quasar wrote:quasar je napisao/la:
Ma ne podrzavam ja Gadafija, samo gledam kako se podvaljuju dupli standardi i kako svijet to pusi. Pa milion primjera je bilo borbe za slobodu gdje cak ni strani novinari nisu htjeli da izvjestavaju jer im njihove vlade nisu dozvolile da sire pricu o nepravdi.
uz malo pameti mogli su sacekati da Gagi umre, jer nece jos dugo, u medjuvremenu traziti reforme, ali ne nego ustanak. U ognju i anarhiji koja iz toga izlazi moguce je napraviti takve stvari koje se ne bi dale uraditi po zakonu i polako tokom reformi. Kao npr. NATO trupe koje stite "strateske objekte", kao u Bahreinu. Ali nesto bas NATO nije odlucan da gine za angloamerikance vise.
I da - meni je u interesu da Libija sto prije prestane da gori jer mi od toga zavisi kucni budzet i egzistencija moje djece. Ako ce to biti Gadafi, nema problema. Odavno sam prestao biti idealista. Sad sam pragmaticni kapitalista. Donijela nam to demokratija. Sta ces...
Opet sve cupas iz konteksta. Tvrdili smo tad da se pravi scenario koji ce dati povod za intervenciju, a ja sam rekao da NATO nije bas spreman da gine za amere. Ocigledno je tako jer osim Italije, Francusek i Britanije, ostali su uzdrzani, ili protiv. Uostalom sta ja imam tebi objasnjavati kad se tebi ne da objasniti nista. Koga zanima moze se vratiti na stranu 30 i neku i pratiti cijelu pricu ne vadeci citate iz konteksta. takodje smo rekli da ce intervencije biti jer je nafta tu.
I da, ovo ti uvijek podjem reci pa se predomislim. Ja svoje postove izrazavam uvijek kao licni stav, ali ti imas veliku potrebu da ih uvijek omalovazis i nametnes svoj stav kao jedino tacan i ispravan. Kad ti to ne podje za rukom pravis lupinge da se vise niko ne moze snaci.
Iznad Libije vec kruze avioni Belgije, Kanade, Danske, Italije, Spanije, Francuske, Britanije i SAD. Dakle, koliko je to, 8 zemalja NATOa.
Sto se tice nase rasprave, ti si nastavio dalje sa njom replicirajuci meni. Poslije si se poceo cerekati na moju izjavu da americki i EU glasaci imaju osjecaj da kao jaci trebaju podrzati slabije, a istovremeno pricas o demokratiji kao sarenoj lazi koju zapadne vlade prodaju svojim glasacima. Pa sta mislis kako im prodaju tu pricu ako ti je smijesno sto americki i EU gradjani imaju takav stav?
Prije toga si replicirao na nesto sto sam ja napisao, kao sve se slazes sa mnom, ali ono sto je bilo glavno u tekstu - intervencija radi "demokratije" ili zbog necega drugog, na to si odmah reagovao da kazes - ne, Zapad intervenise da bi "sirili demokraciju".
A mislim i to, kao i raniju pricu, potenciras zbog mojeg propovjedanja koristi demokracije. Cijela ti je ideja povod za sprdnju. I onda meni govoris da ja tebe omalovazavam??
Ne moramo se uopste replicirati i zdravo. Koja je poenta rasprave ako ces ti na svaki post napisati "ha ha ha" i reci "sto se ti volis pravit pametan" i "kako hocu da nametnem svoj stav kao ispravan". Pa mislim, sta znaci to uopste? Sta treba, da se pravim glup ili da napisem "slazem se" na svaki tvoj post i onda smo ok?
Eh da, i na kraju pocnes ubacivati neke price licne prirode tipa "bas me zanima cime se bavis".
Ma hajde bogati...