Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
drndalo

#1151 Re: Edin Džeko...

Post by drndalo »

Ko spomenu Murinja ??? Bas bi te utakmice bilo zadovoljstvo gledati...

0:0
1:0
0:1
1:1 (utakmica sezone)
3:1 (FA Kup protiv 8-ligasa...) :run:
ultima_palabra

#1152 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

drndalo wrote:Ko spomenu Murinja ??? Bas bi te utakmice bilo zadovoljstvo gledati...

To je stil igre Mancinija, a ne Mourinha.
drndalo

#1153 Re: Edin Džeko...

Post by drndalo »

Bogami nije ni on daleko... A Mancinija ni ne spominjem, jos od vremena kad je bio fudbaler...

Jedino sto bih priznao Murinju, je da bi on sebe kao "Upravnika" znao mnogo bolje postaviti, da se zna ko je sef...
ultima_palabra

#1154 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

drndalo wrote:Bogami nije ni on daleko... A Mancinija ni ne spominjem, jos od vremena kad je bio fudbaler...

Jedino sto bih priznao Murinju, je da bi on sebe kao "Upravnika" znao mnogo bolje postaviti, da se zna ko je sef...
Ne znam baš, ekipa koju vodi Mourinho ima prosjek od 2,38 golova po utakmici u prvenstvu i Ligi prvaka.
BarbaDue

#1155 Re: Edin Džeko...

Post by BarbaDue »

drmadzija wrote:Najjace su mi analize ovih foteljasa, kako nasih tako i engleskih. Te Dzeko spor, te ne zna, te nece. Ma idite svi u mp3. Siti je jedna obicna cobanska, ho-ruk, ekipa bez vizije, mastovitosti i timskog duha sa lipicanerom na trenerskom mjestu. Pa jedan Keln iz Bundeslige ima uigraniju sredinu terena i brzi prenos lopte sa sredine na krilo pa u sesnesterac. Na to je naviko i Dzeko. Sasvim jednostavna, precizna i elegantna igra gdje svako tacno zna koji mu je zadatak. Nije Dzekino da on ganja igrace haman do svog gola i otima lopte. To je danas radio i zato ga nije bilo u pola kontri koje je Siti imo. Jedine lopte koje do njega dolaze su frljoke iz odbrane koje ni bager ne bi ustopo. Ovom timu treba trener sa vizijom i autoritetom koji ce nametnut disciplinu. Sva ostala nagadzanja su pickin dim.
dzeko je bio jedan od boljih, to sam i ja vec ranije rekao...nek neki pogledaju malo kako je juce wolsburg igrao, cak i bez misketa ljudi vezu na terenu, stvaraju prilike...ovi veznjaci sitija muce se da pređu centar, a o stvaranju prilika da ne pricamo.
drndalo

#1156 Re: Edin Džeko...

Post by drndalo »

ultima_palabra wrote:
drndalo wrote:Bogami nije ni on daleko... A Mancinija ni ne spominjem, jos od vremena kad je bio fudbaler...

Ne znam baš, ekipa koju vodi Mourinho ima prosjek od 2,38 golova po utakmici u prvenstvu i Ligi prvaka.
Da ne trolujemo vise temu, Murinjo je imao i ima rezultate, ali meni ga je cesto u Celziju bilo zanimljivo gledati kao kad Milan vodi 1:0 od 12 minute, pa preostalih 78 minuta... Sto ga Abramovic ne zadrza ? Moje misljenje je jer mu se nije slagao stil sa onim sto je on zelio da vidi, a to bi se i na gledanosti vidjelo... Ali to sam ja...
Obuca9

#1157 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
al_akhisari

#1158 Re: Edin Džeko...

Post by al_akhisari »

hz__semir wrote:

:lol: :lol: dobar, svaka cast
ultima_palabra

#1159 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

drndalo wrote:
ultima_palabra wrote:

Da ne trolujemo vise temu, Murinjo je imao i ima rezultate, ali meni ga je cesto u Celziju bilo zanimljivo gledati kao kad Milan vodi 1:0 od 12 minute, pa preostalih 78 minuta... Sto ga Abramovic ne zadrza ? Moje misljenje je jer mu se nije slagao stil sa onim sto je on zelio da vidi, a to bi se i na gledanosti vidjelo... Ali to sam ja...
Pa smijenio ga je iz tog razloga, ali je njegov pečat toliko jako ostao u Chelseaju da su svi treneri koji su dolazili morali nastaviti sa Mourinhovim stilom igre.
Mancini pokušava nešto slično, ali nema taktičko znanje i karizmu... a fali mu i igrača sa kreativnošću (pitanje je koliko se on pitao pri njihovom dovođenju).
Obuca9

#1160 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

drndalo wrote:Ko spomenu Murinja ??? Bas bi te utakmice bilo zadovoljstvo gledati...

Jel' na ovog Mourinha misliš:

Titula u Portugalu
Kup u Portugalu
Kup UEFA
Superkup Portugala
Titula u Portugalu
Liga prvaka
Titula u Engleskoj
Liga kup u Engleskoj
Superkup u Engleskoj
Titula u Engleskoj
Liga kup u Engleskoj
Kup u Engleskoj
Superkup u Italiji
Titula u Italiji
Titula u Italiji
Kup u Italiji
Liga prvaka
drndalo

#1161 Re: Edin Džeko...

Post by drndalo »

Ne nego na ovog:
Da ne trolujemo vise temu, Murinjo je imao i ima rezultate, ali meni ga je cesto u Celziju bilo zanimljivo gledati kao kad Milan vodi 1:0 od 12 minute, pa preostalih 78 minuta...
:cry:
Dialer

#1162 Re: Edin Džeko...

Post by Dialer »

drmadzija

#1163 Re: Edin Džeko...

Post by drmadzija »

Evo i moj post od jucer. :-) Strana 43 na ovom thread-u.
drmadzija wrote:http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... nited.html

Neke spekulacije o Sitijevom novom treneru u engleskom portalu Dejli Fejl. Sto mi je zapelo u oci je sljedece:

Less well known but just as alarming for Mancini is the whispering campaign against Dzeko, emanating from inside the City dressing room, with some players unimpressed by the £27m striker's qualities in training.

Mancini wanted Dzeko so badly in January that chairman Khaldoon Al-Mubarak personally intervened with the Bosnian's representatives to push the deal over the line.

Yet the centre-forward travels to Stamford Bridge this afternoon still looking for his first Premier League goal and being blamed for sucking some of the power from Carlos Tevez, who is going through his longest drought of the season.

'Dzeko has not impressed the other players in training,' said a well-placed source. 'The word being used to describe his style is "stiff". His first touch isn't considered the greatest either, which is a surprise because that was touted as one of his assets when he joined.'

Mancini knows something has to change.

Znaci, ofrlje prevedeno ovde govore o nekoj "saptajucoj kampanji" u Sitijevoj svlacionici koja je protiv Dzeke. Suigraci nisu impresionirani Dzekinim kvalitetom, govoreci o onome sto on pokazuje na treninzima. Ovo je potvrdio "dobro poznati izvor," kojeg uzgred nisu ni naveli.
Dzeko jos uvjek nije postigao svoj prvi premijerligaski gol. Rijec koja najbolje opisuje njegov stil je "ukocen/ ukocenost." Njegov prvi dodir takodje nije najbolji, sto je iznenadjujuce, jer prije nego sto je dosao u Siti smatrano je da je to jedna od njegovih kvaliteta.
Mancini zna da se nesto treba promjeniti.

By Bob Cass and Joe Bernstein
splend

#1164 Re: Edin Džeko...

Post by splend »

a evo i moj od jucer :mrgreen:
splend wrote:ovaj dejl fejl i sarajevski san imaju slicne izvore :mrgreen:

i jedni i drugi lupaju za medalju.
dokazi :lol:
http://--- NO LINKS ---/vijesti.aspx?id=24047
http://--- NO LINKS ---/vijesti.aspx?id=24494
http://--- NO LINKS ---/vijesti.aspx?id=23982

i tako u nedogled :dance:
a svaki put, iz pouzdanih izvora.
pirmin

#1165 Re: Edin Džeko...

Post by pirmin »

al_akhisari wrote:
hz__semir wrote:

:lol: :lol: dobar, svaka cast
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Maniac87

#1166 Re: Edin Džeko...

Post by Maniac87 »

Jao kralja , hahahahaha .
Dzeeko lavee :thumbup:
Lunizz

#1167 Re: Edin Džeko...

Post by Lunizz »

ti dzeko clownu Bosanski :thumbup:
missko

#1168 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

novi.dan.nova.nafaka

#1169 Re: Edin Džeko...

Post by novi.dan.nova.nafaka »

drmadzija wrote:Najjace su mi analize ovih foteljasa, kako nasih tako i engleskih. Te Dzeko spor, te ne zna, te nece. Ma idite svi u mp3. Siti je jedna obicna cobanska, ho-ruk, ekipa bez vizije, mastovitosti i timskog duha sa lipicanerom na trenerskom mjestu. Pa jedan Keln iz Bundeslige ima uigraniju sredinu terena i brzi prenos lopte sa sredine na krilo pa u sesnesterac. Na to je naviko i Dzeko. Sasvim jednostavna, precizna i elegantna igra gdje svako tacno zna koji mu je zadatak. Nije Dzekino da on ganja igrace haman do svog gola i otima lopte. To je danas radio i zato ga nije bilo u pola kontri koje je Siti imo. Jedine lopte koje do njega dolaze su frljoke iz odbrane koje ni bager ne bi ustopo. Ovom timu treba trener sa vizijom i autoritetom koji ce nametnut disciplinu. Sva ostala nagadzanja su pickin dim.
Upravo tako !
Nevjerovatno je kakvu lošu sredinu ima City. Čak je i Silva prilično loš u svemu - nema lucidnih pasova, niko ne zna predriblati protivničkog igrača, napraviti prostor. Pa onda, nema kvalitetnih ubačaja sa strana. Kolarovu gledam svaku loptu skoro protivnička odbrana izbaci van 16-terca. Međutim, više od svih ovih naglabanja mene interesuje - u koliko je to Džeko bio 100% prilika, i koliko ih je/nije iskoristio. Po ovim pričama ispade da on svaku utakmicu fula po dvije mrtve prilike, a čovjek ne dobija kvalitetnu loptu ni iz glave...
Brankovac

#1170 Re: Edin Džeko...

Post by Brankovac »

Džeko samo pokazuje da nije dovoljno dobar za Premiershipa, šta je tu je. Ipak je to najteža liga na svijetu samo za najbolje od najboljih. Možda bi se snašao u nekoj manjoj ligi tipa Serie A i to u nekom srednjem klubu Fiorentini ili Juventusu. U Wolfsburgu ga je Bog milovao i imao je Misketa.
memlija

#1171 Re: Edin Džeko...

Post by memlija »

Koliko god da mi je Edin drag, nije mu trebalo ovo mangupisanje i gluma vizavi Balotelija....nije Edin taj tip...il' se možda malkice digao....uglavnom, apsolutno mu ne stoji... :roll:
belafonte

#1172 Re: Edin Džeko...

Post by belafonte »

Čak je i poželjno da se ismijavaju debili kao što je Balotelli, za dobar timski duh treba zajebavat Balotellija, samim tim će potaknut i Balu da počne gristi više da se pokaže, jest skupo dati 25 i kusur miliona da kupiš maskotu u vidu Balotellija ali za to je samo jedan čovjek kriv i on je trebao da leti odavno...

'Ta će zvijezdice nake glume, sve nosevi nebo paraju, tukli se prije nego je Džeko doš'o, Edin jedini tu ima osjećaj za timski duh, pokušava zajebancijom opustiti sve, ako ništa zbog toga je vrijedilo dati tolike pare zato što je čovjek prije svega pa makar nijedan gol ne zabio, a zabit će ih toliko da će svi oni koji kritukuju sada popapat šta su iskenjali...
memlija

#1173 Re: Edin Džeko...

Post by memlija »

Na stranu Baloteli, Edin glumi nešto što on u stvari nije..kontaš...
missko

#1174 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

memlija wrote:Na stranu Baloteli, Edin glumi nešto što on u stvari nije..kontaš...
Kako nije.
Eno link na na video koji sam gore postao pokazuje da je i u Wolfsburgu bio saljivdjija.
belafonte

#1175 Re: Edin Džeko...

Post by belafonte »

Nije tačno, uvijek je glavni zajebant bio, pogledaj u repki, on i Spaha kolo vode...
Post Reply