, kalasnjikove, tenkove... Mnoge zemlje bi im pozavidjele na oruzju.
Kako bi se intervenisalo u Francuskoj da neko demonstrira naoruzan po ulicama? Bi li i tada "nobelovac" ustao u zastitu demonstranata?
Pa pobogu jeste li tek sad poceli pratiti desavanja u Libiji? Gdje je to oruzje bilo prije mjesec dana?
jeza u ledja

#1155 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jeza u ledja »

sandokann wrote:
jeza u ledja wrote: Pa upravo je problem u tome sto ti nesto citas izmedju redova, odnosno interpretiras nesto kako odgovara tvom misljenju zasnovanom na pogresnim premisama. NIJE TACNO da je "gusenje demokratije" koristeno kao izgovor za UN rezoluciju. Djelovanje UN ima veze sa zastitom civilnog stanovnistva, ne sa promocijom demokratije. Nije tacno da glasaci u SAD i EU misle da je njihova "komsicka misija" da sire demokratiju i slobodu, to ti tako pogresno interpretiras. Ako sta misle gradjani SAD i EU onda misle da je njihova duznost kao najjaceg da stite one najslabije.
Beton.
Sta je beton? Mislis da to nije tako?
quasar

#1156 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by quasar »

jeza u ledja wrote:
quasar wrote:
:lol:
Ti si meni kralj. Svaki me dan sve vise iznenadjujes. Tako bih volio znati sta radis u zivotu i cime se bavis.
Izvini, uzecu ovaj tvoj citat da ga koristima kad mi zatreba. Ovo je predobro. Beton.

A u vezi sa tvojim tvrdnjama, mi se slomismo da te ubjedimo da ce biti ovo sto se zbiva sad, ali ti ne dade reci...
skokni na 38-39 stranu ove teme pa malo pogledaj sta si tad sve lupao.

Trolas brate, ali si jak. Svaka ti cast na ovoj izvali. :lol:

"Ha ha ha" je izgleda omiljena uzrecica kad ne znate sta cete napisati. Sve vam smijesno.

Koje tvrdnje? Pa ti si sam napisao da se NATOu neda intervenisati u Libiji, jel tako? Tvrdis da ce se desiti novi Irak. To su te tvoje tvrdnje u koje si me ubjedjivao.

Ti se slomi da me ubjedis da se revolucija u Libiji desava ne jer narod tako hoce , vec sto je Zapad tako odlucio. Slomi se da me ubjedis da narod nece slobodu, jer imaju hljeba. Slomi se da me ubjedis da je demokratija i sloboda najveca ubleha i da su samo otrcane fraze u sluzbi zapadnih naftnih i industrijskih lobija. Slomi se da me ubjedis da ti lobiji mogu pokrenuti stotine hiljada ljudi da idu na tenkove i avione. Slomi se da me ubjedis da je narod Libije glup, jer ce im nakon Gadaffija biti gore, a ne bolje. Slomi se da me ubjedis da je za njih bolja diktatura nego demokratija, jer tako nesto ne postoji.
Slomi se jednostavno da me ubjedis da se tvoje znanje o svjetskoj politici svodi na stereotipe o americkom intervencionizmu i tulom kapitalizmu, nafti i laznoj demokratiji, stvorene citanju novinskih naslova ili slusanju Envera Marica, na jednom cinicnom i pesimisticnom pogledu na svijet koji tako savrseno odgovara stereotipu prdohana koji sjedi i pametuje kako u svijetu nista ne valja i kako smo mali, slabi i bez ikakvog uticaja da promjenimo bilo sta oko sebe.

PS: Boli te kurac cim se bavim.
Ohoho, jezek puno si se zadao... :lol:
naravno da cu se smijati jer ti toliko tipkas (po kojoj cijeni nabavljas tastature, jel imas neki rabat?) i mijenjas stav, da te vise ne mozemo upratiti, i najpametniji si i sve znas, sad smo vidjeli da znas i opsovati, sto bi se dalo analizirati, ali nisi toliko interesantan.
Zao mi je sto imas toliku potrebu da budes u pravu. Nisam znao da si student. Ponekad si mi izgledao i kao odrastao covjek.

Jezu, jezicu. ccc. :run:
jeza u ledja

#1157 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jeza u ledja »

Jah.
sandokann

#1158 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by sandokann »

jeza u ledja wrote:
Pa pobogu jeste li tek sad poceli pratiti desavanja u Libiji? Gdje je to oruzje bilo prije mjesec dana?
Treba pitati Obamu.
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 05/05/2023 11:14, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#1160 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jeza u ledja »

jOFLA wrote: Hmmm...

jeza u ledja wrote: Dakle sad dolazimo do onogo da "nije narod protiv Gadaffija vec zapadni lobi". Kao sto sam pokazao postoji puno zapadnih lobija, drugo, u Libiji ne ratuju zapadni lobiji vec libijski narod (osim ako nisu zapadni lobiji unajmili milion placenika da se obuku ko Libijci i protestuju po Ben Gaziju strahujuci hoce li ih avion ili tenk satrat), trece Zapad NECE VOJNO INTERVENISATI u Libiji jer im ne pada na pamet da prave jos jednu gresku a la Irak.
izvor: stranica 38, šesti post odozgo.
Pod greskom a la Irak naravno mislim na invaziju na zemlju. I dalje ostajem pri tom stavu.

Ako pogrijesim, boze moj.
jeza u ledja

#1161 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jeza u ledja »

A jedan wrote:hhahah pri kakvom stavu troleru trolerski :lol:
covjek ti je gore doslovno ukazao na tvoje vlastito laganje, tj. govorio si njemu da te on ubjedjuje u nesto sto si ti na ovoj temi vec odavno tvrdio
jOFLA wrote:
jeza u ledja wrote: Koje tvrdnje? Pa ti si sam napisao da se NATOu neda intervenisati u Libiji, jel tako? Tvrdis da ce se desiti novi Irak. To su te tvoje tvrdnje u koje si me ubjedjivao.

Hmmm...

jeza u ledja wrote: Dakle sad dolazimo do onogo da "nije narod protiv Gadaffija vec zapadni lobi". Kao sto sam pokazao postoji puno zapadnih lobija, drugo, u Libiji ne ratuju zapadni lobiji vec libijski narod (osim ako nisu zapadni lobiji unajmili milion placenika da se obuku ko Libijci i protestuju po Ben Gaziju strahujuci hoce li ih avion ili tenk satrat), trece Zapad NECE VOJNO INTERVENISATI u Libiji jer im ne pada na pamet da prave jos jednu gresku a la Irak.
izvor: stranica 38, šesti post odozgo.
e sad, ako mislis da smo ludi ili nesto :lol:
:run:
quasar wrote:Ma ne podrzavam ja Gadafija, samo gledam kako se podvaljuju dupli standardi i kako svijet to pusi. Pa milion primjera je bilo borbe za slobodu gdje cak ni strani novinari nisu htjeli da izvjestavaju jer im njihove vlade nisu dozvolile da sire pricu o nepravdi.

uz malo pameti mogli su sacekati da Gagi umre, jer nece jos dugo, u medjuvremenu traziti reforme, ali ne nego ustanak. U ognju i anarhiji koja iz toga izlazi moguce je napraviti takve stvari koje se ne bi dale uraditi po zakonu i polako tokom reformi. Kao npr. NATO trupe koje stite "strateske objekte", kao u Bahreinu. Ali nesto bas NATO nije odlucan da gine za angloamerikance vise.

I da - meni je u interesu da Libija sto prije prestane da gori jer mi od toga zavisi kucni budzet i egzistencija moje djece. Ako ce to biti Gadafi, nema problema. Odavno sam prestao biti idealista. Sad sam pragmaticni kapitalista. Donijela nam to demokratija. Sta ces...
Tvrdio je da se NATOu ne gine radi "angloamerickih interesa", a ovamo u Libiji vec 10 NATO zemalja intervenise. Cak sta vise, predvodnik je bila Francuska, a i UN je sve ovo presutno podrzao.
Je li ti sad jasnije?
quasar

#1162 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by quasar »

quasar je napisao/la:
Ma ne podrzavam ja Gadafija, samo gledam kako se podvaljuju dupli standardi i kako svijet to pusi. Pa milion primjera je bilo borbe za slobodu gdje cak ni strani novinari nisu htjeli da izvjestavaju jer im njihove vlade nisu dozvolile da sire pricu o nepravdi.

uz malo pameti mogli su sacekati da Gagi umre, jer nece jos dugo, u medjuvremenu traziti reforme, ali ne nego ustanak. U ognju i anarhiji koja iz toga izlazi moguce je napraviti takve stvari koje se ne bi dale uraditi po zakonu i polako tokom reformi. Kao npr. NATO trupe koje stite "strateske objekte", kao u Bahreinu. Ali nesto bas NATO nije odlucan da gine za angloamerikance vise.

I da - meni je u interesu da Libija sto prije prestane da gori jer mi od toga zavisi kucni budzet i egzistencija moje djece. Ako ce to biti Gadafi, nema problema. Odavno sam prestao biti idealista. Sad sam pragmaticni kapitalista. Donijela nam to demokratija. Sta ces...
Opet sve cupas iz konteksta. Tvrdili smo tad da se pravi scenario koji ce dati povod za intervenciju, a ja sam rekao da NATO nije bas spreman da gine za amere. Ocigledno je tako jer osim Italije, Francusek i Britanije, ostali su uzdrzani, ili protiv. Uostalom sta ja imam tebi objasnjavati kad se tebi ne da objasniti nista. Koga zanima moze se vratiti na stranu 30 i neku i pratiti cijelu pricu ne vadeci citate iz konteksta. takodje smo rekli da ce intervencije biti jer je nafta tu.

I da, ovo ti uvijek podjem reci pa se predomislim. Ja svoje postove izrazavam uvijek kao licni stav, ali ti imas veliku potrebu da ih uvijek omalovazis i nametnes svoj stav kao jedino tacan i ispravan. Kad ti to ne podje za rukom pravis lupinge da se vise niko ne moze snaci.
jeza u ledja

#1163 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jeza u ledja »

quasar wrote:
quasar je napisao/la:
Ma ne podrzavam ja Gadafija, samo gledam kako se podvaljuju dupli standardi i kako svijet to pusi. Pa milion primjera je bilo borbe za slobodu gdje cak ni strani novinari nisu htjeli da izvjestavaju jer im njihove vlade nisu dozvolile da sire pricu o nepravdi.

Opet sve cupas iz konteksta. Tvrdili smo tad da se pravi scenario koji ce dati povod za intervenciju, a ja sam rekao da NATO nije bas spreman da gine za amere. Ocigledno je tako jer osim Italije, Francusek i Britanije, ostali su uzdrzani, ili protiv. Uostalom sta ja imam tebi objasnjavati kad se tebi ne da objasniti nista. Koga zanima moze se vratiti na stranu 30 i neku i pratiti cijelu pricu ne vadeci citate iz konteksta. takodje smo rekli da ce intervencije biti jer je nafta tu.

I da, ovo ti uvijek podjem reci pa se predomislim. Ja svoje postove izrazavam uvijek kao licni stav, ali ti imas veliku potrebu da ih uvijek omalovazis i nametnes svoj stav kao jedino tacan i ispravan. Kad ti to ne podje za rukom pravis lupinge da se vise niko ne moze snaci.
Iznad Libije vec kruze avioni Belgije, Kanade, Danske, Italije, Spanije, Francuske, Britanije i SAD. Dakle, koliko je to, 8 zemalja NATOa.

Sto se tice nase rasprave, ti si nastavio dalje sa njom replicirajuci meni. Poslije si se poceo cerekati na moju izjavu da americki i EU glasaci imaju osjecaj da kao jaci trebaju podrzati slabije, a istovremeno pricas o demokratiji kao sarenoj lazi koju zapadne vlade prodaju svojim glasacima. Pa sta mislis kako im prodaju tu pricu ako ti je smijesno sto americki i EU gradjani imaju takav stav?

Prije toga si replicirao na nesto sto sam ja napisao, kao sve se slazes sa mnom, ali ono sto je bilo glavno u tekstu - intervencija radi "demokratije" ili zbog necega drugog, na to si odmah reagovao da kazes - ne, Zapad intervenise da bi "sirili demokraciju".

A mislim i to, kao i raniju pricu, potenciras zbog mojeg propovjedanja koristi demokracije. Cijela ti je ideja povod za sprdnju. I onda meni govoris da ja tebe omalovazavam??

Ne moramo se uopste replicirati i zdravo. Koja je poenta rasprave ako ces ti na svaki post napisati "ha ha ha" i reci "sto se ti volis pravit pametan" i "kako hocu da nametnem svoj stav kao ispravan". Pa mislim, sta znaci to uopste? Sta treba, da se pravim glup ili da napisem "slazem se" na svaki tvoj post i onda smo ok?

Eh da, i na kraju pocnes ubacivati neke price licne prirode tipa "bas me zanima cime se bavis".

Ma hajde bogati...
Enticer

#1164 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Enticer »

Ma sa nekim ljudima se ne vrijedi raspravljati, kad ti dvojica kazu da si pijan lezi i valjaj se...ja sam u Libiji 5 godina i odlicno poznajem cijelu situaciju. Libija je bila raj za zivot prije ovih teroristickih napada zapadnih zemalja koji odluce da uniste sve sto nije po njihovoj volji. To su jedna pohlepljiva gamad koja gleda samo svoje interese i ofirno lazu cijeli svijet decenijama. Napali su Irak pod izgovorom da Sadam ima to neko oruzje za masovno unistenje, pa jel ga nadjose? Ne, naravno da nisu nasli oruzje, ali su zato nasli naftu, zavadili narod, postavili svoje ljude i sada vladaju, a muslimani se rokaju medjusobom.
Libiju napadaju da zastite civile, a oni te iste civile ubijaju tomahavcima i avionima, pobiju na stotine civila, a onda se pojave na ekranima i uzdignute glave nam lazu kako oni stite civile. Kad sve uniste sto se unistit moze, kad se rijese libijskog lidera poslat ce kopnene snage pod izgovorom da odrzavaju situaciju mirnom i sigurnom. Te snage ce nastaviti ubijati neduzne civile, silovat ce zene, izivljavat ce se nad zarobljenicima dok ce nafta iz libijske zemlje teci BESPLATNO ka njihovim rezervoarima...
Nama ostaje samo da molimo Velikog Boga da se tako nesto ne ostvari i da kazni agresore na libijsku zemlju.
Hunkar

#1165 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Hunkar »

Enticer wrote:Ma sa nekim ljudima se ne vrijedi raspravljati, kad ti dvojica kazu da si pijan lezi i valjaj se...ja sam u Libiji 5 godina i odlicno poznajem cijelu situaciju.
djabe ti da si bio i 50, neki ionako znaju bolje stanje u libiji a nikad nisu krocili nogom dole :D
callmethebreeeze

#1166 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by callmethebreeeze »

Enticer wrote:Ma sa nekim ljudima se ne vrijedi raspravljati, kad ti dvojica kazu da si pijan lezi i valjaj se...ja sam u Libiji 5 godina i odlicno poznajem cijelu situaciju. Libija je bila raj za zivot prije ovih teroristickih napada zapadnih zemalja koji odluce da uniste sve sto nije po njihovoj volji. To su jedna pohlepljiva gamad koja gleda samo svoje interese i ofirno lazu cijeli svijet decenijama. Napali su Irak pod izgovorom da Sadam ima to neko oruzje za masovno unistenje, pa jel ga nadjose? Ne, naravno da nisu nasli oruzje, ali su zato nasli naftu, zavadili narod, postavili svoje ljude i sada vladaju, a muslimani se rokaju medjusobom.
Libiju napadaju da zastite civile, a oni te iste civile ubijaju tomahavcima i avionima, pobiju na stotine civila, a onda se pojave na ekranima i uzdignute glave nam lazu kako oni stite civile. Kad sve uniste sto se unistit moze, kad se rijese libijskog lidera poslat ce kopnene snage pod izgovorom da odrzavaju situaciju mirnom i sigurnom. Te snage ce nastaviti ubijati neduzne civile, silovat ce zene, izivljavat ce se nad zarobljenicima dok ce nafta iz libijske zemlje teci BESPLATNO ka njihovim rezervoarima...
Nama ostaje samo da molimo Velikog Boga da se tako nesto ne ostvari i da kazni agresore na libijsku zemlju.
ako si bio pet godina onda valjda znas da je gadafi fino vec sve rastalio i da prodaje naftu italijanima i ostalim zemljama eu. niko njega ne bi dirao da se narod digao. zapad je i te kako prpa uhvatila kad su skontali da mogu ostati bez nafte i da ce gadafi mozda pustiti afrikance da krenu put evrope.

a rekao sam to jos jednom, a pa cu opet morati ponoviti. argument "on narodu jeftino sredio gorivo" je, po meni, totalno idiotski. jebo te jeftin benzin i vreca brasna kad nemas slobode, a nije da imas i puno toga drugog.

takodjer, u svim ovim sranjima u arapskom svijetu ja sam bio za narod protiv diktature. tj podrzavao sam svrgavanje s vlasti idiota koji su decenijama tlacili narod. svjestan sam da je put dug do ozbiljnih drzava, ali mislim da je ljudski podrzati, pa onda gledati sta ce biti poslije.
psydelija

#1167 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by psydelija »

jeza u ledja wrote:
...bilo je oruzja i orudja, doduse u skromnoj kolicini. :D

ps: providni su ovi iz "civilizovanog" sveta, vec duze vreme.
quasar

#1168 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by quasar »

@jezek
jednostavno si nepodonosljivo u pravu
Enticer

#1169 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Enticer »

callmethebreeeze wrote:a rekao sam to jos jednom, a pa cu opet morati ponoviti. argument "on narodu jeftino sredio gorivo" je, po meni, totalno idiotski. jebo te jeftin benzin i vreca brasna kad nemas slobode, a nije da imas i puno toga drugog.
Kakve slobode, o kojoj slobodi pricas, jel o onoj tuzlanskoj? :lol: , nemas ti veze, eto nek ti imas slobode u Svedskoj, gore mozes lokati alkohol i zderati svinjetine koliko hoces...
psydelija

#1170 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by psydelija »

Enticer wrote:Ma sa nekim ljudima se ne vrijedi raspravljati, kad ti dvojica kazu da si pijan lezi i valjaj se...ja sam u Libiji 5 godina i odlicno poznajem cijelu situaciju. Libija je bila raj za zivot prije ovih teroristickih napada zapadnih zemalja koji odluce da uniste sve sto nije po njihovoj volji. To su jedna pohlepljiva gamad koja gleda samo svoje interese i ofirno lazu cijeli svijet decenijama. Napali su Irak pod izgovorom da Sadam ima to neko oruzje za masovno unistenje, pa jel ga nadjose? Ne, naravno da nisu nasli oruzje, ali su zato nasli naftu, zavadili narod, postavili svoje ljude i sada vladaju, a muslimani se rokaju medjusobom.
Libiju napadaju da zastite civile, a oni te iste civile ubijaju tomahavcima i avionima, pobiju na stotine civila, a onda se pojave na ekranima i uzdignute glave nam lazu kako oni stite civile. Kad sve uniste sto se unistit moze, kad se rijese libijskog lidera
poslat ce kopnene snage pod izgovorom da odrzavaju situaciju mirnom i sigurnom. Te snage ce nastaviti ubijati neduzne civile, silovat ce zene, izivljavat ce se nad zarobljenicima dok ce nafta iz libijske zemlje teci BESPLATNO ka njihovim rezervoarima...Nama ostaje samo da molimo Velikog Boga da se tako nesto ne ostvari i da kazni agresore na libijsku zemlju.
izvolite, frisko i potresno :sad: (+18 age). made in u.s.a. :x :evil:
http://www.spiegel.de/fotostrecke/fotos ... 65976.html
jeza u ledja

#1171 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jeza u ledja »

Nisi ti jedini ovdje koji je bio u Libiji. Bio sam na primjer ja (na dvije sedmice, kad sam imao 8 godina), haha, salu na stranu, bilo je jos ovdje "Libijaca" koji ne dijele bas takvo misljenje.

No, ti kao neko ko direktno profitira (ili je profitirao) od rezima koji tamo vlada nisi bas neutralan u karakterizaciji demonstracija protiv Gadaffija, zar ne?
jeza u ledja

#1172 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by jeza u ledja »

quasar wrote:@jezek
jednostavno si nepodonosljivo u pravu
S tobom covjek izgleda ne moze fino.

Onda je najbolje - nikako.
callmethebreeeze

#1173 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by callmethebreeeze »

Enticer wrote:
callmethebreeeze wrote:a rekao sam to jos jednom, a pa cu opet morati ponoviti. argument "on narodu jeftino sredio gorivo" je, po meni, totalno idiotski. jebo te jeftin benzin i vreca brasna kad nemas slobode, a nije da imas i puno toga drugog.
Kakve slobode, o kojoj slobodi pricas, jel o onoj tuzlanskoj? :lol: , nemas ti veze, eto nek ti imas slobode u Svedskoj, gore mozes lokati alkohol i zderati svinjetine koliko hoces...
izmedju ostalog i to, da.
quasar

#1174 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by quasar »

jeza u ledja wrote: Iznad Libije vec kruze avioni Belgije, Kanade, Danske, Italije, Spanije, Francuske, Britanije i SAD. Dakle, koliko je to, 8 zemalja NATOa.
a NATO ima 22 clanice
http://www.cbsnews.com/stories/2011/03/ ... 5649.shtml
Da ti ne ostanem sta duzan. O ovom sam govorio, jer je cigledno nekim clanicama NATO-a od Iraka dosta americkih avantura i ratova za Amoco, Exxon, Shell... A ocigledno su i Amerikanci svjesni loseg imidza koji imaju njihove akcije, pa sad kao biva, evo nismo mi nego evropljani.
Bilo je potpuno jasno da se namjesta oruzana pobuna da bi se stvorio povod. Do finisha je moralo doci, kao sto ce morati doci i do neke humanitarne kopnene misije u cilju poklapanja strateskih objekata.

Morao sam da ti odogovorim jer si opet prilagodio prezentaciju cinjenica svojim tezama.
Erzsebet

#1175 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Erzsebet »

Danas mi prijateljica koja je mladost provela u Libiji priča slijedeće:

Libijci ne plaćaju struju i vodu.
Svaki par koji se vjenča, od države na poklon dobije kuću ili stan.
U toku studija primate prosječnu platu kao da radite ono čime ćete se baviti.
Ako nemate posla nakon završenog fakulteta, država vas plaća kao da radite u svojoj struci.
25% ljudi je visoko obrazovano.
40 komada hljeba košta 0,15$.
Mladi dobijaju beskamatne kredite do šezdeset godina.
Obrazovanje i zdravstvo su potpuno besplatni na svakom nivou.
Automobile možete kupiti po fabričkoj cijeni.
Libija nikome ne duguje ni dinara.

Živio pukovnik Gadafi još dugo godina!
Post Reply